naspet Posted September 17, 2009 Share Posted September 17, 2009 Salutare In primul rind scuze daca nu am postat unde trebuie , Cine are ceva planuri pentru constructia unui peridoc ??? Multumesc Frumos Cu respect Aurel Tofan Nu orice om poate fi mare OM!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dulceanu ionel Posted September 18, 2009 Share Posted September 18, 2009 Re: Planuri Peridoc Si eu vreau sa-mi fac unul cad de curand.Depinde si ce greutarea pe care o pui pe el.Aici la galati am un prietem care se ocupa sa le confectioneze. Pt ca treaba nu necesita prea mari inginerii am hotarta sa-mi fac unul singur.Costuri cu tot cu omologare aproximativ 10-12 mil.Se cauta pe la dezmembrari una bucata punte oltcit(pt ca are amortizoare si bara de torsiune si costa ieftin),,cupla carlig marca knot,bare rectangulare 40x40 cat mai groase in carne(3 mm),role pe care culiseaza chila barci +role laterale de sprijin(unii pun lemen invelit cu mocheta) si instalatia electrica(cuple si triple detasabile.Acuma sunt plecat dar luni iti fac poze de la unul si ti le arat ca sa le ai ca schema.Puntea de oltcit este mai ingusta si nu toate RAR o accepta(la noi merge contra unei sume modice) dar poti sa pui alta punte(dar te ridica la costul total).Toate componentele eu le gasesc aici,dc ai nevoie de ceva ma anunti si te ajut. Fiecare zi trebuie trăită ca și cum ar fi ultima.. Off-road Alyon Team Link to comment Share on other sites More sharing options...
naspet Posted September 18, 2009 Author Share Posted September 18, 2009 Re: Planuri Peridoc Multumesc frumos astept vesti Nu orice om poate fi mare OM!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
flay Posted September 18, 2009 Share Posted September 18, 2009 Re: Planuri Peridoc Ma intereseaza si pe mine rolele de peridoc, sint sanse sa gasesc la vre-un magazin in Galati asa ceva sau asemanatoare? Land Rover Discovery td5 1999 Jaguar XJ8 2002 Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dulceanu ionel Posted September 18, 2009 Share Posted September 18, 2009 Re: Planuri Peridoc Ma intereseaza si pe mine rolele de peridoc, sint sanse sa gasesc la vre-un magazin in Galati asa ceva sau asemanatoare? Gasim asa ceva.Rola aia vine montata jos pt chila si iti trebuie cam 3 pt un peridoc. Fiecare zi trebuie trăită ca și cum ar fi ultima.. Off-road Alyon Team Link to comment Share on other sites More sharing options...
flay Posted September 18, 2009 Share Posted September 18, 2009 Re: Planuri Peridoc Multumesc, daca exista un magazin care vinde asa ceva, si un pret estimativ m-ar ajuta mult! Eventual pe PM! Land Rover Discovery td5 1999 Jaguar XJ8 2002 Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest morsa Posted September 18, 2009 Share Posted September 18, 2009 Re: Planuri Peridoc Asa ceva se gaseste prin Ct. Dati niste dimensiuni si ma interesez si e mai departe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
flay Posted September 18, 2009 Share Posted September 18, 2009 Re: Planuri Peridoc Ma intereseaza in special lungimea portiunii cilindrice din mijlocul rolei , care trebuie sa fie de 55-60 mm. Land Rover Discovery td5 1999 Jaguar XJ8 2002 Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017 Link to comment Share on other sites More sharing options...
naspet Posted September 18, 2009 Author Share Posted September 18, 2009 Re: Planuri Peridoc Uite eu am gasit aici ceva accesorii poate se gaseste si ce ai tu nevoie . http://www.proboats.ro/shop/maincateg.p ... de=as0600i Nu orice om poate fi mare OM!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dulceanu ionel Posted September 18, 2009 Share Posted September 18, 2009 Re: Planuri Peridoc Ma intersez si va zic exact pretul. Fiecare zi trebuie trăită ca și cum ar fi ultima.. Off-road Alyon Team Link to comment Share on other sites More sharing options...
dulceanu ionel Posted September 22, 2009 Share Posted September 22, 2009 Re: Planuri Peridoc Am facut cateva poze si am facut si o schema a peridocului din imagine.Pozele sunt redimensionate pt a le putea incarca aici dar le pot trimite pe email pt cei direct interesati.Bara din care este facut este de 50x50 mm.Nu am avut timp sa ajung la magazin ca sa va zic preturile la accesoriile care se monteaza pe el dar o sa trec pe la ei. Fiecare zi trebuie trăită ca și cum ar fi ultima.. Off-road Alyon Team Link to comment Share on other sites More sharing options...
dulceanu ionel Posted September 22, 2009 Share Posted September 22, 2009 Re: Planuri Peridoc O poza mai mare. Fiecare zi trebuie trăită ca și cum ar fi ultima.. Off-road Alyon Team Link to comment Share on other sites More sharing options...
DRAKUS Posted September 22, 2009 Share Posted September 22, 2009 Re: Planuri Peridoc Da nu vrei unul gata facut? Imi place sa stiu totul despre noii mei prieteni, dar nimic despre cei vechi.:grin::grin::grin: 2xToyota lj73,bmw320,honda fireblade,honda quad 140cp home made,barca quicksilver 410sl ,husqwarna 450. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dulceanu ionel Posted September 22, 2009 Share Posted September 22, 2009 Re: Planuri Peridoc Momentan nu imi trebuie dar dc gasesc unul la un pret ok il iau dc nu imi fac unul pt mai mult de 2 zile nu-mi ia.Dc ai unul pune o poza si un pret. Fiecare zi trebuie trăită ca și cum ar fi ultima.. Off-road Alyon Team Link to comment Share on other sites More sharing options...
naspet Posted September 25, 2009 Author Share Posted September 25, 2009 Re: Planuri Peridoc Salut multumesc pentru schema ... Despre pareta cu accesoriile pot face o lista cu preturi pentru cei ineteresati (cam cu cit le-am luat eu)... Aurel Tofan Ps : CINE ARE O PUNTE DE OLTCIT PLS Nu orice om poate fi mare OM!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
cos Posted September 25, 2009 Share Posted September 25, 2009 Re: Planuri Peridoc Incearca in talcioc, desi nu prea am vazut.... ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dan Popescu Posted September 25, 2009 Share Posted September 25, 2009 Re: Planuri Peridoc pentru linistea voastra si aprecieri la RAR aveti grija ca printre altele sa: 1) toate elementele de prindere-culisare-rulare barca (role, talpici, V-ul de prova, etc) sa fie galvanizate 2) nu se admit suduri intre sasiul remorcii si prinderile elementelor de mai sus 3) evitati puntile cu arcuri, ci numai cu bare de torsiune - puntile trebuiesc prezentate impreuna cu actele de provenienta si omologare 4) cuplele trebuiesc prezentate cu omologare si acte de provenineta 5) instalatia de iluminare trebuie sa fie fixata pe bara din spate, care trebuie neaparat sa fie reglabila dupa lungimea barcii sau sa fie la minim lungime in lipsa ei. 6) atentie, au iesit instalatii de iluminat cu LED care nu mai trebuiesc demontate, merg si sub apa daca sunt lucrate cum trebuie. ca si desen general este bine sa va luati (prin relevare) dupa o remorca de fabrica, inclusiv grosimile materialelor. La RAR e bine sa prezentati un proiect (ala prin relevare) facut corect, cu ceva calcule de rezistenta, si anexat la dosar fotografii ale remorcii initiale, de fabrica, cu detalii inclusiv de pe placuta fabricantului. LA MULTI ANI Link to comment Share on other sites More sharing options...
yknot Posted October 23, 2009 Share Posted October 23, 2009 Re: Planuri Peridoc Am eu o punde completa de volvo 480. 4x4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gonzo Posted October 23, 2009 Share Posted October 23, 2009 Re: Planuri Peridoc pentru role la Yamaha in Constanta pe Mircea au pret bun Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angler Posted December 28, 2009 Share Posted December 28, 2009 (edited) Re: Planuri Peridoc Salut, nu vreau sa ma erijez in cunoscator, dar, am trecut prin omologarea unui peridoc..... si mi-a iesit par alb..... daca vrei sa-l inmatriculezi artizanal, trebuie ca cel care il executa sa aiba proiect aprobat de RAR, cupla va fi OBLIGATORIU produsa de Knott si din cate stiu eu, mai nou, se accepta numai punti de Knott - cusau fara franare inertiala; ai aici un proiect de peridoc - in foto dar parerea mea, ar fi sa-ti iei un peridoc sanatos si bun , dintr-un motiv foarte simplu: barca se vinde , de cele mai multe ori, fara peridoc. Sper ca ti-am fost de folos. PS : Daca ai nevoie de accesorii, gasesti aici http://www.proboats.ro/shop/categ.php?catID=11 Edited December 28, 2009 by Angler Sa fii domn e o intamplare, sa fii OM e lucru mare ! ------------------------------------------------ Link to comment Share on other sites More sharing options...
dulceanu ionel Posted December 28, 2009 Share Posted December 28, 2009 Re: Planuri Peridoc Chiar azi ma gandeam sa scriu la acest topic.Recent am omologat un peridoc si treaba este foarte simpla.Am folosit o punte de oltcit,osia principala din rectangulara de 60x60,cupla carlig noua(nu knot ca doar nu numai astia fabrica asa ceva),nu l-am galvanizat(m-am dus cu el vopsit cu grund dinala gri).La rar in gl este un inspector care se ocupa de omologarea lor si iti face si proiect(contra cost 100 sau 150 cat vrei sa dai).Treaba cu puntile este in felul urmator(inspectorul RAR mi-a zis-o)se omologheaza orice fel de punte de autovevicul pt ca dc merge masina care este omologata merge si peridocul(merg omologate si cele de dacia.Singura precizare este ca dc depasesti max.autorizata de 750 iti trebuie sistem de franare .Cu peridocul asta al meu cu punte de oltcit am scos o barca care cantarea cam 600 kg si nu mi-a placut deloc cum mergea,mai aveam un pic si rasturmam barca asa mare balans facea dar la barci sub 200 kg merge super.Eu vreau sa-i schimb puntea cu una mai zdarova.Costuri peridoc :10 mil materialele si 5 mil omologare+ cat o mai fi pe la politie(nr,certificat asig.)Pot sa detaliez fiecare cost pe componente dc va intereseaza.Atasez si niste poze cu peridocul. Fiecare zi trebuie trăită ca și cum ar fi ultima.. Off-road Alyon Team Link to comment Share on other sites More sharing options...
dulceanu ionel Posted December 28, 2009 Share Posted December 28, 2009 Re: Planuri Peridoc Dc intampinati probleme va pot ajuta aici la galati.Facem programare,va trimit nr mele de la peridoc ca sa puteti veni cu el pe roti. Pozele http://lh5.ggpht.com/_kis3on4gHhs/Szj3TWrjWMI/AAAAAAAAAH4/oo2AJ5srfUo/s640/101220091509.jpg http://lh5.ggpht.com/_kis3on4gHhs/Szj3T-VtNdI/AAAAAAAAAH8/fONVgjQeQPY/s640/101220091510.jpg Fiecare zi trebuie trăită ca și cum ar fi ultima.. Off-road Alyon Team Link to comment Share on other sites More sharing options...
revo Posted January 30, 2010 Share Posted January 30, 2010 Re: Planuri Peridoc atentie! Osia trebuie sa fie waterproof.Altfel ,il bagati de 2-3 ori in apa si gata rulmentii Suzuki Jimny , Ironman suspension Link to comment Share on other sites More sharing options...
trike1 Posted January 30, 2010 Share Posted January 30, 2010 Re: Planuri Peridoc problema rasturnarii poate fii evitata prin repozitionarea puntii dar cu barca pe peridoc a.i. sa gasesti centrul de greutate convenabil iar pe carlig sa nu ai o greutate mai mare de 50 Kg. Fiind o punte veche de Oltcit se poate ca amortizoarele sa fie gata si la curbe sa cedeze prea usor.Exista posibilitatea sa intaresti barele de torsiune si sa o poti incarca cu mai mulr de 300-400Kg cat suporta ea in pozitie standard Dupa parerea mea protapul e destul de lung pt o barca de 600 Kg care nu ar trebuisa aiba mai mult de 6 m ,de aici rezulta si instabilitatea lui incarcat pt ca puntea de oltcit e ingusta fata de lungimea peridocului!!! Nissan y160,Terrano II -04,Toyota Rav 4 D-CAT Dodge Ram 1500 -04 Traic BOOM Fighter 2000cmc Link to comment Share on other sites More sharing options...
dulceanu ionel Posted March 24, 2010 Share Posted March 24, 2010 Re: Planuri Peridoc Ieri am omologat un peridoc pe punte de dacie.L-am facut la comanda pt un client si mai am o comanda pt o barca mai mica de 4 m,deci se poate.Acuma fiecare in functie de buget se poate pune punte knot care costa mai mult(10 mil). Fiecare zi trebuie trăită ca și cum ar fi ultima.. Off-road Alyon Team Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts