NeRv1 Postat Octombrie 13, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 13, 2009 Re: Sfat IMS Din acest moment sunt posesor cu acte (am facut contractul de vanzare cumparare) al unui Aro M461 Cabrio.2Vol.2+1 usi an fab: 1977 :banana Joi dimineata am identificarea si apoi incepe transformarea...pozele am sa le postez joi cand o duc la identificare ca n-am facut azi ca la noi e o vreme de n-ai da nici pisica afara din casa..brr.. Cat despre motorizare ne-am cam hotarat asupra unui motor de toyota 2.4 diesel..cred ca merge, nu? Mitsubishi Pajero 2.5 SWB M 461 - 1977- in constructie... Mercedes wW126 300 SEL ...alte acareturi 4x2... ex: Mitsubishi Pajero 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
rudy Postat Octombrie 13, 2009 Partajează Postat Octombrie 13, 2009 Re: Sfat IMS Felicitari pentru noua achizitie,sa te noroiesti sanatos cu el si spor la treaba!Astept cu interes sa vad ce iese din el.Si eu imi doresc unul dar de ala restaurat,de parada :grin: :h5 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
geticman Postat Octombrie 13, 2009 Partajează Postat Octombrie 13, 2009 Re: Sfat IMS stai sa zic si eu ceva 1. puntile sunt de TV lucru f f f bun, pt ca poti sa pui ORICE motor care sa pus pe aro CU TOT CU CUTIE CU REDUCTOR fara sa mai modifici nimic, pur si simplu il pui sus cu totul, pui cardanele si gata 2. motorul de fiat in 3 e un motor FOARTE FIABIL SI IEFTIN DE REPARAT fiabil ca merge atat de mult incat probabil ca cineva care il foloseste in weekend nu il va segmenta vreodata (de la stadiul de nou) si nu am auzit sa fiarba sau ceva de genul asta, si iefitn de reparat... preturi de dacie la piese (si se gasesc berechet pe la piese de tractoare), consuma infim, cam 4-5 pe sosea si 6-8 in teren acuma acest motor de tractoras are si el problemele lui, nu are fforta mare (dar are un cuplu respectabil LA TURATII F JOASE), vibreaza de iti vuieste capul, nu se tureaza mai mult de 2000 rpm ...deci daca vrei forta in teren cu grupuiri de 7 cu 36, o sa mergi cu 40 la ora pe sosea maxim maxim e o varianta f f buna pentru padurari, care il iubesc asa cum e, dar nu circula pe sosea si nici prin paduri nu vor "timp", dar batraneste urca cu el oriunde si il folosesc zi de zi fara reparatii si cu motorina putina despre punti, sunt identice ca cele de M ca si planetare, grupuri si pivoti, daca vrei sa schimbi jantele sa pui de ims sau de aro, recomand sa schimbi doar butucii, merg de M sau de aro (spate) la toate rotile, f simplu, dai jos roata, desfaci planetara/capacul planeara dupa caz, desfaci piulitele de la butuci (cele de peste rulmenti) scoti butucul cu 6 prezoane afara si pui butucul du 5 prezoane in loc e momentul sa verifici rulmentii si sa bagi vaselina pe ei, apoi faci operatiile in sens invers treaba de o ora/4 roti motorul de fifi in 3 - foarte fiabil si ieftin de reparat, intradevar. - consum mic - merge pana in 2500 rpm - chiar daca il exploatezi zi de zi, nu numai in weekend-uri, tine minim 10 ani - cu cutie de tv sau aro si raport in grupuri de 36 cu 7, merge la 80 km/h, dar cu conditia sa nu ai gume originale de ims (6,50/16) ci 31-uri, iar cu raportul in grupuri de 31 cu 7, merge la o viteza de 90 - 95 km/h (am tractat un Jeep Cheeroke la sosea si am rulat cu o viteza de 78 km/h) - daca tot vrei sa pui punti de tv, lasa-le cu butucii si sistemul de franare de tv, mult mai fiabil, iar pe jantele de tv poti sa pui si 33-uri - cu o talpa buna in rampa poti sa te tii si de o masina de teren straina vorbesc din proprie experienta, avand ims cu motor de fiat in 3, din 2002, exploatat la maxim in padure, muncit la lemne, trasee montane si chinuit destul de des si de nevasta-mea. :grin: daca vrei un ims fara revizie (pentru coclauri) lasa fifi pe el, daca vrei o masina cu revizie, ca altfel nu o mai obtii, schimba motorul Fugi de tentatii...dar incet sa te poata ajunge! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zep Postat Octombrie 13, 2009 Partajează Postat Octombrie 13, 2009 Re: Sfat IMS vezi ca motorul ala 2,4 de toyota nu e mare salt fata de leutz nu e nici f harnic nici f fiabil eu zic ca nu e ok pe alt forumuri proprietarii de 2,4 d pun pe toyotele lor mercedes 3,0 sau vw 1,9 tdi tocmai ca ala de toyota e un leutz facut in japonia e bun de munca insa ii lipseste in totalitate sportivitatea ,eu am 2,4 pe toyota si de abia taraie 33''-urile pe asfalt Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
NeRv1 Postat Octombrie 13, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 13, 2009 Re: Sfat IMS upsss...mersi de sfat @ zep.. Iar trebuie sa le iau la rand sa ma gandesc, totusi caut ceva cu reductor... nu stiu spre ce as putea sa ma orientez. Leutul il dau inapoi la om ca am cumparat masina fara..adica cu dar ne-am inteles ca dupa identificare sa il dau inapoi motorul ca si-l pune pe tractor..in afara de asta mai vroiam sa merg si pe strada cu el deci vroiam ceva mai sprinten. Vreo idee? As prefera sa nu sar de 3000 ca poate printr-o smecherie reusesc sa-l omologhez... Ps. Trebuie neaparat reductor? Nu prea ma pricep la asta si de aia zic... Un motor si ocutie de vw passat de 1.9 as avea...am motorul doar ca trebuie segmentat ca e desfacut tot... Din moment ce are raportul in punti asa bun ii mai trebuie reductor? Am ramas in ceata... :p Mitsubishi Pajero 2.5 SWB M 461 - 1977- in constructie... Mercedes wW126 300 SEL ...alte acareturi 4x2... ex: Mitsubishi Pajero 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
rudy Postat Octombrie 13, 2009 Partajează Postat Octombrie 13, 2009 Re: Sfat IMS Are dreptate Zep,2.4 de Toyota e cam puturos,daca vrei mai sprinten de ce nu pui motorul original de IMS 2.5 benzina(L25) e cel care il am si eu pe Aro,e mai usor de omologat,daca vii la Iasi duminica ai sa le vezi pe ambele la treaba. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
NeRv1 Postat Octombrie 13, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 13, 2009 Re: Sfat IMS Eu nu inteleg o chestie..care e treaba cu reductorul? Adica sunt care pun motoare de mercedes...aia au reductor?Cat de mare ar fi diferenta? Un motor de vw passat 1.9 zice-ti ca ar merge? L25 asta e fiabil? 2.5 benz...cam care ar fi cunsumul la el?e sanatos sau merge? Mitsubishi Pajero 2.5 SWB M 461 - 1977- in constructie... Mercedes wW126 300 SEL ...alte acareturi 4x2... ex: Mitsubishi Pajero 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
whoratiu Postat Octombrie 13, 2009 Partajează Postat Octombrie 13, 2009 Re: Sfat IMS Sa-l stapanesti sanatos si spor la treaba!!! ...ai 2 variante : *daca vrei sa ai motorul trecut in carte fara mari probleme si sa umbli pe drumurile patriei legal ...pui un motor cu care a mai fost echipat M-ul de catre fabrica. Personal optez pentru L25. *daca vrei masina numai ptr coclauri...varianta de motor straina. In cazul asta nu te mai intereseaza nici cc-ul, nemaifiind nevoit sa platesti impozit :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
NeRv1 Postat Octombrie 13, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 13, 2009 Re: Sfat IMS Pai tocmai asta ziceam..caut ceva cu care sa pot merge si prin tara, Ne facem atatea cunostinte pe forum..nu e pacat sa nu ne putem vizita?? :grin: :bannana Cam cat de greu ar fi de omologat alt motor? Ma uit la toate variantele nu neaparat la cea mai ieftina si care sa ma scuteasca de umblat pe drumuri...numai ca daca tot m-am inhamat vreau s-o fac cum trebuie.. Mitsubishi Pajero 2.5 SWB M 461 - 1977- in constructie... Mercedes wW126 300 SEL ...alte acareturi 4x2... ex: Mitsubishi Pajero 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate