Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

proiectu ,, reintinerirea lui batranu,,,,

amaru

Postări Recomandate

Re: proiectu ,, reintinerirea lui batranu,,,,

bucsa este bagata la cald in suportul ei, care suport se sudeaza pe capul sasiului .

bucsa are cod separat 55046-G9801

suport cu bucse montata 55204-G9801

deci se curata cu flex vechiul suport si se sudeaza electric noul suport , teroson si e gata

practic numai bucsa nu se poate schimba .... caci de regula in timpul exploatarii se deterioseaza si aproape imposibil de scos ... iar daca cumva iese nu ai certitudinea ca va sta superfixata cea noua ....

cumpar oblon patrol 260 la 2 usi ...!!!!
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 52
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

eu voi incerca asa cel putin va fi provizoriu ca presupun ca la alpadrino nu are pe stoc asa ceva deci va trebui sa ma folosesc de ce am pe moment

iar daca va fi ok va ramane asa chit ca schimb bolturile si bucsile la un an

Link spre comentariu

In spiritul unui interes practic si direct personal , as gasi citeva solutii pentru inlocuirea bucsei, in ce priveste fixarea . De la presare si mandrinare , pina la ceva mai simplu , ca randalinare partiala si adezivare cu un adeziv serios - la adezivi super strong sint multe variante.Plus ca nu au posibilitatea de miscare laterala in suport , cel mult de reducerea stringerii de presare in suport . Asta in cazul in care sint montate de un neinteresat .

Pentru axele de la cercel , nu te arunca sa faci improvizatii din fier mort , sau si mai rau , tratate dupa voia sortii . La 17 mm diametru , si la sarcini dinamice mult prea mari ca sa le poti neglija , plus gaura de ungere....nu e o combinatie sigura .Nu costa o avere (sa nu crezi cumva ca duc grija banilor tai ) ca sa economisesti la cercei cu axe subrede din start . Plus ca se gasesc .....si te poti urca in masina fara sa stringi din dinti ....La Patrol , poti sa economisesti relativ mult , dar aici , punctual nu e cazul sa aplici axioma 'las' ca merge si asa ' .Nu aici .

Am Patrol 260 , 28TD , scriu in cunostinta de cauza .

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

eu am schimbat in 2001 la asta albastra suport cu bucse cu tot .... arata ca noi fara urme de uzura .... meritul este gresarea repetata ..... practic atunci se strica...cand nu mai are unsoare ....

cercelul sta in bucsemarginit de 2 saibe ...si astea tratate .... surubul boltului le strange fara a avea joc .... a se verifica daca lucreaza... strangerea pra tare le blokeaza pur si simplu ..... de regula cand cumperi o masina neingrijita saibele lipsesc ... cum de altfel si la fel de grav lipsesc si pastilele de teflon dintre foile de arc ...

@cos ... bucsa lateral nu are cum sa fuga .... cel mult se roteste odata cu boltul si deterioreaza rapid suportul ... ptr ca nu exista ungere ....iar adezivii si plasteline se folosesc la gradinitza ... deci bucsa intra in suport la cota de rulment -0,1

Link spre comentariu

eu am schimbat in 2001 la asta albastra suport cu bucse cu tot .... arata ca noi fara urme de uzura .... meritul este gresarea repetata ..... practic atunci se strica...cand nu mai are unsoare ....

cercelul sta in bucsemarginit de 2 saibe ...si astea tratate .... surubul boltului le strange fara a avea joc .... a se verifica daca lucreaza... strangerea pra tare le blokeaza pur si simplu ..... de regula cand cumperi o masina neingrijita saibele lipsesc ... cum de altfel si la fel de grav lipsesc si pastilele de teflon dintre foile de arc ...

@cos ... bucsa lateral nu are cum sa fuga .... cel mult se roteste odata cu boltul si deterioreaza rapid suportul ... ptr ca nu exista ungere ....iar adezivii si plasteline se folosesc la gradinitza ... deci bucsa intra in suport la cota de rulment -0,1

Link spre comentariu

Pot spune ca ai perfecta dreptate.....

Plastiline si adezivi.....de la gradinita,,,,, si pina la fixare rulmenti (....scriu tot in cunostinta de cauza.....) de la mai multi fabricanti care isi pierd timpul si resursele cu glume chimice . Mie , reprezentantul SKF mi-a adus Loctite . nu pentru lipit etichete .

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Doar ce am terminat la mine toate bucsele de la foi . Am facut ceva modificari , dar nu am considerat ca merita efortul pentru o intretinere curenta , atfel incit sa dau la mica publicitate .

Despre lagare de obisnuite , sau despre cele speciale, mai putin cele din tehnica frigului si vidului, putem discuta si divaga orice , alinieri , pretensionari , tolerante , ajustaje , lubrifieri , etc . Sint lucruri stiute , nimic nou care sa revolutioneze major domeniul , doar sa ai rabdare sa inveti suficient . A trebuit sa invat ca sa nu semnez facturi fara numar , fara numar....

Revenim.... La cerceii de patrol , daca nu vrei sau nu poti sa cumperi un cercel de inlocuire , da o tura pe la magazinele care au piese de camionete si camioane , si gasesti ceva suruburi care se potrivesc, tratate , si piulite cu asigurare, pas marunt . Pe fata , te descurci ca sint lateralele paralele . Pe spate , in cazul in care ar trebui inlocuit ceva , cam greu ....doar daca relolosesti lateralele, si inlocuiesti doar axele, caz in care atentie sa nu obtii un ansambu torsionat -un cercel cu axele si cu lateralele paralele dar incrucisate in planul opus .

Stau in banca patrolistilor care se murdaresc pe sub unghii, dar nu de la taste . Si , ca sa citez un clasic , la mecanic nu ma mai duc......nu ca as fi vreun zgirciob .

Link spre comentariu

.....si daca chiar trebuie sa misti masina putin timp (eventual ca si o rezerva ) pe fata se cam potrivesc (sau nu...ca n-am verificat propriu zis , doar masurari ) cercelul de dacie camioneta ....

Link spre comentariu

Bine mah v-ati apucat de treaba taiati sudati alea alea poate vin si eu la voi sa imi taiati o bucata de toba ca e degeaba si atunci la calugareni sa mulat pe puntea spate :ha: dau si eu ceva de ale gurii :grin: .

Dacia Duster 4x4

Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V.

Link spre comentariu

Foarte misto ...baieti ...voi puneti baza unei mici otelarii acolo! :ha:

Cat de curand va trecem si noi pragul cu Brancardierul (ptr "sprancene") ... si cu "*" (inca nu avem nume ptr ea) ptr ... taiat! :h5

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

isuzu sa dat si sincer nici nu mai vreau asa ceva :P

:ha: Ai uitat ce-i spuneai lui Vio la Calugareni cand ramasese in groapa :''baahhh luati-va mah Isuzu'' :ha:

Dacia Duster 4x4

Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V.

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

si gata si batranu in proportie de 80% mai am de lucru la interior si barile plus troliu si cam asta ar fi o sa mai revin cu poze

traiasca frati mei didone si vio turcu

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare