Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Bocanit cand schimb vitezele...

Gil

Postări Recomandate

Cand schimb vitezele si iau piciorul din ambreiaj se aude un "boc" (nu fostul prim ministru desi incape lejer :grin: ) sub masina.

Cand face "boc" mi se misca si maneta schimbatorului de viteze. Daca nimeresc fix turatia care trebuie nu face. Aproape mi-am schimbat stilul de condus din cauza asta.

Oare se datoreaza suportului de cutie de viteze?

Tampoanele de la reductor sunt ok, nu am joc decat foarte mic in culisante, crucile sunt ok, suspensia e noua.

Multumesc anticipat!

Never Underestimate the Power of Stupid People in Large Groups
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Bocanit cand schimb vitezele...

Ambreiajul e nou-nout (LUK Repset), crucile sunt brici, nu misca deloc.

Aparent nu e niciun defect, doar cu suportul de cutie nu sunt in clar. E vreun tampon pe-acolo ca nu mai tin minte?

Este evident ca se misca transmisia daca si maneta schimbatorului se misca (spre in fata parca - oscileaza fata-spate in acel moment).... dar ce anume s-a slabit?

Un indiciu: daca intind mai tare cablul de ambreiaj parca nu mai face asa. Probabil fiindca nu mai cupleaza asa brusc.

Acum, ca sa nu mai faca "boc", iau piciorul cu multa grija de pe ambreiaj dar e neplacut. Mai ales in traficul asta nenorocit.

Multumesc pentru sugestii pana acum :h5

Link spre comentariu

Ok, tampoanele de la cutie cred ca sunt. Maine intru sub masina si ma uit.

Kinetic de pe forum cu care m-am intalnit mi-a pomenit de un (una bucata) tampon (sau suport) heavy-duty pentru cutia de viteze.

Eu cand am schimbat ambreiajul nu-mi amintesc sa fi gasit asa ceva. Seamana cu cele de la reductor?

Imi improspateaza cineva memoria cu o schita, poza, ceva, ca eu nici in programul de piese nu gasesc nimic...

Multam'

Link spre comentariu

Si eu zic la fel, de la tampoanele cutiei se simte asa. Mai ales daca e un "boc" infundat, cineva a capatat joc, nu neaparat s-a rupt. Simti ca trepideaza uneori la plecarea de pe loc cand tii ambreiajul mai mult intr-o pozitie intermediara?

Link spre comentariu

Tamponul ala de la cutie trebuie sa fie. Ambreiajul e nou, la fel si rulmentul + placa de presiune.

Uleiul in cutie l-am schimbat de-o luna jumate, la fel in grupuri si reductor.

Multumesc de info :h5

Link spre comentariu

Azi am intrat sub masina (daca mai mananc mult nu cred ca mai intru asa usor... :grin: )

Am gasit tamponul, am miscat de cutie, tampon + suport (tabla aia in capatul careia e tamponul) si concluziile sunt asa:

- pot sa misc cu mana cutia de viteze fata de transversala pe care se sprijina tamponul. In manuale scrie ca n-ar trebui sa se miste decat putin, cu levierul.

- cauciucul tamponului e moale rau, pot sa-l deformez usor cu degetul.

- e o gaura prin suport prin care poti vedea surubul care tine tamponul. Tamponul pare descentrat fata de aceasta gaura.

Clar, asta e buba.

Multumesc mult tuturor celor care m-au ajutat, e o problema simpla, cu o rezolvare simpla dar care mie unul mi-a dat batai de cap.

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...
  • Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare