Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Plimbare Muntii Baiului - Valea Doftanei

Georgenis

Postări Recomandate

Astazi profitand de o zi superba de toamna am plecat din nou in drumetie prin Muntii Baiului cu niste prieteni. Am ajuns la partia Sorica sus unde se construieste o noua gondola in locul telescaunului vechi. Acolo turnau beton adus cu elicopterul. Am stat si ne-am uitat un timp la elicopter.

e acolo am plecat inapoi si in loc sa coboram in Busteni am luat-o pe un drum spre munti in partea cealalta. Acest drum cred ca nu a mai fost circulat de zeci de ani, ori probabil era un drum strategic de pe vremea comunista deoarece avea un sant mic de beton pe margine pentru apa dar si asta astupat de pamant si iarba. Defapt tot drumul era plin de iarba. Am mers pe drum si la un moment dat am parasit drumul si am urcat pe creasta sa vedem imprejurimile. Am coborat de pe creasta si am continuat asa zisul drum care era din ce in ce mai slab conturat pana la un moment dat cand s-a terminat definitv si a trebuit sa coboram prin niste santuri foarte adanci pe unde era si sa ne rasturnam (sa ridicat spatele in aer si am ramas numai in roata din fata dreapta, noroc ca a cazut pe roti inapoi...). Pana la urma am ajuns la o stana si am gasit un drum de caruta prin padure(destul de extrem, noroc ca coboram), mai degraba o poteca pe care am coborat in Traisteni si de acolo in Valea Doftanei. Este un traseu destul de greu si trebuie cauciucuri bune si masina destul de inaltata.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Din Azuga am urcat cu o saptamana in urma. Sunt santurile alea foarte adanci si aproape de varf e mult noroi dar am reusit cu greu. Intr-adevar a fost mai greu la coborare din cauza noroiului si pantei destul de mari. Cum intri in Azuga dinspre Busteni dupa prima curba la dreapta este tot pe dreapta visavis de dispensar un drum care urca dealul. Drumul ala ajunge in Sorica dar e destul de nasol. Ar cam trebui troliu ca sa fii sigur ca ajungi sus.
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare