Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Cruci cardanice si cadrane -Niva 1600

moshu68

Postări Recomandate

Buna dimineata domnilor!

La gresarea facuta acum catva timp am observat putin joc la crucea spate a cardanului fata,avea ceva unsoare dar cand am incercat sa-l gresez am ramas cu gresorul in tecalemit si am zis:sa rupsa, sa rupsa, asta e frate ,il scot,il schimb si merg mai departe...

Ma uitai la gresor:rusesc,bine facut,dar,rupt-cauza? :twisted:

Dupa umila mea parere:ori fu lovit de ceva(acolo intre cruci sa sara o pietricica??? :twisted: ),ori la gresarea anterioara pe care n-am facut-o eu l-a fortat si se rupsa,ori bag de sama ca fusai eu ala prostu care "n-a mai gresat pana acum " si-l rupsai!!!!!!

Buuuun!

Acu ca fu la mine ,fu la mine frate dar cand o gresai si pe a lu" Denis(Craiova13abc) si vazui ca nu intra mustiucul pe gaura intre cruci,ii zizai:ba frate la tine trebe alta scula,mai tanara,mai flexibila,nu ca a mea rigida ,mai ales ca la a ta are gaura (intre cruci) mai stamta si are si ala,de ma tamburusu"ala in forma de L,nu ca la a mea lung si sa atarne :grin:

Drept urmare,ca sa inteleg,de ma ca sa intelag si eu,o fi baba mea asa diferita la cardan de a lu Denis?...ca doar la calarit am facut schimb intelegeti voi ce vreau sa spun nu?...

Inrebarile fratilor sunt:

1-diferente intre cardane la 1600 fata de 1700i estem?

2-diferente intre crucile cardanice de 1600 fata de 1700i,estem?

3-de gresoare am vazut ca e,da',de unde iau frate de alea lungi cum le are a mea? :) ca catai pe acileasa pe la noi si nu prea gasii :p

Umil astept raspuns de la oameni care se pricep si care incercara si de ale tinere si de ale batarne ca de:aia batarna o jumoli mai greu da face ciorba buna :banana

Cu respect maxim!

bau bau
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Cruci cardanice si cadrane -Niva 1600

Auzi, eu am nevasta din Chisinau, adica moldoveanca, dar nu am inteles ce scrii tu pe aici :ha: Dar gasesti cruci cardanice la magazine vreo 60 de lei una.Bafta

Link spre comentariu

Pe site-ul celor cu piese de Lada de la Cluj am vazut ca au de vanzare doua tipuri de curci cardanice:

-de 24 de mm fara gresor

-de 28 mm cu gresor

Deocamdata nu stiu care, cum se potrivesc ca nu am schimbat crucile pe la masina mea.

Link spre comentariu

Si atunci ce facem domnilor cum le gresam , daca dam cardanele jos este mai accesibil ?si moshu68 de unde poate sa ia gresoare ,chiar nu se gasesc ?

Daca le dai jos le poti gresa fara probleme. Si daca tot le ai date jos inlocuieste gresoarele alea scurte cu unele mai lungi.(nu stiu pe unde s-ar putea gasi diferite tipuri de gresoare dar "goagalul" o sa fie de ajutor).

Link spre comentariu

Si atunci ce facem domnilor cum le gresam , daca dam cardanele jos este mai accesibil ?si moshu68 de unde poate sa ia gresoare ,chiar nu se gasesc ?

Daca le dai jos le poti gresa fara probleme. Si daca tot le ai date jos inlocuieste gresoarele alea scurte cu unele mai lungi.(nu stiu pe unde s-ar putea gasi diferite tipuri de gresoare dar "goagalul" o sa fie de ajutor).

m am plans la rusi in galati si mi au dat niste gresoare mai lungi de vo 2,5 cm (sincer cred ca s prea lungi) dar ei mi au spus ca cei din balta braiei asa fac ,eu inca nu am incercat !!

VIATA-I GREA DAR TRECE !!!:ypu
Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

m am plans la rusi in galati si mi au dat niste gresoare mai lungi de vo 2,5 cm (sincer cred ca s prea lungi) dar ei mi au spus ca cei din balta braiei asa fac ,eu inca nu am incercat !!

Daca ti-au adus de alea lungi si subtiri este fb,esti fericit, eu caut de vreo 2 saptamani in Craiova si nu gasesc. :twisted:

Daca ai mai multe arunca-mi si mie vreo doua :) Multam! :hi

bau bau
Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Inca nu am gasit gresoare lungi,am pus scurte si e mare belea cand vreau sa gresez,trebuie sa dau cardanul jos.

Teo te rog sa-mi trimiti si mie daca se mai gasesc pe la voi,ca eu am cautat si nu am gasit:hl

bau bau
Link spre comentariu

1-diferente intre cardane la 1600 fata de 1700i

Grosimea culisantei , si forma dintilor de pe culisanta

2-diferente intre crucile cardanice de 1600 fata de 1700i

Niva pina la 1998 cruce de 24 mm

Niva dupa 1998 cruce 28 mm cu gresor

3-de gresoare am vazut ca e

Pentru gresoarele de cruce exista in setul de decalemitru un furtun al naibi de subtire , care incape in locasul respectiv cu crucea tasucita la 45 grade

Link spre comentariu

@niva-multumesc!

Am facut rost de un tecalemit rusesc,se incarca usor,e usor de manevrat,dar are stutul fix,se muleaza usor pe gresoarele rusesti.

Nu am atelier sau garaj,asa ca imi este greu sa dau cardanele jos mereu cand vreau sa gresez.

Am incercat si ungatoare romanesti,si mai vechi,si mai noi,si cu furtun,si fara,cel mai bun este asta rusesc care merge bine.

Cu stima!

bau bau
Link spre comentariu

Salutare.Eu am facut rost de doua cruci cardanice care au gresoarele filetate in capatul pastilei.nu mai am probleme cu gresatul cardanului de fata dar a ramas cel de spate.

Link spre comentariu

Salutare.Eu am facut rost de doua cruci cardanice care au gresoarele filetate in capatul pastilei.nu mai am probleme cu gresatul cardanului de fata dar a ramas cel de spate.

Amanunte si mai multe informatii,te rog:?:

De unde,cat te-a costat si ce fel de gresoare are?

:tk

bau bau
Link spre comentariu

Crucile le-am cumparat din obor de la rusi.ptr cardanul de spate nu am gasit .Este vreo diferenta la grosimea crucilor intr-e cardane?sau masina mea le are schimbate?

Link spre comentariu

Cardanele mele au culisantele identice,dar crucile sunt diferite.Pe fata am cruci de 28mm iar pe spate cruci de 24.Cardanele model nou stiam ca difera la culisanta de cele vechi .Cu crucile am avut probleme la lungimea lor,ptr ca nu mai intrau sigurantele dar pana la urma am gasit in sacul lui Fiodor.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare