omoroka Postat Septembrie 24, 2009 Partajează Postat Septembrie 24, 2009 Stiu ca e din scurt dar asa e la mine :grin: Nu e decisa 100% dar in functie de prognoza meteo de maine (care pare a fi favorabila totusi), eu si cu yoke vom face o iesire de o zi cu veveritele pe masivul Arefu. Vom urca atat cat vom putea iar la cota maxima vom parasi masinile pentru a merge mai departe pe picioare pana pe Vf. Moldoveanu si inapoi. Intoarcerea va fi in aceeasi zi, probabil seara tarziu. Timp total estimat minim 16 ore, in functie si de surprizele de pe traseu :grin: Alti amatori sunt bineveniti, intalnirea avand loc la ora 7 dimineata la McDonalds-ul de pe Bd-ul Iuliu Maniu, aproape de iesirea pe A1. Atasat aveti variantele de track-uri pe care le vom incerca in ordine de la 1 la 3. Nr meu de tel: 0730588558 Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
plummer Postat Septembrie 24, 2009 Partajează Postat Septembrie 24, 2009 Re: Masivu Arefu + tracking Moldoveanu - 26 Sept 2009 Traseele sunt super ... le`am studiat pe toate si acum intreb si eu pt mine , toate aceste trasee se blocheaza la un moment dat ,nu ?? Din ce am "studiat" , valea rea blocheaza drumul si trebuie sa te intorci , iar pe vf. Arefu vad ca se opreste track`ul. Sa inteleg ca la fel se blocheaza ?? Ce varianta ai recomanda pt un matiz , pentru a putea ajunge in conditii bune si sa ma bucur de peisaj in acelasi timp ?? Multam frumos :h5 :x PS : Carpatii Meridionali i`am traversat de la S la N doar pe Transfagarasan, mai e cumva si alta ruta, dar sa am si un peisaj deosebit ?? :grin: ~ Silence is a gift ~ ~ Learn to value its essence ~ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Sensei Postat Septembrie 25, 2009 Partajează Postat Septembrie 25, 2009 Re: Masivu Arefu + tracking Moldoveanu - 26 Sept 2009 Daca vreti sa ajungeti pe Moldoveanu varianta 1 (cea cu rosu) este castigatoare. Aveti grija insa, de unde nu mai puteti inainta cu masinile mai aveti ceva ore de mers pana pe Moldoveanu, o sa fiti la limita cu timpul. Drum bun, distractie placuta si nu uitati de jpeguri! :h5 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
manu-2lgp Postat Septembrie 25, 2009 Partajează Postat Septembrie 25, 2009 Re: Masivu Arefu + tracking Moldoveanu - 26 Sept 2009 Ce varianta ai recomanda pt un matiz , pentru a putea ajunge in conditii bune si sa ma bucur de peisaj in acelasi timp ?? Multam frumos :h5 :x grin: Este vorba despre matizul de la avatar? Ca sa stie lumea ce recomanda. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tca67 Postat Septembrie 25, 2009 Partajează Postat Septembrie 25, 2009 Re: Masivu Arefu + tracking Moldoveanu - 26 Sept 2009 Din cauza faptului ca in partea de nord muntii coboara brusc nu stiu sa mai fie un alt drum de terecere in afara de Transfagarasanu.Nu cunosc partea dinspre Arges,dar pentru a ajunge pe Moldoveanu ar mai putea fi o varianta.Se poate merge pe drum forestier pe valea ce coboara de sub varful Vistea mare (Moldoveanu si Vistea mare alcatuiesc un trapez orientat sud-nord,fiind foarte aproape unul de altul,cca 1/2 ora ) pana unde se poate si de acolo la papuceala pana pe varf.Stiu ca era o poteca folosita de sateni cand urcau cu oile la munte (trecea creasta pana in partea de sus a Vaii rea),actualmente nu stiu daca mai este folosita sau marcata (trebuie sa ma interesez).In Valea Rea exista un refugiu bine construit,dar acum nu stiu in ce stadiu este pentru ca nu am mai fost demult pe acolo. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Septembrie 25, 2009 Autor Partajează Postat Septembrie 25, 2009 Re: Masivu Arefu + tracking Moldoveanu - 26 Sept 2009 Stiu ca e din scurt dar asa e la mine :grin: Nu e decisa 100% dar in functie de prognoza meteo de maine (care pare a fi favorabila totusi), eu si cu yoke vom face o iesire de o zi cu veveritele pe masivul Arefu. Vom urca atat cat vom putea iar la cota maxima vom parasi masinile pentru a merge mai departe pe picioare pana pe Vf. Moldoveanu si inapoi. Intoarcerea va fi in aceeasi zi, probabil seara tarziu. Timp total estimat minim 16 ore, in functie si de surprizele de pe traseu :grin: Alti amatori sunt bineveniti, intalnirea avand loc la ora 7 dimineata la McDonalds-ul de pe Bd-ul Iuliu Maniu, aproape de iesirea pe A1. Atasat aveti variantele de track-uri pe care le vom incerca in ordine de la 1 la 3. Nr meu de tel: 0730588558 Asadar e sigur, vremea se anunta a fi buna. Coordonatele raman aceleasi, as vrea sa precizez in plus care sunt obiectivele in ordine: 1. sa ne intoarcem acasa intregi si cu masinile neavariate; 2. sa ajungem pe culmea Arefu atat cat ne permit acareturile; 3. sa ajungem pe varful Moldoveanu si inapoi la masini fara sa ne prinda noaptea; Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
manuciao102000 Postat Septembrie 25, 2009 Partajează Postat Septembrie 25, 2009 Re: Masivu Arefu + tracking Moldoveanu - 26 Sept 2009 wikendul asta nu pot :sr suzuki samurai Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Septembrie 25, 2009 Autor Partajează Postat Septembrie 25, 2009 Re: Masivu Arefu + tracking Moldoveanu - 26 Sept 2009 Traseele sunt super ... le`am studiat pe toate si acum intreb si eu pt mine , toate aceste trasee se blocheaza la un moment dat ,nu ?? Din ce am "studiat" , valea rea blocheaza drumul si trebuie sa te intorci , iar pe vf. Arefu vad ca se opreste track`ul. Sa inteleg ca la fel se blocheaza ?? Ce varianta ai recomanda pt un matiz , pentru a putea ajunge in conditii bune si sa ma bucur de peisaj in acelasi timp ?? Multam frumos :h5 :x PS : Carpatii Meridionali i`am traversat de la S la N doar pe Transfagarasan, mai e cumva si alta ruta, dar sa am si un peisaj deosebit ?? :grin: Sunt mai multe drumuri de acces in muntii Fagaras dinspre versantul sudic. Imi aduc aminte in 93 cand am facut creasta fagarasului integral, in zona Puha (Saua Scara) vedeam un drum care urca din sud pana aproape de creasta si trebuie sa recunosc ca pe vremea aia singurele masini de teren erau ARO sau cele ale armatei (adica tot ARO :grin: ). Cica acela ar fi fost folosit ca drum strategic in al doi-lea razboi mondial pentru traversat muntii, cu toate ca nu intelegeam cum ar fi putut cobora versantul nordic care este foarte abrupt. Mai mult, daca ma uit acuma pe Google Earth, nu reusesc sa gasesc nici-un astfel de drum in acea zona. Sunta insa ceva vai care te conduc sub Vf. Lespezi / Negoiu. Peisajele din fagaras sunt coplesitoare de-a dreptul, dar sa ajungi pe ceva varfuri, lucru cam dificil de realizat cu masina :grin: Cel mai la indemana este Vf. Buteanu, deasupra lacului Capra. Mergi cu masina pana la lacul Balea si de acolo urci pe marcaj pana la lacul Capra. Apoi pe custura fara marcaj pana pe Vf. Buteanu unde daca vremea e frumoasa peisajul este unu deosebit ;) Cat despre Matiz, nu stiu ce sa zic. Asteapta sa ne intoarcem noi din aceasta excursie si-ti spunem daca se poate merge cu Matizul pe acolo :h5 Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ionut73 Postat Septembrie 25, 2009 Partajează Postat Septembrie 25, 2009 Re: Masivu Arefu + tracking Moldoveanu - 26 Sept 2009 si eu zic ca sunteti la limita cu timpul. Cel mai scurt (dar mai solicitant pentru partea "de picior") e sa trageti gazul Pitesti-Domnesti-Nucsoara + inca approx 30 km pe valea raului doamnei pana unde se termina drumul si incepe urcarea pe Valea Rea. Apoi fuga sus + fuga jos pana la 7 cand se intuneca. In perioada asta a anului e foarte posibil sa aveti zapada si ceata sus si bucata din sa de la refugiu pana pe moldoveanu sa fie destul de dificila. Cel mai bine este sa plecati cu o seara inainte si sa campati cat mai aproape de traseul de picior ca sa aveti toata ziua la dispozitie. Bafta si asteptam poze si impresii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gabitzu Postat Septembrie 25, 2009 Partajează Postat Septembrie 25, 2009 Re: Masivu Arefu + tracking Moldoveanu - 26 Sept 2009 Nu e zapada pe moldoveanu, am fost in zona weekendul trecut. Jimny VVT, ex Toyota KZJ70 - "cand ma fac mare, imi iau Defender" Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
plummer Postat Septembrie 25, 2009 Partajează Postat Septembrie 25, 2009 Re: Masivu Arefu + tracking Moldoveanu - 26 Sept 2009 Este vorba despre matizul de la avatar? Ca sa stie lumea ce recomanda. I wish :grin: ... Deci ceea ce as vrea eu sa fac e sa stiu si alta ruta de a traversa Meridionalii , insa Gigantul Matiz e stock :P Astept impresiile voastre caci dupa 16 octombrie plec in concediu si tare as vrea sa vad si altceva decat valea PH , Sinaia , etc , sa fac si ceva trasee montane. O sa am "de lucru" in concediu... Astept impresii dupa ce faceti tura ... :h5 ~ Silence is a gift ~ ~ Learn to value its essence ~ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Noobius Postat Septembrie 25, 2009 Partajează Postat Septembrie 25, 2009 Re: Masivu Arefu + tracking Moldoveanu - 26 Sept 2009 Eu m-as baga. Din ce stiu despre suzukiul tau nu ai decat cauciucuri pe el, nu? Intreb ca sa stiu daca ne potrivim cu masinile in ceea ce priveste traseele abordabile :grin: Daca ma primiti vin si eu :h5 Suzuki Samurai '90 "Stuka" Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Septembrie 25, 2009 Autor Partajează Postat Septembrie 25, 2009 Re: Masivu Arefu + tracking Moldoveanu - 26 Sept 2009 Eu m-as baga. Din ce stiu despre suzukiul tau nu ai decat cauciucuri pe el, nu? Intreb ca sa stiu daca ne potrivim cu masinile in ceea ce priveste traseele abordabile :grin: Daca ma primiti vin si eu :h5 Salut, ca si dotari masina e stock. Am doar cauciucuri pe ea, atat. In rest mai avem cazma, topor, hilift, sufa si ocheti si multa vointa dar sper eu si cumpatare. Chiar nu vreau sa o facem de oaie de data asta mai ales ca yoke merge cu fica-sa deci trebuie musai sa ne intoarcem intregi acasa, chiar daca un pic mai tarziu. yoke are o masina stock SJ410 cu cauciucuri MT Pe partea de navigare stam bine zic eu astfel incat sa nu gresim drumul propus, deci n-o sa bajbaim pe acolo. Ne gandeam insa ca poate ar trebui sa plecam un pic mai devreme, pe la 6. Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DanB Postat Septembrie 25, 2009 Partajează Postat Septembrie 25, 2009 Re: Masivu Arefu + tracking Moldoveanu - 26 Sept 2009 Super tare intentia, visez la un astfel de traseu de 2 ani, dar din lene si alte motive inca nu am facut nimic. Abia astept sa povestiti ca s-a putut ca sa repet si eu experienta. Bafta! Mitsubishi Pajero Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Septembrie 25, 2009 Autor Partajează Postat Septembrie 25, 2009 Re: Masivu Arefu + tracking Moldoveanu - 26 Sept 2009 Daca ma primiti vin si eu :h5 Vino ca o sa fie fain :h5 yoke tot cu prelata are si n-o sa mergem prea tare nici pe autostrada. Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Noobius Postat Septembrie 25, 2009 Partajează Postat Septembrie 25, 2009 Re: Masivu Arefu + tracking Moldoveanu - 26 Sept 2009 Ok atunci, i'm in :grin: Deci pana la urma la 6 ne intalnim? Oricum, nr meu de telefon este 0727893728, Alex. Daca se schimba ceva si nu poti posta pe forum da un msg :h5 Suzuki Samurai '90 "Stuka" Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Septembrie 25, 2009 Autor Partajează Postat Septembrie 25, 2009 Re: Masivu Arefu + tracking Moldoveanu - 26 Sept 2009 Ok atunci, i'm in :grin: Deci pana la urma la 6 ne intalnim? Oricum, nr meu de telefon este 0727893728, Alex. Daca se schimba ceva si nu poti posta pe forum da un msg :h5 Ramane stabilita ora 6 la McDonalds iar daca intervine ceva vorbim pe telefon :h5 Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
yoke Postat Septembrie 25, 2009 Partajează Postat Septembrie 25, 2009 Re: Masivu Arefu + tracking Moldoveanu - 26 Sept 2009 Salutare, am ajuns mai tarziu acasa. Ramane pe 6:00 la Mc, langa Metro/Petrom. Noobius, ma bucur de cunostinta. Ne vedem maine ___________ Yoke - SJ 410 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adipsc88 Postat Septembrie 26, 2009 Partajează Postat Septembrie 26, 2009 Re: Masivu Arefu + tracking Moldoveanu - 26 Sept 2009 Si eu as venii:(( dar sunt prea departe....asta e....:((bafta baieti si asteptam poze de poze.... :1 :cl 0720059999 0756545953 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Septembrie 26, 2009 Autor Partajează Postat Septembrie 26, 2009 Re: Masivu Arefu + tracking Moldoveanu - 26 Sept 2009 Stiu ca e din scurt dar asa e la mine :grin: Nu e decisa 100% dar in functie de prognoza meteo de maine (care pare a fi favorabila totusi), eu si cu yoke vom face o iesire de o zi cu veveritele pe masivul Arefu. Vom urca atat cat vom putea iar la cota maxima vom parasi masinile pentru a merge mai departe pe picioare pana pe Vf. Moldoveanu si inapoi. Intoarcerea va fi in aceeasi zi, probabil seara tarziu. Timp total estimat minim 16 ore, in functie si de surprizele de pe traseu :grin: Alti amatori sunt bineveniti, intalnirea avand loc la ora 7 dimineata la McDonalds-ul de pe Bd-ul Iuliu Maniu, aproape de iesirea pe A1. Atasat aveti variantele de track-uri pe care le vom incerca in ordine de la 1 la 3. Nr meu de tel: 0730588558 Asadar e sigur, vremea se anunta a fi buna. Coordonatele raman aceleasi, as vrea sa precizez in plus care sunt obiectivele in ordine: 1. sa ne intoarcem acasa intregi si cu masinile neavariate; 2. sa ajungem pe culmea Arefu atat cat ne permit acareturile; 3. sa ajungem pe varful Moldoveanu si inapoi la masini fara sa ne prinda noaptea; Evenimentul s-a petrecut si a fost incununat de succes reusind sa atingem obiectivele 1 si 2 :bannana Urcarea pe Moldoveanu nu am mai facut-o pentru ca nu aveam suficient timp la dispozitie, asa ca am renuntat la obiectivul 3 :grin: Participanti: Noobius, Yoke si eu de pe acest forum, ulterior alaturandu-ni-se si o Vitara din Pitesti. Echipa a fost motivata, unita si concentrata pe trasu, problemele tehnice sau sociale lipsind cu desavarsire :h5 Pe scurt iata cum au stat lucrurile: Am plecat la 06:15 de la McDonalds Militari si am calarit autostrada pana la Pitesti. Am facut o mica pauza la statia Petrom de la intersectia centurii Pitesti cu drumul de Campulung dupa care am mers mai departe spre Nucsoara, punctul nostru de incepere a offroadului. Drumul e asfaltat pana in Nucsoara, chiar bine as putea spune, mai greu e pe portiunea de 10km de sosea spre Campulung, pana la varianta. Drumul ala e un dezastru. Am intrat in Nucsoara, am trecut pe langa un lac pe partea dreapta iar in fo 200-300m am facut dreapta pe drumul nostru, in dreptul unei troite cu fantana. Afara era destul de inorat iar drumul se prezenta umed si cu baltoace pe alocuri, semn ca plouase noaptea. Am parcurs rapid 5km dupa care ne-am oprit si am asteptat cam o ora o a 4 masina, un Vitara din Pitesti. Ne-am continuat drumul, pentru inceput prin padure, fara probleme. Apoi drumul a intrat pe o varianta mai ingusta si noroioasa, cu ceva inclinatii laterale, care ne-a speriat un pic, mai ales ca Vitara nu avea cauciucuri offroad. Apoi s-a mai inblanzit si am tinut-o tot asa o vreme tot prin padure. La un moment dat ne-am intersectat cu un drum de pamant lat cat o autostrada, care venea din stanga. Venea din valea Valsanului si era accesibil cu orice masina. Am mers un pic pe firul acestui drum in sus dupa care am intrat pe o varianta care ne-a condus in scurt timp in Vf Lespezi. De acolo drumu devine din ce in ce mai stancos si urmeaza cu stoicism creasta. Pe la 2000m altitudine ne-am ridicat deasupra norilor. Peste noi soarele :banana Am gresit drumul la un moment dat fo 400m si ne-am intors. Am mai continuat apoi o vreme in urcus constant si iate-ne la finalul track-ului planificat. Dar se putea merge mai departe pe pasune asa ca ne-am mai continuat drumul fo 2-3km pana sub primul varf al crestei Scarisoara. De acolo nu s-a mai putut merge - altitudinea atinsa 2300m, ora 3 parca era Am facut o pauza de mai bine de o ora iar pe la 4 jumate am plecat inapoi. Trebuie sa va spun ca exceptand extensia de traseu cu cei 2-3km, la urcare am urmat fix track-ul propus ca si prima varianta (vezi atasamentele initiale) La coborare am urmat insa varianta 2 de track care a fost inca si mai simpla, ea coborand in valea Cernatu, afluent al Vaii Rele, si scotandu-ne in satul Slatina pe la ora 6 seara dupa un total de 70km offroad. Trebuie sa va spun insa un lucru. Nu stiu de ce i-am zis eu la treaba asta Masivul Arefu ca nu e nici-un Arefu asta de facuram noi :ha: Este defapt o inlantuire de munti care formeaza o creasta ce conduce spre Moldoveanu. Muntii se cheama in ordinea urcarii: Lespezi, Urdea, Valea Lunga, Scarisoara. Va atasez aici schema teatrului de operatiuni unde cu buline albastre am marcat drumul de urcare iar cu mov cel de coborare. Sa va mai descriu cat de frumos a fost traseul? :grin: Nu, si oricum nu am suficiente cuvinte s-o pot face. Dar uitati-va si voi pe poze daca vreti sa vedeti :wink: http://picasaweb.google.com/omoroka/Off ... oldoveanu# Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
plummer Postat Septembrie 26, 2009 Partajează Postat Septembrie 26, 2009 Re: Masivu Arefu + tracking Moldoveanu - 26 Sept 2009 Frumooos.... :1 ~ Silence is a gift ~ ~ Learn to value its essence ~ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Sensei Postat Septembrie 27, 2009 Partajează Postat Septembrie 27, 2009 Re: Masivu Arefu + tracking Moldoveanu - 26 Sept 2009 Sa va fie de bine plimbarea! Cam prin ce loc este intersectia cu drumul care duce in Valea Vilsanului? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
winetou 007 Postat Septembrie 27, 2009 Partajează Postat Septembrie 27, 2009 Re: Masivu Arefu + tracking Moldoveanu - 26 Sept 2009 La mai multe :h5 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Caphonne Postat Septembrie 27, 2009 Partajează Postat Septembrie 27, 2009 Re: Masivu Arefu + tracking Moldoveanu - 26 Sept 2009 super tare sambata care vine sper sa ajung si eu poate ne adunam 2-3. Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Septembrie 27, 2009 Autor Partajează Postat Septembrie 27, 2009 Re: Masivu Arefu + tracking Moldoveanu - 26 Sept 2009 Sa va fie de bine plimbarea! Cam prin ce loc este intersectia cu drumul care duce in Valea Vilsanului? Salut, uite atasat zona in care am intersectat drumul respectiv. In zona Vf. Paltinului Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate