Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Despre taxe si impozite

avolocaru

Postări Recomandate

Re: Despre taxe si impozite

Ceea ce zici are logica, dar eu ma referam la taxe. De ce eu trebuie sa platesc si altii nu? desprea asta e vorba. De ce trebuie sa platesc , de exemplu la autocaravana , taxa mai mare, pentru ca maisina are 7,5 M? (sau pe-acolo...) Intrebarea mea era simpla: dece unii da si altii ba?

"Do nothing, be nothing, say nothing ...and you will avoid criticism"

Disco 2, TD5 HSE, 02

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Sa traitzi! am inteles. :ha: Ete, (si ) de aia vreau sa plec in Australia sa ma fac sofer pe TIR!!

On topic: cred ca nimeni nu ar avea nimic inpotriva unor taxe si impozite daca ar fi folosite cu cap, si in interesul comunitatii.....

Disco 2, TD5 HSE, 02

Link spre comentariu

Ceea ce zici are logica, dar eu ma referam la taxe. De ce eu trebuie sa platesc si altii nu? desprea asta e vorba. De ce trebuie sa platesc , de exemplu la autocaravana , taxa mai mare, pentru ca maisina are 7,5 M? (sau pe-acolo...) Intrebarea mea era simpla: dece unii da si altii ba?

ce zici tu este sa moara si capra vecinului....

eu zic altceva: de ce sa platesc ceva ce nu exista sau de care sa nu ma folosesc si camioanele folosesc aceeasi norma de poluare iar la avioane inca nu am vazut catalizator.....

Editat de Miron Sorin

zambeste...maine poate va fi mai rau

Link spre comentariu

Departe de mine gandul cu capra, desi sunt roman.(de aceea am dat exeplul cu caravana, care desi e cap tractor fiat am platit rovigneta de camion sau ce reaq i-a dat aluia de la benzinarie). Imi aduc aminte cum stateam eu la coada la RAR cu un allroad si cum imi tzatzaia fundul ca "baietii" de la RAR nu vor lua in considerare ce scrie in brieful masinii si voi plati o taxa de o sa ma doara capu`... si cum , langa mine vine un nene cu un bucegi sau SR , MAN, (am mai enuntat ca nu ma pricep la camioane) si cum a facut el in curtea aia un fum de ziceai ca suntem in "counterstryke" . Il intreb ce face acolo su afumatoarea asta? iar el razand, ca acum o inmatriculeaza..... relaxat, cu tzigara in coltu` gurii:hl

Si atunci intreb: daca ar exista o taxa si pentru camioane, nu ar fi mai putine afumatori pe drumurile patriei??!

Sau, scoatem taxa de tot, si platim impozit pe cm3. si am rezolvat problema: ma uit in buzunar, fac un calcul cat e impozitu` si vad daca imi iau un Hummer sau on Suzuki ...

Disco 2, TD5 HSE, 02

Link spre comentariu

M-ai inteles gresit. Sunt perfect de acord sa se interzica si inmatricularea autocamioanelor non euro. Nu sunt de acord cu obligarea posesorilor de a le radia brusc. Sunt mici intreprinzatori care le folosesc sa-si castige existenta. Acestia trebuie sa primeasca un termen de 5 ani sa zicem si un ajutor prin scutiri de taxe si impozite pt a-si cumpara un camion, autobuz etc, nou sau macar euro 2. Peste alti 5 ani sa interzicem euro 1 si peste alti 5 ani sa interzicem euro 2 etc.

De asemenea trebuie imbus un termen pt radierea autoturismelor non euro. Dar trebuie sa permiti si sa stimulezi ca un pensionar cu o Dacie puturoasa sa o schimbe cu o alta masina euro 2, sa zicem. M-am gandit ca se poate sari la euro 2 pt ca se pot aaduce masini euro 2 la preturi foarte mici si intr-o stare foarte buna.

Despre vapoare si avioane nu pot sa ma pronunt, este absolut clar ca si acestea polueaza foarte mult si ar trebui facut ceva.

Pt masinile de competitii cred ca se pot gandi sectiuni si premii speciale astfel incat concurentii sa fie atrasi de dotarea masinilor cu filtre, catalizatoare originale sau experimentale. O asemenea idee pusa in practica ar fi un exemplu pt ceilalti posesori de autoturisme, si mai important va duce la gasirea unor solutii pt construirea de filtre mai performante.

Si inca ceva, oameni buni, aici nu e vorba de "sa moara si capra vecinului" aici vb de legi care trebuie sa fie pt toti si corecte. Nu poti institui o taxa de polouare pt cei care aduc masini din afara, pai ce astea de aci nu polueaza?

Editat de avolocaru
Link spre comentariu

Trebuie sa nuantam putin lucrurile: taxele astea "verzi" la fel ca stelele care le vedem cand le platim sunt o consecinta a elucubrantelor teorii tinute de "baietii" din gasca lui Al Gore si alti smecheri si au legatura cu pretinsa augmentare a efectului de sera produs de emisiile de dioxid de carbon. Logic vorbind, un litru de benzina ars intr-un motor non-euro va elibera tot atat dioxid de carbon si apa cat un litru de benzina ars intr-un motor euro 5, sper ca toata lumea este de acord cu mine. Diferenta este ca un motor euro 5 cu management modern al arderii va avea un randament mecanic mai mare si va consuma mai putin carburant pentru aceiasi cai-putere fata de un motor non-euro, deci aparent e mai bine. Doar aparent, pentru ca acel combustibil trebuie cumparat, masina trebuie intretinuta si masinile non-euro, pe langa faptul ca numarul lor este tot mai mic, tendinta oamenilor fiind sa-si cumpere lucruri noi, vor circula mai putin; statistic vorbind, numarul existent de masini non-euro va avea, paradoxal, un efect mai putin important asupra efectului de sera decat masinile "moderne", care fiind tot mai multe, vor genera o cantitate de dioxid de carbon probabil la fel de mare ca agregatele predecesoare. Unde mai pui ca nivelul de trai in crestere a determinat un numar mai mare de automobile pe cap de locuitor decat in epoca masinilor non-euro.

Un alt aspect este efectul de sera insusi, care este un efect de stabilizare a temperaturii atmosferei. Imi cer scuze pentru cei care cunosc deja teoria, dar in principiu, efectul de sera este asemanator cu ce se intampla intr-o masina lasata la soare: radiatia infrarosie primita de la soare va trece prin geamuri, avand o lungime de unda pentru care sticla e permeabila, va incalzi interiorul masinii, acesta va radia la randul sau in infrarosu, dar o parte din aceste radiatii vor avea lungimi de unda pe care sticla nu le va lasa sa treaca si ca urmare, interiorul masinii va deveni tot mai cald. La fel se intampla si in atmosfera - in lipsa efctului de sera, noaptea solul si aerul se vor raci atat de repede, incat vom avea temperaturi negative. Unde gasim astfel de situatii? Pe planete fara atmosfera sau in deserturi; in deserturi ce nu avem? Apa sau dioxid de carbon? Evident, apa... Apa este responsabila de aproape 99% din efectul de sera, deci hai sa ne lasam de bancuri ieftine... In eocen, acum 5 milioane de ani, puteai sa-ti faci un concediu tropical pe malurile Oceanului Inghetat de Nord, te pomenesti ca mamutii erau non-euro si cam poluau...

Cat priveste poluarea cu fum, asta tine de starea tehnica a masinii si de calitatea combustibilului, nu de cat de "euro" este...

Toate reglemenatrile astea, ca si impozitele puse pe saracii detinatori de Aro 24 au un singur scop - determinarea omului sa cumpere si sa imbogateasca pe baietii si firmele care au "convins" guvernele ca bunastarea lor e spre binele planetei...

Niciodata nu esti destul de paranoic...
Link spre comentariu

Interesanta viziunea. Imi permit sa comentez si eu.

Un litru ars intr-un motor Non-Euro nu este de loc la fel ca si un litru ars intr-un motor Euro4. Sa explic de ce. Cel Non-Euro, probabil nu este turbo, nu are EGR, si nici catalizator. De asemenea, de Filtru de Particule nu poate fi vorba. Mai mult, fiind mai putin rafinat tehnic, arderea nu e perfecta. Motorina nu e pulverizata perfect, nu e injectata precis, si arde fie mai multa, fie mai putina, iar randamentul e scazut. Deci uite cum dintr-un acelasi litru unii polueaza mai mult si merg mai putin, iar altii polueaza mai putin si merg mai mult.

Mai departe, chestia cu consumurile este in mare parte valabila, in sensul ca da, o masina moderna consuma mai putin. Nu neaparat intotdeauna, un exemplu este un ARO24x care ia 10 la suta, si o Toyota KJ90 care ia 13 la suta. De ce? Pentru ca Toyota are servo, clima, si performante de 100 de ori mai mari. Masina e mai grea, sunt mai multe dispozitive si echipamente, si consuma mai mult. E o exceptie, dar este. Problema e ca tot ARO polueaza mai mult, a se vedea explicatia de mai sus. (Am dat acest exemplu pentru ca imi este la indemana). In general insa, masinile pe masina consuma mult sub. Golf 2 vs Golf 6, etc.

Acum cu incalzirea globala. Al Gore se plictiseste si toata lumea pune botul. Cautati "climategate" pe goagl sa vedeti ca de fapt incalzirea globala de fapt nu e mare lucru. Si daca tot nu credeti ca incalzirea globala nu e mare lucru, atunci statistic, masinile reprezinta 5% din poluarea la nivelul globului. Marea poluare vine din alta parte. Industrie, avioane, si alte chestii.

Iar concluzia este ca da, traim intr-o societate de consum. Deci, trebuie omu' sa consume. Sa-si schimbe masina cat mai des, ca sa produca fabrica mereu. De ce nu face nimeni o masina care sa te tina o viata? Unde ar mai fi profitul? Profitul ala mare si gras din piese de schimb la adaosuri exorbitante, si din urmatoarea generatie de masina, pe care evident, trebuie sa o ai, ca aia veche nu mai e buna. A se vedea cum Mercedes se apropia vertiginos de faliment cand au facut Cobra, pentru ca al dracului, era prea buna... si nu se strica. Si nici acum nu se strica.

Link spre comentariu

Imi cumpar un kit catalizator pentru G280. Costa vreo 500E si masina devine Euro2 (conform TUV). Recunoscut in tarile civilizate. Diferenta in poluare este semnificativa (la cat consuma masina - Bullbar stie :grin:).

RAR-ul nostru il recunoaste? Nu!!! Ca s-au modificat caracteristicile dinamice ale masinii :hm ! E mai lasata de spate dreapta si franeaza inegal!

Probabil ca daca am avea toti masini Euro5 ne va taxa aerul din roti ! Ne punem toti senile si ei ne pun contoare la faruri, taxa pe frana, etc....

Taxele sunt pentru strangerea banilor la buget! Restul sunt motive, de care nu duce(m) lipsa....

Puch 280GE
Link spre comentariu

Toate aceste discutii pt o viata mai sanatoasa sunt beneficecelor care au afaceri in domeniul "verde", precum si celor care isi fac platforme politice in aceasta directie. Este la fel ca si cu fumatul versus gratarul. Gudronul si fumul sunt in ambele, dar fleica nu dauneaza plamanilor cica!:grin: Mori de ras! A...stie cineva din ce este compus catalizatorul unei masini? Adica ce fel de materiale intra in sitele alea? Hehehe....cand traiam in Ferentari ardeam fraierii cu metode mult mai elaborate decat astea, dar cica tot ce este mai simplu este si mai usor de inghitit!

Link spre comentariu

Cati o sa rada de mine, daca spun in mod public ca am un catalizator MagnaFlow din State, special pentru dieseluri mari puturoase. Si ca vreau sa-l pun pe un ARO / TV. E facut pentru motoare de peste 5 litri diesel de pe vanuri F350 parca, insa nu e OEM, e after market MagnaFlow, de "performanta".

Nu se pune problema sa mai merg si la RAR, asta o fac eu asa, de placere personala. Oricum... poluarea e relativa! Relativ la faptul daca poti sa scoti o taxa din chestia asta... sau mai multe... sau cat mai multe...

Link spre comentariu

Exista o diferenta mare intre non euro si euroxx. Asta nu poate nimeni sa contrazica. Pana la incalzirea globala trebuie sa negandim la orasele in care traim si in care in urma traficului auto rezulta suficiente noxe pt a ne face o plimbare intr-o mica aventura de supravietuire. Trebuie sa facem eforturi pt reducerea noxelor pt a duce o viata mai buna. Trebuie sa impadurim mai mult decat defrisam, ca peste 100 de ani sa avem de unde taia. Probleme sunt multe si importante.

Normal ca statul traieste din taxe dar depinde de noi daca statul isi cumpara mobilier de mahon, calculatoare pt tras apa la veceu si secretare pt paznici. Taxe si impozitele asigura buna functionare a statului care trebuie sa fie in slujba noastra si nu altfel.

Eu spun sa ne concentram putin pe aceasta taxa de poluare, sa obligam autoritatile sa faca ceva (considerand ca toata lumea este de acord ca taxa de poluare este o facatura) si apoi cei cu adevarat interesati de ecologie putem merge mai departe si sa tragem si alte semnale de alarma cu privire la alte probleme. Acum nu stiu in ce masura proprietarii acestui forum doresc sau nu asocierea clubului cu aceste demersuri.

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Me again!

Ma declar, pe aceasta cale, invins de sistem. Astazi am platit taxa de poluare. Maine voi avea in sfarsit numere definitive. Dupa mai bine de 2 ani de plimbari prin curte, cu exceptia celor 3 luni de permisie in libertate, pot sa ma plimb unde vreau si cand vreau la bordul calului meu.

Din pacate criza financiara chiar se simte si nu voi putea face investitiile panificate. Dar asta e, nu ma plang, sanatate sa fie ca restul se rezolva.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare