unde Postat Februarie 12, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 12, 2010 Re: Vibratie in volan... care a disparut Salutari tuturor, Revin cu problema vibratiei in volan la Jimny-ul meu... Am observat vibratia ce apare pe la 70-80 la ora dispare de tot in momentul in care iau o curba la stanga (drept urmare, centrul de greutate al masinii se duce in dreapta). Daca intru pe un drum drept, pana nu iau o curba spre dreapta (cu mutarea centrului de greutate) vibratia imi dispare. Asa facea si al meu, numai ca trebuia sa iau curba la dreapta. O vizita la elevator a scos la iveala faptul ca rulmentii king pin aveau joc pe dreapta. Problema nu e by design pentru ca masini noi nu o au, iar la a mea s-a putut rezolva. Suzuki Jimny 1.3i 2004 "There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Gil Postat Februarie 16, 2010 Partajează Postat Februarie 16, 2010 Re: Vibratie in volan... care a disparut Adevarul cred ca e undeva la mijloc, si spun asta pentru ca am condus si am fost pasager destul de mult timp intr-un Jimny nou-nout luat de la reprezentanta, care avea aceasta problema. Posesorul lui a obosit sa-i tot centreze rotile iar masina s-a intors pana la urma la reprezentanta (era in leasing, nu mai explic..) cu aceeasi problema nerezolvata. Culmea, rotile cu tot cu jenti au ajuns pe Samuraiul meu, au fost montate exact in aceeasi ordine si nu vibreaza deloc in conditiile in care am montat un amortizor de directie nou inainte. Si am si eu un pic de joc la rulmentii kingpin pe fata, stanga.... De asemenea, o vibratie a puntii fata am experimentat-o de curand din cauza faptului ca un "mester", cand mi-a inlocuit kit-ul de ambreiaj, a desfacut cardanul fata din culisanta si l-a pus la loc exact invers (180 de grade intre semne). Azi am remediat problema si nu mai vibreaza. Si vibratia aparea pe la 60km/h.... Oricum, bine c-ai rezolvat, e o problema suparatoare care da ceva batai de cap. :br Never Underestimate the Power of Stupid People in Large Groups Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
unde Postat Iunie 22, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 22, 2010 Re: Vibratie in volan... care a disparut Sa dezgropam putin acest topic: intre timp am trecut la sosonii de vara (cu alte jante). Echilibrarea rotilor am facut-o la alta vulcanizare si cel putin pina la 100 de km/h nu am nici o vibratie. Suzuki Jimny 1.3i 2004 "There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
LorDeko Postat Iunie 22, 2010 Partajează Postat Iunie 22, 2010 Re: Vibratie in volan... care a disparut @unde , mai sap si eu putin :D .Ce vreau sa zic e ca volanul sta putin spre stanga si daca il tin pe pozitie o ia spre dreapta masina :) . La fel se intampla si daca iau mana de pe volan, trage dreapta :).Asta s-a intamplat dupa o gramada de bolovani luati pe nepregatite ca erau ascunsi prin namol :) sau pe marginea santului si ingropati in namol :). Totusi am ramas uimit ce rezistena e veverita :),chiar sunt mandru de ea.Acum stiu ca poate mai mult! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
unde Postat Iunie 22, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 22, 2010 Re: Vibratie in volan... care a disparut Nu cumva la tine e strimba vreuna din barile de la directie?... Sau mai rau amindoua? In teren e bine sa mergi cu presiune mai mica in anvelope. Cred ca 1 bar ar fi ok, ca sa nu risti mult sa dejantezi. Dar hai ca sintem off-topic. Suzuki Jimny 1.3i 2004 "There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
LorDeko Postat Iunie 22, 2010 Partajează Postat Iunie 22, 2010 Re: Vibratie in volan... care a disparut Nu sunt atinse deloc, sunt drepte :) Tre s-o duc la doctor putin, sa-i vad unghiul de fuga si sa iau toata directia la controlat piesa cu piesa. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
unde Postat Mai 16, 2011 Autor Partajează Postat Mai 16, 2011 Re: Vibratie in volan... care a disparut Updates: Am pus gumele de vara si le-am re-echilibrat la o alta vulcanizare. Rezultatul: nici o vibratie in volan http://sx4club.ro/Smileys/yahoo/4.gif PS: jante stock de otel + gume de dimensiune stock (205/70R15). Suzuki Jimny 1.3i 2004 "There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate