Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Shackel reverse - pareri pro si contra

Roberto

Postări Recomandate

Am pe Samurache shackel reverse si nu prea ii inteleg in totalitate utilitatea... Ok, pe alte forumuri de-afara si inclusiv pe site la calmini spun ca imbunatateste tinuta de drum fapt care nu stiu cat e de adevarat ca nu am mers nicodata cu unul stoc dar am observat un mare minus, avand cerceii in spate in momentul in care arcul se comprima se deplaseaza cu tot cu punte in spate si loveste in prag ceea ce la un samurai cu cerceii pe fata nu se intampla. Poate cineva sa explice "pe romaneste" de ce este util acest shackel reverse?

Samurai SJ413-87

KingQuad 700 -07

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Shackel reverse - pareri pro si contra

pt ca in cazul cu cercei normali la un impact cu un obstacol urechea de la foaia de arc se poate stramba sau rupe.plus bara de legatura dintre ele iti confera si rezistenta mai mare si stabilitate.

Plus ca nu se da arcul pe spate si nu are tendinta de rasucire in conditii de incrucisari.

Unde esti tu Tepes Doamne...???
Link spre comentariu

Eu am studiat ceva problema asta si topicul e destul de vast.

Cica masinile militare (Americane cel putin) erau dotale cu shakle reverse. Avantajul apare in teren la trecerea peste obstacole. Obstacolele apar de regula din fata (pentru ca cel mai des cu fata mergem :D) iar acestea tind sa forteze arcul spre spate, astfel aparand necesitatea unei articulatii in acea zona.

Dezavantajul apare la mersul pe sosea, atunci cand franezi. La franare greutatea masinii tinde sa vina spre fata, de unde fenomenul de balas si de lasare a botului masinii in jos. Cerceii pe fata permiteau mai bine acest balans in timp ce shackle reverse tinde sa destabilizeze masina la franare pentru ca ii lasa acesteia posibilitatea sa se flexeaza doar pe arcurile lamelare, de regula mai rigide decat cele spiralate.

Ca si metoda de lifting a masinii e preferata celei cu cercei mai lungi pe fata pentru ca permite ridicarea masinii pe ambele capete ale arcului si nu doar pe fata. Se evita astfel coborarea excesiva a capetelor arcurilor fata care ar putea reduce unghiul de atac in teren.

Un topic similar este acesta:

viewtopic.php?f=7&t=10139

Va salut !

Link spre comentariu

Avantajul cel mai mare este dupa cum a mai scris Tatucu - este mult mai protejat arcul. Al doilea avantaj este marirea unghiului de atac.

Daca pui cercei la fel de lungi cat e shackle-revers la prima buturuga in care te vei propti - pa arc.

Nu sunt trist - doar treaz...

"Cel mai greu e sa cauti o pisica neagra, intr-o camera scufundata in intuneric… Mai ales daca acea pisica nici nu exista”- Confucius

Link spre comentariu

pt ca in cazul cu cercei normali la un impact cu un obstacol urechea de la foaia de arc se poate stramba sau rupe.plus bara de legatura dintre ele iti confera si rezistenta mai mare si stabilitate.

Cati dintre voi ati rupt sau strambat, in teren, urechea de la foaia de arc? :roll: Si daca exista cineva care a reusit imi permit sa mai intreb: cata vointa iti trebuie sa faci asta :P

Never Underestimate the Power of Stupid People in Large Groups
Link spre comentariu

Gil - eu sunt dintre cei care invata din experienta altora, pentru pana cand inveti din propria se termina viata :) Poate tu ai nevoie sa rupi arcul ca sa intelegi avantajul shackle revrese-lui :wink: :h5 eu am preferat sa-i dau ascultare lui Tzuparu pe care il consider un Guru in samuraie - ca si Ionutzt. Inainte de a ma apuca de macelarit samuraiul eu am stat de mai multe ori de vorba cu ei si am folosit muuulte sfaturi de la ei fara sa trec in prealabil prin experienta negativa pentru confirmarea sau infirmarea lor.

Nu sunt trist - doar treaz...

"Cel mai greu e sa cauti o pisica neagra, intr-o camera scufundata in intuneric… Mai ales daca acea pisica nici nu exista”- Confucius

Link spre comentariu

Am pus intrebarea deoarece cu mainile mele am schimbat toate bucsele de la arcuri si stiu cat de viguroase sunt urechile alea. Daca voi ziceti ca

se pot rupe, inseamna ca se pot desi pana acum nu m-a lamurit nimeni cum: cand lovesti cu arcul in obstacol sau cand este foarte tensionat?

Doar urechile care se prind in cercei sunt susceptibile la deformari sau ruperi? sau si cele din capatul celalalt?

Si eu vreau sa invat din experienta altora, fie ei offroaderi soft-core sau hardcore si de aceea mai pun cate o intrebare care uneori pare idioata :P

... sau chiar e :ha:

Link spre comentariu

Pai se vede ca nu ai iesit in teren, lucru care te face sa nu intelegi multe. La o incrucisare mai mare de punti, care o mai faci si cu putina viteza....atunci vei reusi sa dai arcul peste cap. Si daca atata lume cu experienta iti dau sfaturi exact cum trebuie....tu nu si nu...nu intelegi sau nu esti ferm convins.

p.S. pune cercei de juma de metru si rezolvi problema.

Unde esti tu Tepes Doamne...???
Link spre comentariu

Nu stiu ce se vede sau nu se vede, de iesit in teren am iesit dar recunosc ca nu am avut incrucisari asa mari intre punti care sa duca la ruperea arcului. Si le-am dat peste cap

de cateva ori, cred ca am avut noroc ca nu s-au rupt. Multumesc pentru lamurire, acum imi dau seama ca se pot rupe atunci cand sunt foarte tensionate in cazul respectivelor

incrucisari de punti.

De asemenea imi pare rau daca tonul meu a fost interpretat ca fiind putin acid, de fapt era pura curiozitate si nimic mai mult. :h5

Link spre comentariu

De indoit cerceii originali nu ai cum,dar arcurile peste cap le-am dat de multe ori.

Eu am fost foarte multumit de shakle reverse si il recomand tuturor :grin:

Offroad Racing Romania-THE ORIGINAL since 2006

KAMIKAZE TEAM

Link spre comentariu

la patroalele vechi Y160 cu arcuri foi, in regim de concurs se rupeau f usor arcurile pe fata

apoi mauri a incercat sa faca un shackel reverse si dupa aia aceleasi arcuri stoch nu se mai rupeau

asta sa intamplat la mai multe masini si cu mai multi soferi si acum 10 ani

arcurile in configuratie stoch se rupeau mai ales la coborari in cap, cand se ajungea jos in fundul vaii...poc si gata

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare