Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

radiere auto prin sentina judecatoreasca

bobo

Postări Recomandate

Re: radiere auto prin sentina judecatoreasca

ce nu inteleg aici? pe carte a fost trecut numele noului proprietar dar fara stampila politiei ca na mai inmatriculat-o....deci cum sa isi faca verificarea? ce imi scapa???

isuzu trooper, lada niva,defender TD5, defender Td4, ZIL 131, LC 120
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Regulament din 23/01/2003 de aplicare a Ordonan?ei de urgen?? a Guvernului nr. 195/2002 privind circula?ia pe drumurile publice

Radierea din circula?ie a vehiculelor

Art. 47. - (1) Proprietarii de vehicule înmatriculate sau înregistrate sunt obliga?i s? solicite radierea din eviden?? a acestora, în termen de 30 de zile, în urm?toarele cazuri:

a) la trecerea vehiculului în proprietatea altei persoane;

Art. 48. - Radierea se face pe baza depunerii certificatului ?i pl?cu?elor cu numere de înmatriculare, a c?r?ii de identitate a autovehiculului, a fi?ei de înmatriculare cu viza administra?iei financiare competente, precum ?i a documentelor care atest? faptul c? a intervenit una dintre situa?iile prev?zute la art. 47 alin. (1)-(5).

Vezi cum faci sa pui in ordine chestiunile numite in art. 48; pentru carte - merge si o copie. Pe tine nu te priveste imatricularea, ci doar radierea. Stiu ce vrei sa ma intrebi....., asta depinde de cum te tine cureaua ( cum vad, cu documentele nu sint probleme ). Pentru ca nu ai repectat termenul de 30 de zile vei plati la primarie o amenda de 200 Ron si una la politie ( nu stiu in ce cuantum ). Bafta!

NISSAN PATROL

CADILLAC ESCALADE

Link spre comentariu

Regulament din 23/01/2003 de aplicare a Ordonan?ei de urgen?? a Guvernului nr. 195/2002 privind circula?ia pe drumurile publice

Radierea din circula?ie a vehiculelor

Art. 47. - (1) Proprietarii de vehicule înmatriculate sau înregistrate sunt obliga?i s? solicite radierea din eviden?? a acestora, în termen de 30 de zile, în urm?toarele cazuri:

a) la trecerea vehiculului în proprietatea altei persoane;

Art. 48. - Radierea se face pe baza depunerii certificatului ?i pl?cu?elor cu numere de înmatriculare, a c?r?ii de identitate a autovehiculului, a fi?ei de înmatriculare cu viza administra?iei financiare competente, precum ?i a documentelor care atest? faptul c? a intervenit una dintre situa?iile prev?zute la art. 47 alin. (1)-(5).

Vezi cum faci sa pui in ordine chestiunile numite in art. 48; pentru carte - merge si o copie. Pe tine nu te priveste imatricularea, ci doar radierea. Stiu ce vrei sa ma intrebi....., asta depinde de cum te tine cureaua ( cum vad, cu documentele nu sint probleme ). Pentru ca nu ai repectat termenul de 30 de zile vei plati la primarie o amenda de 200 Ron si una la politie ( nu stiu in ce cuantum ). Bafta!

Nu cred ca aceasta lege mai este valabila din momentul in care a disparut obligativitateta numerelor rosii.In ceea ce priveste impozitul pe mijlocul de transport fi linistit ca nu raman ei in paguba,primul individ care va dori sa treaca pe rol masina la administratia financiara v-a plati impozitul calculat din data la care tu ai radiat de la administratia financiara masina pana la data trecerii pe rol,plus penalizarile de rigoare , plus o amenda de 50 ron.

Link spre comentariu

Asta e singura lege valabila - OUG 195/2002 si regulamentul ei de aplicare. Daca ai observat, colegul nostru trebuia sa solicite radierea, iar cumparatorul inmatricularea. Nu s-au respectat prevederile art. 47 din regulament, asa ca nu scapam de amenda (pe partea lui, ce-i drept). Ar mai fi solutii, dar sint complicate si necesita un timp indelungat (actiune civila - obligatia de a face).

NISSAN PATROL

CADILLAC ESCALADE

Link spre comentariu

ce nu inteleg aici? pe carte a fost trecut numele noului proprietar dar fara stampila politiei ca na mai inmatriculat-o....deci cum sa isi faca verificarea? ce imi scapa???

pe carte nu a fost trecut numele noului proprietar. deocamdata in toate actele eu apar ca si proprietar. cumparatorul a devenit proprietar din intermediul contractului de vanzare cumparare, dar nu a mai finalizat actele (respectiv numele lui nu apare sub nici o forma in cartea de identitate).

Asta e singura lege valabila - OUG 195/2002 si regulamentul ei de aplicare. Daca ai observat, colegul nostru trebuia sa solicite radierea, iar cumparatorul inmatricularea. Nu s-au respectat prevederile art. 47 din regulament, asa ca nu scapam de amenda (pe partea lui, ce-i drept). Ar mai fi solutii, dar sint complicate si necesita un timp indelungat (actiune civila - obligatia de a face).

este a doua masina ce o vand de cand o aparut sistemul asta nou si cretin, de care mentioneaza @pitonul. prima am vandut-o in alalalt capat de tara (in bacau), si am procedat in exact acelasi fel -> contract vanzare cumparare, scos de la impozite, si drum bun, cumparatorul pleaca cu numerele mele si tot. partea fericita a fost ca acolo cumparatorul a raditat-o de pe numele lui si nu au fost probleme. singura dovada ce o am ca masina a fost radiata este una care am cerut-o personal la serviciul de inmatriculari (deci nu mi s-a transmis si mie ceva din oficiu).

Link spre comentariu

@ Adrian Popeti... ordinul MAI 1501/2006.

Am verificat Ordinul MAI 1501/2006 si este, in ce priveste radierea autovehiculelor, exact Regulamentul din 23.01 2003 de aplicare a OUG 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, doar ca art.47 pct. 1 lit a devine art. 24 pct. 2 lit b, iar art. 48 devine art. 25. Altfel zis, e aceeasi Marie cu alta palarie. In rest ramine cum am stabilit, nu exista o alta lege care sa o abroge sau modifice pe asta.

NISSAN PATROL

CADILLAC ESCALADE

Link spre comentariu

-fara suparare Adriane ,masina nu se mai RADIAZA, acum acest fenomen se numeste TRANSCRIERE si afost inventat de MIRON MITREA cind era ministru transportului.

-fiind de meserie sti ca prin judecatorie taxa timbru este f. mare si implica termene ....etc

taxa fiind la valoarea autoturismului.

cu respect.

Mai ! dar nu va convine chiar nimic?!
Link spre comentariu

Am fost cu multe masini la itp care nu imi apartineau, am prezentat talonul, cartea si asigurarea si a fost totul ok, fara spaga, nu scrie nicaieri ca la itp trebe proprietarul, nu ai nevoie de imputernicire sa faci itp-ul la o masina de firma, asa ca poate face ce vrea cu itp-ul.

Trebe sa servesti organele puterii de stat cu aceeasi politete cu care ele te servesc pe tine contra banutilor de impozit asa ca:

1. Las-o asa. Impozit nu platesti, daca vine amenda de radar de la camere ca pe DN 1 antai se cere sa precizezi cine a condus in ziua de la data de si trimiti copie cu contractul de v-c, asta am patit-o personal cu o masina pe care am vandut-o si a 2-a zi omul a luat radar.

2. Vorbeste cu un prieten politist sa-l opreasca pe om si sa-i ia talonul ca nu are cauciucuri, parbriz spart, adidasi sau basca. Am asistat o data la asa ceva si se pricep ei f bine sa faca asta perfect in litera si spiritul legii (avea folie pe geamuri neomologata!).

3. Pierde putin timp si urmareste omul mai ales daca stii unde sta. La semafor trozneste-l usor in spate, sa nu-ti belesti masina proprie. Constatarea amiabila la asigurare are loc doar daca cineva se recunoaste vinovat, tu spui ca el a dat inapoi nu tu inainte, asa ajungi la sectie, se ridica actele pt neperfectare in 30 zile, te coste in cel mai rau caz 3 puncte si 30 lei amenda. Asta e o varianta cam puerila dar nimic ilegal asa ca urmeaza

4. Arunca numerele in Somes.

Link spre comentariu

1.Din punct de vedere al proprietatii autoturismului in cauza, Bobo NU MAI ESTE PROPRIETAR din momentul semnarii contractului de vanzare cumparare, autoturismulufiind un bun mobil, proprietatea se transmite cumparatorului fara a mai fi nevoie de alte formalitati.

2.Din punctul de vedere al contribuabilului, ti-ai executat obligatia legala de a radia autoturismul din proprietatea ta ca platitor de impozite si taxe prin faptul ca ai inregistrat vanzarea la serviciul de impozite si ai remis noului proprietar exemplarul verde.

3.Din punct de vedere al "abandonului " autoturismului pe domeniul public, amenda poate fi data NUMAI UNUI PROPRIETAR, ori din punct de vedere legal nu este cazul tau. Nu poti raspunde material, penal sau contraventional pentru fapta altuia( noul cumparator nefiind ... copilul tau minor).

Te sfatuiesc sa nu faci nimic personal in sensul unei actiuni in instanta ce ar avea ca obiect radierea din evidentele serviciului circulatie a autoturismului si nici o actiune ce ar avea ca obiect " obligatia de a face" aceasta radiere noul cumparator. Daca inaintezi o actiune in instanta PLATESTI, achiar daca ulterior nu iti mai poti recupera cheltuiala de la cel vinovat.

Cei care incearca sa te amendeze pentru abandonul masinii au o problema, mai ales daca le-ai adus la cunostinta ( in scris, cu copii anexate de pe contract si de pe scoaterea din evidenta de la impozite) ca nu esti proprietarul de iure si de facto al autoturismului. Daca eventual iti dau amenda, o contesti in instanta PE CHELTUIALA LOR, fiindca erau in cunostinta de cauza CA NU MAI ESTI PROPRIETAR cand ti-au facut amenda, si au facut-o abuziv.

In rest, numai bine.

Link spre comentariu

recunosc ca nu am citit pana azi acest topic dar azi citindu-l tot mi-am dat seama ca si eu sunt in aceeasti situatie cu colegul,cineva se plimba prin tara cu nr HD 17 PIN care sunt nr mele si am si chitanta pe ele iar masina sunt convins ca nu e inscrisa pe numele proprietarului nici in ziua de azi asa ca daca vedeti un samurai negru HD 17 PIN amintitii soferului ca tre sa trimita nr proprietarului pt ca mie nu imi mai raspunde la telefon

dau o bere va multumesc.

ARO M461 din '65

Daca doi oameni iti zic ca esti beat este bine sa te duci sa te culci.

Link spre comentariu

Sa va relatez un caz concret, undeva prin 2005:

Un prieten de-al meu a vandut o masina cuiva, care a uitat sa mai treaca sa faca actele. Prietenul s-a dus la Politie cu contractul de vanzare-cumparare si a reclamat acest lucru. In cateva zile, prietenul a fost sunat de catre cel care luase masina, rugandu-l sa faca actele, deoarece talonul masinii fusese retinut, masina aflandu-se intr-o baza de date....

Nissan Patrol Y60 2.8, 1989

Suzuki Samurai 1.3i, 1994

Link spre comentariu

Cei care incearca sa te amendeze pentru abandonul masinii au o problema, mai ales daca le-ai adus la cunostinta ( in scris, cu copii anexate de pe contract si de pe scoaterea din evidenta de la impozite) ca nu esti proprietarul de iure si de facto al autoturismului. Daca eventual iti dau amenda, o contesti in instanta PE CHELTUIALA LOR, fiindca erau in cunostinta de cauza CA NU MAI ESTI PROPRIETAR cand ti-au facut amenda, si au facut-o abuziv.

ah, nu, la faza cu politia in prima instanta nu a fost vorba de amenda. a fost doar o vizita "prieteneasca" de la sectia de politie prin care sa-mi puna in vedere ca "nu ar fi bine sa-i las la individul Y masina in fata casei ca nu-i place la proprietar" :hm dupa ce le-am dat o copie dupa contractul de vanzare cumparare nu am mai auzit nimic de la ei.

Sa va relatez un caz concret, undeva prin 2005:

Un prieten de-al meu a vandut o masina cuiva, care a uitat sa mai treaca sa faca actele. Prietenul s-a dus la Politie cu contractul de vanzare-cumparare si a reclamat acest lucru. In cateva zile, prietenul a fost sunat de catre cel care luase masina, rugandu-l sa faca actele, deoarece talonul masinii fusese retinut, masina aflandu-se intr-o baza de date....

ma indoiesc ca politia romana ar face din oficiu ceva de genul asta, avand in vedere raspunsul ce l-am primit de la ei. totusi speram ca macar o amenda pentru parcare neregulamentara sa ieie respectivul individ si asa sa observe cineva faza cu actele. dar problema e ca nu umbla cu masina decat foarte far, de cele mai multe ori o tine in diferite locatii pe la prietenii lui.

Link spre comentariu

Vizitator FLORIN

recunosc ca nu am citit pana azi acest topic dar azi citindu-l tot mi-am dat seama ca si eu sunt in aceeasti situatie cu colegul,cineva se plimba prin tara cu nr HD 17 PIN care sunt nr mele si am si chitanta pe ele iar masina sunt convins ca nu e inscrisa pe numele proprietarului nici in ziua de azi asa ca daca vedeti un samurai negru HD 17 PIN amintitii soferului ca tre sa trimita nr proprietarului pt ca mie nu imi mai raspunde la telefon

dau o bere va multumesc.

Daca ai vandut masina cuiva din acelasi judet,omul o poate inscrie pe numele lui pastrand aceleasi numere(nici nu le da jos de pe masina).Ca sa ramana ale tale trebuia ca dupa vanzare sa te duci la politie si sa platesti taxa de rezervare nr.Daca mai ai o copie dupa carte,incearca sa vezi daca masina are itp(online)parca acolo trebuie sa completezi serie civ si nume proprietar si daca omul a facut transcrierea...

Eu personal m-am ocupat de identificarea si itp-ul multor masini care nu-mi aprtineau si nu este nevoie de prezenta proprietarului(la RAR se completeaza un formular cu datele proprietarului si datele celui care e cu masina si e legal)

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare