omoroka Postat Septembrie 20, 2009 Partajează Postat Septembrie 20, 2009 Ieri pe la 10:30 ma hotarasc brusc sa plec cu prietena mea pe la lacul Paltinu. Iesire usoara, fara offroad ma gandeam eu, poate doar asa pe ici pe colo o traversare de parau, un macadam, nimic grav. Iau DN1 la roata si ajung cat de repede putu Barzaunu la Baicoi :grin: De acolo am tot lins asfaltul pana am intrat pe valea Doftanei si am ajuns la Paltinu. Pe drum am constatat ca desi luasem PDA-ul la mine uitasem sa iau incarcatorul. Mai mult, acesta era incarcat la fo 20%, adica cat pentru fo 15-20 minute de functionare. Eram fericit insa ca aveam la mine clasicul atlas rutier al Romaniei si oricum, cum nu-mi propusesem sa fac offroad problema lipsei GPS-ului devenea minora. La Paltinu am oprit, am facut o plimbare pe marginea lacului, am intrat in vorba cu cativa pescari si intr-un final m-am intors la masina pentru a-mi continua drumul. Dar unde? Vazand frumusetea locurilor incepuse sa ma manance in cur de un pic de offroad :grin: Zic, ia sa vedem unde mergem mai departe. Si iau eu atlasul rutier si ce-mi vazura ochii? Un drum neasfaltat care leaga Valea Doftanei de Slanic Prahova prin localitatea Bertea (vezi harta). O conving rapid pe prietena mea ca nu-i cazul sa cautam local unde sa mancam, ca in cel mult o ora sintem in Slanic. Asa ca ne urcam in cotet si da-i inainte in cautarea drumului cu pricina :grin: Intru in Vala Doftanei, intreb o femeie, sunt directionat si in scurt timp gasesc drumul. Drumul era chiar marcat DJ 101T Bertea. Am strambat din nas vazand marajul, nemultumit fiind de faptul ca poate drumul n-o sa fie chiar offroad. Incepem sa-l parcurgem. Drumul serpui incet pe asfalt, la deal, printre casele oamenilor. Apoi asfaltul se transforma in macadam si-ncepu sa-mi mai vina inima la loc un pic :) Apoi casele oamenilor se pierdura in urma ele fiind inlocuite de fanete iar drumul se transforma in drum de pamant cu piatra pe alocuri. Si dai si urca, nu abrupt... traversam si un mic paraias, eram tot un zambet. Zic hai sa deschid GPS-ul, atat cat o avea baterie sa vad pe unde sunt. Dar de unde, uitasem sa incarc hartile militare care chiar le calibrasem acasa pentru GPS Tuner :grin: N-are nimic, imi zic eu, merg dupa drum, doar e ditamai drumul judetean, ha! :ha: Ajung la ceva praguri de piatra, le trec, la unele mai si lovesc cu carligul din spate (am zis ca-l scot pana la urma dar n-am facut-o, nu stiu de ce!) Apoi ajung la primele noroaie si zambetul mi s-a transformat in bucurie. Traversez prima serie de noroaie, apoi inca una. Apoi ajung la niste gropi lasate de ceva tractor, le trec si pe alea (lovesc iar cu carligul de remorcare :P ) Dau de o bifurcatie, ah unde sunt hartile mele?! Aleg sa o iau la stanga si ajung la niste noroaie mai mari unde raman un pic impotmolit. Bucurie mare, ies afara fac doua poze, ma urc inapoi si din doua manevre ies si merg mai departe. Mai merg un pic, drumul se ingusteaza dramatic si dau de niste noroaie cu sleauri adanci care sigur ar fi pus pe burta samuraiul. 8-10 metri lungime. Ma dau jos, cercetez. Bag un bat in noroi, iau masuratori si intr-un final ma hotarasc sa traversez cu o laterala pe mal si cu doua roti pe zona dintre sleauri. N-a tinut, rotile de pe dreapta s-au dus unde le-a placut lor mai mult, in sleau. Masina s-a inclinat agresiv, malul de pamant din dreapta fiimd destul de abrupt. Mi-am tinut rasuflarea si i-am dat gaz cat am putut. Animalul se descurcase si de data asta si ma trecu in partea cealalta. Am rasuflat usurati si eu si prietena mea. Bucuria mea di-nainte incepu sa se schimbe incet incet in teama. Drumul a urcat apoi un mal si... FRANA! Ne oprim. In fata mea drumul cobora un pic si intra intr-o bucata de noroi de vreo 20 m lungime cu sleauri foarte adanci si maluri inalte. Ma dau jos, studiez problema. Aici puteam merge cu doua roti pe mal si doua pe mijlocul sleaului pana la mijloc apoi era musai sa intru inauntru, sa merg un pic si sa incerc sa ies pe la mijloc intr-o zona mai cuminte dar umeda si ea (nu va ganditi la prostii :grin: ) Si aici s-a terminat tot :ha: Am intrat in zona umeda si acolo am ramas :ha: :ha: :ha: Cand m-am dat jos din masina nu mi-a venit sa cred. Zona cuminte dar umeda era un noroi cleios, fara nici-o baza, care trecea de varful arcurilor pana pe la bara. Am incercat multe manevre dar nu mai merga decat pe o distanta de fo 40cm inainte si inapoi. Am bagat pietre mari la roti, cand ma urcam pe ele se afundau si masina ramanea in continuare la aceeasi cota. Am scos cazmaua. Ce sa sapi, noroiul era cleios si ramanea prins chiar de suprafata lucioasa a cazmalei. M-am chinuit cam o ora cred si exact cand ma pregateam sa incerc arma secreta imi vin in ajutor 3 oameni cosasi, care auzisera zgomot de motor :grin: Binevoitori oamenii ma imping un pic si ma scot din clei inapoi. Inainte nici vorba de mers, hai sa mai incercam inapoi. Am incercat de nenumarate ori sa o urc din nou cu doua roti pe mal pentru ca altfel nu aveam nici-o sansa, sleaurile fiind mult prea mari, dar masina tot de-a curmezisul vroia. Pana la urma i-am dat pe oameni la o parte si i-am dat inapoi prin sleau cat am putut zicandu-mi ca din inertie mai rad un pic cu puntile malul de pamant si o scot. Si uite asa am pus bietul Barzaun pe burta de se invarteau toate rotile in gol. Era biata masina ca o broasca testoasa intoarsa pe spate care da cu disperare din labe in gol :ha: :ha: :ha: Am observat grimasa oamenilor deja istoviti de atatea eforturi pentru ca deja se chinuisera fo 20 de minute cu mine. Au incercat din nou sa impinga. Nimic. Animalul, fie el chiar si unu mai micut, nu vroia neam sa se miste. Si atunci am zis ca nu-mi mai ramane decat o singura solutie. Hi-liftul cumparat cu fix o zi inainte de la Calin :grin: Citisem instructiunile si-l probasem cu un prieten in parcare la scurt timp de la achizitie :grin: Sa fi vazut ce fata facura bietii oameni cand vazura ca scot ditamai fieratania din masina :ha: :ha: Stiu ca o sa radeti de mine daca va spun cum l-am folosit dar... oricum va spun :grin: L-am proptit pe talpica in sleau si am bagat ciocul in una din gaurile jantei, care era mai sus, ca nu am apucat sa-mi fabric chestie d'aia cu doua carlige :grin: Am ridicat masina de o roata si am bagat sub ea niste araci lungi de fo 3 metri. Am facut la fel si cu roata din fata de pe partea cealalta. I-am dat gaz si am reusit sa mai misc masina inapoi fo 3 metri. Incepusem sa ma luminez. Am repetat figura si gata, eram iesit afara din rahat :h5 I-am cinstit pe oameni si am luat drumul inapoi. Pierdusem in acel loc aproape doua ore. Si sa ma fi vazut la intoarcere, strangeam din buci la fiecare obstacol, cat de mic era, si nu m-am relajat decat atunci cand am ajuns inapoi la asfalt :grin: Imi pare rau ca n-am facut nici-o poza in timpul operatiunii de scoatere a masinii din rahat. Dar aveam un morcov cat casa la cur si zau ca nu-mi mai ardea de pozat :ha: La folosirea hiliftului am strambat un fender in spate pt ca fieratania s-a sprijinit de el cand am facut lifting. Rascrucea de unde alesesem sa merg inainte in loc sa fac dreapta a fost cruciala. La dreapta cred ca ar fi fost un drum mai bun care m-ar fi scos undeva in Pietriceaua. Am vazut cand am ajuns acasa, pe Google Earth, ca ar fi existat un drum care ar fi mers in acea directie. Concluziile finale, le trageti voi... sau vi le spun eu? Nimic nu este ceea ce pare la inceput. Daca-ti doresti cu ardoare un lucru s-ar putea sa-l primesti intr-o cantitate mult prea mare ca sa-i mai poti face fata :ha: Mersu singur prezinta riscuri multiple :P Sper ca ati avut rabdare sa cititi tot matrapazlacul Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Septembrie 20, 2009 Autor Partajează Postat Septembrie 20, 2009 Re: Ieri am facut-o de oaie - DJ 101T Si inca cateva poze... Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
winetou 007 Postat Septembrie 20, 2009 Partajează Postat Septembrie 20, 2009 Re: Ieri am facut-o de oaie - DJ 101T :g :h5 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
u2_2 Postat Septembrie 20, 2009 Partajează Postat Septembrie 20, 2009 Re: Ieri am facut-o de oaie - DJ 101T Apropos de aventura ta in noroi, eu ma tot gandesc sa-mi fac un fel de scari din bare cu "trepte" din fier beton de 14, le pun deasupra masinii, pe portbagaj si daca am probleme de genul asta le bag sub roti. Iarasi am mai vazut parca la Baumax niste chestii pentru urcat masina pe remorca, doar ca nu erau "scarita" ci din tabla perforata... Oare or fi de ajutor sau numa muncesc de pomana? Ei, bine c-ai scos-o la capat! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Septembrie 20, 2009 Autor Partajează Postat Septembrie 20, 2009 Re: Ieri am facut-o de oaie - DJ 101T Apropos de aventura ta in noroi, eu ma tot gandesc sa-mi fac un fel de scari din bare cu "trepte" din fier beton de 14, le pun deasupra masinii, pe portbagaj si daca am probleme de genul asta le bag sub roti. Iarasi am mai vazut parca la Baumax niste chestii pentru urcat masina pe remorca, doar ca nu erau "scarita" ci din tabla perforata... Oare or fi de ajutor sau numa muncesc de pomana? Ei, bine c-ai scos-o la capat! Cred ca sunt ok accesoriile alea, dar cat sa incarci si masina biata de ea? Probabil ca daca aveam masina preparata, o scoteam la capat fara alte accesorii. Niste roti de 235, o inaltare de 5 cm din arcuri si poate treceam :D Dar deocamdata ma incapatanez sa nu o modific :grin: Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
reax Postat Septembrie 20, 2009 Partajează Postat Septembrie 20, 2009 Re: Ieri am facut-o de oaie - DJ 101T faina povestea trebuia sa incerci si celalalt drum dar presupun ca erai cam gata fizic si psihic dupa "munca" dinainte. ahoi 4x4=16 corect!!! suzy vitara jlx 1.6 16valve looongwheelbase Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
SilenceDJ Postat Septembrie 20, 2009 Partajează Postat Septembrie 20, 2009 Re: Ieri am facut-o de oaie - DJ 101T Bine ca mai aveai gaz :D Faina iesire , ma da ce-mi plac mie oamenii astia super spontani :h5 :1 Never stop exploring Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Noobius Postat Septembrie 20, 2009 Partajează Postat Septembrie 20, 2009 Re: Ieri am facut-o de oaie - DJ 101T Sa vad daca pricep ultima poza: erai pe loc si se invarteau rotile in gol? Ca pare dubiosa valoarea de 120Km/h :ha: :ha: Suzuki Samurai '90 "Stuka" Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
asfalttango Postat Septembrie 20, 2009 Partajează Postat Septembrie 20, 2009 Re: Ieri am facut-o de oaie - DJ 101T Eu am mers cu OMOROKA la Macin si pot spune ca este un baiat priceput in teren :bravo Stiu riscurile de la iesirile singur ,ca si eu m-am confruntat cu aceleasi dileme uneori in traseu :h5 Bine ca masina nu a patit nimic.Ai mai facut putina miscare. Cred ca se impune totusi un troliu(eu o sa incerc sa achizitionez cit mai repede unul). Bravo pentru povestire si foto :bravo :bravo Invata din experienta altora....ca pina inveti din a ta...mori. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
AdiOnWeb Postat Septembrie 20, 2009 Partajează Postat Septembrie 20, 2009 Re: Ieri am facut-o de oaie - DJ 101T Felicitari pentru aventura ! :h5 Data care vine sa sti ca doua masini fac cat un batalion de panzere nemtesti :grin: :1 https://serviceautobragadiru.business... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dan03 Postat Septembrie 20, 2009 Partajează Postat Septembrie 20, 2009 Re: Ieri am facut-o de oaie - DJ 101T tocmai tu nu ai avut GPS si harti? mi-ai dat tema de meditatie cu GPS Tuner si hartile militare ... si acum le-ai lasat acasa? :ha: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Septembrie 20, 2009 Autor Partajează Postat Septembrie 20, 2009 Re: Ieri am facut-o de oaie - DJ 101T @reax - o sa-l incerc, drumul spre dreapta, dar am planuri mai serioase pentru urmatoarea iesire :grin: @Noobius - defapt prinsesem 130km/h dar pana sa scoata prietena mea aparatul de pozat se terminase panta :ha: @asfalttango - mersi de aprecieri adi :h5 acuma, nu stiu daca chiar ma descurc bine in teren. poate ca daca ma descurcam asa bine nu mai ramaneam infipt in lutu ala. @Adionweb - asa e dar ce vrei, m-a mancat :grin: @dan03 - asa e dane; o navigare defectuoasa te poate baga adanc in rahat; culmea ironiei a fost ca tocmai imi luasem un cablu suplimentar de alimentare, sa am cate unu in torpedoul fiecarei masini pe care o conduc dar... :grin: Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Poe79 Postat Septembrie 21, 2009 Partajează Postat Septembrie 21, 2009 Re: Ieri am facut-o de oaie - DJ 101T data viitoare cand vi in zona cauta pe forum nr de telefon ale celor de aici...suntem cativa in campina care am fi putut sa te ajutam....si ne-ar fi facut placere sa ne umplem de noroi :banana Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Bobinator Postat Septembrie 21, 2009 Partajează Postat Septembrie 21, 2009 Re: Ieri am facut-o de oaie - DJ 101T Bravo Omoroka ! Sa iti fie de bine ! Cred ca ai avut un morcov cat aveam si eu la Calugareni cand nu mai aveam ambreiaj si troliu nu vroia sa traga :ha: ! Yoke nu s-a bagat ? Data viitoare da un beep ca am fost available duminica si m-am dus la peste si am prins coada lui !Poate mai facem una in zona aia ! Felicitari pentru aventura inca odata si modul cum e povestita ! B.B.B. -BIG BAD BUG! T44 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Caphonne Postat Septembrie 21, 2009 Partajează Postat Septembrie 21, 2009 Re: Ieri am facut-o de oaie - DJ 101T Felicitari e misto zona aia am incercat si eu asta vara aceiasi combinatie de la Slanic la Valea Doftanei doar ca eram cu Dacia m-am plimbat prin comunele alea de m-am plictisit mai ales prin Alunisul :ha: si cand am vazut ca se impute treaba si incepe drumul de pamant m-am intors inapoi la sfaturile batranesti ale unui localnic care stia zona. :ha: . Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
watcher Postat Septembrie 21, 2009 Partajează Postat Septembrie 21, 2009 Re: Ieri am facut-o de oaie - DJ 101T Mi se pare ca se leaga foarte frumos threadul asta de cel cu masinile nepreparate. Spre exemplu, un troliu cred ca era de mare folos :-) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Septembrie 21, 2009 Autor Partajează Postat Septembrie 21, 2009 Re: Ieri am facut-o de oaie - DJ 101T Mi se pare ca se leaga foarte frumos threadul asta de cel cu masinile nepreparate. Spre exemplu, un troliu cred ca era de mare folos :-) asa e, voi posta un link acolo catre aceasta experienta :wink: Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adipsc88 Postat Septembrie 21, 2009 Partajează Postat Septembrie 21, 2009 Re: Ieri am facut-o de oaie - DJ 101T Super misto povestea ta,adica aventura....musai un troliu trebuie te scoate din rahat....bafta in continuare 0720059999 0756545953 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Septembrie 21, 2009 Partajează Postat Septembrie 21, 2009 Re: Ieri am facut-o de oaie - DJ 101T ok...este bun troliul....dar sa ai si de ce sa-l agati.....in alta ordine de idei...asa am mai patit si eu....cand am iesit singur :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Septembrie 21, 2009 Autor Partajează Postat Septembrie 21, 2009 Re: Ieri am facut-o de oaie - DJ 101T ok...este bun troliul....dar sa ai si de ce sa-l agati.....in alta ordine de idei...asa am mai patit si eu....cand am iesit singur :grin: as fi avut copaci de care sa ma troliez dar n-am avut troliu :grin: problema a fost calitatea noroiului (localnicii ii mai zic "burta vacii"), pamantul supura efectiv in zona aia, si drept sa spun n-am mai avut experienta acestui tip de noroi ca altfel nu m-as fi bagat. Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Noobius Postat Septembrie 21, 2009 Partajează Postat Septembrie 21, 2009 Re: Ieri am facut-o de oaie - DJ 101T Daca mai faci o iesire prin zona pune un topic pe aici ca m-as baga si eu. Troliu nu am, dar de o sufa fac eu rost cumva :ha: Suzuki Samurai '90 "Stuka" Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Septembrie 21, 2009 Autor Partajează Postat Septembrie 21, 2009 Re: Ieri am facut-o de oaie - DJ 101T Daca mai faci o iesire prin zona pune un topic pe aici ca m-as baga si eu. Troliu nu am, dar de o sufa fac eu rost cumva :ha: We viitor daca e vreme buna merg pe masivul Arefu cu Yoke. Voi posta cu o zi doua inainte ca sa mergem mai multe masini asa ca esti bine venit :h5 Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stane Postat Septembrie 21, 2009 Partajează Postat Septembrie 21, 2009 Re: Ieri am facut-o de oaie - DJ 101T Deci ce invatam noi de la amicul omoroka: -merge singur(o singura masina) sa exploreze trasee noi. -pleaca cu gps-ul asa, ca decor,fara baterie,fara harti,fara sa arunce un ochi pe Earth. -n-are troliu Mai lipsea: -daca avea troliu, sa uite comanda acasa -sa intre in traseu la 6pm. -sa uite sa puna benzina. Asta da adrenalina! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Septembrie 21, 2009 Autor Partajează Postat Septembrie 21, 2009 Re: Ieri am facut-o de oaie - DJ 101T Deci ce invatam noi de la amicul omoroka: -merge singur(o singura masina) sa exploreze trasee noi. -pleaca cu gps-ul asa, ca decor,fara baterie,fara harti,fara sa arunce un ochi pe Earth. -n-are troliu Mai lipsea: -daca avea troliu, sa uite comanda acasa -sa intre in traseu la 6pm. -sa uite sa puna benzina. Asta da adrenalina! Eu sunt destul de organizat zau, dar nu stiu ce-am avut in ziua aia :grin: Da dar ce zici, am avut jack (nu Jack Daniels :ha: ), cazma, sufa si topor la mine :h5 Iar drumul ala de-i zice drum judetean, n-as fi crezut sa ma dea gata. Am traversat mlastini noroioase la care mi-a ajuns apa pana la capota si am razbit (tot singur :ha: ) dar nenorocirea aia de drum... Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gabitzu Postat Septembrie 21, 2009 Partajează Postat Septembrie 21, 2009 Re: Ieri am facut-o de oaie - DJ 101T Ce cunoscuta mi se pare toata treaba asta: iesirea cu un singur suzuki (jimny in cazul meu). Si dai cu lemne, bolovani, covorase de cauciuc, etc .... Jimny VVT, ex Toyota KZJ70 - "cand ma fac mare, imi iau Defender" Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate