Gil Postat Octombrie 23, 2009 Partajează Postat Octombrie 23, 2009 Cand schimb vitezele si iau piciorul din ambreiaj se aude un "boc" (nu fostul prim ministru desi incape lejer :grin: ) sub masina. Cand face "boc" mi se misca si maneta schimbatorului de viteze. Daca nimeresc fix turatia care trebuie nu face. Aproape mi-am schimbat stilul de condus din cauza asta. Oare se datoreaza suportului de cutie de viteze? Tampoanele de la reductor sunt ok, nu am joc decat foarte mic in culisante, crucile sunt ok, suspensia e noua. Multumesc anticipat! Never Underestimate the Power of Stupid People in Large Groups Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dragosxc Postat Octombrie 23, 2009 Partajează Postat Octombrie 23, 2009 Re: Bocanit cand schimb vitezele... E doar zgomot sau se simte si soc dupa ce recuplezi ambreiajul? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gaganul Postat Octombrie 23, 2009 Partajează Postat Octombrie 23, 2009 Re: Bocanit cand schimb vitezele... vezi sa nu ai tampon motor sau cutie rupt MITSUBISHI DE FAMILIE Toyota LJ70 - Gaganodrack de noroaie Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Gil Postat Octombrie 23, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 23, 2009 Re: Bocanit cand schimb vitezele... Se simte si soc, nu mare dar se simte. Tampoanele de motor sunt ok. Never Underestimate the Power of Stupid People in Large Groups Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
yknot Postat Octombrie 23, 2009 Partajează Postat Octombrie 23, 2009 Re: Bocanit cand schimb vitezele... Poate s-au dus arcurile din discul de ambreiaj. 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Octombrie 23, 2009 Partajează Postat Octombrie 23, 2009 Re: Bocanit cand schimb vitezele... cel mai probabil un tampon dus....sau o pastila la vreo cruce Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Gil Postat Octombrie 23, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 23, 2009 Re: Bocanit cand schimb vitezele... Ambreiajul e nou-nout (LUK Repset), crucile sunt brici, nu misca deloc. Aparent nu e niciun defect, doar cu suportul de cutie nu sunt in clar. E vreun tampon pe-acolo ca nu mai tin minte? Este evident ca se misca transmisia daca si maneta schimbatorului se misca (spre in fata parca - oscileaza fata-spate in acel moment).... dar ce anume s-a slabit? Un indiciu: daca intind mai tare cablul de ambreiaj parca nu mai face asa. Probabil fiindca nu mai cupleaza asa brusc. Acum, ca sa nu mai faca "boc", iau piciorul cu multa grija de pe ambreiaj dar e neplacut. Mai ales in traficul asta nenorocit. Multumesc pentru sugestii pana acum :h5 Never Underestimate the Power of Stupid People in Large Groups Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gaganul Postat Octombrie 23, 2009 Partajează Postat Octombrie 23, 2009 Re: Bocanit cand schimb vitezele... verifica tampoanele de la cutie sigur alea sant MITSUBISHI DE FAMILIE Toyota LJ70 - Gaganodrack de noroaie Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Gil Postat Octombrie 23, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 23, 2009 Re: Bocanit cand schimb vitezele... Ok, tampoanele de la cutie cred ca sunt. Maine intru sub masina si ma uit. Kinetic de pe forum cu care m-am intalnit mi-a pomenit de un (una bucata) tampon (sau suport) heavy-duty pentru cutia de viteze. Eu cand am schimbat ambreiajul nu-mi amintesc sa fi gasit asa ceva. Seamana cu cele de la reductor? Imi improspateaza cineva memoria cu o schita, poza, ceva, ca eu nici in programul de piese nu gasesc nimic... Multam' Never Underestimate the Power of Stupid People in Large Groups Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iulianul Postat Octombrie 23, 2009 Partajează Postat Octombrie 23, 2009 Re: Bocanit cand schimb vitezele... Si eu zic la fel, de la tampoanele cutiei se simte asa. Mai ales daca e un "boc" infundat, cineva a capatat joc, nu neaparat s-a rupt. Simti ca trepideaza uneori la plecarea de pe loc cand tii ambreiajul mai mult intr-o pozitie intermediara? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Farfarello Postat Octombrie 24, 2009 Partajează Postat Octombrie 24, 2009 Re: Bocanit cand schimb vitezele... Verifica tamponul de la cutia e viteze, unul singur in spatele cutiei. Verifica si uleiul in cutie. O alta problema ar putea fi rulmentul e presiune, discul de ambreiaj. Bafta. Bogdan, Facebook: Suzuki Restore Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Gil Postat Octombrie 24, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 24, 2009 Re: Bocanit cand schimb vitezele... Tamponul ala de la cutie trebuie sa fie. Ambreiajul e nou, la fel si rulmentul + placa de presiune. Uleiul in cutie l-am schimbat de-o luna jumate, la fel in grupuri si reductor. Multumesc de info :h5 Never Underestimate the Power of Stupid People in Large Groups Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
yknot Postat Octombrie 24, 2009 Partajează Postat Octombrie 24, 2009 Re: Bocanit cand schimb vitezele... Daca nu e discul, sigur este tamponul de la cutie. 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Gil Postat Octombrie 24, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 24, 2009 Re: Bocanit cand schimb vitezele... Azi am intrat sub masina (daca mai mananc mult nu cred ca mai intru asa usor... :grin: ) Am gasit tamponul, am miscat de cutie, tampon + suport (tabla aia in capatul careia e tamponul) si concluziile sunt asa: - pot sa misc cu mana cutia de viteze fata de transversala pe care se sprijina tamponul. In manuale scrie ca n-ar trebui sa se miste decat putin, cu levierul. - cauciucul tamponului e moale rau, pot sa-l deformez usor cu degetul. - e o gaura prin suport prin care poti vedea surubul care tine tamponul. Tamponul pare descentrat fata de aceasta gaura. Clar, asta e buba. Multumesc mult tuturor celor care m-au ajutat, e o problema simpla, cu o rezolvare simpla dar care mie unul mi-a dat batai de cap. Never Underestimate the Power of Stupid People in Large Groups Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KiNeTic Postat Noiembrie 3, 2009 Partajează Postat Noiembrie 3, 2009 Re: Bocanit cand schimb vitezele... sa-mi zici cum e dupa ce ai pus tamponul...... OFFROAD CLUB SIBIU Cand am fost mic am fost samurai.....acum am mai crescut Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DanV Postat Noiembrie 4, 2009 Partajează Postat Noiembrie 4, 2009 Re: Bocanit cand schimb vitezele... aceeasi problema la mine...acelasi suport "slabit" Suzuki Vitara, 1.6L / 80Cp Skoda Octavia 1.9Tdi Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate