Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

O noua Toyota a iesit la lumina - LC80, 4.2, `97

razvanutza

Postări Recomandate

Salut,

Asa cum spuneam intr-un post anterior m-a cam prins microbul 4x4, asa ca m-am hotarat sa iau un utilaj cu pedigrere....

Dupa o saptamana de 'dat' pe forum cate zece ore zilnic, zeci de telefoane si cateva drive-teste mai mult sau mai putin placute, m-am oprit la ... Toyota Land Cruiser din 1997, model 80. Inmatriculata in RO, fosta masina Connex, achizitonata de la Adras. Motor 4.2 motorina, 380 000 km.... Pret: 5500 EUR+TVA

De ce am ales aceasta masina si nu altele?

1. Renumele. Atata lume lauda LC si Patrolul (considerate a avea o liga proprie), incat mi-am zis ca nu poate fi numai publicitate ... Patroluri am vazut cateva, dar erau prea 'tunate' pentru gustul meu...

2. Masina arata bine (atat optic cat si mecanic): Am verificat-o la GTC (inclusiv istoricul de service)

3. Masina este inmatriculata RO, inregistrata ca si autoutilitara (impozit mic, dar numai 3 locuri pe talon)

4. Toata suma pe factura - deduc o parte din cheltuieli pe firma

5. Tractiune permanenta 4x4 - am inteles ca e destul de utila pe asfalt cu intemperii (zapada, ploaie, etc).

Ca si confort, e aproape "cheala": aer conditionat, CD-player.... si cam atat...

Ca si urgente la ea am urmatoarele:

1. Trebuie schimbat cardanul fata (sau numai flansa care face legatura intre cardan si cutie). De altfel cei de la GTC l-au dat jos, riscam sa se rupa si sa strice alte minuni. Caut unul second-hand sau poate reconditionare? Pun poze.

2. Trrebuie sa schimb distributia (curea, role): s-au depasit 2000 km fata de revizia normala...

3. Niste simeringuri de la roata spate scapa ulei.

In afara de cele de mai de sus, mi s-a recomandat sa schimb toate uleiurile si filtrele, masina a stat pe bara vreo 2 ani...

Ca si imbunatatiri, deocamdata o sa ma multumesc cu niste anvelope noi mai de Doamne-ajuta (cred ca BFG-uri MT de 31,5) si probabil un troliu... Masina a avut troliu, dar cei de la Connex le-au dat jos... As fi pus si un portbagaj deasupra, dar mi se pare cam mult 12 mil pe ceva care o sa folosesc numai in caz ca se rastoarna masina.

Orice alt sfat e bine venit. Inclusiv la problema cardanului...

Am fost in :lr cu :old ca :dr1. A fost :ih
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: O noua Toyota a iesit la lumina

baga poze! :h5 este varianta cu 24valve banuiesc...si 3blocante :grin:

Din pacate nu am decat blocant central, de aia vreau sa-mi pun troliu... Poze o mai pun dupa ce o inmatriculez, acum nu am numere si am lasat-o la service...

P.S. Nu stiu daca la problema cu cardanul sa pun poze aici , sau sa deschid topic la probleme tehnice?

Link spre comentariu

Da vad ca esti hotarat si rapid :1

Nu ca ar avea vreo diferenta, dar lumea de la connex zice ca de la ei LCurile au plecat pe la 700 000 km...

Era misto daca aveai blocantele din fabrica :p

Pe de alta parte, fiind motorul mare, va fi usor sa pui roti MARI.

Nu te opri la 31, du-te macar la 33 pe masina atat de mare.

Tinand cont ca mai ai un xtrail, eu pe masina 'de teren' as merge direct pe simexuri, diferenta e imensa. Vezi ca GTC are de vanzare si niste simexuri de 33 (second, dar simex originale!) , cu tot cu jante cu ET negativ la un super pret.

Intreaba-l pe Georgenis ce a facut el ca sa puna 35uri, ca merita stiut.

Legat de cardan, daca nu gasesti dezmembrari, etc, iti sugerez calduros sa contactezi pe Compa Sibiu, sa le trimiti cardanul cel vechi si iti vor face ei unul nou la un pret excelent.

Ai putea sa il contactezi si pe RUNE, ar face aceeasi treaba (se spune ca mai bine, dar Compa e o superfabrica) dar probabil te-ar costa de vreo 3-4 ori cat la compa...

Link spre comentariu

Sau... ai putea cauta in SUA...aici:

http://www.jtoutfitters.com/index.php?osCsid=4f08j9es82epfmighs5qd2ti07

http://www.sor.com/sor/index.tam

http://coolfj40.stores.yahoo.net/

Si nu te speria chiar daca are 700 000 km daca este intretinut bine mai face cel putin 300 000 km

Link spre comentariu

Felicitari pentru achizitie! Pretul este putin mare tinand cont ca nu are blocante si este fara turbo. Dar daca este in stare buna atunci merita. Este modelul HZJ80 cu motorul 1HZ fara turbo si cu injectie indirecta. Nu are 24 de valve. Ar merita sa ii pui blocante, ramane impotmolita destul de repede fara, datorita greutatii destul de mari, insa cu blocante nu iti vine sa crezi ce poate face. Deasemenea se poate pune turbo si la motorul acesta fara probleme si fara sa fie nevoie de decomprimare.

Merita sa iei suspensia OME +3", este acelasi pret ca celelalte si iti incap 35-uri. Insa nu stiu cum va merge dupa aceea deoarece nu are turbo. Oricum la HZJ rapoartele cutiei sunt mai mari pentru a compensa puterea mai mica si s-ar putea sa fie ok.

Link spre comentariu

Deja am inceput sa invati termeni noi :hi

Masina are pe bune 'numai' 380 000 km (am istoric aproape complet). Inclusiv pe capacul de la rola de distributie scrie data/nr. de km de la ultima schimbare, care corespunde exact cu factura.... Oricum, asa cum spunea foarte plastic dl. Alex de la GTC,' trebuie sa fii un mare-mare dobitoc sa reusesti sa prajesti un astfel de motor ' . Sper sa nu fiu eu primul... :h5 Atat de bine stia masina, incat mi-a spus si ce aripa a fost schimbata si cand :ha:

Link spre comentariu

Daca nu ma insel si cred ca nu , cineva de aici de pe forum a "reusit "perfomanta de a praji un asemenea motor

Link spre comentariu

S-o stapinesti sanatos.......si sper sa nu aud ca vrei s-o tai si tu :grin:

Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată.

Dream It, Do It, Live It....

Link spre comentariu

Nu am zis ca stiu una mai ieftina, am zis ca e fara blocante si fara turbo. Puntea spate este semi-floating si cu tamburi daca nu ma insel... Sa ii puna blocante mai costa minim 2000 de euro. De turbo nu mai zic. In rest masina arata foarte bine. Acum depinde si ce vrea sa faca cu ea. Pentru plimbari soft si medii este ok asa, fara blocante.

Link spre comentariu

Nu am zis ca stiu una mai ieftina, am zis ca e fara blocante si fara turbo. Puntea spate este semi-floating si cu tamburi daca nu ma insel... Sa ii puna blocante mai costa minim 2000 de euro. De turbo nu mai zic. In rest masina arata foarte bine. Acum depinde si ce vrea sa faca cu ea. Pentru plimbari soft si medii este ok asa, fara blocante.

Da, e semi-floating si tamburi. Si intr-adevar o iau pentru ture lungi si mai putin pentru 'catarat'... De aceea nici nu am vrut ceva tunat.. La aceiasi bani o luam pe a lui RZV care e mult mai bine pregatita pentru asa ceva. Am preferat in schimb un autovehicul pe care sa-l folosesc si pentru caratul caiacului, al frigiderului sau pentru e excursie in 4 la munte cu tot cu rucsaci....

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...
  • 3 săptămâni mai târziu...
  • Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare