Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Ce votam? 2009

Postări Recomandate

• Răspunsuri 419
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Re: Ce votam? 2009

Sa revenim....

Practic hai sa incercam si o sinteza a motivelor pentru care merge lumea la vot :

(ordinea importantei e aleatorie)

1-din principiu

2-din spirit civic

3-sa votam contra cuiva

4-sa anulam votul

5-ca merg si altii....

6-e un eveniment "monden"-"merg ca ma intalnesc cu X si dupa aia iesim la o bere, etc....."

7-din speranta, convingerea ca votul nostru va schimba ceva

8-ca tinem sa ne execitam un drept al nostru si nu vrem sa uzeze "altii" de el

9-pentru 1kg ulei, zahar...etc

Lista ramane deschisa....

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Motivul 2 este ideal, dar improbabil de data asta. Deobicei am mers "din principiu", pentru ca am zis sa uzez de dreptul avut. De fapt cred ca din 89 incoace am sarit doar vreo 2-3 voturi gen tur 2 la primarie sau celalalt referendum al lui Base. Acum, din pacate, stiu sigur doar pe cine nu mai vreau sa vad vreodata presedinte(si alaturi de el stiu si ce partid ar merita sa dispara pe veci din motiv de lipsa de coloana vertebrala). Dupa nici 20 de ani unii uzeaza iar de dictatura bunului plac si decid "pentru ca pot" sau "pentru ca asa vrea muschii lor". Daca asa ceva mai ajunge a fi admis vreodata in Romania, puteam foarte bine sa ramanem si cu Ceausescu. Oricum, personajul mi-a dat o mana de ajutor, daca mai aveam vreun dubiu, acum nu mai am de ce sa ma indoiesc de tendintele-i dictatoriale.

Samurai incepator
Link spre comentariu

pai e la fel ca "inainte" nu conteaza pe cine votezi tot cine trebuie iese

noi ca democratie proaspata "trebuie" sa convingem ca am schimbat "sistemul" permitind alternanta la putere de aici cred ca ies si gafele monumentale cum ar fi "tovarasul" "sa se numere ouale" si mai sint si altele...

zambeste...maine poate va fi mai rau

Link spre comentariu

Alternanta la putere este calculata dinainte. Nu e ceva intamplator.

Eu stau si fur 4 ani dupa care urmati voi. s.a.m.d.

Opozitia de acum e foarte suparata pt ca basescu insista sa mai stea inca un mandat.

Sincer, nu l-as chimba pe Basescu (asta daca ar fi sa aleg dintre ceilalti care si-au depus candidaturile acum)

Treaba e ca am o sila enorma fata de oamenii din politica. Cred ca tara ar merge mai bine neguvernata. Ne descurcam mai bine singuri decat sub conducerea acest politicieni.

Am niste exemple de aici din Maramures si ma apuca groaza cand vad ce hoti, spagari si analfabeti hotarasc pentru noi atat in parlament cat si in consiliile judetean si municipal sau ce or mai fi.

Daca sunt pe forum si oameni politici si daca va considerati onesti sau chiar sunteti (mai sunt probabil si asemenea cazuri rare), imi pare rau dar asa percepem noi clasa politica. No ofence

Iar ca si concluzie finala: Nu conteaza pe cine votam noi. Jocurile sunt facute dinainte. Altcineva conduce tara nu presedintele ales sau premierul. Nu va faceti iluzii ca daca mergeti la vot, o sa fie cum vreti voi.

Link spre comentariu

Bullbare-parerea mea.... pe oricine votam tot rau o vom duce si asta nu neaparat din cauza crizei ci din cauza mentalitatii pliticienilor care sunt ACEEASI din '90 incoace .asa ca ...CE VOTAM ... tot aia mancam

🏁-Fără un 4x4 ,,viața e pustiu”
Link spre comentariu

Observ si eu o oarece patima pe aici,unii colegi folosesc adjective gen "dictator", "marinar", "oligofrena",.....sint sigur ca mai sint si altele dar am incercat sa nu le retin pe toate.

Incerc sa va reamintesc atmosfera din 2004 si sa va intreb, ce ar fi fost daca iesea cel ce ne punea sa-i numaram ouale.....?

Cel putin in judetul meu, unde se stia ca e un puternic fief al "rosiilor" cred ca ar fi fost dictatura curata!

M-am reintors aici in 2002, dupa multi ani in Bucuresti,unde nu ma interesa cine e la putere prea mult, si am observat ca, pentru orice problema si rahat era nevoie de opinia Consiliului Judetean,toti vehiculau numele baronului ca pe o parola universala, care darima usi si pleca capetele....

Cind eram mai necopt,intr-un club m-am facut ca-i dau telefon lui baronu' ca ma suparasera niste "bodyguarzi" si am vazut cum au picat toti cu botul pe labe, parca au primit un baros in moalele capului, a fost senzational...

Ce ar fi fost daca prietenul lui , Adi, ar fi iesit Prezidente' pot doar sa-mi inchipui !

Acum, stiu sigur ca cine-l are portavoce pe "almanahe" si altii ca el nu va primi increderea mea!

PS-dupa decembrie, oricare ar fi rezultatul alegerilor, pesedeii vor avea alegeri pentru Presedintele lor;haideti sa vedem spectacol atunci... si sa vedeti ce-o sa o ia in bot prostanacu' .

Nici unul dintre actualii candidati nu are profilul ideal iar cel ce mi-ar place mie nu candideaza.....

Land Rover Discovery td5 1999

Jaguar XJ8 2002

Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017

Link spre comentariu

Avem 2 mari televiziuni de stiri.

Ambele situate in tabara "adversa"

Vrem o dezbatere corecta?

Vrem sa fim informati sau dezinformati?

Mai conteaza cei care isi pot face macar o idee despre ce se intampla sau conteaza masele de votanti calitate OTV, stiri ora5 sau Acasa?

Oare nu asta este scopul de mai bine de 2-3 ani de zile al anumitor televiziuni si emisiuni, sa ne faca scarba de sistemul politic si sa ne indeparteze de vot si sa nu mai mergem la votare, in asa fel incat EI sa aiba o mai buna posibilitate de a "menegeria" votul?

Nu tin partea nimanui. Se zice ca nu iese fum fara foc, dar ......daca e ceata... mai deosebim fumul de ceata ce o fac televiziunile?

PS bbb vezi ca am editat postul tau. Vad ca bunul simt se pierde in dezbaterile politice.

Pana una alta ma mir ca topicul a rezistat atata.

Poate ca aici pe forum sunt oameni mai cerebrali

Nu incerca sa o cobori stacheta.

... undeva, candva, altundeva...
Link spre comentariu

Ce noroc ca nu fac politica pe Discovery si National Geographic! Sunt unicele programe privite de catre moi....

In rest, aprecierea o fac in functie de perceptiile personale, cum traiam cand era ala sau asta.

Lasand la o parte faptul ca eram mai tanar, cu presedintele asta am simtit, pentru prima data in 20 de ani, miros de dictatura.

Un om care nu are nimic sfant e un om periculos. De asta ma duc la vot, sa votez impotriva lui, pentru ca daca mai iasa o data, la urmatoarele alegeri ne va fi imposibil sa mai scapam de el.... Sau, o fi deja prea tarziu? :roll:

JEEP GRAND CHEROKEE 2,7 TD '03

Link spre comentariu

Avem 2 mari televiziuni de stiri.

Ambele situate in tabara "adversa"

Vrem o dezbatere corecta?

Vrem sa fim informati sau dezinformati?

Mai conteaza cei care isi pot face macar o idee despre ce se intampla sau conteaza masele de votanti calitate OTV, stiri ora5 sau Acasa?

Oare nu asta este scopul de mai bine de 2-3 ani de zile al anumitor televiziuni si emisiuni, sa ne faca scarba de sistemul politic si sa ne indeparteze de vot si sa nu mai mergem la votare, in asa fel incat EI sa aiba o mai buna posibilitate de a "menegeria" votul?

Nu tin partea nimanui.

Chiar asa sa fie, Luciane? Asta e adevarul pe care-l stii tu? Cum poti sa spui asa ceva cand noi doi am fost colegi si stii bine ce fel de presa se mai poate face in Bucuresti!

Link spre comentariu

ON TOPIC: subiectul este "CE VOTAM?" In niciun caz "PE CINE VOTAM?" Nu l-ampus de prost in sensul asta, ci tocmai ca sa nu discutam despre persoane. Iata variantele:

a) In cazul in care votul NU schimba spectrul conducerii poltice la nivel national, presedintele isi continua madatul cu un Parlament ostil care nu va aproba niciun premier din partea PDL sau presedintie. Ergo ... presedintele dizolva Parlamentul si avem anticipate dupa prezidentiale!

b)In cazul in care votul schimba spectrul conducerii politice la nivel national, PSD, PNL si UDMR pot forma o alianta pe 3 ani, in timp ce PDL se va prabusi

Deci votul din 6 decembrie poate fi considerat unul fundamental pentru cei care cred ca un singur om poate scoate Romania din mocirla (de ce un singur om este limpede, nu?) sau, din contra, ca este nevoie de toata structura statala a tarii pentru guvernare.

Va propun sa lasam deoperte cine a furat, pentru ca avem si hoti portocalii si rosii si galbeni si ... unguri! (kil pe varza ca astia nu stiu ce steag au in afara de ceva verde cu alb :ha: :ha: )

Link spre comentariu

am "teles ca baseasca mica mai arunca din cind in cind un ochi pe aici

Stie sa citeasca xxxxxxxxxx ?????????????????????????????

Edited by aztec

Da stiu !

:ha: :ha: :ha: :ha: :ha: :ha: :ha: :ha: :ha: :ha: :ha: :ha: :ha: :ha: :ha: :ha: :ha: :ha: :ha:

Caut oameni cu interese comune, morale.
Link spre comentariu

Am citit tot topicul, intrebarea intrevatoare din titlul acestuia, fiind una care ma incearca. Pana la urma, din texte si subtexte, se vede traba d-ne Niteanu, ca de ce ti-e frica nu scapi : raspunsurile au fost in zona" cu cine votez" si mai des " cu cine nu votez", iar cele doua tabere din campul electoral, se disting clar in aria raspunsurilor.

Nu o sa fac exceptie nici eu:

-nu o sa votez cu un canditat care nu respecta legea

- nu o sa votez cu un candidat ale carui umori si uri personale, sunt mai presus de functie.

-nu o sa votez cu un mincinos

-nu o sa votez cu un "sef de gasca"

- nu o sa votez cu unul care ma pune in postura umilitoare de a ma adresa cu deferenta unei toape , cu titlu de d-na ministru.

-nu o sa votez cu unul care presupune ca sunt stupida

-nu o sa votez cu unul care joaca o dramoleta, prin care incearca sa ma faca partasa la" sensibilitatile"lui si ale fameliei lui

-nu o sa votez cu un hot

-nu o sa votez cu un comunist

......

CONCLUZIA: nu am cu cine vota!

Link spre comentariu

o concluzie justa

:uameni politicienii, bineinteles

... si totusi romania nu e tara nimanui, trebuie guvernata cumva si de cineva. mai bine ne asumam riscul de a alege prost decat sa lasam pe altii sa aleaga pentru noi. am mai trecut odata prin asta si pe mine nu ma incanta ideea de a ne intoarce de unde am plecat.

Daca nu risti nu pierzi,

dar nici nu castigi.

Roky pan' la moarte. ( a lui bineinteles :grin:)

Link spre comentariu

Am citit tot topicul, intrebarea intrevatoare din titlul acestuia, fiind una care ma incearca. Pana la urma, din texte si subtexte, se vede traba d-ne Niteanu, ca de ce ti-e frica nu scapi : raspunsurile au fost in zona" cu cine votez" si mai des " cu cine nu votez", iar cele doua tabere din campul electoral, se disting clar in aria raspunsurilor.

- nu o sa votez cu un candidat ale carui umori si uri personale, sunt mai presus de functie.

- nu o sa votez cu unul care ma pune in postura umilitoare de a ma adresa cu deferenta unei toape , cu titlu de d-na ministru.

-nu o sa votez cu unul care joaca o dramoleta, prin care incearca sa ma faca partasa la" sensibilitatile"lui si ale fameliei lui

-nu o sa votez cu un hot

......

adica cu nimeni....

zambeste...maine poate va fi mai rau

Link spre comentariu

-nu o sa votez cu un hot

......

din pacate neparticiparea e tot un vot de fapt...daca am trai in Uk sau Germania ar fi un tot una ca tara si mai ales economia ar merge cu oricine iese, la noi acum sa nu votezi inseamna sa dai un vot in lipsa pentru ce este in prezent. Deci tot ai optat de fapt, desi nu se vede asa direct...

parerea mea... :p

isuzu trooper, lada niva,defender TD5, defender Td4, ZIL 131, LC 120
Link spre comentariu

din pacate neparticiparea e tot un vot de fapt...daca am trai in Uk sau Germania ar fi un tot una ca tara si mai ales economia ar merge cu oricine iese, la noi acum sa nu votezi inseamna sa dai un vot in lipsa pentru ce este in prezent. Deci tot ai optat de fapt, desi nu se vede asa direct...

parerea mea... :p

Neparticiparea la vot arata ca si sistemul capitalist are lacunele lui... Sa nu credeti ca suntem mai, mai, decat restul Europei (UE), :P ,nici ei nu se duc la vot cu mult mai mult decat noi.. procentual vorbind... sunt la fel de scarbiti de "elitele politice" ca si noi!!

Luaz 969, Aro 244, L200
Link spre comentariu

poate nu s-a vazut ce am scris si atunci reformulez...ei isi permit sa nu voteze ca nu le afecteaza nivelul de trai, la noi nu e asa.

Poate unde si faptul ca la ei institutiile statului functioneaza......separarea puterilor e reala......Justitia isi face treaba......etc.....nu baga blonde-tinere sperante in guvern......n-au europarlamentari ciobani si alte d-soare clubiste...... :ha: :ha: :ha:

Link spre comentariu

Cum s-a mai spus aici, si tot citind pe aici am ajuns la concluzia ca e cea mai buna alegere...

Ce votez - Pe Mos Craciun. Cu pixu bag pe buletin o casuta in plus, si o stampilez. Va invit sa faceti la fel daca motivatia mea va convinge.

- Referendum = DA + DA

Vreau sa votez mai putini parlamentari, si un parlament unicameral. Nu consider ca o guvernare bazata pe ordonante de urgenta e viabila, nici ca eficienta nici ca stabilitate. Un parlament unicameral ar fi mai rapid si eficient. Legi servite/cu dedicatie se pot face si cu doua camere lejer, mai ales la noi, deci nu-mi fac griji. Mai putini parlamentari e de la sine inteles. Parerea mea e ca aproape nici unul nu-si merita locul. Nu o sa imi para rau deloc pentru ei, pentru pensiile pe care si le voteaza, parcul de masini pe care si-l schimba in fiecare luna, salariile pe care si le voteaza, si faptul ca stau degeaba. Mult prea multi nu au nici o initiativa legislativa, si mai mult decat atat, nici macar o luare de cuvant. De ce sa ii platim pentru asta, cand ei nu fac nimic pentru noi? Eventual cateva legi imbecile (taxa de poluare), impozite aiurea, forfetar pe timp de criza, etc.

- Alegeri Prezidentiale = Mos Craciun

Nu e o persoana, nu e nici macar un personaj real. Motivatia e simpla. Cred mai mult in Mos Craciun decat in oricare din candidati. Nu exista nici un alt candidat care sa ma poata reprezenta, sau care consider eu ca ar putea face o treaba buna la carma tarii. Absolut nici unul. Cand va exista il voi vota. Deocamdata imi pare rau, parerea mea e ca nu merita nimeni dintre ei.

In virtutea utilizarii dreptului de vot, si pentru ca tin mortis sa particip la Referendum, voi vota cu Mos Craciun.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare