Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

radiere auto prin sentina judecatoreasca

bobo

Postări Recomandate

povestea incepe cam asa: in aprilie 2008, vand o masina unui individ, sa-i zicem X. ma duc cu el la o firma care redacteaza contracte si tot felul de langa politie, facem contract de vanzare cumparare, primesc banii, ii dau cartea de identitate, talonul, cheile, si bine-inteles masina cu numerele aferente. in aceeasi zi, cu unul dintre dosarele intocmite la firma de inmatriculari, ma duc la un ghiseu de la finante, si primesc stampila verde ca a fost scoasa din evidenta la impozite. respectiva hartie pleaca la individul X, pentru a-i folosi la inmatriculare.

si de aici incolo, toate bune si frumoase timp de peste 1 an. in august, ma trezesc cu o patrula de la o anumita sectie de politie. care domni ma iau la rost ca de ce mi-am abandonat masina in fata unei case din cartierul zorilor. le dau copie dupa contractul de vanzare cumparare, moment in care aflu ca masina este inmatriculata tot pe mine, si ca X, nu s-a mai sinchisit sa transcrie masina pe numele lui.

l-am cautat pe X la adresa ce o aveam in contract, nu mai locuieste acolo de ceva timp. am reusit sa obtin un numar de telefon de al lui. el este total dezinteresat de obligatia de a inmatricula masina pe el, ca el oricum vrea sa o vanda mai departe, si povesti din astea obosite.

dupa asta m-am dus sa depun plangere la institutii care dupa parerea mea ar avea treaba sa rezolve problema asta. incepand cu prefectura (de care tin inmatricularile) si terminand cu politia rutiera, toata lumea mi-a raspuns ca singura institutie care poate rezolva problema este judecatoria. ah, si mai am varianta in care i se ridica masina, sau i se ridica talonul de la masina, sau chestii de genul asta sa nu le poata ridica fara prezenta mea (ceea ce din pacate de 2 ani nu s-a intamplat, dar eu tot astept).

avand in vedere ca X este un parlit, fara loc curent de munca, si fara posibilitati financiare, si in eventualitatea ca voi plati un avocat sa ma reprezinte in instanta, sansele de a recupera banii de la X sunt egale cu 0 si 100% voi fi obligat sa platesc intreg onorariul avocatului din propriul buzunar, apelez la buna vointa colegilor care dispun de cunostinte in domeniul juridic: as avea nevoie de un model, sau o idee de intampinare care sa o adresez judecatoriei legata de tema de mai sus, pentru ca sa se constate "inexistenta dreptului de proprietate" (chestia asta a fost singura care am putut sa o gasesc pe google, alte informatii nu am reusit sa gasesc).si as mai fi curios daca un proces de genul asta se poate judeca si in lipsa mea. avand in vedere ca respectivul nu mai locuieste acolo, cu siguranta nu se va prezenta la tribunal, si nici eu nu am timp de pierdut prin tribunale.

multumesc anticipat pentru orice fel de ajutor.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: radiere auto prin sentina judecatoreasca

Si de ce nu iei numerele?Altele legal nu poate sä facä si asa l-ai impus, de vrea sa circule, sä apleleze la tine sä devina posesor de alte nr.

mda, m-am gandit si eu la diferite variante: sa-l bat, sa-i fur (ca din pacate furat ii zice, ca legal n-am nici o varianta sa i le "iau") numerele de pe masina, sa ii iau pe platforma masina, sa-mi fac copie dupa chei si sa ii iau masina, sa apelez la baietii cu ridicarile... etc, etc... daca in curand nu reusesc sa gasesc o ceea ce caut pentru varianta legala, o sa incep... ca in ordinea asta sa le aplic pe toate.

ah, si culmea romaneasca... de 1-2 luni are si asigurare, logic pe numele meu. facuta de catre firma de asigurari, citez "perfect legal, domn'le". acuma astept momentul magic cand va avea si itp valabil (ca acuma e expirat), si dupa aia chiar ca va fi complet tot tacamul de kkt din partea autoritatilor.

Link spre comentariu

Solutia este simpla.

Sus pe platforma cu masina si directia REMAT.Depui masina si ridici bonul de casare si direct la politie si financiar.

Ai incheiat totul absolut legal.

Invata din experienta altora....ca pina inveti din a ta...mori.
Link spre comentariu

Hai ma nu fiti copii, omu a zis clar ca a facut contract de vanzare-cumparare legal, cu care s-a si radiat de la finante. Legal masina nu-i mai apartine, in cazul in care se atinge de ea se cheama furt sau/si distrugere de bunuri.

Ar fi trebuit sa scrii pe certificat "instrainat catre..." + data, asa ar fi avut probleme cu politia, asiguratorul si ITP-ul.

Cumparatorul avea obligatia legala ca in termen de 30 de zile sa se inregistreze cu ea la finante si sa o inmatriculeze pe numele lui. Eu zic ca de aici ar trebui sa inceapa, cu o sesizare/reclamatie la administratia financiara; astia sunt obligati sa-i dea curs, este evaziune fiscala.

Bafta!

Link spre comentariu

anexez si o copie dupa contractul de vanzare cumparare, ca sa se vada clar cam ce s-a declarat la momentul vanzarii.

din pacate din cauza contractului de vanzare cumparare varianta sa o dau furata pica.

ca sa o duc la remat, si dupa aceea sa fac radierea de la politie am nevoie si de actele masinii (carte identitate, etc), nu?

http://img10.imageshack.us/img10/2739/31885524.th.jpg

Link spre comentariu

Ar fi trebuit sa scrii pe certificat "instrainat catre..." + data, asa ar fi avut probleme cu politia, asiguratorul si ITP-ul.

aici am gresit, recunosc, nu am mai stiut de faza asta, si nici cei de la firma de contracte nu au zis nimic.

Eu zic ca de aici ar trebui sa inceapa, cu o sesizare/reclamatie la administratia financiara; astia sunt obligati sa-i dea curs, este evaziune fiscala.

am transmis reclamatie la

1. administratia financiara judeteana

2. politia rutiera

3. politia

4. prefectura cluj - serviciul permise si inmatriculari.

in exact ordinea asta, toate institutii statului m-au trimis la plimbare sa-mi caut dreptatea prin justitie, ca ei nu au atributii in sensul asta :uameni

Link spre comentariu

Organele statului ar fi trebuit ca la sesizarea dvs. sa intervina:

1. Omul nu plateste impozit

2.A depasit perioada de reglementare a actelor.

Cred ca trebuie sa mai astepti totusi sfatul unui jurist.Pentru ca la cum se comporta functionarii statului...tot pe cel cinstit il baga la belea.

Oricum avem de invatat toti din patania ta...

Invata din experienta altora....ca pina inveti din a ta...mori.
Link spre comentariu

daca ai luat masina s-au nr de imatriculare cum a scris si u2-2 ,se numeste FURT si prima data la tine vine,dupa care no sa mai apari pe forum.....

singura solutie cred eu ca ar fi sa ai o pila la politia in care domiciliaza s=au se invirte respectivul ,iar pe baza reclamatiei si contractul vinzare cump. ia halit actele si numerele pie loc . "LEGAL"

-am uitat sa mentionez ca tipul trebuie sa fie cu auto in trafic

Mai ! dar nu va convine chiar nimic?!
Link spre comentariu

Bobo, nu stiu cum ai trimis tu reclamatie si cum te-au trimis ei la plimbare, dar in mod normal reclamatie se depune la registratura, cu numar de inregistrare pe o copie care ramane la tine. Conform legii ei sunt obligati sa iti raspunda cu temei legal in 30 de zile. Ai un astfel de raspuns? Daca da, ce scrie in el? Care este temeiul legal in baza caruia ei si-au declinat responsabilitatea?

Nu puteau sa-ti dea un astfel de raspuns, pentru ca este responsabilitatea lor de a lua masurile in vederea intrarii in legalitate. Tu ti-ai indeplinit obligatiile conform legii.

Cu judecatoria nu vei face mare lucru, mai ales daca te gandesti la termenele care se dau...

O alta varianta, la mica intelegere cu o patrula de politie, sa depui reclamatie la sectia de politie de care apartine el (domiciliu sau resedinta fie si nedeclarata) si in momentul in care pleaca cu masina sa-l opreasca si sa-i retina actele. Il pot chiar baga, asa doar de sperietura, la punerea in circulatie fara numare de inmatriculare, cu numere false sau expirate, sa-l sperie un pic pe penal, pentru ca dpdv juridic acele numere nu mai sunt valabile incepand cu ziua 31 de cand ati facut contratul.

Link spre comentariu

@bobo : ceea ce ai facut in legatura cu contractul, certificatul fiscal si predarea lor catre noul proprietar este modalitatea de a instraina o masina. Mai mult de atat nu te intereseaza si nu are rost sa-ti faci fel de fel de griji. Este problema celui care a cumparat-o. Ca tipul nu a declarat-o la fisc in 30 zile, iar e treaba lui. Plateste o amenda. Tu nu mai ai nici un fel de obligatii la masina.Nici la fisc nici la politie. Cei de la politie au venit la tine ca masina nu a fost radiata, dar radierea se face de la sine cand noul proprietar o inmatriculeaza. Stai linistit si foloseste-ti energia ptr. prepararea masinii.

Rubicon 2.8
Link spre comentariu

@bobo : ceea ce ai facut in legatura cu contractul, certificatul fiscal si predarea lor catre noul proprietar este modalitatea de a instraina o masina. Mai mult de atat nu te intereseaza si nu are rost sa-ti faci fel de fel de griji. Este problema celui care a cumparat-o. Ca tipul nu a declarat-o la fisc in 30 zile, iar e treaba lui. Plateste o amenda. Tu nu mai ai nici un fel de obligatii la masina.Nici la fisc nici la politie. Cei de la politie au venit la tine ca masina nu a fost radiata, dar radierea se face de la sine cand noul proprietar o inmatriculeaza. Stai linistit si foloseste-ti energia ptr. prepararea masinii.

Perfect adevarat. Dar daca pe om il roade...

Link spre comentariu

depinde de la judet la judet

normal auto este radiata fiscal dar din circulatie ba

fiscal ,nu in toate judetele ptr ca politia imatriculari trimete la circumscriptia financiara cuponul radiere cu stampila lor (politie ,prefectura mai corect) EU PLATESC DE 2 ANI

iar din circulatie in toata romania masina in aceasta speta nu se radiaza

-prin urmare, contraventi si infractiuni ,suspendari , puncte ,etc la bobo vine ,BINENTELES ca nu seintimpla nimic ,doar sicanari si timp pierdut

-daca respectivul revinde auto si asa mai departe treaba sae complica ...

sint foarte multe de spus ........oricum bobo nu te speria si cauta sa rezolvi problema

SUCCES !!

Mai ! dar nu va convine chiar nimic?!
Link spre comentariu

@pitonu-le..... e perfect adevarat ce spui... dar in instanta...

am patit-o si eu in 2006 cu o masina pe care am vandut-o.... si dupa 1 an jumate sa ma trezesc ca am vreo 10 amenzi de radar luate pe numele meu... si de aici a inceput nebunia, du-te si dovedeste ca masina era vanduta la data la care s-au inregistrat radarele si s-au intocmit procesele verbale...asta ca sa le scot la Ad Fin de pe numele meu....

varianta oficiala de a radia masina era instanta judecatoreasca, sau... exact ceea ce am si facut... am gasit masina si i-am luat numerele.... dupa un scandal si injuraturi la telefon pana la urma omu s-a dus si a trecut-o pe numele lui...

Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift

Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift

Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift

http://www.ClubJeepRomania.ro

Link spre comentariu

si eu zic ca nai treaba , poate doar sicane cand vine ceva pe numele tau....cei drept geniile care tiau facut actele trebuiau sa te puna sa scrii rubrica de pe talon cu instrainat catre:

asa oricine vinde o masina se poate trezi in cazul tau...chestia cu asigurararile hai sa zicem ca aia se uita la talon....dar de verificare tot nu trece ca ala se uita pe carte....sau numai cu spaga deci infractiune pt el.

isuzu trooper, lada niva,defender TD5, defender Td4, ZIL 131, LC 120
Link spre comentariu

Bobo, nu stiu cum ai trimis tu reclamatie si cum te-au trimis ei la plimbare, dar in mod normal reclamatie se depune la registratura, cu numar de inregistrare pe o copie care ramane la tine. Conform legii ei sunt obligati sa iti raspunda cu temei legal in 30 de zile. Ai un astfel de raspuns? Daca da, ce scrie in el? Care este temeiul legal in baza caruia ei si-au declinat responsabilitatea?

Nu puteau sa-ti dea un astfel de raspuns, pentru ca este responsabilitatea lor de a lua masurile in vederea intrarii in legalitate. Tu ti-ai indeplinit obligatiile conform legii.

Cu judecatoria nu vei face mare lucru, mai ales daca te gandesti la termenele care se dau...

normal ca in acest mod am depus respectivele reclamatii. pana la sfarsitul saptamanii le voi scana pentru a vedea toata lumea impotenta care exista in institutiile statului.

dar pe langa toate astea trebuie sa aduc o completare: dintre toate, politia romana romana totusi a facut ceva. i-a adus la cunostinta lui X obligatiile legale pe care le are.

toata povestea asta nu m-a deranjat, pana in momentul in care politia romana imi bate la usa si ma intreaba ca de ce imi abandonez masina pe domeniul public. dupa aia apare problema diferitelor amenzi ce le poate incasa, fara ca sa fie prezent fizic in masina la incheierea procesului verbal, radarele, etc, care toate vin la mine si ma pun pe drumuri sa ma justific fata de toata lumea ca de-fapt nu eu sunt proprietarul.

nu am prea mult timp liber la dispozitie, dar intr-un fel sau altul trebuie sa rezolv problema asta pana cand masina e la respectivul X, si nu o instraineaza cine stie pe unde fara nici un fel de forme legale.

Link spre comentariu

Din toata povestea rezulta un singur lucru, ai vandut masina si ii apartine noului proprietar, numerele insa iti apartin, asa ca daca intr-un fel sau altul le recuperezi, va fi nevoit or sa-si scoata altele or sa nu mai circule cu masina.

Nr de inmatriculare este inca al tau

Fliper -KDJ 90 cu peste 200 de caluti:old
Link spre comentariu

asa oricine vinde o masina se poate trezi in cazul tau...chestia cu asigurararile hai sa zicem ca aia se uita la talon....dar de verificare tot nu trece ca ala se uita pe carte....sau numai cu spaga deci infractiune pt el.

am sunat si la firma de asigurari. raspunsul a fost ceva de genu ca daca el face vreun accident, pentru ca cel accidentat sa primeasca vreo despagubire de pe rca-ul incheiat pe numele meu trebuie semnatura mea. altfel nu primeste nimic. dar nu m-ar mira deloc sa o falsifice si gata povestea. asta vom vedea pe viitor.

inca urmaresc cu atentie cum isi va rezolva itp-ul. si acolo daca reuseste ceva se va termina cu scandal mare de tot pentru statia care va face marsavia asta.

Din toata povestea rezulta un singur lucru, ai vandut masina si ii apartine noului proprietar, numerele insa iti apartin, asa ca daca intr-un fel sau altul le recuperezi, va fi nevoit or sa-si scoata altele or sa nu mai circule cu masina.

Nr de inmatriculare este inca al tau

imi apartin in mod "virtual". facem pariu ca daca ma duc si le demontez de pe masina, in cateva ore am politia acasa si ma acuza de furt? bine, ca le arunc in somes aia e partea a doua.

parca tot sistemul asta nou de rahat cu modalitatea de a vinde o masina deja inmatriculata in romania e impotriva ta ca vanzator. orice faci, tot tu ajungi in rahat, si trebuie sa-ti pierzi vremea si banii prin tribunale, pe cand cel care cumpara o masina efectiv i se rupe. parca mai bine era inainte cand se dadeau numere rosii si gata povestea. am amic care tinea destul de mult la numerele ce le avea pe masina. cand a vandut masina a specificat clar ca nu cedeaza si numerele de inmatriculare. dupa vreo luna cand incearca sa-si inmatriculeze masina noua cu numerele vechi afla cu stupefactie ca de-fapt cumparatorul isi inmatriculase definitiv masina cu numerele preferentiale. moment cand toti imbecilii de la inmatriculari ridica toti din umeri, si, bine-inteles, il trimit la judecatorie sa-si rezolve problema :uameni

Link spre comentariu

@ bobo : totul se rezolva la circa financiara cu amenzile. Le aduni gramada si la inceputul anului cand te duci sa-ti platesti impozitul le arati de cand ai instrainat-o si-i lasi sa se descurce. Acum nu ai de ce sa faci sesizari

Rubicon 2.8
Link spre comentariu

@bobo - referitor la ITP.

Crezi ca e necesara prezenta proprietarului? Eu sincer am trimis pe altcineva la ITP sa il faca. Musai tre' sa fi CIV si Talon, in rest sanatate. Cred ca nici cu luatul nr nu e o mare solutie, pt ca am vazut atatea cu nr de carton fara sa fie oprite de militieni.

Pastreaza cu sfintenie actele de radiere si contractul de vanz- cump si asta e. Mult succes.

Dumnezeu sigur iubeste prostii. Altfel nu ar fi creat atat de multi.
Link spre comentariu

@bobo - referitor la ITP.

Crezi ca e necesara prezenta proprietarului? Eu sincer am trimis pe altcineva la ITP sa il faca. Musai tre' sa fi CIV si Talon, in rest sanatate. Cred ca nici cu luatul nr nu e o mare solutie, pt ca am vazut atatea cu nr de carton fara sa fie oprite de militieni.

cel putin pe unde am facut eu itp-urile pana acuma, daca masinile erau pe persona fizica fara buletinul si prezenta proprietarului nu au vrut sa mi le faca. pe firma e alta poveste, acolo nu au fost probleme, indiferent cine a fost cu masina.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare