NeRv1 Postat Octombrie 3, 2009 Partajează Postat Octombrie 3, 2009 Va salut, am si eu o intrebare. Am gasit la cineva un IMS dar omul ii da jos motorul de pe el ca il vrea pe tractor din cate am inteles...in fine... :P Intrebarea e urmatoarea, daca as lua eu IMS-ul care ar fi cea mai buna varianta pentru el? Vad ca unii si-au pus tehnica de patrol ..altii motoare de peugeot... Care ar fi mai buna? mai fiabila?intretinere decenta?consum...etc. Si, dupa parerea voastra cam la cat s-ar ridica investitia? Ca daca depaseste o anumita suma ...ma gandesc iar la un Mitsu dar de data asta scurt...dati-mi niste pareri sa vad ce renteaza mai mult va rog. Multumesc :h5 Mitsubishi Pajero 2.5 SWB M 461 - 1977- in constructie... Mercedes wW126 300 SEL ...alte acareturi 4x2... ex: Mitsubishi Pajero 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Octombrie 3, 2009 Partajează Postat Octombrie 3, 2009 Re: Sfat IMS depinde ce transmisie are daca are puntea fata cu grup pe partea stanga (original) poti sa pui uso un motor cu cuite cu tot de pajero# daca nu, trebuie ceva cu iesire cu grup pe dreapta, daca ai punte de tv aici merge orice ansamblu pus pe aro mai putin motorul de ford in principiu e o modificare usoara de facut motoarele le stii, ca sunt de pajero ca sunt de peugeot ca sunt de toyota , care au fost pe aro e bun cu tot cu cutia lui costurile sunt sa iei ansamblul dorit si e ieftin sa il pui sus bafta forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
NeRv1 Postat Octombrie 3, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 3, 2009 Re: Sfat IMS Si la gume? la roti ce modificari trebuie sa pot pune niste simexuri ceva? Mitsubishi Pajero 2.5 SWB M 461 - 1977- in constructie... Mercedes wW126 300 SEL ...alte acareturi 4x2... ex: Mitsubishi Pajero 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vstef_is Postat Octombrie 3, 2009 Partajează Postat Octombrie 3, 2009 Re: Sfat IMS Jante cu ET negativ, faci o minima inaltare din foi (daca mai e cazul) si pui linistit ce gume vrei. 31 incap doar cu jante pe ET, 33"uri cred ca e posibil sa fie nevoie de putina inaltare. Daca vrei poti sa bagi si 35"uri... Eu insa ti-as zice sa te indrepti spre un 32-33... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Octombrie 3, 2009 Partajează Postat Octombrie 3, 2009 Re: Sfat IMS pana la 35-36 e nevoie dar de flanse sau et negativ intra si nu freaca nicaieri daca pui reductor si grupuri originale 7 cu 36 e recomandabil 33 -35 in nici nun caz mai putin forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
NeRv1 Postat Octombrie 6, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 6, 2009 Re: Sfat IMS Stiu ca pentru unii ar suna cam ciudat ceea ce o sa zic dar nah..intelegeti si voi ca toti avem pasarele :P :ha: Stau in dilema...V-am spus ca am gasit Ims-ul acela. Treaba e ca pe mine ma cam arde sa-l iau, azi trebuie sa merg sa-l vad dar mai am si o cucoana cu care locuiesc (a se citi nevasta) la care nu-i prea place formaryl, look-ul masinii .. Ea mi-a zis: Ai avut Mitsu si ti-a placut ia tot Mitsu dar scurt sau ceva nah,...dar cu Ims...unde mergi?? N-are ea de unde sa inte;leaga. Ce-i drept m-am inteles tare bine cu Mitsu meu dar ma apuca amintirile cand vad cate un Ims... Vreo parere? :p :sr Mitsubishi Pajero 2.5 SWB M 461 - 1977- in constructie... Mercedes wW126 300 SEL ...alte acareturi 4x2... ex: Mitsubishi Pajero 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vlad Postat Octombrie 6, 2009 Partajează Postat Octombrie 6, 2009 Re: Sfat IMS Pentru ce iti trebuie M-ul? Ca masina de hobby, de tura, de zi cu zi? Pentru ca s-ar incadra doar la hobby. Pentru inceput eu zic sa-i pui motorul benzinar, original, solid si foarte ieftin (consuma el ceva mai mult, dar te obisnuiesti). Dupa ce iti dai seama cam ce-i cu masina si ce vrei de la ea (si daca iti convingi intre timp si consoarta :grin: ) te poti apuca de modificari. Puch 280GE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vstef_is Postat Octombrie 6, 2009 Partajează Postat Octombrie 6, 2009 Re: Sfat IMS IMS poate avea cam trei utilitati... - Masina de hobby, istorica sau cat mai istorica, de colectie, restaurata, sau in stare foarte buna, originala, de parada. Apreciez. - Masina de carat, de hamalit, de rupt in doua, de mers cu ea pe drumuri de tara, unde nu exista alta posibilitate... Nu ca nu ar merge alta masina, dar asta are omul. Asta e situatia... - Masina de OFFROAD. Nu foarte scump se poate transforma in ceva ce face offroad foarte bine, peste Pajero, cu mari satisfactii si pret relativ mic. Trebuie sa te orientezi putin pe ici pe colo la piese si sa stii sa rezolvi ba una ba alta, in ceea ce priveste ARO. E varianta mea preferata, si mi-as dori sa ma pot imbarca la un asemenea proiect... Candva... Deci, pentru ce o vrei? Tin sa spun ca versiunea istorica poate ajunge la un pret foarte mare, iar cea de offroad cam tot pe acolo, din cauza de troliu, cauciucuri si jante, dar dincolo de astea, te invarti foarte usor si lejer... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
NeRv1 Postat Octombrie 7, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 7, 2009 Re: Sfat IMS De offroad banuiesc ca va fi. Bine, stiu ca cauciucuri, troliu una alta necesita banuti dar astea oricum trebuie la orice masina. Ma refeream la restul...motor+cutie, montaj...si daca mai trebuie alte lucruri... Mitsubishi Pajero 2.5 SWB M 461 - 1977- in constructie... Mercedes wW126 300 SEL ...alte acareturi 4x2... ex: Mitsubishi Pajero 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vstef_is Postat Octombrie 7, 2009 Partajează Postat Octombrie 7, 2009 Re: Sfat IMS Motoare cutii si montaj gasesti pe toate drumurile de la un ARO vechi, nu e o problema. Eu personal nici nu le calculez. Ar mai fi modificarile la directie si sistemul de franare, care sunt mai costisitoare. Ia in calcul un 10 milioane pe directie si un 15 pe frane, plus motor si cutie inca un 5 - 10 mil. Deci ajungi pe la un 30 - 35 de mil ca sa ai motor, cutie, 4x4, directie, frane beton. Adaugi jante, cauciucuri si troliu (optional) si ai masina buna de offroad. Alte detalii nu mai calculam, gen doua suduri, o vopsea, un tablou electric. Astea sunt triviale. Daca gasesti pe cineva care se pricepe la chestia asta, si iti face lucrarea ieftin, ai rezolvat problema in mare parte. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
NeRv1 Postat Octombrie 7, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 7, 2009 Re: Sfat IMS Klez imi zicea ca o sa fac kk pe mine la iarna de frig :P :ha: Chiar asa este sau se poate adapta ceva. De exemplu cum puneam incalzire de golf la dacie... Mitsubishi Pajero 2.5 SWB M 461 - 1977- in constructie... Mercedes wW126 300 SEL ...alte acareturi 4x2... ex: Mitsubishi Pajero 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cristian Irimescu Postat Octombrie 7, 2009 Partajează Postat Octombrie 7, 2009 Re: Sfat IMS De frig se moare dor in masina in care nu vrei sa pui ceva auxiliar... Incalzitorul de raba de ex, te scoate afara.... :banana Luaz 969, Aro 244, L200 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
NeRv1 Postat Octombrie 8, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 8, 2009 Re: Sfat IMS Da, dupa multe calcule..m-am decis sa-l iau :ypu Daca nu asta..tot un Ims ca am mai auzit de unul pe undeva prin zona :banana Duminica am vorbit sa merg cu Klez sa-l vad. Nah..din cate am inteles omul are acum un motor de Fiat pe el??am inteles ca-l are si in acte...daca e un motor bun poate il las asa daca e trecut(si daca are cat de cat putere),...daca nu..i-l dau inapoi. Am vb cu Klez si el are motor+ cutie+mai multe piese de pe pajero celalalt...motorul e unul de Ford 2.3 diesel. Am vazut la Johanna Von R ca a pus unul de Pajero si cochertam si eu cu ideea ca nu e asa mare ca la patrol si isi face treaba. Acum poate gresesc...cine stie? Din cate se stie care e motorul care merge cel mai bine pe el??adica...cu cele mai mici modificari si un motor bun. As mai avea un loc de unde as putea procura un motor de Mercedes. Ma gandeam la cele ce echipau vechile Sprinter dinainte de anul 2000. Capacitate cam 2900 ca sunt f bune si trainice, fara calculatoare..etc Nu stiu la ce sa ma astept, am inteles ca omul cara acuma o remorca in urma lui pe camp :p ...sper sa nu fie intr-o stare prea rea. M-am uitat si la preturi dar vad ca difera foarte mult si daca ma intreaba nici nu stiu cat sa-i ofer..Oricum va fi sper sa nu vin acasa cu mana goala :h5 Mitsubishi Pajero 2.5 SWB M 461 - 1977- in constructie... Mercedes wW126 300 SEL ...alte acareturi 4x2... ex: Mitsubishi Pajero 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zep Postat Octombrie 9, 2009 Partajează Postat Octombrie 9, 2009 Re: Sfat IMS nu poate fi in stare foarte buna daca a avut un tratament tipic muncitoresc ....motorul ala al lui in 3 pistoane e o lene crunta pe soasea e galagios si scutura insa....in teren e absolut suficient (daca nu te apuca extremul )si are un maaaaare atu, o sa te plimbi cu ala cu o galeata de motorina de o sa te invidieze toti proprietarii de lupo si smart ,e un motor super fiabil si nesimtit de economic iti urez bafta cu noua achizitie daca o sa ajungi la schimbat de motor ideal e ala de 2,9 td de mercedes insa e un motor scump compromisul bun este 2,5 d tot de mercedes genaratia 86-95 e ieftin ,nu are moarte si ...e mercedes Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vstef_is Postat Octombrie 9, 2009 Partajează Postat Octombrie 9, 2009 Re: Sfat IMS Sau arunci in nesimtire un Brasov pe el, care e e fix ce ai tu dar in loc de 3 cilindri in 4. Diferenta e mare la cum trage, si mica la cum consuma. Se gasesc pe toate drumurile pe la vro 7 milioane bucata maxim. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
NeRv1 Postat Octombrie 9, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 9, 2009 Re: Sfat IMS Am mai vb cu fiul proprietarului. Mi-a zis ca motorul e cel in 3 pistoane, ca prelata e noua si ca tinichigeria a fost facuta recent. Suna promitator...dar mi-a zis ca are bord de Dacia :P Am 2 variante: 1) Daca masina e cat de cat spre starea originala am sa incerc sa o restaurez spre cum era ca sa mai ramanem cu o bucatica de istorie. 2) Daca vad ca nu prea bate spre cum a fost..ramane de offroad in special..dar nu de extrem..adica nu concursuri dar nici drumuri forestiere. ..paduri,noroaie..etc (Mi-a placut cum arata M-ul lui oldcarsmaniac si m-as orienta spre aceeasi infatisare) Intrebarea e..daca nu merg la concurs...sa ii schimb motorul?sau merg in continuare cu cel in 3? Este fiabil? Trage? Stiu ca sunt o durere-n... dar vreau sa fac lucrurile cum trebuie..Cei care au investit mult stiu de ce. In principiu la mine nu este vb de cat investesc, am sa-l fac in timp si am sa-l fac pentru mine. Treaba e sa fac un lucru bun si sa nu desfac de 100 de ori sa imi piara cheful. Multumesc de sfaturile de pana acum :h5 :care :rsp Mitsubishi Pajero 2.5 SWB M 461 - 1977- in constructie... Mercedes wW126 300 SEL ...alte acareturi 4x2... ex: Mitsubishi Pajero 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
NeRv1 Postat Octombrie 11, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 11, 2009 Re: Sfat IMS Azi am fost cu Klez sa vedem cazanul...ne bufnea rasul pe amandoi..starea..de mijloc..tabla intr-adevar a fost facuta de curand si prelata e noua. Tabla a fost facuta la mesterul din colt care parca i-a intins chitul cu lopata :P ..va cam dati seama.. Prelata..probabil o sa o dau cuiva ca nu stau cu asa ceva. Pe ea are acuma un motor de "leut" (tractoras) care dupa ce ii fac ITP-ul si trec masina pe mine,,il voi lasa proprietarului.. Acuma..toate M-urile au puntea fata cu grupul stanga? sau sunt si pe dreapta? daca nu sunt si pe dreapta inseamna ca asta are punte de TV... e bine sau sa caut de M? am observata ca la toate 4 roti are 6 prezoane Acuma sa vedem ce facem cu motorizarea... inca nu stiu spre ce sa ma orientez... Saptamana asta mergem sa perfectam actele si sa dam jos motorul si apoi ne apucam de ea..Am sa deschid un topic in care sa prezint toate detaliile si etapele parcurse. Oricum din ce ma gandeam cred ca am sa merg pe urmele proiectului Johannei von R pentru moment si vom vedea pe parcurs ce modificari intervin. Mitsubishi Pajero 2.5 SWB M 461 - 1977- in constructie... Mercedes wW126 300 SEL ...alte acareturi 4x2... ex: Mitsubishi Pajero 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zep Postat Octombrie 11, 2009 Partajează Postat Octombrie 11, 2009 Re: Sfat IMS si pozele? :p Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Sorin Priboi Postat Octombrie 11, 2009 Partajează Postat Octombrie 11, 2009 Re: Sfat IMS Sa il stapinesti sanatos si sa il faci in asa fel incit sa moara jumatatea de necaz :banana Numai sa nu ajunga masina ei de zi cu zi. :h5 Asteptam poze . Sorin Priboi, aproape pieton .... ________________________________________________________________________________________________________ Daca stii sa vezi ceva bun in fiecare om, aproape toti vor sfarsi prin a vedea ceva bun si in tine. -Ben Carson Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
NeRv1 Postat Octombrie 11, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 11, 2009 Re: Sfat IMS @ zep - Inca nu am era in curte la om si nu ma puteam apuca sa fac poze ca dupa aia vedea ca-s disperat sa-l iau si nu mai scadea la pret :ha: Promit ca pe marti mierxuri postez si cateva foto cu noua achizitie :grin: @sorin - dupa vreo 2-3 zile in care nu i-am mai dat nimic :pt :ce (prietenii stiu de ce) si am facut pe suparatu si pe tristu :ang1 :sht a reflectat la idee, ba chiar a inceput sa-i placa :bean . M-a si incurajat :top ...asa ca..sunt nou proprietar de M. Sper ca pana-n iarna poate sa-l fac cat de cat sa-l pot ajuta pe mosu la dus cadourile :dr1 Mitsubishi Pajero 2.5 SWB M 461 - 1977- in constructie... Mercedes wW126 300 SEL ...alte acareturi 4x2... ex: Mitsubishi Pajero 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Octombrie 11, 2009 Partajează Postat Octombrie 11, 2009 Re: Sfat IMS stai sa zic si eu ceva 1. puntile sunt de TV lucru f f f bun, pt ca poti sa pui ORICE motor care sa pus pe aro CU TOT CU CUTIE CU REDUCTOR fara sa mai modifici nimic, pur si simplu il pui sus cu totul, pui cardanele si gata 2. motorul de fiat in 3 e un motor FOARTE FIABIL SI IEFTIN DE REPARAT fiabil ca merge atat de mult incat probabil ca cineva care il foloseste in weekend nu il va segmenta vreodata (de la stadiul de nou) si nu am auzit sa fiarba sau ceva de genul asta, si iefitn de reparat... preturi de dacie la piese (si se gasesc berechet pe la piese de tractoare), consuma infim, cam 4-5 pe sosea si 6-8 in teren acuma acest motor de tractoras are si el problemele lui, nu are fforta mare (dar are un cuplu respectabil LA TURATII F JOASE), vibreaza de iti vuieste capul, nu se tureaza mai mult de 2000 rpm ...deci daca vrei forta in teren cu grupuiri de 7 cu 36, o sa mergi cu 40 la ora pe sosea maxim maxim e o varianta f f buna pentru padurari, care il iubesc asa cum e, dar nu circula pe sosea si nici prin paduri nu vor "timp", dar batraneste urca cu el oriunde si il folosesc zi de zi fara reparatii si cu motorina putina despre punti, sunt identice ca cele de M ca si planetare, grupuri si pivoti, daca vrei sa schimbi jantele sa pui de ims sau de aro, recomand sa schimbi doar butucii, merg de M sau de aro (spate) la toate rotile, f simplu, dai jos roata, desfaci planetara/capacul planeara dupa caz, desfaci piulitele de la butuci (cele de peste rulmenti) scoti butucul cu 6 prezoane afara si pui butucul du 5 prezoane in loc e momentul sa verifici rulmentii si sa bagi vaselina pe ei, apoi faci operatiile in sens invers treaba de o ora/4 roti forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Klez Postat Octombrie 11, 2009 Partajează Postat Octombrie 11, 2009 Re: Sfat IMS Am vazut si eu azi cazanul.... Sasiul e drept, caroseria e stramba... putin. Adica e putin indreptata cu ciocanul pe ici-colo :P Dupa niste calcule ieftine... cred ca ar intra la plezneala un motor cu cutie de Patrol.... sau un toyota. Ceva intre 2.5 si 3.0, in 4 pistoane, cu o turbina care sa sufle-n bors. :grin: (prietenii stiu de ce). Foile pe fata sunt nitel varza (haite, strambe, intr-o parte, etc), dar se pot schimba. De interior nu putem sa vorbim... pt ca nu se poate numi interior... dar cu bani putini si ceva munca iese ceva bestial. 2 locuri, rollcage deasupra, o prelata cat de cat mai ermetica ca asta... si bine-inteles.... o bara de inox in spate, pe verticala :ha: . Am gandit-o noi si cred ca pe un marti, miercuri ne si apucam de el. Dezbracarea completa, apoi sablare, indreptare la mare arta, vopsea mata si apoi montajul cu grija si atentie. P.S: La cum il stiu pe Nerv, si la cum conduce.... pica din prima varianta cu masina istorica...pt muzeu... Si asta pentru ca nu am vazut vreodata vreo masina de muzeu sa fie stramba si zgariata :ha: OMU'e inainte de toate! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Octombrie 11, 2009 Partajează Postat Octombrie 11, 2009 Re: Sfat IMS De la optimist ,la realist.... artist.... Bravo voua , nu-l lasati fara bobinatoare . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
NeRv1 Postat Octombrie 11, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 11, 2009 Re: Sfat IMS Da da Klez..leutul ala garantat nu ar sta cu mine..eu sunt cu lirele :ha: La jante...ne descurcam noi..mai greu hotaratul de motorizare..sa fie mercedes...sau pajero? Motoare bune, fiabile... Si ar mai fi o chestie...sa-l fac Khaki (cu lac-culoare lui), verde mat(tip army) saunegru mat (nu vreau dupa aia sa intru si eu la topicul Kitsch :P :ha: :h5 Mitsubishi Pajero 2.5 SWB M 461 - 1977- in constructie... Mercedes wW126 300 SEL ...alte acareturi 4x2... ex: Mitsubishi Pajero 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Klez Postat Octombrie 11, 2009 Partajează Postat Octombrie 11, 2009 Re: Sfat IMS Daca era topic " Kitsch Pajero", intrai cu Pajero ala al tau... 4 proiectoare deasupra... cu angel eyes....albastre :ha: . Nah ca nu am vrut sa te supar, dar acuma ca l-ai dat... treaca, mearga :happy Eu zic ca merge un verde mat. Nu merge vopsit in culori de camuflaj ca deja bate la ochi, la fel cum nu merge negru mat ca trebuie sa te duci sa faci o omologare la RAR. Si cu siguranta nu o sa ai acelasi motor ca-n acte :grin: Apuca-te de cautat un motor+cutie+reductor de Toyota sau Patrol :wink: . Eventual si un cardan fata... ca spate combinam unul de Saviem :twisted: OMU'e inainte de toate! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate