Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Dacie de teren

Vizitator viopluscom

Postări Recomandate

Re: Dacie de teren

O incalti cu cauciucuri cat mai cramponate, ii pui scuturi la motor si rezervor , protejezi cumva si toba intermediara.

O inalti din teuri pe fata maxim 4-5cm(alea de papuc is mai lungi dar nu stiu cu cat), si pui arcuri duble pe spate. vei fi foarte multumit de rezultat.

Eu cu asa o configuratie am batut baltile (la pescuit) fara mari probleme.

A si vezi sa aibe radiator mare!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 81
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Pe scutul tip vechi sudezi o ureche sanatoasa de prindere(pentru troliu manual sau sa te tracteze altcineva cind ramii intepenit).Si scutul sa fie prins in toate cele 8 sau 9 puncte date de fabricant.

Invata din experienta altora....ca pina inveti din a ta...mori.
Link spre comentariu

Visul e frumos :roll: ...dar in practica ...ceva de genul "asa nu"!

Pai de ce dacia? O masina "buna" in teren si ieftina tot din ciclul "mai bine decat rau"...Lada 1500/2104 cu motor de 2litri de fiat! Si o gaseai daca o cautai pe la vreo 2 sute de euri ... sau poate chiar gratis pe la vreun mosneag satul de stat la cozi pe la administratie! :h5

De modificari aduse substantial masinii (taiere caroserie si lucrata cu rollbaruri gen Flinstones) nu poate fi vorba ... :grin: Deci, ce optiuni ai? O iei, te dai cu ea pana o rupi ...o lasi acolo, te urci la maxi-taxi vii acasa, pui la pusculita si in cateva luni o pui de o (nu cu o) veverita! Dupa aia optica se schimba ... si pretentiile vor fi mai mari ...intri din neoliticul daciei in mezozoicul offroadului! :ha: :P

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

10 super masina, si nici in visele sa le cele mai erotice nu se compara cu Samuraiu' dar e fix ce zic... o Dacie cu 4x4, si ceva garda, suspensii gata bune, pui doua table ca si scut si atat.

Daca te pasioneaza stiu eu un exemplar bun la 6 milioane.

M-ar interesa Aro la 6 milioane. Stiu si am vazut si Aro al tau, ala al MAPN, dar am vazut ca te-ai hotarat sa il dai fara acte. Pe mine m-ar interesa sa pot sa ajung de la Craiova la munte fara sa imi mai trag un dosar penal. Si asa am destule belele:)

ARO 10.4, 3 usi, 5 locuri, motor de dacie, 4 trepte, reductor, 4x4, are acte, nu mai stiu ce an e, verde, tabla e ok, tehnica e ok, functioneaza totul, motorul parca bate putin, dar merge oricum. Motoare de dacie pe toate drumurile, desi eu nu m-as deranja sa-i fac nimic. In rest masina e buna. O are un prieten, dar nu mai are loc de ea in curte. Nu mai are ITP si nici RCA, dar se rezolva usor.

La 6 milioane toata masina cu tot cu acte, e cea mai buna Dacie pe care ti-o poti lua. ARe si sasiu separat de caroserie, deci poti sa o tragi, 4x4, reductor... adica nu mai ai probleme pe forestiere. Mai trebuie bani de ITP (vro cateva milioane), RCA acte, benzina si sanatate.

Recomand solutia calduros.

Link spre comentariu

Vizitator viopluscom

10 super masina, si nici in visele sa le cele mai erotice nu se compara cu Samuraiu' dar e fix ce zic... o Dacie cu 4x4, si ceva garda, suspensii gata bune, pui doua table ca si scut si atat.

Daca te pasioneaza stiu eu un exemplar bun la 6 milioane.

M-ar interesa Aro la 6 milioane. Stiu si am vazut si Aro al tau, ala al MAPN, dar am vazut ca te-ai hotarat sa il dai fara acte. Pe mine m-ar interesa sa pot sa ajung de la Craiova la munte fara sa imi mai trag un dosar penal. Si asa am destule belele:)

ARO 10.4, 3 usi, 5 locuri, motor de dacie, 4 trepte, reductor, 4x4, are acte, nu mai stiu ce an e, verde, tabla e ok, tehnica e ok, functioneaza totul, motorul parca bate putin, dar merge oricum. Motoare de dacie pe toate drumurile, desi eu nu m-as deranja sa-i fac nimic. In rest masina e buna. O are un prieten, dar nu mai are loc de ea in curte. Nu mai are ITP si nici RCA, dar se rezolva usor.

La 6 milioane toata masina cu tot cu acte, e cea mai buna Dacie pe care ti-o poti lua. ARe si sasiu separat de caroserie, deci poti sa o tragi, 4x4, reductor... adica nu mai ai probleme pe forestiere. Mai trebuie bani de ITP (vro cateva milioane), RCA acte, benzina si sanatate.

Recomand solutia calduros.

Siu eu cred ca daca e asa cum zici tu, 6 mil cu tot cu acte, si mai ales daca pot sa vin cu ea pe roti de unde o cumpar, e cea mai buna varianta. Spune-mi te rog in ce oras e masina si cam cum crezi ca putem face sa "pun mana pe ea". Iti multumesc pentru oferta. Stiam eu ca daca cer sfatul celor pasionati si cu mai multa experienta o sa se gaseasca o varianta sa ma plimb si eu la munte:D Multumesc inca o data!

Link spre comentariu

Vizitator viopluscom

Mai stand si reflectand. cnosti Dacia cat de cat. Sti sa mai repari cate ceva la ea?

O solutie mai eleganta ar fi un Aro 10. Bine, nu orice jaf, dar vad ca inca se gasesc la preturi acceptabile. La taxe nu te omoara pt ca motorul este mic, cum nu vrei off-road mai greu, se va descurca excelent.

Marea problema care o vei avea cu dacia este tractiunea fata pe o singura roata...care vrea ea. Apoi ei folosi mult treapta I un urcari si coborari sau vei merge mult cu ambreajul patinat, si nu este prea sanatos. Vei scapa oarecum de aceste proleme daca ai reductor ca in cazul Aro. dar este posibil sa te descurci si cu Dacia, daca alegi bine traseul si nu te gandesti ca poate orice, ci doar anumite lucruri.

Problema mare daca ramai undeva in noroi/zapada/suspendat este sa te scoti de acolo. Usor cu un troliu electric(dar nu cred ca merita in cazul Daciei) sau cu unul manual, mai multa munca dar investitia mai mica. Insa apare problema secundara... de ce tragi. Pt ca la dacie barine nu sunt prea ferme, punctele de tractiune sunt 2 mari si late.. si fac oarecum fata daca tragi drept de ele, altfel.. problem.Daca cedeaza nul dintre ele, nu mai ai de ce prinde. Poate daca ai carlig in spate mai ai o sansa.

Deci.. daca ramane dacia

Jenti mai mari pt prinderea care o ai pe masina. Daca nu gasesti... schimbi prinderle.

Cauciucuri cu un balon mai mare.

Schimbat arcurile(stiu ca se punea arcuri de papuc sau break... daciotii sunt mai in masura sa te sfatuiasca care ce si cum.

Auzisem de unele "T"-uri pt prelungirea amortizoarelor.. vezi daca si cum se poate monta.

Insa toate astea de mai sus trebuie vazut care este limita maxima de anvelopa pt dacie sa nu ai alte probleme cu frecatul sau virajele.

Multumesc Aztec pentru toate informatiile. Momentan, cum si tu consideri ca un ARO 10 este o solutie mai buna si cu cheltuieli apoximativ egale si cum v_stef mi-a facut o oferta mai mult decat potrivita, cred ca o sa incerc sa achizitionez un 10.4 de la iasi:)

Singul lucru care ma facea sa insist cu dacia era pretul mult mai mic decat al oricarei alte variante de a merge pe drumuri de munte.

Astept si alte idei sau sugestii si cine stie,poate cunosti pe cineva sa ma ajute, meseriasi sau vreun atelier,ca parca bucurestiul e mai aproape decat iasiul:). Intr-un aro 10 as fi dispus sa investesc mai mult de 60 de milioane ca sa am si eu o masinuta frumoasa:)). Si cine stie, ppoate ca invat si eu sa ma dau pe trasee mai grele si ma fura si pe mine valul:).

Link spre comentariu

Vizitator viopluscom

Te pun in legatura cu proprietarul, e un prieten bun de-al meu. Iti trimit maine numarul lui, dupa ce te recomand :grin:

Multumesc mult. Astept maine nr de telefon.

Link spre comentariu

Vizitator viopluscom

Visul e frumos :roll: ...dar in practica ...ceva de genul "asa nu"!

Pai de ce dacia? O masina "buna" in teren si ieftina tot din ciclul "mai bine decat rau"...Lada 1500/2104 cu motor de 2litri de fiat! Si o gaseai daca o cautai pe la vreo 2 sute de euri ... sau poate chiar gratis pe la vreun mosneag satul de stat la cozi pe la administratie! :h5

De modificari aduse substantial masinii (taiere caroserie si lucrata cu rollbaruri gen Flinstones) nu poate fi vorba ... :grin: Deci, ce optiuni ai? O iei, te dai cu ea pana o rupi ...o lasi acolo, te urci la maxi-taxi vii acasa, pui la pusculita si in cateva luni o pui de o (nu cu o) veverita! Dupa aia optica se schimba ... si pretentiile vor fi mai mari ...intri din neoliticul daciei in mezozoicul offroadului! :ha: :P

:)))) Multumesc mult pentru urari si sper ca drumul dintre neolitic si mezozoic sa-l fac cu un ARO 10.

Link spre comentariu

Discutia a evoluat bine. Am mers 4 ani cu o camioneta 1304 pe drumuri de munte si am reparat la masina de m-am saturat , de multe ori in drum - bielete de directie varza pe la Scarisoara, dupa 1000 km = schimbat pe loc; pompa de frina la Pestera Ursilor = schimbat pe loc, rulment intermediar cardan la Deva=legat cu sirma, intors din drum 80 km = schimbat pe drum ; roata fata facuta sinusoidala la Suceava= abandonat janta, dupa o zi inlocuit fuzeta..... bucsele clampaneau dupa 400km, placute de frina = fara numar ....in ultimul an , numai caroserie , motor , cutie si geamuri nu aveam la mine ca piese. Si am uitat sa spun de un drum forestier dinspre Slanic .....

Ia-ti gindul ca vei ajunge sa faci cu Dacia berlina drumuri medii. Prima mare dezamagire va fi necesarul mare de munca , la concurenta cu negura care te va cuprinde cind stii ca trebuie sa renunti , desi vrei sa mergi inainte....Se pune prea repede pe burta, muncesti prea mult sa o scoti ca sa o iei de la inceput dupa 200 m. De asta e sigur ca te prinzi repede, limita e mica, dorinta e mare.

Nici acum nu stiu ce am gindit atunci cind ma bagam si dupa aia munceam de ma terminam, numai ca sa fac cale-ntoarsa.

Cu siguranta n-am gindit prea mult.Mai am un an de ITP la masina de care am scris mai sus , dupa care dau jos GPL-ul si o vind cu 800 ron.Nu stiu ce n-am reparat la ea, o stiu pe de rost , daca ar fi sa mai merg pe vreun forestier cu ea , as fi numai ca s-o abandonez unde s-ar rupe in drum.

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Vizitator viopluscom

Am intarziat asta seara dar gandul meu a fost doar la, sper, noul meu ARO:D Deci, v-stef, daca ai vreo informatie noua te rog sa imi comunici, eu sunt foarte nerabdator sa aflu detalii si sa stabilim cum facem tranzactia. Eu as putea sa vin luni la Iasi, daca acolo e masina. Oricum mai vorbim... Acum ma duc sa fac si eu un dus ca de cum am intrat in casa primul lucru m-am asezat la calculator.:)) :banana

Link spre comentariu

Vizitator viopluscom

Am intarziat asta seara dar gandul meu a fost doar la, sper, noul meu ARO:D Deci, v-stef, daca ai vreo informatie noua te rog sa imi comunici, eu sunt foarte nerabdator sa aflu detalii si sa stabilim cum facem tranzactia. Eu as putea sa vin luni la Iasi, daca acolo e masina. Oricum mai vorbim... Acum ma duc sa fac si eu un dus ca de cum am intrat in casa primul lucru m-am asezat la calculator.:)) :banana

dau refresh din 3 in 3 minute sa vad daca a mai scris cineva..:)) :P Astept cu nerabdare!

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator viopluscom

mai da-ne si noua de veste ...ca asteptam... :grin: :grin:

Imi pare rau ca nu am raspuns dar nu am mai urmarit acest thread, crezand ca nu o sa il mai bage nimeni in seama. Aro-ul de la Iasi nu l-am luat, insa de atunci am fost foarte aproape sa imi cumpar un altul care s-a dat iar in ultimul moment. Acum am de ales intre doua variante:

1. Un Aro 10.4, (o sa pun asta seara si poze cu el ca ma duc sa ii fac), cu 1500 de lei. Tipul zice ca e in stare perfecta de functionare..... :app

2. Cu 700ron tot un 10.4 cu motor de VW trecut in certificat, dar fara ITP si nici macar in stare de functionare masina. Si tabla e dusa, dar e o varianta sa incep un proiect cu bani mai putini la inceput. Partea proasta este ca daca aleg sa fac asta nu am si eu masina functionala de care sa ma si bucur, nu doar sa bag bani in ea.

Pareri sau alte variante?

Link spre comentariu

Si eu as zice sa mergi pe masina functionala. E pretul dublu, dar pentru reparatie vei cheltui tot atat sau mai mult. Plus ca de multe ori reparand vei tot descoperi si alte reparatii, iar atunci chestiunea devine priceless dintr-un punct de vedere, iar din alt punct nu se va mai termina. Vine si iarna acum, iar fara un garaj cu macar un calorifer lucrul devine mai greu. Primavara de obicei aduce si anumite reduceri, alte oferte, etc.

Daca spui ca Aro-ul la 1500 lei este ok, merge, fara probleme si mai pui si ceva poze sa ne convingi si pe noi, atunci din punctul meu de vedere ai bun de plata :) Merci

PS: precum vezi in semnatura si eu caut masina de teren, de o buna vreme, am tot vazut si incercat, dar pana nu gasesc una cu acel ceva, cu ceva sa imi spuna ca "Asta e pentru mine !" nu ma las.

In cautarea unei masini 4x4...
Link spre comentariu

Vizitator viopluscom

Si eu as zice sa mergi pe masina functionala. E pretul dublu, dar pentru reparatie vei cheltui tot atat sau mai mult. Plus ca de multe ori reparand vei tot descoperi si alte reparatii, iar atunci chestiunea devine priceless dintr-un punct de vedere, iar din alt punct nu se va mai termina. Vine si iarna acum, iar fara un garaj cu macar un calorifer lucrul devine mai greu. Primavara de obicei aduce si anumite reduceri, alte oferte, etc.

Daca spui ca Aro-ul la 1500 lei este ok, merge, fara probleme si mai pui si ceva poze sa ne convingi si pe noi, atunci din punctul meu de vedere ai bun de plata :) Merci

PS: precum vezi in semnatura si eu caut masina de teren, de o buna vreme, am tot vazut si incercat, dar pana nu gasesc una cu acel ceva, cu ceva sa imi spuna ca "Asta e pentru mine !" nu ma las.

Mult succes, bibicule si sa gasesti repede ce cauti.... Uite ca am venit si cu pozele

Link spre comentariu

sal in legatura cu dacia nu am avut rabdare sa citesc tot forumul da vreau as ma bag si eu in seama si sa iti pun ca te ajut cu tot ce dorest stiu exact componentele unei adcii atat la suspensie cat si la transmisie de exemplu un lucru ce nuti permite sa faci ceia ceti propui tu se datoreaza faptului ca planetarele fata sunt foarte proaste de asemenea si tampoanele pe care vine motorul si cutia e de ajuns sa se rupa se inclina si iti iese planetara motorul 1,4 nu are suficienta putere pentru a urca dar pentru ceia ce vrei sa faci tu eu iti recomand un papuc pivk-up e mult mai inalt ca dacia vin jante de 15 pe el si in plus decupand putin chiarca ii pui cauciucuri de tractor pe el, tractiune pe spate un avantaj ar fi motorul 1,6 care merge casi tampitu trage ca bouu consumu nu e mare si in plus cu ceva proiectoare si un bulbar,rolbar iti iese o super masinuca de teren si credema ca face fata multor incercari cu niste cauciucuri adevarate.iti dau un exemplu:aveam circa 300 kg in spate si masina era intrata in mocirla noroi pana in praguri nu se mai vedeau rotile si era noroi din ala naspa cleios am dat de vro doua ori inainte incet si pe urma am esin in masaler stateam si ma uitam ca prostu ce transeie facusem pe acolo.(scz pentru gresele daca sunt am scris foarte repede)

Grea româna bat-o vina
Link spre comentariu

Daca vrei ceva adevarat fara acte vezi ca vinde cineva un aro 243 cu caucicuri noi adevarate totul merge impecabil si e verificata aproape ori ce piesa de pe el.Mai exact este unul din Iasi cluare verde eu lam vazut si arata misto masina cum spunea si el e un pic zgariata in rest e ok gandestete.el vrea 1000 de euroi dar tio da mai ieftin cried fara acte aro 243 nu te va dezamagi aro chiar sunt masini bune vezi forumul meu viewtopic.php?f=13&t=10127 si piesele sun ieftinioare.

Grea româna bat-o vina
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare