Jump to content
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

bataie directie l200

ursu
 Share

Recommended Posts

va salut am o problema la l200 al meu si anume de cand am achizitionat-o am o bataie undeva sub masina la franari mai bruste si la accelerari dar asta nu se intimpla numai daca ploua sau daca este spalat sasiul sau axa fata si bataia asta persista 2-3 zile dupa care dispare.Asa sa va inchipuiti bataia mai ales la franare de parca s-ar plimba ansamblul motor pe sasiu de parca ar fi rupte tampoanele de motor daca ma puteti ajuta cu niste sfaturi ar fi de folos multumesc anticipat.A si o ultima intrebare se poate face body lift la l200?

Re: bataie directie l200

2. se poate face body lift

1. Probleme pot si multe ... foarte multe

- verifica daca telescoapele sunt stranse

- suporti de motor si cutie

- buscile de la bara anti-ruliu

Pentru partea 1 iti recomand serivice unde se fac diagnoze pe stand(adica se simuleaza rularea - ca ii stand de franare sau stand de verif. suspensia)

Asa din brisca ii mai greu sa pui un diagnostic.

2. se poate face body lift

1. Probleme pot si multe ... foarte multe

- verifica daca telescoapele sunt stranse

- suporti de motor si cutie

- buscile de la bara anti-ruliu

Pentru partea 1 iti recomand serivice unde se fac diagnoze pe stand(adica se simuleaza rularea - ca ii stand de franare sau stand de verif. suspensia)

Asa din brisca ii mai greu sa pui un diagnostic.

mersi pentru ponturi am sa mai incerc odata la service de altfel acolo lucrez sunt din domeniu dar bataia asta m-a depasit sincer se poate ca tampoanele de motor sa fie slabite?ca de rupte nu sunt rupte

Mai verifica daca ai stranse bine piulitele de prezon de la jenti. Eu am avut problema asta si era o bataie puternica ce aparea la accelerari si franari.

i have a pajero , don't be jealous :)

Samurai '88 >Suzi Quatro.

• 5 years later...

Salutare! A avut cineva bataie in volan la L200 (2007) pe teren accidentat?

Cand rulez pe drum cu denivelari sau bolovanis, la

viteze mici, se simte un cloncanit in volan. Volanul nu are joc si coloana pare in regula.

Sa fie din caseta? Stie cineva ce poate fi si ce se poate face?

Ridic-o pe elevator si verifica jocurile la directie, noi cum sa ne dam seama de la distanta ce jocuri ai tu la masina?

[sIGPIC][/sIGPIC]

Ridic-o pe elevator si verifica jocurile la directie, noi cum sa ne dam seama de la distanta ce jocuri ai tu la masina?

Imi cer scuze ca nu am dat suficiente detalii.

Este verificata si rasverificata. Niciun joc! La doua reprezentante am fost, plus alti "doctori"

Mecanicii dau din umeri... unu zice ca-i din coloana de directie, altu ca-s eu prea pretentios, altu ca e din caseta...etc

Pivotii sunt OK, bucse brate OK, capete bara si bielete directie noi, amortizoare si arcuri OK...

Cu toate astea se simte acest joc in volan pe denivelari.

Intrebarea era ,care ar putea fi cauza, tinand cont acum si de detaliile de mai sus.

Multumesc.

Asa da... si totusi la denivelari ceva se misca pe acolo... poate fi coloana de directie, ar trebui verificat si acolo. Incearca sa iei un mecanic bun la o proba pe denivelari, si poate isi da seama dupa felul jocului de unde vine.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Bieletele antiruliu le-ai verif? Cel mai bine tragi masina pe un canal si balansezi din partea de sus, preferabil chenarul usii (inchisa) stanga dreapta. Un mecanicos sa stea sub masina si ar trebui daca bate din bara de torsiune sau altceva. Pe elevator cand e masina ridicata nu se simt la fel jocurile.

Asa da... si totusi la denivelari ceva se misca pe acolo... poate fi coloana de directie, ar trebui verificat si acolo. Incearca sa iei un mecanic bun la o proba pe denivelari, si poate isi da seama dupa felul jocului de unde vine.

Am fost si in proba de drum. Ultimul mecanic, dl. Baltagiu Daniel din Iasi , in care am si incredere (apropo de cei care cautau un mecanic bun in Iasi) zice ca totusi jocul pare a fi din caseta si ca la aceste modele este recunoscuta problema cu casetele de directie care nu sunt tocmai fiabile. O caseta noua costa o groaza de bani si inteleg ca la cea veche (Koyo cred ca a facut-o) nu se poate face mai nimic, in sensul ca nu se poate regla. Eventual sa o duc (trimit) la o firma specializata pt. rectificare. Daca se va dovedi a fi caseta pana la urma, stie cineva o firma serioasa in Romania sau in alta parte unde sa pot trimite caseta la facut? A facut cineva rectificari in Romania?

Am gasit intamplator pe FB userul "Reparatii Casete Directie", daca intri o sa gasesti adresa, iar la comentarii si nr. de telefon. Incearca acolo, sunt din Bucuresti.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Am gasit intamplator pe FB userul "Reparatii Casete Directie", daca intri o sa gasesti adresa, iar la comentarii si nr. de telefon. Incearca acolo, sunt din Bucuresti.

Multumesc.

• 2 weeks later...

Cred ca problema ta o am si eu. Când mergi pe bolnavi zici ca rotile au o voință a lor proprie. Dacă verifici, toate sunt bune. Cred ca acest comportament e dat de suma unor jocuri mici, care luate separat nu înseamnă nimic, dar însumate dau acest comportamentu.

4x4 -rile mele: Mitsubishi L200, Dacia papuc4x4, Bmw X3 2.0i, Bmw X3 3.0sd, si cea mai 4x4: KTM 450exc

Daca te mai intereseaza rectificarea casetei de directie...te pot ajuta cu un sfat.

Orice sfat e binevenit mai ales daca e avizat si in cunostinta de cauza. Deci, te rugam da-ne sfatul :)

Edited by Dan B.

In Bihor, exista o firma care se ocupa doar cu rectificarea casetelor de directie la preturi rezonabile.Da-mi un pm si iti las si nr. De tel de acolo.Despre baietii de acolo nu am auzit decat cuvinte de lauda.

• 2 months later...

Salutare! A avut cineva bataie in volan la L200 (2007) pe teren accidentat?

Cand rulez pe drum cu denivelari sau bolovanis, la

viteze mici, se simte un cloncanit in volan. Volanul nu are joc si coloana pare in regula.

Sa fie din caseta? Stie cineva ce poate fi si ce se poate face?

Incearca sa tragi de volan in jos cand auzi cloncanitul si vezi daca se mai aude.

In caz ca nu se mai aude problema e un rulment de la coloana.

Incearca sa tragi de volan in jos cand auzi cloncanitul si vezi daca se mai aude.

In caz ca nu se mai aude problema e un rulment de la coloana.

doar daca tin coloana de la prima articulatie (cea care se afla sub volan), atunci pare ca se atenuaeaza zgomotul. De volan nu pot misca in nicio directie... e fix si nu are niciun fel de joc.

Trebuie sa fie unul din rulmentii de la coloana.In cazul asta trebie sa demontezi volanul si coloana si sa vezi exact care e problema.Poate fi camasa interioara a unuia dintre rulmenti care joaca pe ax.

De asta m-am lovit eu si s-a rezolvat relativ simplu.Cateva puncte de sudura care sa fixeze camasa de ax.

Trebuie sa fie unul din rulmentii de la coloana.In cazul asta trebie sa demontezi volanul si coloana si sa vezi exact care e problema.Poate fi camasa interioara a unuia dintre rulmenti care joaca pe ax.

De asta m-am lovit eu si s-a rezolvat relativ simplu.Cateva puncte de sudura care sa fixeze camasa de ax.

Multumesc de raspuns. Acum m-am obisnuit. Jocul e foarte mic. Dar poate la vara fac si treaba asta... Pare cam complicata operatiunea

Multumesc de raspuns. Acum m-am obisnuit. Jocul e foarte mic. Dar poate la vara fac si treaba asta... Pare cam complicata operatiunea

Salut,

E sigur de la coloana ! Aceeasi problema o am si eu , si am verificat masina la reprezentanta, si la 2 serviceuri destul de bune (la unul din ele chiar proprietarul are doua l200). Acum sunt mai multe variante:

- poate ai noroc si jocul este in prima parte parte (dinspre caseta) a coloanei, singura care se poate schimba si costa relativ putin 50-60 euro....

- a doua varianta este in vreo bucsa sau rulment dar pt asta ori o rezolvi "romaneste" cu sudura, silicon de parbriz, etc... sau cumperi coloana pe care am gasit-o cel mai ieftin la vreo 1400 ron (originala 1000 euro). La mine se pare ca asta e, astept sa gasesc timp sa o desfac.... si va mai povestesc atunci....

Edited by tonik22

In Bihor, exista o firma care se ocupa doar cu rectificarea casetelor de directie la preturi rezonabile.Da-mi un pm si iti las si nr. De tel de acolo.Despre baietii de acolo nu am auzit decat cuvinte de lauda.

Salut, ar trebui totusi sa dai o relatie despre aceasta firma, avand in vedere ca toti o sa ne confruntam cu chestia asta... si a mea are un inceput de joc si mai stiu 2 masini cu aceasta problema...

Poate mai stie cineva si in bucuresti pe cineva pt ca am acum o problema cu un Tucson (al nevestei)....

tonik22 :

Iti recomand o varianta mai aproape de Bucuresti, respectiv la Targoviste.

E vorba de d-nul Traian, considerat cel mai bun meserias in casete de directie....foarte multi din tara, cand ei considera ca nu pot repara, la el trimit clientii si stai linistit ca n-o sa ia pielea de pe tine....

Traian 0745203521

:h5

Share

• Create New...

Important Information

Access to the Club4x4 Forum is conditioned by adhering to our Rules - Terms of Use