Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

sistem de coordonate WGS 84 ?

Vizitator horza

Postări Recomandate

Salut,

nu are legatura neaparat cu offroad-ul dar aici am stiut ca exista lume care se pricepe -

Mi se cere sa inregistrez coordonatele unor obiective (in constructii) in sistem wgs 84. E ceva special cu sistemul asta? - wikipedia zice ca e sistemul actual de coordonate folosit in cartografie, daca am inteles bine.

Mi s-a mai spus ca imi trebuie nu stiu ce sisteme gps omologate, ca sa pot face (cititi - "lua banii") pe aceste inregistrari. Exista asa ceva stie cineva ? Sau e doar bullshiat si merge si cu un pda+un soft de gps mai special.

Multumesc, don't ban me :P

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: sistem de coordonate WGS 84 ?

Salut,

nu are legatura neaparat cu offroad-ul dar aici am stiut ca exista lume care se pricepe -

Mi se cere sa inregistrez coordonatele unor obiective (in constructii) in sistem wgs 84. E ceva special cu sistemul asta? - wikipedia zice ca e sistemul actual de coordonate folosit in cartografie, daca am inteles bine.

Mi s-a mai spus ca imi trebuie nu stiu ce sisteme gps omologate, ca sa pot face (cititi - "lua banii") pe aceste inregistrari. Exista asa ceva stie cineva ? Sau e doar bullshiat si merge si cu un pda+un soft de gps mai special.

Multumesc, don't ban me :P

Ce scrie pe wiki e o descriere foarte buna a WGS 84.

Toate PDA/GPS-urile uzuale merg pe WGS 84. Oricum, nu e o problema, orice coordonate, in orice sistem de referinta se pot converti in coordonate in alt sistem de referinta.

Probabil ca aparatele "omologate" se refera la D-GPS-uri se folosesc in cartografie pentru a ridica coordonatele cu mare precizie, dar tot in WGS-84 lucreaza.

Oliver

Suzuki Samurai 413 1994 TNT - Priceless

Toyota LandCruiser HDJ 80

Link spre comentariu

In topografie si aplicatii in constructii se foloseste alta clasa de aparate GPS. De fapt acceiasi senzori care se bazeaza pe inregistrari repetate si raportate la referinte precis determinate. Precizia devine centimetrica. Aparatura si softurile de prelucrare a datelor sunt foarte scumpe, asa ca te sfatuiesc sa apelezi la colaborarea unui topometrist care detine astfel de aparatura.

Intra si pe forumul topografilor(vei primi multe oferte)

http://topograf.3xforum.ro/

Daca vrei sa citesti generalitati despre GPS, ia aici:

Link spre comentariu

wgs 84 este numele unui elipsoid de rotatie adoptat la nivel european in anul 1984 ca plan de proiectie in zona europei pentru cartografieri si nu numai.

cam tot ce inseamna sistem gps in zona europei functioneaza cu acest sistem de referinta...nu are rost sa-ti detaliez acum...probabil ca nu ai nevoie de prea multa stiinta.

nu e vrajala- chiar exista

cine ti-a solicitat coodonatele respective probabil ca ti-a dat si o clasa de precizie.

in cazul in care te satisface precizia de 2-3 metri poti obtine coordonatele cu un pda cu un soft gps.

daca ai nevoie de precizie mai buna iti recomand sa apelezi la firme specializate care detin receptoare gps geodezice- se obtin precizii de cca 5 cm

atentie in cazul utilizarii pda-urilor in interioare- chiar daca ele iti calculeaza niste coordonate si o precizie de calcul a acestora trebuie sa stii ca in zone unde semnalul gps este slab precizia poate ajunge si la 20-30 m(vezi gps-urile de navigatie care iti arata cateodata ca mergi pe langa drum desi tu vezi ca ai asfalt sub roti).

daca ai nevoie de firme specializate in domeniu da-mi un pm.-iti voi furniza cateva contacte ale unor firme cu care mai colaborez eu.

BAFTA!

It`s not that WHERE you go....it`s WHICH way you get there!

Auto: TOYOTA 4Runner

Moto: BMW K 100 RS, BMW K 1100 RS

NU FURA!.....GUVERNUL URASTE COMPETITIA!

Link spre comentariu

Vizitator horza

va multumesc pentru raspunsuri - am sa incerc sa aflu mai multe detalii despre ce clasa de aparate imi trebuie. Presimt ca vor fi din cele scumpe si greu de gasit, ca intotdeauna :)

O zi buna

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare