Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

O alta propunere - expeditie pe cursul Oltului

zippo

Postări Recomandate

Va propun si o alta idee de expeditie. Una aici in tara, pentru cei care nu avem posibilitatea si acareturile necesare unei expeditii in strainatate. (apropo, pozele din primul topic sunt super adevarate, felicitari si sa aveti noroc sa repetati figura!)

Ok! Expeditia pe care eu o "dospesc" de ceva vreme, vreo 2 - 3 ani este legata de cursul raului Olt. O plecare de la izvoarele Oltului, la pas, traseu auto paralel cu raul, navigare pe rau din punctul in care acest lucru devine posibil. Ma tenteaza si ideea de a continua navigarea pana in Delta Dunarii. Cred ca si prin Muntii Dobrogei se poate face putin off road.

Intr-un magazin alaturat lui Gepetto, am gasit o barca sanatoasa, spatioasa, cu motor, la un pret zic eu bun.

Asta este ideea. Sper sa fie cat mai multe idei si sugestii, poate iese ceva fain.

Mmmmm... NISSAN!

"Nu este nicio rusine sa te nasti prost. Rusine e sa mori prost." Marin Sorescu

- Off Road Club Sibiu -

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

e misto ideea, am incercat cu ceva ani in urma ceva similar pe cursul Muresului.

a fost mai mult sau mai putin OK pana la Reghin unde abatorul din localitate deversau rezidurile DIRECT in rau!

Si uite asa am inceput sa navigam prin o "ciorba de potroace" urat mirositoare si ca si cand n-ar fi fost de ajuns au inceput sa "sara" in barci bucati de organe si tot felul de matze arucate de padele sau vasle.

asa ca, scarbiti, murdari si "satui" de rspectiva ciorba, inainta de Tg Mures am chemat masinile, si am incarcat echipamentul in asteptarea unor vremi mai curate.

PS: nici pe cursul superior situatia nu e mai roza: taranii arunca toate rezidurile, sticle sparte, muuulte PET-uri si pungi de plastic _deh, avantajele societatiii de consum- si un aspect bine de retinut: foarte multe fierbetoane infipte in fundul apei, unele peste oglinda apei , altele la o palma de oglinda care-ti taiau barca ca p-o prajitura- asa ca drum bun!

Toyota FJ40 - 4,2 - benzina

Mitsubishi Pajero 3,8 V6- benzina-2007;

Range Rover 4,0 V8-- benzina- '99,

Toyota RJ70 2,4 - benzina-'86,

Tico SX '99

scuter Kimco 49 cmc

Ocean Kayak - Malibu Two XL

www.orr.ro

Link spre comentariu

Se poate face dar numai pe uscat si chiar pe linga riu, adica sa nu mergem pe drum asfaltat ci cit mai aproape de apa si sa vezi ca o sa avem si off-road. Asta se poate continua si pe cursul Dunarii pina la varsare cu mici exceptii in Delta.

www.mitsubishi.org.ro

T 44

Link spre comentariu

pe langa dunare o sa mergi numai pe diguri.... (ceea ce e f plictisitor...) si in 95% din drum dunarea nu se vede .....

.... expeditie frumoasa au facut multi temerari...dar cu barca....sau plute...s-au dat la vale ... personal am intalnit cand eram la pescuit 2 kaiace (erau polonezi) coborau spre SF.Gheorghe ...

cumpar oblon patrol 260 la 2 usi ...!!!!
Link spre comentariu

Mai am un prieten la Sibiu care este interesat de o astfel de aventura. Hai sa incercam si sa vedem cam cati ne strangem. Poate iese. Cine vrea sa poate sa se anunte aici si facem o lista.

Mmmmm... NISSAN!

- Off Road Club Sibiu -

Link spre comentariu

Vizitator G-FRATI

frumos este de mers in delta singurul loc unde poti sa imbini doua pasiuni(offroad-pescuit)este la Chilia .

de la tulcea la Chilia sunt 80 km de sleauri noroaie si alte placeri

duminica ne-am intors de acolo si a fost super

Link spre comentariu

frumos este de mers in delta singurul loc unde poti sa imbini doua pasiuni(offroad-pescuit)este la Chilia .

de la tulcea la Chilia sunt 80 km de sleauri noroaie si alte placeri

duminica ne-am intors de acolo si a fost super

Super - mai baga detalii - traseu, cazare, conditii, poze - orice. As vrea sa fac si eu treaba asta.

Nu sunt trist - doar treaz...

"Cel mai greu e sa cauti o pisica neagra, intr-o camera scufundata in intuneric… Mai ales daca acea pisica nici nu exista”- Confucius

Link spre comentariu

ce misto .... acum vreo 3-4 ani planuisem si noi ruta asta .... dar a fost dunarea scazuta de sa facut ala 'salmastra'... adica a intrat marea pana mai in coace de chilia... era apa sarata... asa ca am renuntzat ...

poze..!!!!!!!!!!!!!!!

cumpar oblon patrol 260 la 2 usi ...!!!!
Link spre comentariu

Cursul râului Olt. Inceput de documentaţie.

Zonă de izvorâre – MunÅ£ii HăşmaÅŸ

Cotă de izvor – 1440 metrii d.M

Emisar – Dunărea

Punct de vărsare – Islaz

Lungimea cursului de apă – 614 km

Judeţe traversate - Harghita, Covasna, Braşov, Sibiu, Vâlcea, Olt, Teleorman

Principalele localităţi traversate:

Bălan, Miercurea Ciuc, Sfântu Gheorghe, Făgăraş, Călineşti, Drăgăneşti, Proieni, Corbu,Golotreni Brezoi, Văratica, Păuşa, Căciulata, Călimăneşti, Râmnicu Vâlcea, Jiblea Veche, Slatina.

Principalele baraje:

Avrig, Dridif, Robesti, Olteţ, Arpaşu, Scoreiu, Cornetu, Gura Lotrului, Turnu, Călimăneşti, Dăeşti, Râmnicu Vâlcea, Râureni, Govora, Băbeni, Ioneşti, Zăvideni Drăgăşani, Strejeşti, Arceşti, Slatina, Ipoteşti, Drăgăneşti, Frunzaru, Rusăneşti, Izbiceni, Islaz

Oltul este unul din cele mai importante râuri din România. Izvorăşte din munţii Hăşmaşul Mare, în Carpaţii Orientali. Curge prin judeţele Harghita, Covasna, Braşov, Sibiu, Vâlcea, Olt şi Teleorman .

Principalele oraşe prin care trece sunt: Miercurea Ciuc, Sfântu Gheorghe, Făgăraş, Râmnicu Vâlcea şi Slatina. Oltul se varsă în Dunăre lângă Turnu Măgurele.

Are o lungime de 615 Km.

Mmmmm... NISSAN!

- Off Road Club Sibiu -

Link spre comentariu

Zippo -tot traseul se poate parcurge cu masina?

Nu stiu. Dar oricum intentia mea ar fi sa putem imbina mai multe moduri de deplasare: pe jos cu ruxacul in spate, cu bicicleta, cu 4x4, cu barca si cu ce ne mai trece prin cap. Ma gandesc ca un traseu de circa 600 km poate fi facut in 7 zile pline. Daca luam in calcul faptul ca trecem de-a dreptul prin niste munti numai buni de off road unde nu ne vom abtine de la cateva ture, atunci cu siguranta cele 7 zile se vor face 14. Oricum ar fi, ne putem alege cu o experienta faina!

Mmmmm... NISSAN!

- Off Road Club Sibiu -

Link spre comentariu

Ce frumos viseaza unii !

Pai daca as merge si eu ma vezi pe mine cu rucsacul in spate gifiind pe poteci. Ca sa nu mai zic ca si tu fumezi ca o locomotiva. Asa ca daca vrei un traseu numai cu masina ma alatur.

www.mitsubishi.org.ro

T 44

Link spre comentariu

Ce frumos viseaza unii !

Pai daca as merge si eu ma vezi pe mine cu rucsacul in spate gifiind pe poteci. Ca sa nu mai zic ca si tu fumezi ca o locomotiva. Asa ca daca vrei un traseu numai cu masina ma alatur.

?

Mmmmm... NISSAN!

- Off Road Club Sibiu -

Link spre comentariu

Asa ca daca vrei un traseu numai cu masina ma alatur.

Si eu m-am bosorogit - fara masina nu ma bag :? :cry:

Nu sunt trist - doar treaz...

"Cel mai greu e sa cauti o pisica neagra, intr-o camera scufundata in intuneric… Mai ales daca acea pisica nici nu exista”- Confucius

Link spre comentariu

Asa ca daca vrei un traseu numai cu masina ma alatur.

Si eu m-am bosorogit - fara masina nu ma bag :? :cry:

Pentru alde ca voi, putem discuta :Hr . Va gasim loc in grup :C

Mmmmm... NISSAN!

- Off Road Club Sibiu -

Link spre comentariu

• 4 săptămâni mai târziu...
Am scos ceva documentatie pentru chestia asta. Ma gandesc ca ar fi super daca am putea scoate niste imagini si din satelit. Oricum sunt multe aspecte de discutat si stabilit. Hai poate ne vedem o data, stam la taclale :2dr si le punem cap la cap.

Mmmmm... NISSAN!

- Off Road Club Sibiu -

Link spre comentariu

Ma bucur ca incep sa fie doritori. Ce sa zic, de barca este neaparat nevoie. Discutia in jurul subiectului barca - pluta comporta totusi niste argumentatii. Citeam mai sus intr-un post, ca barca nu ar fi indicata datorita posibilitatii de a o agata si perfora in cioturi, fier betoane etc, aruncate pe/in Olt. Nu stiu ce sa zic si imi este teama sa abordez transant problema asta. Oricum spatiul oferit de :c e numai bun pentru astfel de polemici.

E binevenita experienta celor care au mai incercat astfel de aventuri!

Mmmmm... NISSAN!

- Off Road Club Sibiu -

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare