Vizitator PATROL GR Postat Noiembrie 17, 2009 Partajează Postat Noiembrie 17, 2009 Salut tuturor ! De curand am intrat in posesia unui patrol gr , model 2005. Cum aceasta pasiune este relativ noua in topul preferintelor mele, m-as bucura daca as gasi pe forum persoane cu mai multa experienta in off road, fani GR, cu care sa impartasesc cateva opinii, etc. M-ar interesa daca exista o posibilitate sa-i micsorez consumul.. Am discutat cu cineva despre un box tunning, care nu schimba setarile motorului, dar nu stiu cat este de eficent..si costa ceva banuti ! Multumesc anticipat pentru raspunsuri ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Noiembrie 17, 2009 Partajează Postat Noiembrie 17, 2009 Re: NISSAN PATROL model 2005 Petrica, te rog completeaza si locatia de la profil ... Sa-i micsorezi consumul? :ha: Sigur se poate, iati un tico! Cel mai ieftin cip in materie de patrol! :grin: Dar care e consumul de ti se pare ca e mult? Toata lumea pe aici cauta forta, putere, motoare cat mai mari! Nimeni nu s-a plans de consum nici macar baiestii cu Jeepurile de 5.2 benzina! :grin: consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Irod Postat Noiembrie 17, 2009 Partajează Postat Noiembrie 17, 2009 Re: NISSAN PATROL model 2005 ciudata treaba cu partea de consum, pentru asta este corsa si polo etc. Cat consuma ? asa de curios ? Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alexbikerul Postat Noiembrie 17, 2009 Partajează Postat Noiembrie 17, 2009 Re: NISSAN PATROL model 2005 :)):)) consum redus ai dreptate yonutz un matiz nu tico.consuma 4 5 % :D:D:D eu cred ca daca nissanu tau consuma 20 in oras si 15 in afara e super ok:D:D:D parerea mea....a voastra care eee??? mitsubishi l200 patrol y60 2,8 patrol y60 4,2 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dulceanu ionel Postat Noiembrie 17, 2009 Partajează Postat Noiembrie 17, 2009 Re: NISSAN PATROL model 2005 Cand am cumparat prima mea masina 4X4(Mitshu pajero sport,mot 3000 benzina) l-am intrebat pe proprietar cat consuma si a inceput sa rada si mi-a zis ca inca nu exista jeep cu consum de VW lupo si mi-am dat seama ca mai bine taceam. Aici ai sa gasesti multi oameni cu experienta in off-road,dar cel mai bine ar fi sa vii la o iesire organizata.Masina ta se preteaza la off-road cu cateva modificari,sdar eu nu as baga 0 masina de 15000 E la tavaleala pt ca o sa i parte da botituri si multe zgarieturi. Fiecare zi trebuie trăită ca și cum ar fi ultima.. Off-road Alyon Team Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
HARY Postat Noiembrie 17, 2009 Partajează Postat Noiembrie 17, 2009 Re: NISSAN PATROL model 2005 Cand am cumparat prima mea masina 4X4(Mitshu pajero sport,mot 3000 benzina) l-am intrebat pe proprietar cat consuma si a inceput sa rada si mi-a zis ca inca nu exista jeep cu consum de VW lupo si mi-am dat seama ca mai bine taceam. Aici ai sa gasesti multi oameni cu experienta in off-road,dar cel mai bine ar fi sa vii la o iesire organizata.Masina ta se preteaza la off-road cu cateva modificari,sdar eu nu as baga 0 masina de 15000 E la tavaleala pt ca o sa i parte da botituri si multe zgarieturi. nissanul meu consuma decat 10litri si-o galeata :ha: :h5 :cl Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marcel Postat Noiembrie 17, 2009 Partajează Postat Noiembrie 17, 2009 Re: NISSAN PATROL model 2005 Oftopici profesionisti ce sunteti. Ori ii spuneti cit consuma un y61 si/sau variante cum poate fi redus consumul, ori va vedeti de treaba. Ok? ps: :p pps: te dai cu el odata pe luna si ai sa vezi ce putin consuma. Da, sa faci consumul lunar, nu la km, ca nu ai facut nimic :grin: :hi I Have No Idea What You Are Talking About Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Noiembrie 17, 2009 Partajează Postat Noiembrie 17, 2009 Re: NISSAN PATROL model 2005 Marcele, Y61 meu cu pompa data-n debit maxim - 25% (o mare parte o scuipa pe teava de esapament ...un fel de ninja turbo), acu dupa reglare, nu mai trage cum tragea dar papa cu toate fierataniile pe ea undeva la 14% in medie! Multumit ... :h5 consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marcel Postat Noiembrie 17, 2009 Partajează Postat Noiembrie 17, 2009 Re: NISSAN PATROL model 2005 Marcele, Y61 meu cu pompa data-n debit maxim - 25% (o mare parte o scuipa pe teava de esapament ...un fel de ninja turbo), acu dupa reglare, nu mai trage cum tragea dar papa cu toate fierataniile pe ea undeva la 14% in medie! Multumit ... :h5 Ei si tu; nu de multumirea mea era vorba aici, dar macar, ti-ai spalat pacatele :grin: :hi I Have No Idea What You Are Talking About Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Dok Postat Noiembrie 17, 2009 Partajează Postat Noiembrie 17, 2009 Re: NISSAN PATROL model 2005 Before powerbox = 15.5% After = 19% No aditional comment :P Nissan Patrol Y61 / 2006 = PATROCLE, pregatit pentru noroaie Nissan Pathfinder / 2006 = PASHA, stock + BFG/AT Bicicleta TREK 3700 "Life is not about waiting for the storms to pass ... it's about learning how to dance in the rain." 4x4Maniac's is where we are Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dulceanu ionel Postat Noiembrie 17, 2009 Partajează Postat Noiembrie 17, 2009 Re: NISSAN PATROL model 2005 Eu cred ca ati speriat omul de nu a mai dat nici-un reply :ha: Fiecare zi trebuie trăită ca și cum ar fi ultima.. Off-road Alyon Team Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Noiembrie 17, 2009 Partajează Postat Noiembrie 17, 2009 Re: NISSAN PATROL model 2005 Depinde ce cauti-putere sau consum. Compromisul unui echilibru intre ele te umple de ...acreala . Stilul de condus poate fi hotaritor . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
rd_adi Postat Noiembrie 17, 2009 Partajează Postat Noiembrie 17, 2009 Re: NISSAN PATROL model 2005 Probleme cu consumul? Reovare: Pt y60 4.2TD sau 4.2Benzina (preferabil) Pt y61 4.5 Benzina sau 4.5 Benzina (ala arabesc de 900-1000 CP) Acuma la subiect eu zic ca se poate mici consumul din pompa de injectie dar motorul va trage rau! In cazul in care in oras nu depasesti 20% eu zic ca nu merita sa faci nimic asta e masina! Eu zic ca puterea e ceea ce conteaza! Eu cu 2.8 TD cu 38-uri consum 20-30 % in oras! In afara 15% e super ok iar in teren .... nu are rost sa vorbim NISSAN PATROL GR Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator PATROL GR Postat Noiembrie 18, 2009 Partajează Postat Noiembrie 18, 2009 Re: NISSAN PATROL model 2005 Va multumesc pentru opiniile dumneavoastra ! Intr-adevar, in prima faza, m-ati speriat putin cu " agresivitatea " limbajului ..dar cred ca ma voi obisnui.. Cred ca al meu consuma undeva la 14 % in oras.. Ma gandeam sa-l duc in 12 %.. Nu mi se pare nici o performanta ..sa-mi consume 30 %.. Mai bine imi iau un tractor.. Trebuie sa consume decent..ca satisfatia sa fie maxima.. Parerea mea ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dulceanu ionel Postat Noiembrie 18, 2009 Partajează Postat Noiembrie 18, 2009 Re: NISSAN PATROL model 2005 Esti in grafic ca si consum-te-ai speriat degeaba-este un prag psihologic dar ai sa te obisnuiesti-asta este pretul pe care trebuie sa-l platesti cand conduci de sus si altii se uita cu invidie la tine.Si un aspect deloc de neglijat in caz de accident nu stiu cine face mai multa economie la bani ala cu matizul(dc mai scapa) sau tu cu nissanul.Asa ca ai facut o alegere buna. Fiecare zi trebuie trăită ca și cum ar fi ultima.. Off-road Alyon Team Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator PATROL GR Postat Noiembrie 18, 2009 Partajează Postat Noiembrie 18, 2009 Re: NISSAN PATROL model 2005 Multumesc ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Sorin Priboi Postat Noiembrie 18, 2009 Partajează Postat Noiembrie 18, 2009 Re: NISSAN PATROL model 2005 Daca nu are cirlig de remorcare sa isi puna ca sa ia o mini-cisterna cu el cind pleaca de acasa-daca mai are curajul sa faca trasee lungi :ha: :ha: :ha: Nu de alta dar ar fi pacat sa stea cu canistra sau cu sticlele in masina :ha: :ha: :ha: Si apropo : :W in the club :cl Sorin Priboi, aproape pieton .... ________________________________________________________________________________________________________ Daca stii sa vezi ceva bun in fiecare om, aproape toti vor sfarsi prin a vedea ceva bun si in tine. -Ben Carson Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Noiembrie 18, 2009 Partajează Postat Noiembrie 18, 2009 Re: NISSAN PATROL model 2005 Sorine la Nissan rezervoru' = o minicisterna de 90 sau 100 litri! La ce sa-ti trebuiasca statie? Cu un rezervor ochiometric faci cam 650km! Autonomie destul de mare as putea spune! :h5 consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dulceanu ionel Postat Noiembrie 18, 2009 Partajează Postat Noiembrie 18, 2009 Re: NISSAN PATROL model 2005 Sorine la Nissan rezervoru' = o minicisterna de 90 sau 100 litri! La ce sa-ti trebuiasca statie? Cu un rezervor ochiometric faci cam 650km! Autonomie destul de mare as putea spune! :h5 As mai completa ca statii peco sunt la tot pasul. Fiecare zi trebuie trăită ca și cum ar fi ultima.. Off-road Alyon Team Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Flow Postat Noiembrie 18, 2009 Partajează Postat Noiembrie 18, 2009 Re: NISSAN PATROL model 2005 Nici din posturile tale nici din posturile colegilor n am reusit sa mi dau seama inca ce motor ai pe masina, cam greu atunci de discutat obiectiv. Discutand subiectiv consumul tau nu este/nu mi se pare mare. Totusi masina ta are ceva kilograme care trebuie puse in miscare si asta cu siguranta nu se face doar cu aer, mai este nevoie si de ceva combustibil pe langa. Asa cum au spus si cativa dintre colegi mai sus este greu sa ai o masina mare cu un consum de masina mica indiferent cat de departe a ajuns tehnologia si marketul suv urilor care face masini cat mai mari cu consum cat mai mic dar care nu vor vedea niciodata terenul decat in poze sau daca scapa vreo basculanta ceva nisip pe dorobanti. Audi a4 1.8 t benzina nu am reusit nici in vis 14%. Dar daca totusi asta este dorinta ta se poate. Variantele ar fi urmatoarele: Resoftare clasica - Teoretic creste puterea prin imbunatatirea amestecului carburant, si spun ei scade consumul in conditiile in care conduci la fel ca inainte in realitate masina va merge mai bine, te va indemna sa mergi mai tare implicit va consuma mai mult Resoftare "down" sa i spunem asa - Care iti va pune un soft ce ti va alimenta masina cu un amestec mai sarac ceea ce teorretic iti va scadea consumul Acum apare problema 2 sau 3 sau 4 sau cat o fi: cate kg are masina ta? Pentru ca in momentul in care tu vei scadea puterea, masina fiind grea va fi nevoie ca motorul acum sa se chinuie ceva mai mult acum sa urneasca masina avand in vedere ca are o putere mai mica lucru care se va resimtii in rezervor. Multa lume face greseala si cumpara masini mari cu motoare mici cu falsa impresie ca masina va consuma mai putin. Fiecare masina are nevoie de motorul potrivit pentru un consum bun, nu motor mic nu motor mare ci unul potrivit clasei din care face parte. Costul unui soft este in jur de 350 euro. Iti recomand cu caldura sa lasi masina exact asa cum e, asa cum spuneai tu nu e nici o smekerie sa consume 30% dar nu e nici nimic de contestat atunci cand consuma 14% Multi dintre noi nici macar nu mai indraznesc sa viseze la un asa consum o data ce ne am cumparat jeep/suv. Prea mult timp liber dauneaza mintii si asa odihnite. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Noiembrie 18, 2009 Partajează Postat Noiembrie 18, 2009 Re: NISSAN PATROL model 2005 Flow ...cred ca este un motor de 3000 ! consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Andrei.T Postat Noiembrie 18, 2009 Partajează Postat Noiembrie 18, 2009 Re: NISSAN PATROL model 2005 Un Nissan Patrol 3.0di 2001,lua un rezervor din Bucuresti pana in Mangalia(pe drumul vechi) mers agresiv,dar cu toata astea e o placere sa il conduci fata de Terrano 2 care il am acum si e un cal obosit pe langa Patrol,dar cu un consum mult mai mic(motor 2.7/2004). Nu mai semnez. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator PATROL GR Postat Noiembrie 18, 2009 Partajează Postat Noiembrie 18, 2009 Re: NISSAN PATROL model 2005 Este adevarat ca o masina asa grea are nevoie de un motor puternic. Patrolul meu are 3000 cmc si 160 cp. Am mers la drum lung cu ea si in a patra sau a cincea fuge bine.. Am vorbit cu un importator de box tunning-uri ..Are un produs care creste puterea la 180 cp si , zicea el, daca imi pastrez stilul de mers ( calm ) , voi consuma mai putin.. Pentru alergat prin oras am o alta masina.. Patrolul este doar pentru relaxare.. Masina are doar 66.000 km si , dupa cate am inteles , nu a facut off road deloc.. Asa ca am sa o testez eu.. Oricum, multumesc pentru opinii.. Am sa pastrez doar ce este bun.. In rest, ironiile sunt inerente pe un forum.. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nissan4x4 Postat Noiembrie 18, 2009 Partajează Postat Noiembrie 18, 2009 Re: NISSAN PATROL model 2005 As dori sa fac o precizare cumva off topic, dar daca tot s-a aprins discutia pe aceasta tema..... Deci: Resoftarea si power boxul pt Nissan nu imbunatateste in nici un fel amestecul, dimpotriva, trece peste barierele impuse de normele de poluare, consum l/100km (orice fabricant face masini care sa se plaseze in aceeasi gama de consumuri ca si concurenta), resursa (durata de viata a motorului) etc. Toate aceste modalitati de tunning nu fac decat sa "pacaleasca" computerul masinii ca nu este suficienta presiune de cb in rampa de injectie obligand la cresterea debitului de combustibil. Ex la 350bar computerul citeste doar 175bar si se simte dator sa suplimenteze diferenta.....De aici si posibilitatea de a regla in trepte power-ul, pt ca de fapt il dezinformezi pe ECU pe diverse paliere.Chestia asta se realizeaza in timp real, de aici cumva si complexitatea schemelor de power-box. Presiunea mai mare de injectie prelungeste secventa de injectie in capul pistonului, deci mai multa motorina + mai mult aer=explozie marita=power suplimentar Deci cine nu vrea consum marit ..... sa nu cip-eze motorul ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
HARY Postat Noiembrie 18, 2009 Partajează Postat Noiembrie 18, 2009 Re: NISSAN PATROL model 2005 As dori sa fac o precizare cumva off topic, dar daca tot s-a aprins discutia pe aceasta tema..... Deci: Resoftarea si power boxul pt Nissan nu imbunatateste in nici un fel amestecul, dimpotriva, trece peste barierele impuse de normele de poluare, consum l/100km (orice fabricant face masini care sa se plaseze in aceeasi gama de consumuri ca si concurenta), resursa (durata de viata a motorului) etc. Toate aceste modalitati de tunning nu fac decat sa "pacaleasca" computerul masinii ca nu este suficienta presiune de cb in rampa de injectie obligand la cresterea debitului de combustibil. Ex la 350bar computerul citeste doar 175bar si se simte dator sa suplimenteze diferenta.....De aici si posibilitatea de a regla in trepte power-ul, pt ca de fapt il dezinformezi pe ECU pe diverse paliere.Chestia asta se realizeaza in timp real, de aici cumva si complexitatea schemelor de power-box. Presiunea mai mare de injectie prelungeste secventa de injectie in capul pistonului, deci mai multa motorina + mai mult aer=explozie marita=power suplimentar Deci cine nu vrea consum marit ..... sa nu cip-eze motorul :g :g :g :cl Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate