Petre Niteanu aka bullbar Postat Noiembrie 4, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 4, 2009 Re: Ce votam? 2009 Ca vorbim de Romania, Germania, Italia, USA, etc., presedinte iese cel care are cel mai puternic sprijin. Aparent acel sprijin este invizibil, dar el trebuie rasplatit. Lucrurile sunt foarte simple, dar sunt facute sa para mult mai complicate. Nu ar fi mai placut sa pariem 5-10 euro, pe vreun candidat si sa folosim banii la o umanitara, parerile fiind oricum impartite ? Republica parlamentara este sistemul cel mai uzual în Europa, dovedindu-si eficienta în nenumarate tari; monarhia constitu?ionala este foarte asemanatoare cu acest sistem. Practic singurele state dezvoltate care nu au unul din aceste doua sisteme sunt: SUA si Franta! Romania este o republica prezidentiala! Nu avem voie jocuri de noroc pe spatele politicienilor fara sa platim la stat.Avem insa o tombola, pt noi cei din offroad. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tdanys Postat Noiembrie 4, 2009 Partajează Postat Noiembrie 4, 2009 Re: Ce votam? 2009 "dupa cum am mai spus...16% impozit pe profit +16% impozit pe dividende... care inainte era de 1,5 apoi de 3%....." o mica rectificare daca mi se permite: impozitul este acelasi de 2,5% PE VENITURI la micro pana la 100k euro, repet acum este atat, 16+16 PE PROFIT,este pt restul ca si inainte de introducerea cotei unice ( doar ca atunci la firme de peste 100k impozitul era mai mare de 32%) isuzu trooper, lada niva,defender TD5, defender Td4, ZIL 131, LC 120 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Miron Sorin Postat Noiembrie 4, 2009 Partajează Postat Noiembrie 4, 2009 Re: Ce votam? 2009 asa e.... trebuie sa-mi fac cite o firma de fiecare data cind depasesc cei 100 k euro...prostia mea ca nu am facut... doream sa subliniez ca nu e nici o mare smecherie cei 16%...la sfirsitul anului fiscal vei plati la fel de mult adica 16+16=32-iul de dinainte zambeste...maine poate va fi mai rau Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tdanys Postat Noiembrie 4, 2009 Partajează Postat Noiembrie 4, 2009 Re: Ce votam? 2009 asa e.... trebuie sa-mi fac cite o firma de fiecare data cind depasesc cei 100 k euro...prostia mea ca nu am facut... doream sa subliniez ca nu e nici o mare smecherie cei 16%...la sfirsitul anului fiscal vei plati la fel de mult adica 16+16=32-iul de dinainte e pai zi asa.... :grin: nici eu nu am facut, :P dar stiu pe cineva care e la a 10 firma doar pe anul asta...deci se poate :banana isuzu trooper, lada niva,defender TD5, defender Td4, ZIL 131, LC 120 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Petre Niteanu aka bullbar Postat Noiembrie 4, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 4, 2009 Re: Ce votam? 2009 asa e.... trebuie sa-mi fac cite o firma de fiecare data cind depasesc cei 100 k euro...prostia mea ca nu am facut... doream sa subliniez ca nu e nici o mare smecherie cei 16%...la sfirsitul anului fiscal vei plati la fel de mult adica 16+16=32-iul de dinainte Nu are nicio legatura impozitul cu politica zilelor acestea. Din pacate! Asta pentru ca Romania s-a sinucis atunci cand a aderat la UE din poztia " in genunchi si cu curul gol" Stiti cati bani platim noi catre tarile puternic industrializate pt aparare si economie? Cu mult mai mult decat primim. Iar cand primim, banii se duc in bancile europene care intorc cash-ul in Vest. Va spune ceva termenul de "datorie interna"? Coroborat cu cel al datoriei externe rezulta .... kil pe varza bani albi pentru firmele legitime. Dar asta e alta discutie. O putem incepe oricand, intr-un spatiu de politica monetara de pe forumul 4x4! :ha: :ha: :ha: P.S. Cred ca ma da afara Max, pana la urma! :pr1 Later edit: Datoria publica interna reflecta totalitatea obligatiilor statului provenind din imprumuturi contractate direct de pe piata interna, inclusiv imprumuturile cu caracter temporar din disponibilitatile contului general al trezoreriei statului. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Miron Sorin Postat Noiembrie 4, 2009 Partajează Postat Noiembrie 4, 2009 Re: Ce votam? 2009 se poate dar am zis sa fiu corect...si mi-am luat-o degeaba la citi bani am cotizat la buget am fost la doctorul de familie si mi-a cerut sa platesc analizele...ca nu mai sint bani...ce motiv mai am eu sa ma duc cu zimbetul pe buze sa votez pe cineva??? @Petre cineva sustinea ca a crescut nivelul de trai in timpul guvernarii liberale.....NU , NU A CRESCUT NIVELUL DE TRAI datorita guvernarii liberale ci datorita indatorarii populatiei care va suporta din ce in ce mai greu povara care au luat-o si nu s-a gindit...de ex credite pe 25-30 ani atunci cind ai 4-500 euro salariu.....sau credit pe 6-7 ani sa iei o masina asta era Domnilor, eu atat prin profesie cat si prin educatie, sunt liberal. Nu cred ca dintre voi poate cineva sa conteste ca in guvernarea liberala nu i-a mers bine ! Solutia cotei unice de impozitare, de numai 16% a fost GENIALA, (cu toata opozitia PSD+PC) si s-a SIMTIT imediat in buzunarele tuturor. A inflorit comertul, multi si-au schimbat masinile, si-au contractat case, si-au schimbat mobila, si-au facut concediile in strainatate, am avut analize gratuite, a crescut valoarea punctului de pensie, s-au deschis pietele de desfacere pentru produsele romanesti, ce mai tura-vura, tot romanul a prosperat ! zambeste...maine poate va fi mai rau Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Petre Niteanu aka bullbar Postat Noiembrie 4, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 4, 2009 Re: Ce votam? 2009 Miroane, in jocul economic european, nu vorbim de cel global pt ca acolo noi nici macar nu ne-am nascut inca, Romania a primit, dupa aderarea la UE, dreptul de munca al cetatenilor romani in spatiul comunitar. Ca urmare, aproximativ 6 miliarde de euro au sosit in tara pe ultimul an al guvernaii liberale, atunci cand Tariceanu se lauda ca a urcat economia Romaniei. UE a sesizat castigul, noi l-am incasat, l-am cheltuit, UE a zambit - pt ca noi am muncit practic pt economiile lor - apoi cand criza a venit....ups! Capsunarii romani au bagat in Romania cam to atat cat investitiile straine din acei ani, dar acum e jale. Motivele sunt multiple, insa problema ridicata de acest topic este una reala: ce lider alegem? de ce votam unicameral? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Noiembrie 4, 2009 Partajează Postat Noiembrie 4, 2009 Re: Ce votam? 2009 Pai parca era vorba, de altceva, te citez Bullbare, : "...Topicul nu este deschis "pro personae". Adica nu pt Base, Geoana....Nu postati nume de candidati, ....."............ Discutiile au fost pana acum centrate pe a vota sau a nu vota si......na.....tot acolo ajunseram......pe cine votam? REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
I.C. Postat Noiembrie 5, 2009 Partajează Postat Noiembrie 5, 2009 Re: Ce votam? 2009 Discutia cu Unicameralul sau Bicameralul e destul de complexa si sunt sigur ca multi vor vota pentru o singura camera si asta pentru ca nu sunt suficient de informati. Deci o singura camera cu 300 de parlamentari ar face din Romania cea mai mare tara din UE care are un Parlament unicameral, cat si tara cu cei mai putini parlamentari raportat la populatie dintre toate tarile care au Parlament unicameral. Faptul ca vom avea doar 300 de parlamentari nu imseamna obligatoriu ca acestia vor fi mai buni decat 470, ci asta nu va face decat sa creasca cotizatiile pentru a fi pusi pe listele partidelor pe loc eligibil ,iar ca urmare acestia vor trage mai tare sa-si scoata cheltuielile in timpul mandatului de parlamentar,.............deci reducerea coruptiei ........vise. Calitatea Parlamentului nu tine neaparat de cantitatea sa ci de calitatea oamenilor ce il formeaza. Daca acum mai exista sansa sa mai intre si cate un om de bun simt in unicameral nu vor intra decat oameni care nu au alta calitate decat ca au bani. Economia la buget ar fi undeva la 25 -30 milioane euro pe an,cam 0.02% din PIB, in conditiile cand nimeni nu se intreaba cat a costat infintarea unor ministere din care amintesc doar cel al Turismului. Sau ganditi-va ca numai inceputul campaniei electorale a Basescului a costat in jur de 25 de milioane de euro. In concluzie acest referendum nu este decat o magarie-smecherie prin care Basescu cunoscand aversitatea populatiei fata de parlamentari ,vrea sa lege anti-parlamentarismul cu pro-basescismul.Rusine. Chiar ne desconsidera crezand ca ne poate pacali. Ghicitoare; ce urmeaza oare la turul doi ?............ un referendum pentru o mica camera conf.III sau pentru Parlament Tricameral ? Cand esti multumit sa fii pur si simplu tu insuti si sa nu te compari cu ceilalti, toti te vor respecta. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gonzo Postat Noiembrie 5, 2009 Partajează Postat Noiembrie 5, 2009 Re: Ce votam? 2009 nu am reusit sa citesc toate posturile dar cat am citit mi-am facut o ideie 1. dac toti spun ca merg la vot ca sa anuleze votul nu rezolvam absolut nimik 2. am citit de cineva care e liberal convins , ca o duceam mai bine atunci, pe vremea lor. E adevarat, lumea si-a luat case, mobila masini etc...dar peste 50% din astia au luat bani pe nimik si au dat inapoi tot atat. S-au dat credite haotic, la norma. Nimeni nu a tinut cont de nimik, eu personal cunosc multi care au luat credite negarantate, numai la mine in oras, de peste un milion euro. Pai cum draku sa mai dea lumea banii la loc cand nu au garantii de pierdut. Toti au tinut cont de comisioanele pe care le incasau la creditele date. Nu stiu daca de aici reiese ca era mai bine pe vremea liberalilor,sau poate, dar eu nu sunt un liberal convins. 3. Sa nu uitam ca toata lumea, adica toate tarile sunt in kktul asta. Oare tot Basescu e vinovat si pentru ei. El e vinovat si de inundatiile petrecute in tara noastra si de sinistratii urmati dupa asta ?! - el e vinovat si de criza mondiala ?! Ceausescu a fost 25 de ani si l-au impuscat. Iliescu a fost 12 ani ... si ?!!!! Ce-a patit Constantinescu - cred ca nu putea sa se odihneasca acasa si asa a ajuns la Cotroceni unde ia priit. Parlitii astia de la PSD ce-au facut ?!!! Aveti ideie ce bani s-au facut si cati au ajuns milionari ( de fapt miliardari ,dar au cazut preturile la investitii acum ) pe vremea lor si chiar dupa ?!! Eu unul sunt membru PD si vreau sa spun ca am mancat de la PSD in toata perioada asta. Ei mi-au dat de munca, sa nu intelegeti altceva. Am muncit pentru bani si sincer , dar sincer nu am dat asa zisa spaga. Pe cand cei de la PD ma chemau la voturi si sedinte, atat, nimic mai mult. Pardon, si cotizatii. Basescu a zis de la inceput ca o sa fie un presedinte activ si o sa se implice in toate. Aici ia deranjat pe restul inca din prima luna a lui la presidentie. NU vor sa lase la pensiile lor. Nu vor sa se injumatateasca . Nu vor sa aplice legea cu varsta de pensionare decat din 2030 - adica intelegeti voi cand..... Nu mai vor sa fie luati la sula de parchet si altele. Ieri ma uitam la antena numai stiu care, vorbeau de gripa noua si la un moment dat idiotul ala de Stan iar a inceput cu Basescu - astia sunt mai mult ca obsedati- probabil ca salariul lor creste procentual cu numele lui Basescu. Cred ca au spor de Basescu in televiziunea lingaului ala de motanel. Peste tot se spune de PSD numai la televiziunea lor se spune PSD + PC. Daca toti cei care au scris pe topicul asta am intra in parlament , cred ca ne putem face o ideie cu privire la conducerea tarii. Am face acelasi lucru care il fac actualii parlamentari. Ne-am......... Presupunem ca noi avem o societate comerciala. Suntem toti actionari si administratori, merge bine totul ne facem treaba si la un moment dat, o parte din noi isi da demisia, se fac actele de iesire din societate, azi se semneaza actele si maine se duc la garda financiara si da in gat firma si pe ceilalti administratori. Cer arestarea lor ca sa se intoarca ei in firma dupa aia. Din punctul meu de vedere asta a facut psd-ul acum. Clar este ca in momentul de fata pe cei din opozitie ii interesaza de binele tarii cum ma interesaza pe mine acum de binele .... Patagoniei. Din punctul meu de vedere Boc a reusit sa faca niste economii la bani, trebuie sa intelegem cu totii ca trebuie sa suportam impreuna aceste economii. Parlamentarii au fost de acord cu toate taierile de salariu din toate institutiile, nimeni nu a zis nimik, iar in momentul in care sa ajuns la ale lor au explodat cu totii. Fapt ce a dus la caderea guvernuli. Boc a facut Poc. De aici se vede interesul lor pentru binele nostru si al tarii. Macar sa aiba bunul simt in cazul in care se schimba guvernul si presedintele, cand se linistesc apele , parlamentarii sa zica : " bun acum ca ne-am linistit si numai este Basescu, sa continuam de unde am ramas respectiv : Ce facem cu pensiile noastre le taiem ca sa poata supravietuii tara noastra ?!! " Voi ce credeti ????? se va intampla acest lucru ?!!! Incerc sa atasez o poza pe care am facut-o azi sa-mi spuneti ce vedeti in ea mai deosebit. Dar mai bine va spun eu. 1. GEOANA - PRESEDINTE 2. ANTONESCU - PRESEDINTE 3. OPRESCU - PRESEDINTE 4. ....... - PRESEDINTE 5. ....... - PRESEDINTE 6. BASESCU - MERGETI LA REFERENDUM Toti vor PRESEDINTE numai Basescu vrea sa mearga lumea la referendum Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Catalin.V Postat Noiembrie 5, 2009 Partajează Postat Noiembrie 5, 2009 Re: Ce votam? 2009 Eu stau si ma ingrozesc cat de usor suntem manipulati. Mijloacele mass-media sunt fara nici un dubiu impartite in trei tabere: una controlata de comunisti , una controlata de parveniti, una neutra. Chiar nu vedeti ca sunt cumparate cu bani furati de la romani si folosite cu scopul de a putea obtine pozitii din care pot fura si manipula din ce in ce mai mult?! E clar ca toti cei care-si dau cu parerea nu fac decat sa citeasca un text impus de cei care-i platesc. Unde-i democratia, libertatea de exprimare, puterea presei ?! Sunt doar niste tonomate care functioneaza pe o mana de fise. Si toate textele pe care le recita in cor sunt indreptate impotriva persoanei pe care noi, romanii am ales-o sa ne fie presedinte. De ce oare? Chiar suntem atat de slabi incat sa-i credem ca presedintele ales de noi este singurul vinovat pentru ca s-a ajuns aici?! Chiar nu mai putem sa deschidem ochii, sa judecam singuri? Sa acceptam sa-si bata joc de omul pe care noi l-am ales inseamna ca acceptam sa-si bata joc de noi. E un om cu greselile si slabiciunile lui, dar este cel pe care l-am ales noi sa ne reprezinte. Ma ingrozesc cand vad cati au inghitit galusca ... aud vorbindu-se de boom-ul economic din 2008 care in realitate nu a fost decat un mare pas spre prapastie consumand fara sa producem si platind cu bani imprumutati. Boom a fost intradevar, pentru Tariceanu&CO, dar pentru noi, romanii ?! Ne-au lasat visteria ... goala, bine ca au lasat-o si asa. Acum au scos o alta marioneta care se ia de mana cu cealalta marioneta de la colegii PSD sa ne spuna ce bine o sa ne fie cu o marioneta in loc de presedinte. Sunt doar niste tonomate care functioneaza cu o mana de fise. Eu tot mai sper ca va veni si pentru noi ziua cand hotii si coruptii vor fi judecati dupa faptele lor si votez pentru singura persoana care le mai sta in cale. Club Sportiv x3m Valcea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Dok Postat Noiembrie 5, 2009 Partajează Postat Noiembrie 5, 2009 Re: Ce votam? 2009 Discutia cu Unicameralul sau Bicameralul e destul de complexa si sunt sigur ca multi vor vota pentru o singura camera si asta pentru ca nu sunt suficient de informati. Deci o singura camera cu 300 de parlamentari ar face din Romania cea mai mare tara din UE care are un Parlament unicameral, cat si tara cu cei mai putini parlamentari raportat la populatie dintre toate tarile care au Parlament unicameral. Faptul ca vom avea doar 300 de parlamentari nu imseamna obligatoriu ca acestia vor fi mai buni decat 470, ci asta nu va face decat sa creasca cotizatiile pentru a fi pusi pe listele partidelor pe loc eligibil ,iar ca urmare acestia vor trage mai tare sa-si scoata cheltuielile in timpul mandatului de parlamentar,.............deci reducerea coruptiei ........vise. Calitatea Parlamentului nu tine neaparat de cantitatea sa ci de calitatea oamenilor ce il formeaza. Daca acum mai exista sansa sa mai intre si cate un om de bun simt in unicameral nu vor intra decat oameni care nu au alta calitate decat ca au bani. Economia la buget ar fi undeva la 25 -30 milioane euro pe an,cam 0.02% din PIB, in conditiile cand nimeni nu se intreaba cat a costat infintarea unor ministere din care amintesc doar cel al Turismului. Sau ganditi-va ca numai inceputul campaniei electorale a Basescului a costat in jur de 25 de milioane de euro. In concluzie acest referendum nu este decat o magarie-smecherie prin care Basescu cunoscand aversitatea populatiei fata de parlamentari ,vrea sa lege anti-parlamentarismul cu pro-basescismul.Rusine. Chiar ne desconsidera crezand ca ne poate pacali. Ghicitoare; ce urmeaza oare la turul doi ?............ un referendum pentru o mica camera conf.III sau pentru Parlament Tricameral ? :g :bravo :g :br :app Nissan Patrol Y61 / 2006 = PATROCLE, pregatit pentru noroaie Nissan Pathfinder / 2006 = PASHA, stock + BFG/AT Bicicleta TREK 3700 "Life is not about waiting for the storms to pass ... it's about learning how to dance in the rain." 4x4Maniac's is where we are Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Dok Postat Noiembrie 5, 2009 Partajează Postat Noiembrie 5, 2009 Re: Ce votam? 2009 se poate dar am zis sa fiu corect...si mi-am luat-o degeaba la citi bani am cotizat la buget am fost la doctorul de familie si mi-a cerut sa platesc analizele...ca nu mai sint bani...ce motiv mai am eu sa ma duc cu zimbetul pe buze sa votez pe cineva??? @Petre cineva sustinea ca a crescut nivelul de trai in timpul guvernarii liberale.....NU , NU A CRESCUT NIVELUL DE TRAI datorita guvernarii liberale ci datorita indatorarii populatiei care va suporta din ce in ce mai greu povara care au luat-o si nu s-a gindit...de ex credite pe 25-30 ani atunci cind ai 4-500 euro salariu.....sau credit pe 6-7 ani sa iei o masina Miroane, esti intr-o mare eroare ... ce are "campul muncii" cu "munca campului" ...!? Asa cum am scris anterior, nu vreau sa polimizez cu nimeni de pe acest forum vis-a-vis de politica (poate doar privat cu Bullbar si I.C.), insa NIMENI nu poate sa spuna ca in intervalul 2004-2008, in Romania s-a trait prost, iar in ceea ce te priveste, daca ai cheltuit banii sau ai investit creditele aiurea, asta e problema ta si n-are legatura cu 16% sau 2,5%, ci cu "bad management" ... iar faptul ca in Romania de astazi se traieste din ce in ce mai prost, asta e urmarea nesabuintei cu care s-au cheltuit din toamna pana acum atat banii publici cat si imprumuturile inrobitoare de la FMI si Banca Mondiala pe ministere INUTILE si pe contracte paguboase pentru tara, dar megaprofitabile pentru oamenii presedintelui ! Intr-o perioada de mare incertitudine financiara si economica, actiunile acestui guvern, sustinute de presedintie, au bagat tara intr-un deep shit, din care multi nu vor mai iesi niciodata ... Revenind la oile noastre, Dumnezeu iti pune in traista, dar nu-ti baga si in gura ... sau cu alte cuvinte, ti s-a dat undita, te-au lasat sa pescuiesti, restul fa-l singur ... sorry ! Respect *editat de prislopan: am inchis eu qoute-le ca nu se intelegea foarte clar unde incepe postul tau Nissan Patrol Y61 / 2006 = PATROCLE, pregatit pentru noroaie Nissan Pathfinder / 2006 = PASHA, stock + BFG/AT Bicicleta TREK 3700 "Life is not about waiting for the storms to pass ... it's about learning how to dance in the rain." 4x4Maniac's is where we are Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
SorinD Postat Noiembrie 5, 2009 Partajează Postat Noiembrie 5, 2009 Re: Ce votam? 2009 Nu-s politician si nici simpatizant al vreunui partid... Acum 20 de ani, cand a iesit Iliescu, am zis ca n-am sa mai votez ca oricum nu foloseste la nimic, a venit la putere noul "tatuca" si se gandeste el la toate, inclusiv la a vota pt. noi... :ha: Acum insa am sa ma duc si-am sa votez valid un opozant (nu stiu care, unul la intamplare) al unei persoane care crede ca prin teasta-i plesuva curge intelepciunea unui intreg popor... Si-si permite sa-si bata joc de o tara intreaga guvernata IN FACTO de piticania de Boc. Bun sau rau, Parlamentul de-acum este votat de tara in spirit democratic, are o majoritate (indiferent de culoare politica) si-aceasta majoritate a propus un candidat la postul de prim-ministru. Bun, imi poate explica cineva de ce Basescu o tot da inainte ca EL desemneaza premierul? De-acord, asa scrie in Constitutie, dar ce democratie este daca Parlamentul (organul legislativ al exercitiului democratic) poate fi dizolvat la bunul plac al unui om? Adica, daca presedintele se scoala cu hemoroizii inflamati si face doua propuneri de premier care nu sunt pe placul majoritatii (asistenta care-i trateaza hemoroizii si producatorul curpapirului deoarece este asa moale...) si dizolva parlamentul. Bun, alte alegeri parlamentare, alt parlament, acelasi scenariu: pac-pac, din nou dizolvarea! Si-n tot acest timp, cine conduce Romanica ? PRESEDINTELE! Pai am mai avut unul care facea totul, dar l-am impuscat! Ne mai trebuie altul? Consider o greseala teribila pretentia UNEI persoane de a se substitui vointei majoritatii, o inclinare periculoasa catre DICTATURA. E adevarat ca la ora actuala nu avem nici o persoana valida pt. postul de presedinte, dar avem o persoana care si-a manifestat public inclinatiile dictatoriale. Asa ca am sa merg si-am sa votez. Cu oricine, asta inseamna ca piticaniile vor avea un vot mai putin de manipulat :T __________________________________ JEEP GRAND CHEROKEE 2,7 TD '03 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
aztec Postat Noiembrie 5, 2009 Partajează Postat Noiembrie 5, 2009 Re: Ce votam? 2009 Trebuie sa alegem un sofer pt o masina proasta(defecta). Atat de proasta incat o roata e pe pana, alta este patrata, si restul de 2 trag fiecare in alta directie. Motorul este aproape de calare, nu mai are ulei, temperatura este deja ridicata. Benzina nu mai este. Si nici bani de cumparat alta. Caroseria cam ruginita, vopseaua acolo unde mai este, este matuita. Ce mai... masina asta este compromisa. Avem de ales un sofer. Din pacate in urma preselectiei in finala avem doar soferi prosti. Uni nici macar nu stiu daca au carnet. O sa ajungem ori pe margina drumului, ori in sant sau chiar in prapastie. Nu ca acum masina ar merge. Deci avem de ales. Ce alegem? ... undeva, candva, altundeva... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Miron Sorin Postat Noiembrie 5, 2009 Partajează Postat Noiembrie 5, 2009 Re: Ce votam? 2009 se poate dar am zis sa fiu corect...si mi-am luat-o degeaba la citi bani am cotizat la buget am fost la doctorul de familie si mi-a cerut sa platesc analizele...ca nu mai sint bani...ce motiv mai am eu sa ma duc cu zimbetul pe buze sa votez pe cineva??? @Petre cineva sustinea ca a crescut nivelul de trai in timpul guvernarii liberale.....NU , NU A CRESCUT NIVELUL DE TRAI datorita guvernarii liberale ci datorita indatorarii populatiei care va suporta din ce in ce mai greu povara care au luat-o si nu s-a gindit...de ex credite pe 25-30 ani atunci cind ai 4-500 euro salariu.....sau credit pe 6-7 ani sa iei o masina Miroane, esti intr-o mare eroare ... ce are "campul muncii" cu "munca campului" ...!? Asa cum am scris anterior, nu vreau sa polimizez cu nimeni de pe acest forum vis-a-vis de politica (poate doar privat cu Bullbar si I.C.), insa NIMENI nu poate sa spuna ca in intervalul 2004-2008, in Romania s-a trait prost, iar in ceea ce te priveste, daca ai cheltuit banii sau ai investit creditele aiurea, asta e problema ta si n-are legatura cu 16% sau 2,5%, ci cu "bad management" ... iar faptul ca in Romania de astazi se traieste din ce in ce mai prost, asta e urmarea nesabuintei cu care s-au cheltuit din toamna pana acum atat banii publici cat si imprumuturile inrobitoare de la FMI si Banca Mondiala pe ministere INUTILE si pe contracte paguboase pentru tara, dar megaprofitabile pentru oamenii presedintelui ! Intr-o perioada de mare incertitudine financiara si economica, actiunile acestui guvern, sustinute de presedintie, au bagat tara intr-un deep shit, din care multi nu vor mai iesi niciodata ... Revenind la oile noastre, Dumnezeu iti pune in traista, dar nu-ti baga si in gura ... sau cu alte cuvinte, ti s-a dat undita, te-au lasat sa pescuiesti, restul fa-l singur ... sorry ! Respect nu inteleg ce-i cu cimpul muncii si munca cimpului....probabil zici ca sint pe linga dar in fine eu nu am problema cu creditele pentru ca nu am si bine am facut...am zis sa ma ridic incet si sigur ai facut o afirmatie precum ca s-a trait bine in 2oo4-2008 din cauza ca a fost impozitul de 16% si ti-am demonstrat ca s-a trait bine ca lumea s-a indatorat nicidecum impozitului de 16% care la sfirsitul anului era la fel, s-a trait mai bine datorita capsunarilor care au adus bani in tara si te-as ruga sa-mi spui cam ce au mai facut "liberalii" care au facut parte si ei din cdr? in schimb sint de acord cu tinecu restul celor scrise zambeste...maine poate va fi mai rau Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
I.C. Postat Noiembrie 5, 2009 Partajează Postat Noiembrie 5, 2009 Re: Ce votam? 2009 Apropo de creditare. Bancile au inchis portile creditarii ptr. clienti persoane fizice si juridice din simplul motiv ca nu ii mai intereseaza micii clienti atata timp cat au un client important -STATUL- . Dobanda platita este undeva la 10%-11%, cu termene de scadenta destul scurte . Bancile au si ele disponibilitati limitate ............deci banii ptr. piata libera a creditelor ,tot mai putini sau deloc . Numai in vara ,statul a luat aproape 500 milooane de euro iar acum urmeaza o noua transa de 400. Bancile la randul lor se imprumuta la BNR cu o dabanda dr 8%............deci cine plateste profitul si bunastarea bancilor.............. ?. Pe ce au fost cheltuiti banii..............nu pe investitii care ar fi adus plusvaloare ci pentru a tine in viata o politica economica proasta ,facuta de amatori. Pana aici toate bune si frumoase ,e treaba lor........nu? Dar cine va plati aceste credite la anul...............? Cand esti multumit sa fii pur si simplu tu insuti si sa nu te compari cu ceilalti, toti te vor respecta. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marcel Postat Noiembrie 5, 2009 Partajează Postat Noiembrie 5, 2009 Re: Ce votam? 2009 Topicul se numeste "Ce votam? 2009". Eu, personal, as vota respectarea Legii nr. 115/1996. Eu sunt interesat (sau corect ar fi fascinat) de ce se intimpla in perioada postelectorala. De 14 de ani, astept cu pumnii strinsi sa vad ca macar un demnitar, indiferent de nivel, este prins cu mita in sac. Culmea, traim intr-o tara plina de paradoxuri, o tara in care toata lumea fura, dar nu este nimeni hot, o tara in care toti fac de toate, dar nu raspunde nimeni, o tara in care se predau functii importante in stat fara nici o semnatura, o tara in care toata vina o poarta legislatura anterioara, o tara in care ... ajunge, ca nu ma mai opresc pina miine. Daca intrebarea a fi fost ce vreti sa votati in 2009, raspunsul ar fi o lege, prin care, demnitarilor, li s-ar aduce la cunostinta ca toata prestatia lor pe urmatorii 4 ani nu este remunerata in nici o forma. Nici cazari, nici masini, nici secretare, nimic. As merge pe ideea ca daca vrei sa faci ceva pt. comunitate, o faci ca te da afara altruismul din casa, nu ca sa obtii tot felul de foloase. A, si sa depuna fiecare o declaratie pe proprie raspundere (insotita de acte doveditoare) ca poate sa-si sustina familia si stilul de viata la standardele pe care le doreste in cei 4 ani. Asa cum spuneam, de la stat nici un ban. Numerar sau echivalat prin tot felul de avantaje materiale. Nimic. ps: paradox de ultima ora: legea la care fac referire, a aparut in 1996. Din 1989-1996 nu a fost nevoie de asa ceva. Oare de ce? I Have No Idea What You Are Talking About Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Noiembrie 5, 2009 Partajează Postat Noiembrie 5, 2009 Re: Ce votam? 2009 Topicul se numeste "Ce votam? 2009"............... De 14 de ani, astept cu pumnii strinsi sa vad ca macar un demnitar, indiferent de nivel, este prins cu mita in sac. Culmea, traim intr-o tara plina de paradoxuri, o tara in care toata lumea fura, dar nu este nimeni hot, o tara in care toti fac de toate, dar nu raspunde nimeni, o tara in care se predau functii importante in stat fara nici o semnatura, o tara in care toata vina o poarta legislatura anterioara, o tara in care ... ajunge, ca nu ma mai opresc pina miine. .................... legea la care fac referire, a aparut in 1996. Din 1989-1996 nu a fost nevoie de asa ceva. Oare de ce? :g :g :g ......Eu, si probabil nu sunt singur, astept din `90 de cand cu mortii revolutiei.....cu victimele mineriadelor...... Se pare ca asteptam degeaba.... :P REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Noiembrie 5, 2009 Partajează Postat Noiembrie 5, 2009 Re: Ce votam? 2009 un prieten spunea candva...ROMANIA NU MAI ARE NICI O SANSA SI NICI O OPTIUNE, AR TREBUI RASA DIN TEMELII SA PUTEM CONTRUI ALTA cine e pus sa conduca sunt toti o apa si un pamant, absolut toti manjiti de sus pana jos, la ultimul sef, de putere politica si de banii care trebuie sa ii faca pt a se mentine in "carti" nesimtirea si tupeul sunt calitatile necesare pentru a fi deasupra "fraierilor" aatat pe strada cat si in politica...deci in la taote nivelurile pentru a se stopa asta...NU SUNT SOLUTII LEGALE SI NICI POSIBILITATI REALE ar fi nevoie de altceva...ceva ce nu avem acum in starea actuala, ne indreptam vertiginos spre un viitor asemanator cu Mexicul, o tara la care coruptia si infractionalitatea sunt deja institutii de stat si in care fiecare supravietuieste cum poate ...dar pe cont propriu daca cei se dus si-ar face treaba dupa cum au jurat, un sistem bicameral e extrem de bun, avand un filtru dublu pentru legi care unt puse pe masa de anumite grupari care isi urmaresc interese proprii (de fapt pentru asta sa si fales sistemul bicameral) prin sistemul unicameral o sa fim surprinsi de ce legi se vor scoate peste naopte... si nu vom avea nici o sansa sa le oprim...o sa platim si o sa ne supunem dupa cum canta altii ps stiti ca a fost publicata in MO sentinta prin care se hotara ca ilegala taxa radio-tv...fix a 2 a zi sa scos o OU prin care se modifica in text articolul "nelegal" si din acel moment (a doua zi) trebuie sa platim acceasi taxa ??? si asta a facut-o guvernul boc forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Petre Niteanu aka bullbar Postat Noiembrie 5, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 5, 2009 Re: Ce votam? 2009 Domnilor, va felici pentru modul extraordinar in care va sustineti ideile! :1 Rar un topic de acest gen a rezistat, fara sa fie inchis, pe un subiect atat de delictat, va multumesc! O mica precizare: Sorind ai spus asa: "Bun sau rau, Parlamentul de-acum este votat de tara in spirit democratic, are o majoritate (indiferent de culoare politica) si-aceasta majoritate a propus un candidat la postul de prim-ministru. Bun, imi poate explica cineva de ce Basescu o tot da inainte ca EL desemneaza premierul? De-acord, asa scrie in Constitutie, dar ce democratie este daca Parlamentul (organul legislativ al exercitiului democratic) poate fi dizolvat la bunul plac al unui om?" Nu asa scrie in Constitutie!!! Am explicat anterior de ce Romania se afla intr-un impas decizional cu privire la separarea puterilor in stat. De ce am pus titlul "Ce votam?" Pentru ca alegerea din decembrie 2009 este una importanta, prin care noi, astia multi si care parem fraieri, putem face diferenta, e drept ca usor voalat, intre o republica prezidentiala si una parlamentara. Cum? Sa ma explic, pt ca asta este politica pura, chiar dialectica. Cineva spunea aici ca admite ca actualul presedinte a spus ca se va implica in toate, ca presedinte jucator, da? Noi am luat spusele de atunci ale prsedintelui nostru drept un semn bun, nu? Adica omul se implica in toate, n-o sa-i lase p'astia sa-si bata joc de noi! :grin: VAX! (asta ca sa par cult citand un comandant englez si nu sa spun . ULA cum ar merita) Pai domnilor, un presedinte "jucator" care se baga in toate este descrierea diplomatica a unui tiran! De ce spun asta? Pentru ca, repet, esenta democratiei ste separarea puterilor in stat pentru o corecta responsabilizare a segmentelor politice care au ocupat functii exeutive in urma exercitaii unui vot politic! De ce isi doreste Romania un presedinte "jucator", adica unul care se implica in toate?? De ce trebuie ca Presedintele tarii sa " VALIDEZE" (atentie, este, din nou, un termen pur politic si nu unul real) presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie? Daca doriti va pot "traduce" din limbajul politic in cel social formulele politice prin care oamenii simpli, pot fi manipulati cu scopul de a pune stampila exact unde trebuie! Surprinzator este ca UE a facut la fel cu statele comunitare pt adoptarea Tratatului delaLisabona si nimeni - adica niciun popor - nu a simtit ca si-a votat anihilarea existentei ca stat national. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KYK Postat Noiembrie 5, 2009 Partajează Postat Noiembrie 5, 2009 Re: Ce votam? 2009 oricum, felicitari pt initiativa Petre ! se pare ca pt prima data dupa mult timp la aceste alegeri vom avea o prezenta la vot de peste 50% ; anumite sondaje vorbesc chiar de 65% . interesant ... spuneam la inceputul discutiei, cred ca in situatii extreme romanii se pot mobiliza. hai ca se poate ! DEFENDER 110 Pickup http://www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Noiembrie 5, 2009 Partajează Postat Noiembrie 5, 2009 Re: Ce votam? 2009 oricum, felicitari pt initiativa Petre ! se pare ca pt prima data dupa mult timp la aceste alegeri vom avea o prezenta la vot de peste 50% ; anumite sondaje vorbesc chiar de 65% . interesant ... spuneam la inceputul discutiei, cred ca in situatii extreme romanii se pot mobiliza. hai ca se poate ! problema reala e PE CINE SA VOTEZI CA SA SE SCHIMBE CEVA????? adica bun, mergem la vot...dar pe cine votam sa se schimbe cacatul asta de ii spune conducere in romania forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Petre Niteanu aka bullbar Postat Noiembrie 5, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 5, 2009 Re: Ce votam? 2009 un prieten spunea candva...ROMANIA NU MAI ARE NICI O SANSA SI NICI O OPTIUNE, AR TREBUI RASA DIN TEMELII SA PUTEM CONTRUI ALTA Avea dreptate! Cand un organism este cuprins de cancerul coruptiei, nu ai cum sa-l vindeci chirurgical. Maladia se va rapandi cu o si mai mare forta drept reactie la agresiune. Exista aici, pe forum, cativa oameni de mare valoare care au luptat cu un sistem corupt si care au constatat acelasi lucru. Fiind obligat sa citesc mult am constatat ca atunci cand solutiile nu apar, trebuie sa ma uit in istorie, in trecut, la ceea ce au faut inaintasii mei sau ai altora, pentru a putea decanta binele de rau, solutia de disolutie ... Ca participant in calitate de consultant la cateva campanii electorale am observat care sunt mijloacele de manipulare si cum poti determina un vot. Iar cand nu-l poti determina, il furi! Cand nu esti interesat sa furi voturi? Atunci cand segmenul tau de activitatea nu genereaza o mare PUTERE in stat! Aici a implementat democratia "cuiul lui Pepelea" drept stavila in calea formarii de tirani, dictatori, comandanti de popoare. Asta pentru ca Occidentul a invatat lectia: Puterea corupe! Puterea absoluta corupe absolut - lord Acton! Noi am fost incantati cand unul a spus: Eu ma implic in toate si ii demolez pe corupti! WRONG! VERY WRONG! Pt ca nimeni nu a putut lupta singur, si doar cu mijloacele dintr-un stat democratic, cu MAFIA! Ci toate institutiile statului laolalta, susinute invariabil de popor. Concluzia? Cand doar un singur om cere PUTEREA de a se implica in TOT, indiferent prin ce discurs sau pentru ce obiectiv, acesta se pregateste sa devina CONDUCATOR SUPREM! Pentru ca numai aceasta din urma functie iti permite sa te implici in TOT! Deci ceea ce se va vota in decembrie este alegerea intr-un individ care VREA sa se implice in TOATE si unul care este doar participant la jocul democratic! Ce ati vrea voi din acest punct de vedere? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
rotty Postat Noiembrie 5, 2009 Partajează Postat Noiembrie 5, 2009 Re: Ce votam? 2009 As fi de acord cu asta intr-un alt stat insa cred ca probloema este mult mai grava si anume ca toti vor sa se implice in totul numai ca nu o spun. Ar trebui sa ne amintim ca poporul roman si in special conducatoprii nostri mult iubiti se pricep la toate si isi dau cu parerea despre tot si au impresia ca intotdeauna dreptatea este de partea lor. Asa ca intrebarea si dilema noastra a tuturor este votam unre uni care zic ca vor sa se implice in TOT sau uni care "participa la JOCUL DEMOCRATIC" de ochi soacrei si in sinea lor vor si se vor implica in tot. Eu zic ca trebuie sa luptam sa spunem zice refuz sa aleg intre astea doua. You can wake up a man who is asleep, but you cannot wake up a man who pretends to be asleep. Mitsubishi Pajero 3.5 V6 - de open. Club T44 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate