Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Superkarpata - discutie generala

dilbert

Postări Recomandate

Salutari,

sper ca e subforumul corect pentru topicul acesta.

Am auzit de Superkarpata de circa 2 ani. De atunci mi s-a parut cam ciudat faptul ca in lista organizatorilor se afla doar 2 romani din 20 de persoane, un traducator si un partener (lista organizatorilor se afla aici http://www.superkarpata.com/index.php?id=29).

Pe acest forum am gasit o afirmatie despre 280 de plangeri la politia Deva (distrugeri terenuri si incalcari proprietati): http://forum.club4x4.ro/viewtopic.php?f=20&t=7170

Faptul ca se organizeaza o competitie in Romania si ca nu participa romani nu ma deranjeaza atat de tare. Insa ma deranjeaza foarte tare cand cineva se imbolnaveste in Romania de "sindromul turist" si isi permite lucruri pe care nu si le-ar permite acasa. As dori sa aflu ceva mai multe lucruri despre aceasta competitie. Ma poate ajuta cineva cu informatii ? Cunoastesti pe cineva care organizeaza ? Pe cineva care a concurat ?

Multumesc anticipat,

Radu

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 235
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Re: Superkarpata - discutie generala

La acest concurs totul este secret tocmai pentru a se proteja organizatorii de nelegitimitatea pe care o fac. Este organizat de niste nemti care se cred in Mongolia unde terenurile se intind pana la zare si nu au proprietar care o cultiva

0747967945

kiss.zoltan@offroadmania.ro

Nebun de masini , off-road, natura, noroi, putere, aer proaspat

Link spre comentariu

Salut,

pai vad ca totul este secret. Mai apar prin forumurile germanilor niste texte scurte despre acest concurs, dar nu am putut gasi nimic altceva. Chiar nu stiti nici o informatie concreta ? Am vazut doar ca nu exista un traseu fix, ci doar un culoar in care te poti misca - poate asta este motivul pentru care toti o iau peste campurile oamenilor.

Radu

Link spre comentariu

Draga Dilbert, parerea mea este ca nu e nimic secret la Superkarpata, problema este ca probabil nu ai nimerit forumul potrivit unde sa te poti informa, unde poti vedea multe poze si unde poti citi aventurile unor participanti. Vezi ca pe offroadforum.de sunt zeci de pagini legate de subiect. "succesuri !" :grin:

LR Discovery 1 300TDi - actual

Opel Frontera Sport 2.0i - fost

Link spre comentariu

Urmaresc fenomenul Superkarpate de mai bine de 4 ani. In acest timp am avut ocazia sa citesc nenumarate postiguri si teme scrise de organizatori si participanti. Aceasta competitie se desfasoara fara nici o autorizatie din partea unei oficialitati romanesti - aici vorbesc de oficialitati de mediu, forestier, polizie, jandarmerie si altii. Participantii primesc la start un culoar secet si bine delimitat pe harta pe care il parcurg cum pot fara restrictii in ceea ce priveste tipul de proprietate ( privat s-au de stat ) Participantii sind " invatati " sa spuna in caz de probleme ca sint turisti in trecere. Deorece culoarele sint diferite perticipantii sind bine rasfirati pe o suprafata mare - ceea ca impiedica un control acurat al evenimentului. Restul se rezolva la fata locului cu " plicul cu EURO " Ca oficialii Conventiei de Offroad al Romaniei accepta acesta situatie este pentru mine de neinteles. Eu am sesizat acesta situatie telefonic atit anul trecut cit si acum doi ani din pacate fara efect. Tonul in care organizatorul acestei competitii vorbeste despre Romani si Romania depaseste orice limita.

As dori sa pun problema invers. Hai sa ne organizam 40 masini de extrem sa facem rost de o harta a Austriei, sa o impartim in fisii si sa facem offroad extrem la ei acasa- sa le distugen gradinile, parcurile si padurile. Si asta in fiecara an ! Sint curios ce ar zice austriecii ? Mai curios as fii cit dureza pina vine politia ? Noi nu zicem nimic, nu facem nimic si ne uitam la ei la primavara cind vin iarasi sa-si faca de cap.

Atita vreme cit noi noi intreprindem nimic ei vor continua sa-si face de cap pe socotela noastra.

Salutari

Dr. Felix M. Maxim

Mercedes G Expert

G 500/2009 Street, G 320 Expedition, G 500 Trial, G 300 Trophy, G 300 TD Desert Home

Link spre comentariu

Aceeasi problema e cii cu grupurile de cehi care vin din ce in ce mai multi in Maramures. Se dau haotic pe unde ii taie capul si se considera turisti. Faza e ca sunt si destul de nesimtiti unii si fac tot felul de tampenii prin paduri.

Hai sa le facem o surpriza celor de la Karpata. Cine ne poate dai informatii legate de locatia si perioada de organizare a concursului?

Link spre comentariu

:hi

Nu inteleg de ce e ilegala Superkarpata. Se pare ca e organizat cu acordul primariei Medias. Ca doar sint parteneri.

http://www.superkarpata.com/index.php?id=62

PATROLATOR

Unde-i un PATROL, acolo-i un drum...

http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ

Link spre comentariu

Iar in contul acestei firme intra banii de participare:

http://web2.cylex.de/firma-home/mueller ... 66374.html

URL-ul firmei:

http://web2.cylex.de/firma-homepage/htt ... 66374.html

Si cam asa este descrisa de ei Romania...Rog, daca cineva le are cu tradusul, sa traduca.:

http://www.urlaubs-spot.com/nachrichten ... n-Friedhof

PATROLATOR

Link spre comentariu

Nu inteleg de ce e ilegala Superkarpata. Se pare ca e organizat cu acordul primariei Medias. Ca doar sint parteneri.

PATROLATOR

Pai acordul primariei este foarte usor de luat...ca nu faci off road in oras....numai cei care au organizat ceva stiu de ce se lovesc atunci cand iau aprobarile pentru un asemenea concurs

KAMIKAZE TEAM

http://www.kamikazeteam.ro

Link spre comentariu

Aceeasi problema e cii cu grupurile de cehi care vin din ce in ce mai multi in Maramures. Se dau haotic pe unde ii taie capul si se considera turisti. Faza e ca sunt si destul de nesimtiti unii si fac tot felul de tampenii prin paduri.

Hai sa le facem o surpriza celor de la Karpata. Cine ne poate dai informatii legate de locatia si perioada de organizare a concursului?

:g strangem cat mai multe masini din Club si ne prezentam si noi la anu sa le explicam ca au gresit locatia si sa isi miste fundul in Austria sau germania....

am vazut acum cateva saptamani un Roadbook frantuzesc gen "Superkarpata" ... foarte bine facut (tiparit) dar cu erori majore deoarece se baza pe niste drumuri si harti de prin anii '90 ... probabil ca si asta este un motiv pt care oamenii trec prin gradinile si terenurile localnicilor... dar in alta ordine de idei, mi s-ar parea normal ca asa ceva sa fie organizat si cu stirea Cluburilor de OffRoad de la noi... daca noi am merge in Austria sa facem asta, cred ca ne-ar opri direct de pe autoband daca ne vad cu mai mult de 2-3 masini preparate...

si cum spune @Patrolator, e foarte posibil sa fie legala, dar oare e normal sa faci asa ceva fara stirea Cluburilor / federatiei / conventiei din tara respectiva ?!? ...poate ca si de-i nostrii vor sa participe ?!? ...dar aici mai este si problema majora ca la noi nu exista decat o "conventie" a cluburilor de Offroad... si poate cand va exista un organism cu un statut legal atunci se vor schimba lucrurile... cam asa cred ca se fac si expeditiile in Nordul Africii ( ceva bani de spaga, si cativa baieti care stiu traseele )...

Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift

Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift

Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift

http://www.ClubJeepRomania.ro

Link spre comentariu

PATROLATOR

Pai acordul primariei este foarte usor de luat...ca nu faci off road in oras....numai cei care au organizat ceva stiu de ce se lovesc atunci cand iau aprobarile pentru un asemenea concurs

Probabil ca iaci e "fenta". :uameni Ei "organizeaza" concursul in Austria, doar traseul e pe teritoriul Romaniei. :fg1

Participantii primesc R.B.-ul (in austria), si pleaca in "concediu". Nimeni nu poate dovedi ca fac "concurs". La intoarcere, se compara track-urile, timpii, etc., inmagazinate in Black-box si GPS, se face clasamentul si se dau premiile. Basta. Nici macar nu trebuie ca participantii sa fie in aceeasi perioada de timp in "concurs". De ex. se anunta ca traseul X, se poate face intre 1Mai si 31Iulie, care cum are concediu. E probabil ca un fel de geocaching, doar cu masina. Primaria Medias, este doar instiintata ca vine un grup (2-3 sau 15 masini) de turisti, care vor sa caste gura la frumusetile mioritice si care se vor "revansa" pt. amabilitate. :P

In Austria, iarasi nu au probleme de organizare, nepetrecindu-se nimic pe teritoriul lor. :ypu

Nici macar in Romania nu cred ca trebuie sa fi autorizat, ca sa pescuiesti in Antarctica. :sm

Cam asta ar fi parerea mea. Singurul care, cred, ca ar putea face cu adevarat ceva, e taranul prin gradina caruia trece masina. :ps Dar unde reclama si el? La politie, jandarmi, primarie, adica la "partenerii" concursului. :as

Vorba cintecului "Romanie`- ciocirlie`... , ia porumbu`-na porumbu`" :3

PATROLATOR

Link spre comentariu

PATROLATOR

Probabil ca iaci e "fenta". :uameni Ei "organizeaza" concursul in Austria, doar traseul e pe teritoriul Romaniei. :fg1

Participantii primesc R.B.-ul (in austria), si pleaca in "concediu". Nimeni nu poate dovedi ca fac "concurs". La intoarcere, se compara track-urile, timpii, etc., inmagazinate in Black-box si GPS, se face clasamentul si se dau premiile. Basta. Nici macar nu trebuie ca participantii sa fie in aceeasi perioada de timp in "concurs". De ex. se anunta ca traseul X, se poate face intre 1Mai si 31Iulie, care cum are concediu. E probabil ca un fel de geocaching, doar cu masina. Primaria Medias, este doar instiintata ca vine un grup (2-3 sau 15 masini) de turisti, care vor sa caste gura la frumusetile mioritice si care se vor "revansa" pt. amabilitate. :P

In Austria, iarasi nu au probleme de organizare, nepetrecindu-se nimic pe teritoriul lor. :ypu

Nici macar in Romania nu cred ca trebuie sa fi autorizat, ca sa pescuiesti in Antarctica. :sm

Cam asta ar fi parerea mea. Singurul care, cred, ca ar putea face cu adevarat ceva, e taranul prin gradina caruia trece masina. :ps Dar unde reclama si el? La politie, jandarmi, primarie, adica la "partenerii" concursului. :as

Vorba cintecului "Romanie`- ciocirlie`... , ia porumbu`-na porumbu`" :3

PATROLATOR

Pe mine ma deranjaza din doua motive:

1. Stiu ce inseamna sa obtii aprobari de la autoritati pentru organizarea unei competitiiu/intalniri/prieteneasca etc... Inseamna timp, acte, bani, stres, nervi etc.. Lucruri de care strainii nu nu "beneficiaza". E destul de frustrant. Autorizatiile nu se iau numai de a primarii ci si de la romsilva, proprietari ai padurilor, mediu, politie daca e cazul etc...

2. Taranul ala care face reclamatie va zice in felul urmator: " niste masini de teren mi-au distrus proprietatea " Ei bine, si noi avem masini de teren iar lumea ne va baga in aceeasi oala. Taranul ala, cand va vedea o masina de teren prin zona, va da cu bolovani indiferent a cui e si daca ar sau nu autorizatie.

Eu zic ca trebuie reglementate cumva si situatiile de genul asta.

Link spre comentariu

Exact asa este. Treaba trebuie "reglata" la nivel mult mai inalt, dar politicienii au alte "prioritati". De aceea este o mare "harababura" iar legea se face pe metru patrat, ca in westul salbatic. Pt. citeva p..le maneliste, trebuie sa suporte o comunitate intreaga. Asta e unul din motivele care m-au determinat si pe mine sa parasesc Romania, cu toate ca financiar imi era mai bie acolo.

Oricum, eu incerc aici (in Germania) cit pot, sa arat lumii, ca nu toti romanii sint tigani, tzepari, sau fura. Ceea ce in primul rind conteaza, indiferent de origine si grosimea portofelului, e sa fi OM.

PATROLATOR

Editat de Patrolator

Link spre comentariu

Ganditi-va ca asemenea indivizi fac foarte rau imaginii noastre! Faptul ca oficial nu exista o autoritate in domeniu care sa-i spulbere pe acesti "turisti" spune multe! Ulterior vom fi asociati cu ei in viziunea autoritatilor noastre!

Nu as face decat sa-i blochez in traseu ...sa-i dau jos din masini, sa chem politia si rangerii si sa-i trimit acasa cu trenul! Noi daca am face astfel de lucruri in tara lor probabil ca am fi ani de zile locatari sa sing-sing!

Nu de putine ori am vazut straini care se dau cu masinile cum ii taie capul pe la noi ... Important este sa luam atitudine! Sa nu stam cu mainile in san! :h5

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Max a pus punctul pe "I" . Competitia este in asa fel organizata incit practic este foaret greu sa fie supravegheata. Problem se pune simplu: inchiden ochii s-au facem ceva. ? Eu traiesc din 1990 in Germania am inceput cu offroadul 1994 de unul singur in Belis ( jud. Cluj ) und cu primul meu G ma plimbam prin padure- si de fiecare data cind plecam in offroad treceam pe la padurar si ziceam buna ziua si ceream voie. Nu era legal ce faceam dar macar omul stia de mine si de masina mea.

Cu fiecare an care trece si cu fiecare incident produs de participantii Superkarpata ( si altii ) situatia se va inrautati- si oalele sparte le vom plati noi si nu ei.

In acest sens si din cauza faptului ca ma simt legat de miscarea offroad din Romania pot sa ajut cu o propunere:

pot sa scriu o scrisoare oficiala in limba germana adresata acestei firme din Austria in care sa cer detalii asupra traseului si perioadei de concurs. In plus o copie a tuturor autorizatiilor din partea oficialitatilor raspunzatoare. O asemenea scrisoare trebuie semnata de o persoana oficiala din Romania ( Conventia Cluburilor s-au ACR s-au ? ) si eu voi revolva trimiterea pe cale oficiala din partea unui avocat din München

Salutari

Felix

Mercedes G Expert

G 500/2009 Street, G 320 Expedition, G 500 Trial, G 300 Trophy, G 300 TD Desert Home

Link spre comentariu

Bunä discutie, si la locul ei.Pärerea mea si rog pe toti sä nu mi o ieie in nume de räu, este neuträ.

Si noi ne däm la sfärsit de säptämänä färä sä trecem pe la primärie.

Cä trec prin proprietäti private, rezervate naturale etc. sau lovesc animale, procentual väzut, säntem noi mai sus situati ca sträini, noi totusi ne putem certa cu victimile ei nu.... si sänt nevoiti sä scoatä plicul. Cine e in pierdere? Am fost martor cänd unui tigan i sa plätit gäina cu 10€, "exlodatä" de un Crossist neamt.

Cä e o actiune sträinä in tara noasträ... ei asta ne doare, aici e buba!

Avem aici MULTE posturi de nemultumire la adresa haosului de organizare a täri noastre, cä sänt taxe cä sänt legi nejustificate, haos care miroase, pt.noi räu pt. alti bine.

La fel si aceastä miscare, nu face decät sä profite de moment si cum politia romänä nu poate face nimic sä iti deblocheze propria masina, nu va putea face nici contra acestora nimic,. din lipsä de sprijin guvernamental.

Justitie proprie???? Sä fim seriosi, de o veni vremea haiduciilor sä mä anuntati cä nu o sä lipsesc, dar atunci incepem de unde pute, de la cap. Cum ar fi defrisärile ilegale! Asta durere, färä pomi se duc munti, färä pomi ne vom trage la deal cu sapa, sau ne däm ca manelisti in Vama Veche.

Eu am surprins, in "turingurile" mele moto, un mare grup de 4x4, la Päclele mari, Vulcani Noroiosi, si au intins corturile chiar längä vulcani.Erau din germania, si cu actibilde de concurs + ghid 4x4.Am schimbat ceva vorbe nimic important dar, a doua zi dis de dimineatä erau deja plecati, nu stiu cum dar parcä si iarba au indreptato, mi s a pärut cä am visat cä i am väzut, nu gunoi nu tu urmä. Nici cenusä de foc nu am putut gäsi si au fäcut foc!!! Mam frecat la ochi si miam zis, ce tie si bäutura asta! De atunci nu mai beau apä din ploscä de aluminiu !

Si pärere de incheiere, ar fi sä aducem o schimbare in cercuriile lor.....este sä ne infilträm si sä ii conducem pe fägasele noastre, cä asta putem! Sä le fim ghizi profesionali sä ii cupläm la federatie pe bani lor, incet incet, sä stim de iei si odatä bägati in federatie cu cotizatia la zi, cänd au probleme doar un scurt telefon si vom trimite elicopteru de salvare, ca la ei acasä. O sutä de ani ar fi timp suficient pt. schimbarea asta si timpul ästa il avem, analizänd situatia de comfort national. La fel si cu statistica autosträzilor, in 99 de ani vor fi gata, ce atäta grabä, 7 km pe an in medie si ästia de alegeri e perfect, conform normelor de poluare. Räd si gäinile de noi dapäi sträini odihniti.

Caut oameni cu interese comune, morale.
Link spre comentariu

in ultima perioada m-am lovit si eu de cum se face rost de autorizatii de la primarii ..composesorate ...politie etc......in general au fost oameni de inteles......dar daca acesti oameni sunt sesizati ca pe tarlaua lor se face ceva din care ei ar putea scoate ceva bani....iar ei nu stiu de asta......devin brusc agresivi.....

daca am sti prin ograda cui se dau acesti baieti....i-am putea informa.....si va garantez eu ca nu va trece nici unul pe acolo

plus ca am putea sa le facem o reclama buna in forumurile de profil de la ei de acasa......sigur se va sesiza si cineva din Germania

Link spre comentariu

Nu participantii trebuie sanctionati, eventual! organizatorii, (si nici macar ei, pt. ca nu fac nimic ilegal). Participantii n-au nici o vina, ei au platit pt. asta. Este exact ca si cum de ex., eu platesc taxa de concurs la sa zicem T.A.T. si sint sanctionat pt. ca organizatorii nu au ce stiu eu ce stampila in acte. Cel mai bine e sa se ia legatura cu organizatorii si sa se organizeze impreuna (cluburile romanesti cu cele straine) concursuri . Asa are toata lumea numai de cistigat.

Dar asta nu v-a functiona (cel putin in urmatoarele cincinale) in Romania, cu vesnica mentalitate ca... daca moare capra mea, sa moara si a vecinului.

PATROLATOR

Link spre comentariu

Corect Patrolator. Domnul Hartburg Müller a fost contactat de mai multe ori de catre Adi Nicoara din Cugir ( Offroadclub Cugir ) si se Virgil marin de la TAT cu propunere de colaborare si implicit de legalizare. Mesajele au fost ignorate. Parerea d-lui Hartburg Müller imi este cunoscuta ( deoarece cunosc personal atit participanti cit si membrii ai echipei sale de organizare ) - dar ma abtin sa o public.

Salutari

Felix

Mercedes G Expert

Link spre comentariu

Corect Patrolator. Domnul Hartburg Müller a fost contactat de mai multe ori de catre Adi Nicoara din Cugir ( Offroadclub Cugir ) si se Virgil marin de la TAT cu propunere de colaborare si implicit de legalizare. Mesajele au fost ignorate. Parerea d-lui Hartburg Müller imi este cunoscuta ( deoarece cunosc personal atit participanti cit si membrii ai echipei sale de organizare ) - dar ma abtin sa o public.

Salutari

Felix

Nici nu tebuie, e logic... . Nimeni nu vrea sa-si imparta torta. :grin:

PATROLATOR

Link spre comentariu

crezi ca cineva din Germania ma lasa pe mine in pace daca o i-au hai-hui prin muntii lor....nu cred.....

dar daca participantii sunt atentionati ca sunt in ilegalitate....ai vor lua ei la intrebari pe organizatori

mi-e sila de toti cei care vin din vest si cred ca pot face aici tot ce vor muschii lor....

Link spre comentariu

Eu cred ca e doar o frustrare nationala la nivel de individ care se poate rezolva doar cooptandu-i in cluburile romanesti devenind astfel colegi si nu straini.

Faptul ca ei calca proprietati private si fac damege-uri pe unde trec ,nu l-i se poate imputa personal ci doar organizatorului care din nestiinta sau mai rau indiferenta(ceea ce ma indoiesc) nu atentioneaza participantii (asa cum facem noi la fiecare concurs)asupra existentei de propritati private pe traseul lor.

Deci,....daca ii facem parteneri castigam si noi si ei ASTA puteti sa transmite-ti firmei din Austria.

Link spre comentariu

crezi ca cineva din Germania ma lasa pe mine in pace daca o i-au hai-hui prin muntii lor

Nu stiu, incearca, e o tara libera :grin:

In principiu poti sa te dai pe unde vrei, unde nu este bariera, semn de interdictie, linie continua, gard, etc. Adica tot ce nu este marcat ca interzis, este accesibil. Si nu poti fi sanctionat (spre deosebire de Romania) pt. ca ai intrat pe o proprietate privata, parc national, etc., daca aceasta nu a fost marcata corespunzator.

In vara asta s-a lasat cu amenda de 30 mil. pt. ca am intrat in "Parc National", cu toate ca ne deplasam pe drum judetean, marcat pe harta ca drum. Anul trecut abia am scapat (numai cu o sticla de coniac) pt. ca am intrat pe un drum (deasemenea marcat pe harta-Atlasul Rutier al Romaniei- nu harta topo sau militara) interzis. Iar la sesizarea mea umila, ca nu am vazut nici un semn, mi s-a raspuns arogant, ca a fost un semn, dar ca a fost furat. Acum doi ani, am vrut sa vin de la Vatra Dornei la Sovata, prin Parcul National Calimani, deasmenea pe drum marcat, iar dupa 50 de Km, drumul era inchis cu o bariera, si scria ca-i trecerea interzisa pe motiv de proprietate privata. A trebuit sa ne intoarcem tot drumul inapoi si sa ajungem la Sovata pe soseaua nationala, cu o intirziere de citeva ore, si un ocol de 150Km. Ar fi ajuns un semn de drum infundat(de ex.) la inceputul drumului pt. a scuti turistii de asemenea sicane. Dar pe cine intereseaza?? :grin: EXACT! Pe nimeni. Dar si eu stiu ca pe acolo n-o sa mai dau. Si ca mine probabil multi altii. In rest toate bune si frumoase. :h5

PATROLATOR

Editat de Patrolator

Link spre comentariu

O dam de garduri domnilor!

Atata timp cat in Romania nu exista structura organizata de tip federatie si/sau cadru legal care sa reglementeze desfasurarea acestui sport. vin toti strainii si ne scuipa fix in cap! Si stiti care e culmea: ca toate relele pe care le fac ei se sparg in capul nostru! :sr Ei f_t mierla si noi ne prezentam la maternitate cand fata! Asta e adevarul ...

Ca idee ...Stii cati straini platesc rovigneta in Ro? Cam unul dintr-o suta! Fiindca stiu ca taxa de trecere este egala cu 5 sau 10 euro! :P

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare