u2_2 Postat Martie 1, 2010 Partajează Postat Martie 1, 2010 Re: Superkarpata - discutie generala Eu sunt convins ca participantii stiu foarte bine, in sinea lor, ca ceea ce fac este ilegal. Dar daca, vorba cuiva de mai sus, cu 20 de euro ne trece supararea, e normal sa ne scuipe seminte-n cap. Daca ar trece peste proprietatea mea, si ar distruge orice, clar va spun ca i-as demola cu ranga. Si as face asta pe proprietatea oricui mi-ar cere ajutorul si ar putea sa-mi demonstreze ca i s-a distrus proprietatea. Daca statul roman nu face nimic in a ne proteja drepturile, ar trebui sa facem noi, nu sa stam cu mainile in san sa ne plangem. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
blavenstein Postat Martie 1, 2010 Partajează Postat Martie 1, 2010 Re: Superkarpata - discutie generala cred ca am uitat sa mentionez un lucru foarte important ,eu nu-i cunosc pe acesti oameni,nu am nici cea mai mica treaba cu ei tractari auto profi cu o vechime de peste 18 ani tel 0744621055 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
worldscape Postat Martie 1, 2010 Partajează Postat Martie 1, 2010 Re: Superkarpata - discutie generala Eu sunt convins ca participantii stiu foarte bine, in sinea lor, ca ceea ce fac este ilegal. ... corect , exact asa cum ne considera in continuare o tara de tigani si etc... si pt ei, suntem buni "de aruncat seminte in cap"... Daca ar trece peste proprietatea mea, si ar distruge orice, clar va spun ca i-as demola cu ranga. Si as face asta pe proprietatea oricui mi-ar cere ajutorul si ar putea sa-mi demonstreze ca i s-a distrus proprietatea. Daca statul roman nu face nimic in a ne proteja drepturile, ar trebui sa facem noi, nu sa stam cu mainile in san sa ne plangem. ... ca sa faca ceva statul roman sa-ti protejeze drepturile cred ca ar trebui sa fi vedeta ( de TV ) si eventual rapita in Irak, Afganistan... altfel nu intinde nimeni un deget, nu ati vazut cum sunt lasati sa zaca marinari romani pe navele sechestrate prin diverse porturi.... Iar povestea asta cu SuperKarpata e atat de discutabila, pt unii e ilegala pt ceea ce fac (ca trec pe pasunile oamenilor...etc), pt altii revoltator ca astia fac OffRoad sau Expeditii prin locuri unde noua ne trebuie zeci de aprobari si taxe platite sa facem o cupa de weekend , pt altii deranjant ca nu iau parte la "cascaval" ... ce insa este foarte comun acestor idei este ca sunt la limita legalitatii cu "mici-mari" tendinte pe langa ... ca nu pot sa o faca la ei in tara...poate , dar cum zicea cineva mai devreme, acolo legea e lege si o respecta ! ...la noi...pana si pe noi ne doare in cot cateodata de diverse reglementari si legi... nu de alta dar nu ne-a prins nimeni inca ( sau echivalente ) ...iar cu respectul de natura, tara si restul.... mai avem mult, ne-am vandut gazele, electricitatea, petrolul, etc. pe nimica ca sa stam sa radem cu ei la masa in UE ( ca sa fim niste pacalici ) ... si, SI din acest motiv "ne calca" in "Expeditiile" lor... Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift http://www.ClubJeepRomania.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Martie 2, 2010 Partajează Postat Martie 2, 2010 Re: Superkarpata - discutie generala cred ca am uitat sa mentionez un lucru foarte important ,eu nu-i cunosc pe acesti oameni,nu am nici cea mai mica treaba cu ei Stiu ca nu ii cunosti si nici eu nu ii cunosc dar, atat timp cat eu, daca vreau sa ma dau in concursuri si daca vreau sa organizez competitii sunt obligat sa respect legea, sa ma inscriu in federatie si sa scot din buzunar taxele aferente, atunci si ei trebuie sa faca la fel. E ceva gresit in asta? Cer prea mult daca doresc ca acestia sa fie tratati ca si cum suntem tratati noi? TAT-ul este cea mai mare competitie de gen din Europa. Participantii sunt majoritatea straini. Organizatorii, sunt cot la cot cu noi la sedintele de cluburi, la inscrierea in federatie , la intrarea in legalitate. Ei de ce pot sa faca asta? Si pentru cei de la Superkarpata este valabil ca sa obtina, asa cum cere legea, aprobare de la federatia aferenta din Romania. Daca au aprobare de la federatia aferenta din Germania (desi sunt convins ca nu au nici o treaba cu vreo federatie, evenimentul fiind pur comercial), aceasta nu are nici o valoare in Romania. Repet, nu ii cunosc, nu am nici o treaba cu ei, nu imi fac concurenta dar cer ca sa fim tratati la fel. Sau eventual sa ii vad si pe ei participand la o actiune de impadurire, umanitara sau ecologica in Romania. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
blavenstein Postat Martie 2, 2010 Partajează Postat Martie 2, 2010 Re: Superkarpata - discutie generala hai ma sa nu fim copiii, eu nu pot crede ca ei vin de capul lor aici,nu trebuie sa ne ascundem dupa degete,participatii astia nu au de unde sa stie traseele din padurile noastre,ei trebuie sa aiba pe cineva care cunoaste padurile unde se desfasoara concursul foarte bine,noi care cunoastem padurile noastre mai gresim cand facem traseele pentru concurs ,apoi ei cum dracu fac??????Nu cred ca isi fac traseul pe internet si mai trebuie scrise si roadboock-urile ceea ce nu poate sa faca chiar oricine iar cu privire la cei care au nimerit prin curtile oamenilor ,poate au gresit si ei traseul,vreau sa va spun ca anul trecut putine concursuri au fost in care eu si copilotul meu sa nu intram un pic si pe traseul de extrem cu toate ca participam la open,de exemplu la Bucovina am coborat si dupa aia am urcat partia de ski si era gata sa intram in speciala de la extrem (eram incepatori ) Nici eu nu sunt de acord cu organizari clandestine de concursuri dar trebuie cautati cei care le faciliteaza organizarea acestor concursuri. Au fost scrise multe pagini aici pe forum si cu concursul pe care il organizau pentru campionatul de rallyraid din Ungaria BAJA unde organizatori au fost niste domni din Baia Mare si Satu Mare,binenteles si acest concurs a fost facut in mare taina si ilegal,nimeni nu a facut nimic ca anul asta sa nu se mai faca acel concurs in afara de a "bate "din gura aici pe forum,fapte NIMIC Deci sa tragem linie si sa luam de gat pe adevaratii organizatoriai acestor concursuri ilegale,si parerea mea este ca FRAS daca tot ne ia bani pt cluburile din tara atunci sa faca bine sa ia atitudine si cu concursurile ilegale,de acum nu cred ca pot sa zica ca nu stiu de aceste concursuri pentru ca si ei au contul cel "virtual"pe acest forum ,n-au decat sa citeasca cee ce s-a scris aici si asteptam si noi ceva oficial din partea lor. tractari auto profi cu o vechime de peste 18 ani tel 0744621055 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
worldscape Postat Martie 2, 2010 Partajează Postat Martie 2, 2010 Re: Superkarpata - discutie generala hai ma sa nu fim copiii, eu nu pot crede ca ei vin de capul lor aici,nu trebuie sa ne ascundem dupa degete,participatii astia nu au de unde sa stie traseele din padurile noastre,ei trebuie sa aiba pe cineva care cunoaste padurile unde se desfasoara concursul foarte bine,noi care cunoastem padurile noastre mai gresim cand facem traseele pentru concurs ,apoi ei cum dracu fac?????? o sa fi uimit... anul trecut ne-am intalnit la cupa ORR cu un francez care era in vacanta in Romania cu nevasta-sa si cu masina de expeditie (4x4 pregatita)... pe post de harta avea un ROADBOOK tiparit mult mai exact decat ce ai vazut tu pana acum la vre-un concurs sau iti va putea explica vre-un padurar si cu explicatii amanuntite la fiecare rubrica.... acest Roadbook avea variante de "Romania - 2 saptamani / 1 saptamana/ Superkarpata....etc" si era cumparat dintr-o librarie din Franta !!! si era actualizat la nivelul anilor 1996 sau 2000 (nu mai tin minte exact )... de aici pt unii si calcatul prin curtile altora.... Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift http://www.ClubJeepRomania.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RobertAmbrozie Postat Martie 2, 2010 Partajează Postat Martie 2, 2010 Re: Superkarpata - discutie generala Eu sunt incepator in offroad , iar in discutiile mele cu cei mai experimentati am aflat ca Romania este ultimul paradis offroad al Europei . Ceea ce o fi bine , o fi rau ? Nu stiu cum e ( ba stiu , cred ca e bine totusi , macar pentru ca noi avem unde sa ne dam ) , dar consecinta acestui fapt este ca din ce in ce mai multi offroaderi din Europa VOR VENI IN ROMANIA in anii viitori ! Ceea ce e foarte bine ! Iar ca sa nu se puna de-a curmezisul vreo autoritate ( ceea ce ne-ar afecta si pe noi ) si sa existe din aceasta consecinta si beneficii , am urmatoarea Sugestie : decat sa infieram pe colegii nostri austrieci , francezi , etc ( sa ii asteptam cu ghioagele prin paduri ) , nu ar fi mai BINE , mai PROFITABIL si mai ELEGANT sa ii ajutam in organizarea diverselor raiduri, concursuri , expeditii ? Si nu vorbesc despre ajutor benevol ci despre implicarea reala a unor cluburi romanesti organizatoare in parteneriate cu organizatorii straini . Foarte simplu. Asa toata lumea e fericita. Cine ia initiativa sa ii gaseasca pe cei in discutie si sa le propuna un parteneriat cu un club roman ? FAIR WINDS ! Mitsubishi Pajero 3,2DiD 2005 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gusteru Postat Martie 2, 2010 Partajează Postat Martie 2, 2010 Re: Superkarpata - discutie generala Eu sunt incepator in offroad , iar in discutiile mele cu cei mai experimentati am aflat ca Romania este ultimul paradis offroad al Europei . Ceea ce o fi bine , o fi rau ? Nu stiu cum e ( ba stiu , cred ca e bine totusi , macar pentru ca noi avem unde sa ne dam ) , dar consecinta acestui fapt este ca din ce in ce mai multi offroaderi din Europa VOR VENI IN ROMANIA in anii viitori ! Ceea ce e foarte bine ! Iar ca sa nu se puna de-a curmezisul vreo autoritate ( ceea ce ne-ar afecta si pe noi ) si sa existe din aceasta consecinta si beneficii , am urmatoarea Sugestie : decat sa infieram pe colegii nostri austrieci , francezi , etc ( sa ii asteptam cu ghioagele prin paduri ) , nu ar fi mai BINE , mai PROFITABIL si mai ELEGANT sa ii ajutam in organizarea diverselor raiduri, concursuri , expeditii ? Si nu vorbesc despre ajutor benevol ci despre implicarea reala a unor cluburi romanesti organizatoare in parteneriate cu organizatorii straini . Foarte simplu. Asa toata lumea e fericita. Cine ia initiativa sa ii gaseasca pe cei in discutie si sa le propuna un parteneriat cu un club roman ? si astfel va ajunge Romania ca Val d'isere unde iarba nu mai creste de 25 de ani. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RobertAmbrozie Postat Martie 2, 2010 Partajează Postat Martie 2, 2010 Re: Superkarpata - discutie generala si astfel va ajunge Romania ca Val d'isere unde iarba nu mai creste de 25 de ani. Ei oricum vin . Si vor veni din ce in ce mai multi , asta e sigur , organizati sau nu . Stiti bine ca au autostrada pana la Szeged si apoi incepe "jungla" . Pentru ca totul sa nu devina o mare porcarie , fenomenul trebuie prevenit prin COOPERARE cu noi . FRAS + cluburile romanesti trebuie sa inceapa sa coopereze cu toate cluburile straine care au interes sau activitati in Romania , prin intermediul federatiilor nationale ale tarilor respective . Daca acest fenomen ia amploare atunci el trebuie facut bine . Si astfel avem sansa sa ne si stergem imaginea proasta , de salbatici si tzigani cersetori . Credeti ca nu se poate ? SE POATE ! TAT-ul e un exemplu . FAIR WINDS ! Mitsubishi Pajero 3,2DiD 2005 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
u2_2 Postat Martie 2, 2010 Partajează Postat Martie 2, 2010 Re: Superkarpata - discutie generala Nu pot fi de acord cu asta. Adica ei isi protejeaza mediul, natura, etc, iar noi ar trebui sa-i primim cu bratele deschise sa distruga tot? Pentru ce, pentru bani? Treziti-va, oameni buni! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Martie 2, 2010 Partajează Postat Martie 2, 2010 Re: Superkarpata - discutie generala o gramada de comentarii .ai mult sau mai putin pe langa...vorbe si iar vorbe....atata timp cat cei care intra in tara cu camioane de mare tonaj li se rupe de vigneta....si nu-i opreste nici Politia nici ARR nici RAR sa-i intrebe de sanatate chiar aveti impresia ca o sa-i opreasca pe aia vreo autoritate....pe coclauri.....dimpotriva.....ai lasa in pace ca aduc bani in tara.....ca promoveaza zona si asa mai departe...:dr3 mult mai repede esti oprit tu....daca ai nr de Romania daca tot vreti sa stopati treaba asta....faceti munca de paparazzi.....si cu materialele filmate/pozate....reclamatie la ei acasa....nu la primariile din zona.....si atunci in mod clar...se va schimba treaba daca nu....ramanem la stadiu de discutii pe forum :h5 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KiNeTic Postat Martie 2, 2010 Partajează Postat Martie 2, 2010 Re: Superkarpata - discutie generala Anul trecut s-au dat baietii prin lanurile de porumb din comuna Slimnic, prin terenul pe care il posed din satul Buia, Albi......(jud Sibiu)etc..... Anul acesta ii voi astepta cu pusca....sunt la vanatoare pe tereul meu......asadar impusc pe cine prind. cine mai are pusca astept sa ma contacteze....sa mergem la vanatoare. Daca eu nu ma dau pe terenurile lor......nici ei sa nu se dea pe terenul meu.. Cred ca asta e singura solutie. OFFROAD CLUB SIBIU Cand am fost mic am fost samurai.....acum am mai crescut Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cotizo Postat Martie 2, 2010 Partajează Postat Martie 2, 2010 Re: Superkarpata - discutie generala Si daca tot au pofta de tara lui Dracula, putem sa-i prindem in capcane, sa-i legam cu lanturi in cetati sasesti parasite, sa le bem sangele demonstrativ - a la Gaahl de la Gorgoroth - ca sa aiba ce povesti cand se intorc pe forumul lor... Serios acum, inafara de fapteloe izolate de calcare a unor culturi - cum s-a mentionat mai sus - nu se poate spune ca fac mai mult rau decat am face si noi cand ne dam cu masinile noastre. Vorba lui Silviu, prima preocupare ar trebui sa fie stoparea exploatarilor forestiere abuzive si a turismului manelist si distructiv; dar toatea stea au si un revers: in Austria plimbarea cu un 4x4 prin padure nu mai e posibila. Si planeta asta nu se afla in Univers pentru bunul plac a unor guverne - nu trebuie sa fiti de acord 100% cu un anarhist old-school ca mine, dar nu-i asa ca puteti vedea "the big picture"? Niciodata nu esti destul de paranoic... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
u2_2 Postat Martie 2, 2010 Partajează Postat Martie 2, 2010 Re: Superkarpata - discutie generala ... Serios acum, inafara de fapteloe izolate de calcare a unor culturi - cum s-a mentionat mai sus - nu se poate spune ca fac mai mult rau decat am face si noi cand ne dam cu masinile noastre. depinde de care "noi"vorbesti... daca vorbesti depre cei care respecta regulile de off-road, postate pe aici, pe forum, sau daca vorbesti despre cei care ar intra cu masina in pestera Ursilor. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Petre Niteanu aka bullbar Postat Martie 3, 2010 Partajează Postat Martie 3, 2010 Re: Superkarpata - discutie generala Uitati un mic amanunt: in istoria devenirii rurale, GARDUL DESPARTITOR a marcat o evolutie importanta atat in comportamentul uman, cat si in dezvoltarea comunitatilor de pastori si agricultori. Daca taranul roman si-ar delimita proprietatea ar fi pus la adapost, dar mai ales ar avea dreptul sa se planga. Vorbind strict ontopic, plangerile oamenilor sunt legate de calcarea terenurilor, nu? Dar oare noi nu le-am calcat terenurile de zeci de ori neavand macar habar ca acolo este terenul vreunuia? Daca tot terenul Romaniei a fost deja impartit, va spun eu ca a fost, nicaieri nu mai poti sa faci offroad fara sa ceri permisiunea, dar...CUI? Vorbim vorbe, pentru ca ce le reprosati voi nemtilor sau austriecilor, reprosez eu ciobanilor cu oile in transhumanta. Mi-au calcat terenurile si mi-au distrus culturile....si...n-am putut sa fac nimic. Tata a incercat sa imprejmuie cele 40 de hectare, dar nemernicii rupeau gardurile. Am pus oameni cu pusti si caini si dupa 10 ani de eforturi financiare inimaginabile, printre ciobani s-a instituit regula: "Nu prin terenul boierului, ca ne impusca oile". Deci....omul e om si stie doar de frica, asa ca Superkapata sau TAT-ul sau mai stiu eu ce alta competitie va fi "legala" doar daca fiecare parte va depune eforturi sa se protejeze si va fi obligata sa respecte anumite reguli nescrise, dar universal valabile pe Terra! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KiNeTic Postat Martie 3, 2010 Partajează Postat Martie 3, 2010 Re: Superkarpata - discutie generala Hai sa-ti dau dou ciatate celebre .....poate o sa intelegi!!!!!!!! Sunt român şi, ca român mă socot buricul pământului. Că dacă n-aş fi român, n-aş fi nimic. Nu mă pot imagina francez, englez, german. Adică nu pot extrapola substanţa spiritului meu la alt neam. Sunt român prin vocaţie. Tot ce gândesc devine românesc. - Petre Tutea România este a românilor, a tuturor românilor şi numai a românilor! - Nicolae Iorga Asa ca, deci, conjunctie conclusiva, nu suport sa-mi sara gardul pus de mine niste G-uri sau alte acareturi......mai ales din alta tara. Oricum am fost subjugati din cele mai vechi timpuri.... OFFROAD CLUB SIBIU Cand am fost mic am fost samurai.....acum am mai crescut Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Petre Niteanu aka bullbar Postat Martie 3, 2010 Partajează Postat Martie 3, 2010 Re: Superkarpata - discutie generala @kinetic ce crezi tu ca n-am inteles eu? Ca n-am inteleges ce ai vrut sa spui prin citatele alea raportate la postul meu! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KiNeTic Postat Martie 3, 2010 Partajează Postat Martie 3, 2010 Re: Superkarpata - discutie generala In primul rand......poate ca taranul roman nu are bani saracu' sa-si mai faca un gard nici macar din nuiele uscate - GARDUL DESPARTIROR atat de marcant al evolutiei --- ii mai trebuie si autorizatioe de constructie......culmea prostiei - deci practic nu are voie sa se planga pt ca nu are bani. Citat: ,,Daca taranul roman si-ar delimita proprietatea ar fi pus la adapost, dar mai ales ar avea dreptul sa se planga'' Raspuns..conclusiv: Daca taranii nu au bani nu au dreptul sa se planga....asta inteleg eu.....si daca mai are si o vaca pe care o duce la pascut in fundul gradinii care i-a fost arata de G -uri ......mai moare si de foame. Biata vaca.....biata tara noastra....bietul taran....bietul urmas al Dacilor. Pot spune ca suntem intr-o mare BUDA. OFFROAD CLUB SIBIU Cand am fost mic am fost samurai.....acum am mai crescut Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Petre Niteanu aka bullbar Postat Martie 3, 2010 Partajează Postat Martie 3, 2010 Re: Superkarpata - discutie generala @kinetic, te rog sa nu o luam offroad. "Gardul" - delimitarea - nu are nevoie de aviz de constructie, decat daca este constructie. Amplasarea de avertizoare cu inscriptia "Proprietate privata! Accesul interzis" plus acel semn auto universal ar fi exact de ceea ce are nevoie. Nu vreau sa transformam aceasta discutie intr-o disputa personala, dar amplasarea din loc in loc a unor tarusi cu avertizari si aventual o sarma intre ei nu e mare lucru. Nu cred ca vreun neamt ar darama "tarusul si sarma omului" doar ca sa urmareasca un traseu. Nici romanii nu cred ca ar face asta. Ca fond al discutiei, eu am propus o solutie: un gard (ieftin si care nu necesita autorizatie, nu gard din caramida sau beton). Tu spui ca nu se poate si apoi aruncam discutia pe taramul nationalismului. Hai sa fim seriosi, in epoca moderna nu vrea nimeni sa cucereasca o tara ca Romania. Ar trebui sa investeasca in ea si e criza. Oricum suntem "cumparati" asa ca solutiile simple sunt cele eficiente: ai gard, l-a trecut, faci ce vrei! N-ai gard? Ei bine, atunci cand tu vii cu pusca la ochi te iau si eu in colimator pt ca esti agresor si nu m-ai avertizat prin nimic ca sunt pe proprietatea ta. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KiNeTic Postat Martie 3, 2010 Partajează Postat Martie 3, 2010 Re: Superkarpata - discutie generala Se pare ca nu ai inteles nimic!!!! Orice constructie este insotita de aut.de constructie.... Pt imprejmuirea unui teren se scoate certificat de urbanism....dupa care se face proiectul DTAC. Nu poti imprejmui un teren daca nu ai un plan cadastral vizat de cei de la OCPI (oficiul cadastru si publicitate imobiliara) si ca sa te convingi cauta putin in MO legea nr.50/1991, republicata, art.3 lit.d) imprejmuiri si mobilier urban, amenajari de spatii verzi, parcuri, piete si alte lucrari de amenajare a spatiilor publice necesita autorizatie de constructie. Si daca tot nu crezi ca vreun neamt nu trece prin PROPRIETATE PRIVATA, tu fiind ziarist....ia te rog legatura cu ferma de mere din Slimnic...si intreaba-i ce s-a intamplat anul trecut. Si nu arunc discutia pe taramul nationalismului.....o arunc doar spre realitate.. Eu avand gard l-au rupt si au trecut peste.... Oricum ai avut un comentariu nefonadat ......si chair nu mai intereseaza daca o sa-mi dea cineva ban sau nu.......Dar inainte sa mai contrazici pe cineva documenteaza-te te rog.....si nu mai scrie in necunostinta de cauza. O zi buna sa ai. OFFROAD CLUB SIBIU Cand am fost mic am fost samurai.....acum am mai crescut Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KiNeTic Postat Martie 3, 2010 Partajează Postat Martie 3, 2010 Re: Superkarpata - discutie generala uite si legea OFFROAD CLUB SIBIU Cand am fost mic am fost samurai.....acum am mai crescut Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Petre Niteanu aka bullbar Postat Martie 3, 2010 Partajează Postat Martie 3, 2010 Re: Superkarpata - discutie generala @kinetic nu-ti da nimeni ban, dar incearca sa nu fi agresiv. Pt bete infipte in pamant cu semne de interzis si o sarma intre ele nu-ti da nimeni amenda. Daca citesti ce ai postat, ai sa vezi un cuvant acolo.... "URBAN"!!!! Campul tau este in mediul urban???? Este ca si cum ai spune ca ai incalcat legea pentru ca ai plantat "gard viu" la marginea proprietatii tale. Legea are un spirit si acela este calea de urmat. Cat priveste faptul ca sunt "ziarist", aici...esti un pic in necunostinta de cauza: nu mai sunt ziarist de o buna perioada de timp iar formatia mea este cea de jurist, NU de jurnalist! Hai sa pastram o distanta confortabila politetii intre noi doi si sa nu trecem la evaluari personale sau mai stiu eu ce! Numai bine! P.S. Voi chiar atat de mult urati ziaristii sau doar pe mine?:ha: Pt ca nu exista post in care parerea mea sa nu fie pusa sub semnul intrebarii din cauza faptului ca "sunt ziarist". :ypu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KiNeTic Postat Martie 3, 2010 Partajează Postat Martie 3, 2010 Re: Superkarpata - discutie generala Un pom este mobilier urban.....un stalp de inalta tensiune iar este mobilier urban.....deci urban repprezinta si campul - suprafata de teren extravilan si intravilan----- Si cat despre imprejmuirea terenului tau in mediul extravilan....e cam greu....pt ca mai vin si vecinii parcelari.......cu anumite pretentii.....legea proprietatii la noi in tara este intre ghilimele. Spre exemlu un camp....cum poti tu sa stii de unde pana unde e terenul tau....daca langa acel teren mai sunt si alti proprietari.....care nici ei nu stiu de unde si pana unde...... Iar 80% din trerenurile extravilane nu sunt inscrise in CF (cartea funciara).....deci nu e o evidenta clara. Asadar se nasc intrigi intre proprietarii de terenuri.....pe langa faptul ca nu poti tu sa-ti imprejmuiesti ceva fara DTAC. Si daca plantezi un gard viu - care este imprejmuire - iti trebuie aprobare. Scuza-mi impertinenta totusi....dar m-a deranjat fraza cu dreptul de a contesta al bietului taran. OFFROAD CLUB SIBIU Cand am fost mic am fost samurai.....acum am mai crescut Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stane Postat Martie 3, 2010 Partajează Postat Martie 3, 2010 Re: Superkarpata - discutie generala KiNeTik, proprietarule, pe ce baza ti-ai dobandit dreptul? Faci trimiteri la legi din MO pe care nu le stii. Cartea Funciara cuprinde toate proprietatile pentru care s-au emis titluri de proprietate inca in baza Legii 18/1990. Ele sunt acolo. Platesti un cadastrist, daca vrei, si-ti delimiteaza terenul. Il ingradesti cu gard de uluci si sarma ghimpata, pentru care n-ai nevoie de autorizatie de constructie. (pentru fundatie cu beton-da). Eu acum lucrez la o harta cu zonele de evitat in offroad, cand vad atati puscasi si haiduci care scriu pe forumul asta. Daca puneti si niste coordonate mi-ar fi mai usor. Sa nu mai zic ca discutiile n-au nici o legatura cu titlul topicului. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KiNeTic Postat Martie 3, 2010 Partajează Postat Martie 3, 2010 (editat) Re: Superkarpata - discutie generala Am facut trimitere la legea 50/1991......deci stiu legea Iar cartea funciara nu cuprinde toate proprietatile pnetru care s-au emis titluri de proprietate. Si asta cu fundatia de beton de unde ai scos-o? Sau nici tu nu intelegi ce e aia imprjmuire.......si pt imprejmuire iti trebui poiect in baza unei masuratori cadastrale vizate de OCPI si dupa care intabulate in CF. Cand vad atiti destepti pe forumul asta ma apuca spumele........ si ca si lege iti dau si tie una de studiat: Art. 17. Oficiul judetean de cadastru, geodezie si cartografie este imputernicit sa execute, direct sau prin persoane autorizate, lucrari tehnice privind comasarile, parcelarile, schimburile de tere- nuri si rectificarile de hotar dintre unitatile administrativ-teritoriale, altele decat cele stabilite in competenta oficiilor de cadastru agricol si organizarea teritoriului agricol prin Legea fondului funciar nr. 18/1991. Operarea acestora in planurile si registrele cadastrale se realizeaza de catre oficiul judetean de cadastru, geodezie si cartografie. Art. 21. Cartea funciara este alcatuita din titlu, indicand numarul ei si numele localitatii in care este situat imobilul, precum si din trei parti: A. Partea I, referitoare la descrierea imobilelor, care va cuprinde: a) numarul de ordine si cel cadastral al fiecarui imobil; b) suprafata terenului, categoria de folosinta si, dupa caz, constructiile; c) amplasamentul si vecinatatile; d) valoarea impozabila. B. Partea a II-a, referitoare la inscrierile privind dreptul de proprietate, care cuprinde: a) numele proprietarului; b) actul sau faptul juridic care constituie titlul dreptului de proprietate, precum si mentionarea inscrisului pe care se intemeiaza acest drept; c) stramutarile proprietatii; d) servitutile constituite in folosul imobilului; e) faptele juridice, drepturile personale sau alte raporturi juridice, precum si actiunile privitoare la proprietate; f) orice modificari, indreptari sau insemnari ce s-ar face in titlu, in partea I sau a ll-a a cartii funciare, cu privire la inscrierile facute. C. Partea a III-a, referitoare la inscrierile privind dezmembramintele dreptului de proprietate si sarcini, care va cuprinde: a) dreptul de superficie, uzufruct, uz, folosinta, abitatie, servitutile in sarcina fondului aservit, ipoteca si privilegiile imobiliare, precum si locatiunea si cesiunea de venituri pe timp mai mare de 3 ani; b) faptele juridice, drepturile personale sau alte raporturi juridice, precum si actiunile privitoare la drepturile reale inscrise in aceasta parte; c) sechestrul, urmarirea imobilului sau a veniturilor sale; d) orice modificari, indreptari sau insemnari ce s-ar face cu privire la inscrierile facute in aceasta parte. Datele din cartea funciara pot fi redate si arhivate si sub forma de inregistrari pe microfilme si pe suporturi accesibile echipamentelor de prelucrare automata a datelor. Acestea au aceleasi efecte juridice si forta probatoare echivalenta cu inscrisurile in baza carora au fost redate. Art. 22. Dreptul de proprietate si celelalte drepturi reale asupra unui imobil se vor inscrie in cartea funciara pe baza actului prin care s-au constituit ori s-au transmis in mod valabil. Si acum intrebarea mea: Cati dintre tarani si-au notat terenul in CF? Eu zic ca are f mare imp. cu topicul. - din moment ce e discutie generala:wink: Editat Martie 3, 2010 de KiNeTic OFFROAD CLUB SIBIU Cand am fost mic am fost samurai.....acum am mai crescut Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate