Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Dacie de teren

Vizitator viopluscom

Postări Recomandate

Vizitator viopluscom

Salutare tuturor,

M-am inregistrat pe acest forum de curand, dar ultimele doua noprti mi le-am petrecut parcurgand zeci de pagini de topicuri si re-uri. Cu toate ca am vazut ca majoritatea membrilor de aici sunt oameni de treaba sunt convins ca ii voi scoate pe multi din sarite cu intrebarea mea (stiu cum e sa fii pasionat de ceva si sa vina un ageamiu sa puna o intrebare stupida) si totusi m-am pregatit sa tin la bascalie si eventual la injuraturi. Problema mea e simpla: se poate lua o dacie simpla (2x4) si "pregatita" pentru drumuri forestiere? Din lipsa de bani pentru o masina off road, mi-ar placea sa imi pot achizitiona o Dacie si blindata cu scuturi pe dedesubt , putin inaltata si cu cauciucuri cat mai potrivite sa pot parcurge drumuri de munte (forestiere). Mentionez ca nu ma intereseaza sa pot folosi masina si in oras sau in orice alt scop decat cel mentionat anterior. Mi-ar placea cateva raspunsuri - daca se poate face sau nu - iar sfaturi , idei sau orice alte informatii ar fi mai mult decat binevenite. Chestiunile cele mai arazatoare pentru mine sunt:

- se poate intari suspensia in vreun fel , astfel incat sa fiu mai sigur ca nu o sa ma lase cand mi-e lumea mai draga?

- cate si ce scuturi trebuie sa pun pe sub masina?

- ce cauciucuri/jante sunt recomanadate?

- cum sa fac sa ridic suspensia cat mai ieftin si mai bine?

Stiu de pe acum ca nu voi putea obtine o masina off-road, de aceea am si dat titlu topicului "de teren", adica ma multumesc cu un vehicul care sa poata parcurge linistit trasee soft. Astept idei, ironii, preturi si sfaturi. Multumesc!

L-am vazut pe Nea Moise si nu la un proiect ca al lui ma gandesc, vreau ceva mai soft:)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 81
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Re: Dacie de teren

scuze cas off topic, dar in loc sa te chinui in ultimul hal sa faci din dacie masina de teren nu mai bine iei o masinata ieftina gen samurai....si rezolvi problema.

isuzu trooper, lada niva,defender TD5, defender Td4, ZIL 131, LC 120
Link spre comentariu

Vizitator viopluscom

Diferenta dintre o masina si o Dacie e de pret. Promit ca daca imi intra microbul in sange o sa imi vand tot ce am si o sa achizitionez o masina cu care sa ma dau. Dar pentru inceput, o dacie e 7-8 milioane si cu un milion de lei iei un sac mare de piese de schimb. Asta e singura mea problema. Si in plus, unde ar mai fi hazul daca nu m-as chinui. Multumesc de reply.

Link spre comentariu

Vio , te asigur ca nu bagi un milion in piese , de ce nu iti iei un samurai stock , e vreo 1000 de euroi , si cu ala deja poti sa te dai in paduri , nu mai lucri nimic la el , crezi ca daca iei o dacie stock si piesele care le vei baga in ea : scuturi , amortizoare , arcuri nu vei ajunge la 1000 de euro? mai documenteaza-te

Never stop exploring
Link spre comentariu

Vio , te asigur ca nu bagi un milion in piese , de ce nu iti iei un samurai stock , e vreo 1000 de euroi , si cu ala deja poti sa te dai in paduri , nu mai lucri nimic la el , crezi ca daca iei o dacie stock si piesele care le vei baga in ea : scuturi , amortizoare , arcuri nu vei ajunge la 1000 de euro? mai documenteaza-te

aia zic si eu....plus ca o dacie la 7-8mil e coptatura deci nici macar nu o sa tina tot ce vrei sa pui pe ea ca se destrama tot.

si daca e excusiv pe coclauri gasesti masina neinmatriculata si sub 1000 euro...greu da gasesti.

Link spre comentariu

Samuraiul este sfint...Il au toti padurarii. :h5

Daca ai deja DACIA sau o iei de la REMAT ...pina sa o intaresti ii pui cauciucuri cu profil tractor pe fata si un Troliu si nu mai ramii blocat.Dar stai numai pe forestiere :h5

Invata din experienta altora....ca pina inveti din a ta...mori.
Link spre comentariu

Vizitator viopluscom

Sunteti la fel ca si toti cunoscuti mei, aceleasi sfaturi ...dar eu totusi sunt capos.

1. Nu vreau sa fac off road, vreau sa ma plimb pe drumuri forestiere fara sa imi para rau ca o sa distrug masina mea de oras.

2. Cat despre pret, sunt convins ca o sa ajung sa bag ceva banisori in acest vehicul dar daca dau banii incet , parca nu ii simt asa de mult. In plus daca as fi avut 1000 de euro deodata, nici nu m-as mai fi gandit sa ma fac de ras pe aici cu ideile mele de Dacie:))

3. Cat despre piesele de Dacie, ce ziceam cu un milion sacul era o figura de stil, insa totusi trebuie sa recunoasteti ca sunt mai ieftine decat la orice alt...vehicul (mi-e greu sa ii zic Daciei masina, simt ca as fi nedrept fata de Samurai:))

Link spre comentariu

Vizitator viopluscom

Multumesc tuturor pentru raspunsuri, nu ma asteptam sa vina asa de repede. Deci ar fi cauciucuri cu profil tractor....ce e aia (de unde si cat?) si cu troliu ziceti ca sigur nu raman niciunde (aveti si voi dreptate) La fel si pt troliu....de unde si cat? Si sunt dispus sa renunt la scuturi daca credeti ca sunt inutile pentru drumuri forestiere, totusi inaltata nu ar trebui putin, sa pot sa incalec bolovanii?

Link spre comentariu

Scutul de tip vechi de la DACIE face minuni cu conditia sa aiba cam toate suruburile.Rigidizeaza lonjeroanele +traversa de la bara anti-ruliu.

Poti folosi teu-uri de amortizor de Papuc pentru a o ridica un pic de fata.

Poti folosi niste inaltatoare decente la arcurile de spate pentru a mai ridica putin caroseria...dar puntea spate tot acolo ramine.

Dar pentru forestiere nu vor fi probleme decit cind dai de sleauri,rupturi,etc...Atunci te agati cu troliu ...Succes!

Link spre comentariu

cauciucurile pe la 300 euro....troliu minim 400 si cu 200euro dacia =????????????

ce folos cas ieftine piesele de dacie?

si eu fac pariu cu tine ca la dacia de 8 mil si daca ai unde sai pui troliu zboara cu tot cu bara si jumate de sasiu din masina la prima troliere mai serioasa

dar cum spuneai daca esti capos o sa reusesti, doar ca eu nu cred ca mai ieftin ca un samurai

bafta si mult succes

Link spre comentariu

Vizitator viopluscom

Am gasit pe un site asa ceva:

48" Troliu manual (Australian) pret: 163 ron ecv 44 euro (TVA inclus) comanda produsul

60" Troliu manual (Australia) pret: 178 ron ecv 48 euro (TVA inclus) comanda produsul

Ce insemana troliu manual? Cu manivela? E greu de folosit?

Link spre comentariu

Pai la cat ma pricep eu..

Cred ca se poate face ceva din ce te-ai gandit tu, luand ca model dacia Papuc 4x4, si Aro 10 model mai vechi, chiar daca tu vei avea 4x2.

In primul rand iti trebuiesc ceva roti mai mari. Depinde ce prezoane ai la masina. Daca ai 3.. cerd ca ete mai greu...

Apoi cauciucuri,.. Nu pune un profil foarte agresiv. Vei avea aderenta prea mare si vei rupe ceva ori la cutie, motor sau planetare. Dacia este facute pt asfalt, nu pentru a iesi din namol. Eventual gandestete la un profil ok de anvelopa, mixt si poate lanturi ce le montezi inainte de pasajele dificile.

La troliu... mai gandestete. Poate costa cat toata masina si .. nu stiu unde ai putea monta troliu pe dacia fara sa o dezintegrezi.

Mai ma gandesc si scriu mai departe.

... undeva, candva, altundeva...
Link spre comentariu

Este un thread aici in care se discuta troliu electric versus troliu manual.Sunt acolo parerile pro si contra cu exemplificari!

Succes la lecturat :h5

Link spre comentariu

Multumesc tuturor pentru raspunsuri, nu ma asteptam sa vina asa de repede. Deci ar fi cauciucuri cu profil tractor....ce e aia (de unde si cat?) si cu troliu ziceti ca sigur nu raman niciunde (aveti si voi dreptate) La fel si pt troliu....de unde si cat? Si sunt dispus sa renunt la scuturi daca credeti ca sunt inutile pentru drumuri forestiere, totusi inaltata nu ar trebui putin, sa pot sa incalec bolovanii?

Pai nu stiu cum sa incep...

ai luat dacia de 700 lei... incepi sa o iei la verificat si o sa constati ca: probleme pe la planetare, motor, frane, bucsi, etc etc... 1000 de lei se duce fara sa-ti dai seama

ai ajuns la 1700 lei??? da!!!

cauciucuri... cred ca ar merge jantele de Aro 10 in trei prezoane, nu sunt sigur,, costa si alea, minim 200, niste cauciucuri ieftine resapate mana doua 500 lei,

ai ajuns la 2400 lei..

troliu, 1500 lei si manopera sa-l pui hai treaca n-o socotim

ai ajuns la 3900 lei

ma opresc??? :h5

Luaz 969, Aro 244, L200
Link spre comentariu

Vizitator viopluscom

Nu te opri, nu acum!:) Suna bine. si daca bag 60 de milioane in cateva luyni si am un vehicul cu care sa merg peste forestiere, mie tot imi convine. Altceva nu cered ca imi permit...Samurai...1200 euro+ 800e taxa+ inmatriculare = peste 2000 asa, pentru un stock fara sa ii pun la socoteala planetare, motor, frane, bucsi, etc etc... Dar cu Aro e mai bine?

Link spre comentariu

Vizitator viopluscom

Este un thread aici in care se discuta troliu electric versus troliu manual.Sunt acolo parerile pro si contra cu exemplificari!

Succes la lecturat :h5

Nu gasesc thread-ul ala. Poate ma ajuti cu un link ...merci

Link spre comentariu

Pai cred ca cu ceva mai multi banuti poti sa-ti iei un Aro 10.. sau chiar un 24X

la 24 x trebuie sa cauti unul cu motor mic, adicatelea strainez, andoria, peugeout, dar astea sunt mai scumpe.. cele ieftine au in general motor brasov care are un impozit imens ( 2000 lei) Dar,..... daca te gandesti sa o tii neinscrisa, ... lucrurile se schimba.... parca vstef_is vinde un 243 destul de ieftin...si in stare destul de buna...

Luaz 969, Aro 244, L200
Link spre comentariu

Nu ai nevoie de troliu, in nici un caz, cel putin nu electric. Unul manual e de ajuns, nu se da greu la el, si te scoate din rahat. E arhisuficient pentru forestiere. O spun pentru ca am folosit unul de asta, pe care CULMEA il avea un prieten intro DACIE. L-am folosit sa-mi trag cazanul de 2 tone dintr-o mlastina, unde statea pe burta. A mers, asa ca merge si la Dacie.

Sfatul meu e altul... Ia-ti un ARO 10. E mai mult sau mai putin fix dacie, cu cateva diferente... motor si multe piese sunt la fel, are punte spate rigida si 4x4, spatiul e destul, consumul nu cu mult mai mare (1-2 litri maxim), poti sa pui cauciucuri ceva mai ok, preturile sunt... cam aceleasi. Adica iei totul de la dezmembrari, prieteni, masini de piese, magazine, Dacii, etc. Iesi tot acolo, dar ai ceva mai bun, pentru forestier. Nu ca ar fi ARO 10 super masina, si nici in visele sa le cele mai erotice nu se compara cu Samuraiu' dar e fix ce zic... o Dacie cu 4x4, si ceva garda, suspensii gata bune, pui doua table ca si scut si atat.

Daca te pasioneaza stiu eu un exemplar bun la 6 milioane.

Link spre comentariu

Vizitator viopluscom

Nu ai nevoie de troliu, in nici un caz, cel putin nu electric. Unul manual e de ajuns, nu se da greu la el, si te scoate din rahat. E arhisuficient pentru forestiere. O spun pentru ca am folosit unul de asta, pe care CULMEA il avea un prieten intro DACIE. L-am folosit sa-mi trag cazanul de 2 tone dintr-o mlastina, unde statea pe burta. A mers, asa ca merge si la Dacie.

Sfatul meu e altul... Ia-ti un ARO 10. E mai mult sau mai putin fix dacie, cu cateva diferente... motor si multe piese sunt la fel, are punte spate rigida si 4x4, spatiul e destul, consumul nu cu mult mai mare (1-2 litri maxim), poti sa pui cauciucuri ceva mai ok, preturile sunt... cam aceleasi. Adica iei totul de la dezmembrari, prieteni, masini de piese, magazine, Dacii, etc. Iesi tot acolo, dar ai ceva mai bun, pentru forestier. Nu ca ar fi ARO 10 super masina, si nici in visele sa le cele mai erotice nu se compara cu Samuraiu' dar e fix ce zic... o Dacie cu 4x4, si ceva garda, suspensii gata bune, pui doua table ca si scut si atat.

Daca te pasioneaza stiu eu un exemplar bun la 6 milioane.

M-ar interesa Aro la 6 milioane. Stiu si am vazut si Aro al tau, ala al MAPN, dar am vazut ca te-ai hotarat sa il dai fara acte. Pe mine m-ar interesa sa pot sa ajung de la Craiova la munte fara sa imi mai trag un dosar penal. Si asa am destule belele:)

Link spre comentariu

Mai stand si reflectand. cnosti Dacia cat de cat. Sti sa mai repari cate ceva la ea?

O solutie mai eleganta ar fi un Aro 10. Bine, nu orice jaf, dar vad ca inca se gasesc la preturi acceptabile. La taxe nu te omoara pt ca motorul este mic, cum nu vrei off-road mai greu, se va descurca excelent.

Marea problema care o vei avea cu dacia este tractiunea fata pe o singura roata...care vrea ea. Apoi ei folosi mult treapta I un urcari si coborari sau vei merge mult cu ambreajul patinat, si nu este prea sanatos. Vei scapa oarecum de aceste proleme daca ai reductor ca in cazul Aro. dar este posibil sa te descurci si cu Dacia, daca alegi bine traseul si nu te gandesti ca poate orice, ci doar anumite lucruri.

Problema mare daca ramai undeva in noroi/zapada/suspendat este sa te scoti de acolo. Usor cu un troliu electric(dar nu cred ca merita in cazul Daciei) sau cu unul manual, mai multa munca dar investitia mai mica. Insa apare problema secundara... de ce tragi. Pt ca la dacie barine nu sunt prea ferme, punctele de tractiune sunt 2 mari si late.. si fac oarecum fata daca tragi drept de ele, altfel.. problem.Daca cedeaza nul dintre ele, nu mai ai de ce prinde. Poate daca ai carlig in spate mai ai o sansa.

Deci.. daca ramane dacia

Jenti mai mari pt prinderea care o ai pe masina. Daca nu gasesti... schimbi prinderle.

Cauciucuri cu un balon mai mare.

Schimbat arcurile(stiu ca se punea arcuri de papuc sau break... daciotii sunt mai in masura sa te sfatuiasca care ce si cum.

Auzisem de unele "T"-uri pt prelungirea amortizoarelor.. vezi daca si cum se poate monta.

Insa toate astea de mai sus trebuie vazut care este limita maxima de anvelopa pt dacie sa nu ai alte probleme cu frecatul sau virajele.

... undeva, candva, altundeva...
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare