Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Despre taxe si impozite

avolocaru

Postări Recomandate

Cine stie, cine cunoaste aspecte legislative din alte tari UE referitoare la taxele si impozitele pt masini (adica nu numai autoturisme), sa-si dea cu parerea sau doar sa ne spuna cum este "in afara".

Personal consider ca taxele din Romania sunt exagerate, raportate la salariile noastre si mai ales la serviciile prestate in schimbul acestor taxe si impozite.

De la "gusteru" avem urmatoarele informatii:

"in NL la un LR -aprox1900kg (se pla teste la greutate nu la capacitatea motorului)

~ 450€ la 3 luni diesel, jumatate benzina, trei sferturi benzina + gaz. spun ~ pentru ca e o taxa nationala + una provinciala(judeteana) care se adauga si variaza de la provincie la provincie. asta la masinile de persoane

70€ la 3 luni daca e comerciala in toata tara, fara deosebire de felul combustibilului si nu se mai plateste taxa provinciala . incepind cu 2005 numai cei cu companii platesc taxa asta, ca particular platesti normal chiar daca e comerciala.

nimic daca tractorul e mai vechi de 25 ani, indiferent de combustibil si asigurarea e 10% din pretul normal

la niva pe benzina pina in 1200kg platesc 53 € lunar

taxa poate fi platita lunar, la 3 luni sau anual.

vehiculul care nu e folosit poate fi radiat temporar la posta si mai nou pe internet contra 10€ si il pui inapoi gratis cind iti trebuie pentru minimul de 3 luni. cit este radiat nu ai voie sa-l tii pe drumurile publice si n-ai treaba cu asigurare si revizie tehnica

din 2012 se monteaza gps in masini si platesti in functie de citi km faci, ce drumuri folosesti si daca circuli la ore de virf sau nu. bineinteles ca viteza e automat monitorizata. cu alte cuvinte din 2012 ne-am ars. sa spera ca proiectul va esua, desi ma cam indoiesc"

Ai uitat sa ne spui care este salariul minim si mediu pe economie.

Exista undeva impozit pt masini care merg cu ulei sau biodiesel?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Despre taxe si impozite

salariul mediu 1500€.

cind a aparut varianta cu uleiul de gatit si alte chestii de felul asta am fost efectiv vinati de vama(aici e un departament special care se ocupa de vamuiri si taxe , cu uniforme, potai si puscoace de calibru mai mare ca al politailor) care controla rezervoarele de motorina rosie (cea subventionata ptr. agricultura) si uleiuri pe motiv ca folosindu-le nu platim taxa la la stat, taxa si accizele aici sint 87% din pretul combustibilului. in ultima vreme nu am mai auzit.

.

Link spre comentariu

Bun, deci din prima este mai naspa la noi. Avem acolo o taxa de 450 euroi care se plateste la 3 luni => 1800/an si salariul mediu ar fi 1500, la noi pt un Aro cu motor de Brasov dai cam 600 euroi cu un salariu mediu de 300.

Acum ce am zis eu sus nu e chiar corect, sistemele au metode diferite de taxare => in Netherland-a este ieftin sa ai masini cu capacitati mari si mase mici iar la noi invers, desi este destul de greu de crezut ca vei gasi pe o masina grea un motor cu capacitate mica.

Oricum Netherland-a castiga, majoritatea autoturismelor au sub 2t => taxa suportabila.

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Aici puteti calcula impozitul pt o masina in Germania: http://www.kfz-steuer.de/kfz-steuer_pkw.php

Nemtii nu au vigneta sau altceva. Asta e singura taxa care se plateste pt masina.

O mica simulare ne arata ca pt masinile peste 2000cm3, benzina, euro4, impozitul e mai mic in Germania decit in Romania, asta in timp ce salariul minim acolo e 1600 de euro :uameni

Am mai constatat ca in tarile cu industrie auto, taxele sint mai mici si un motor de 3000 nu e chiar un bau-bau (in cazul Germaniei, taxele incep sa faca urit peste 5000 cm3). Un bun exemplu care ne arata ca fiscalitatea nu aduce nimic bun pentru cetateni.

Suzuki Jimny 1.3i 2004

"There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet

Link spre comentariu

Eu zic ca este super putin. In Germania somajul este de 900 euro. Salariul minim nu cred sa fie sub 1200 iar cel mediu cred ca depaseste 2000. Fa un calcul la noi unde platesti taxa de drum, de 2 ori ca este si in combustibil o taxa de drum, +asigurare + impozit la primarie.

Link spre comentariu

• 2 luni mai târziu...

Ce se mai aude cu taxa de poluare? mai stie cineva ceva nou? eu am fost foarte ocupat in ultima vreme si nu am avut timp de stiri. Pe net nu prea am gasit nimic nou.

ramane... cum "am stabilit noi cei ce ne ocupam de binele tarii"...

KIA SORENTO EX

Psihiatrii zic ca una dintre patru persoane are o deficienta mintala.

Daca esti cu inca trei amici si nu ai observat nimic ciudat, atunci nu te gandi la chestia asta!

Link spre comentariu

nu e chiar asa nello

eu am la aia mica motor de 1,5l si 110 cai ...si papa cam 4,5-5 % deci nu prea mult...parerea mea..dar stii cum e ca ne-am acceptat statutul de platitori asa ca vin cu intrebarea: DE CE PLATIM?? care este motivul? unde se duc banii?

zambeste...maine poate va fi mai rau

Link spre comentariu

Exact! Ne-am obisnuit sa inghitim toate porcariile. Eu zic ca o taxa raportata la norma euro si capacitate este buna dar TREBUIE raportata si la venituri,(platim ca in Italia dar sa castigam ca acolo) ca de platit platim da' sa avem cu ce. Anual ar trebui sa se faca un raport de cheltuieli sa vedem si noi pe ce se duc banii.

Link spre comentariu

Exact! Ne-am obisnuit sa inghitim toate porcariile. Eu zic ca o taxa raportata la norma euro si capacitate este buna dar TREBUIE raportata si la venituri,(platim ca in Italia dar sa castigam ca acolo) ca de platit platim da' sa avem cu ce. Anual ar trebui sa se faca un raport de cheltuieli sa vedem si noi pe ce se duc banii.

Hmmm si crezi ca le e greu sa "fabrice" un raport?? Mai bine sa zica: bani din taxa auto => construire de autostrazi si intretinere drumuri, dar si asta e de domeniul fantasticului. E ciudat cum nimeni nu se intreaba si nu se "razvrateste" cand, in fiecare an in primavara, se reasfalteaza o gramada de strazi. Adica ce se toarna toamna? asfalt de un sezon?? :bleah

"Do nothing, be nothing, say nothing ...and you will avoid criticism"

Disco 2, TD5 HSE, 02

Link spre comentariu

Taxele si impozitele sunt "gandite" de stat in functie de un anumit program de guvernare, fie el de "stanga", de "dreapta" sau de "centru", dar obligatoriu trebuie sa sustina cheltuielile comune ale tarii din ramuri care nu produc direct un "plus valoare" (armata, politia, parlament, invatamant etc). Referitor strict la taxele pe masini, fie ele taxe de folosinta sau poluare, alaturi de taxele si accizele din benzina/motorina, acestea reprezinta cam 60% din cuantumul banilor care se invart de catre Guvern in zonele delicate ale economiei. Va aduc in memorie costul combustibililor, din care erau platiti pana acum ceva vreme minerii ale caror slujbe erau compromise.

Cand Tariceanu a gandit taxa auto care s-a transformat apoi in taxa de poluare, de prima inmatriculare sau dracu s-o ia in ce s-a mai schimbat, ideea a fost sa impulsioneze productia si vanzarea de autovehicule, industrie care deja, in Europa, dadea semne de agonie. In economia de piata trebuie sa consumi. D'aia avem si masini proaste in ce in ce mai mult, ca sa le schimbam piesele, sa le inlocuim sa le vindem dupa 5 ani de garantie si sa ne luam altele noi. O intreaga industrie bancara s-a construit pe acest "sistem de consum". Ce va urma ca fi si mai rau, mai ales in Romania unde segmentele de productie nici nu ne apartin si nici nu prea produc! Prin urmare, taxele vor creste continuu, impozitele se vor diversifica iar statul va incerca din rasputeri sa mentina o balanta a platilor oarecum in limite rezonabile pt toata lumea...pana la un punct! Dupa acel punct, Doamne ajuta!

Link spre comentariu

Sa facem un nou protest! Este cineva pentru? Fara prea multa galagie, facem coloane de masini si dam ture prin oras. Eu sunt dispus sa vin in Iasi. Data trecuta am venit in Bucuresti si am ramas dezamagit. Au fost putini, iar din cei putini majoritatea erau comerciantii de SH-uri si teribilisti.

Am putea sa facem un protest impotriva taxelor auto prea mari, in general.

Link spre comentariu

Sa facem un nou protest! Este cineva pentru? Fara prea multa galagie, facem coloane de masini si dam ture prin oras. Eu sunt dispus sa vin in Iasi. Data trecuta am venit in Bucuresti si am ramas dezamagit. Au fost putini, iar din cei putini majoritatea erau comerciantii de SH-uri si teribilisti.

Am putea sa facem un protest impotriva taxelor auto prea mari, in general.

Nu este rea ideea ta, dar cere organizare si dorinta de lupta sociala. Ceea ce nu prea gasesti, pt ca una este sa strangi 50 de masini la o "prieteneasca" si alta este sa protestezi organizat. In plus, nici nu ai cum sa obtii autorizatie pentru protest fara sa ai club iar daca vrei sa-l maschezi intr-o defilara inocenta prin oras te poti trezi cu Politia pe cap. Dar...eu sunt pentru!

Link spre comentariu

Hai sa nu ne lasam intoxicati de unele legi comuniste, care nu trebuie urmate ci doar respectate pt ca exista o mica diferenta intre cele 2 cuvinte. Pai voi ce parere aveti? cand s-a protestat in Franta impotriva unor legi legate de agricultura, si au iesit fermierii in srada si au blocat strazile cu tractoare, cine crezi ca ar fi aprobat asa ceva? Acolo autoritatile au venit la negocieri si au rezolvat ceva, macar partial. Exemple sunt multe. Ne-am invatat sa ne fie frica de politie, politia trebuie sa fie in slujba noastra. Eu propun un protest PASNIC fara scandari, fara huiduieli, doar cu afise din care sa se vada ca suntem nemultumiti in anumite privinte. Cei care fac abuz sa fie pedepsiti. Nu ne poate impiedica nici o lege sa patrulam intr-o coloana civilizata prin oras. Sa ne organizam civilizat, fara lideri, in spatele carora sa se ascunda fel de fel de interese. Fiecare avem dreptul la opinie. Noi nu trebuie sa protestam numai pentru taxa de poluare, ganditiva ca platim atatea taxe specifice, si in loc ce obtinem? drumuri care se repara in fiecare an, lipsa parcarilor, semne de circulatie puse aiurea, autostrazi de toata jena si multe alte lacune pe care le inghitim fara sa comentam.

Link spre comentariu

Hai sa nu ne lasam intoxicati de unele legi ................................numai pentru taxa de poluare, ganditiva ca ...........................puse aiurea, autostrazi de toata jena si multe alte lacune pe care le inghitim fara sa comentam.

Ceea ce zici tu, are sens, DAR

1. Politia din romanica nu este prietena noastra. Va mai trece multa vreme pana politia nu va mai pandi cine iese baut dintr-un birt, si in loc sa-l atentioneze ca face un lucru gresit, il lasa sa se urce in masina, dupa care ii da amenda...(nu stiu daca am fos coerent...:scr)

2. E ok sa defilezi pasnic, dar poti tu sa "bagi mana in foc" pentru toti participantii??

3. Teoretic va trebui sa fie un lider, ca altfel nimeni ni va intelege nimic

4. Comparatiile cu alte tari sunt gresite.

Acuma nu vreau sa intelegi ca sunt gigi contra; sunt de acord cu ceea ce zici, dar in acelasi timp, eu cred ca, daca vrem sa "cada" legea, ar trebui sa le oferim guvernantilor si solutii viabile.... nu de altceva, dar, decat sa dorm io a doua zi linistit, ca am protestat, si vezi Doamne, cineva se gandeste la solutii, prefer sa le dau eu , pe tava...

PS. am vazut deunazi, la stiri cum ca UE e de acord cu taxa de plouare.......

Disco 2, TD5 HSE, 02

Link spre comentariu

Ai si tu dreptatea ta. Dar daca nimeni nu face nimic nici nu se va schimba nimic.

Despre taxa de poluare eu zic ca ar fi corect asa:

1-Sa fie interzisa inmatricularea autoturismlor non euro. Fac exceptie autoturismele de colectie;

2-Sa fie o taxa de prima inmatriculare, asemanatoare cu cea actuala dar valoarea sa fie undeva la un 10-15% maxim dintr-o valoare de catalog a masinii;

3-Taxa de poluare sa fie platita de orice masina inmatriculata in Romania, sub forma unui impozit local, imozit care trebuie sa fie suportabil;

4-Toate fondurile acumulate se vor folosi strict pt combatera si diminuarea efectelor poluarii produse de autoturisme; de ex: prin impaduriri, imbunatatirea sistemelor decolectare a bateriilor vechi, incurajarea dezmembrarii selective a autoturismelor etc;

5-Suprafetele impadurite vor fi protejate prin lege impotriva defrisarii cel putin 50 de ani;

6-Adoptarea unor reglementari prin care poseorii de autoturisme sa poata instala sisteme noi de catalizatoare si filtre trecand astfel la o norma de poluare mai mare => impozite mai mici. Este stiut ca daca vrei sa instalezi un catalizator mai nou chiar original, sunt probleme in recunoasterea la RAR a schimbarilor facute;

Evident ca punctele de mai sus reprezinta o parere personala, veniti cu completari pareri etc, pt a imbunatati situatia. Cred ca ar trebui sa ne incadram in maxim 10 puncte.

Editat de avolocaru
Link spre comentariu

In loc de interzicerea inmatricularii non euro, mai bine RADIEREA CAMIOANELOR non euro. (nu ma pricep la ce norme au camioanele....)

:fr2

Disco 2, TD5 HSE, 02

Link spre comentariu

dar ce ziceti de avioane sau vapoare???

de astea nu v-ati lovit si nu constientizati?

citi dintre voi va dati in padure cu motoare euro 5???

vedeti paiul din ochiul altuia dar nu vedeti copacul din al vostru...

Link spre comentariu

Nu este corecta obligare radierii camioanelor non euro asa... brusc. Trebuie stimulata si incurajata schimbarea acestora cu unele mai putin poluante. Nicaieri in lume nu se face asa. sunt convins ca cei care aucamioane vechi ar renunta bucurosi la ele daca nu ar fi rupti de taxe si impozite. Poate ne spune cineva care este in masura.

Cat despre barna din ochi, sa stii ca eu m-am interesat la modul cel mai serios sa-mi schimb catalizatorul pt a obtine un nivel de poluare mai mic. Raspunsul celor de la RAR este mai mult decat descurajant. Trebuie facute teste dinamice si nu stiu ce soi de omologari chiar daca este bine stiut ca intre anumite generatii de masini singura diferenta este cataizatorul si mai putin motorul.

Apoi va intreb, ati fost in acest an la targul de inventica? am vazut acolo cateva prezentari pt niste sisteme de filtrare (catalizatoare) auto, dar care au ramas in stadiul de prototip pt ca omologare si procedurile de agrmentare la noi sunt deosebit de laborioase. De ce statul nu-i ajuta intr-un fel sau altul pt a fi scos acet produs pe piata?

Este adevarat ca ne dam in offroad fara catalizatoare si cu motoare non euro dar sa nu amestecam capra cu varza. Una este sa te plimbi prin oras cu fumul de 2 Km dupa tine si alta este undeva in natura, unde gazele sunt reciclate mai usor de mediul ambiant. Dar si aici sunt posibilitati de schimbare daca tinem la ceea ce facem. Se poate discuta un cod de etica auto, sa zicem, prin care toti ne angajam ca in plimbarile noastre sa nu lasam in urma numai copaci rupti, pete de ulei, gunoaie, transee cat casa etc, etc.

Link spre comentariu

dar ce ziceti de avioane sau vapoare???

de astea nu v-ati lovit si nu constientizati?

citi dintre voi va dati in padure cu motoare euro 5???

vedeti paiul din ochiul altuia dar nu vedeti copacul din al vostru...

Pai stai putin ca nu-i chiar asa... De ce autoturismele sa fie restrictionate de euro 1,2,3,4,5,.... si camioanele nu???

Adica de ce eu sa ma duc umil si nacajit sa-mi platesc taxele pentru o masina pe care o folosesc in scop PERSONAL, si nea ghitza, sa mearga fain frumos in germanica, sa-si ia cu aceeasi suma de bani un camonel, NON euro, sa-l inmatriculeze frumusel si sa mai si produca cu el.

Si btw: avioanele sunt de mult restrictionate la consum si zgomot. De vapoare nu stiu.

Ideea era ca din nou, in romanica legea este pentru unii muma, pentru altii ciuma. Dece la noi autobetonierele se spala in mijlocul drumului fara sa se intample nimic? dece tractoarele ies din camp direct pe sosea fara ca soferul sa se oboseasca sa curete rotile de noroi? pentru ca la noi, "merge si asa" (si daca unii dintre noi claxoneaza sau .... mai rau, se dau jos si-l intreaba de sanatate pe unul din cei mai sus exemplificati, se poate trezi cu ranga-n falca......)

Sper ca am fost bine inteles si nu se va reinterpreta postul de mai sus:h5

Disco 2, TD5 HSE, 02

Link spre comentariu

hai sa-ti zic ceva....totul tine de economie...chestia cu incalzirea globala e o farsa

daca aveai o masina, sa zic un hdj 80 care tine o vesnicie sau orice alta masina nu neaparat toyota si 10-15 ani nu sa strica nimic...ai schimba-o?? eu zic ca nu. atunci au implementat stupizenia asta cu euro

in 94-95 am participat la un curs de specializare unde am aflat prima data de norme de poluare euro si ca pina in 2010 va fi impementat euro 6 in conditiile in care la noi se circula cu vechea dacie....

hai sa-ti mai zic ceva...economic vorbind avind firma ta de transport

ai un camion cu care faci transporturi

orice camion merge cam 1.000.000 km dupa care consuma ulei si scoate fum

CE FACI repari motorul sau schimbi masina??? si cu ce costuri??

cutiile de viteza exploatate corespunzator merg fara probleme 1.500.000 km si puntea spate la fel celelalte punti nu se pun pentru ca sa strica doar rulmenti sau daca le lovesti...in rest schimbi placute sau saboti

CE FACI repari cutia si puntea la 1.500.000 sau cumperi un camion???

costuri in 2.000.000 km aproximativ 20 ANI de functionare: reparatie capitala motor si probabil punte spate si cutii

tu cumva crezi ca reparatiile astea fac cit un camion nou??

mai gindeste-te odata......

iti spun totul este economie daca nu ti se IMPUNE un standard nu vei face niciodata nimic

calculeana cit CO2 produci cu masina si PLANTEAZA COPACI pentru ca daca ai uitat ei CONSUMA CO2 si produc O2......O2-ul la descarcari electrice devine O3 (mai trebuie indeplinite si alte conditii) adica patura aia de zic astia ca dispare...

oare bombele nucleare declansate de americani subteran si nu numai nu contribuie cu nimic? ma refer la incalzirea [globala...

9WKQsekyyfE

oare de ce ii doare in cot pe americani care sint cei mai mari poluatori??

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare