rd_adi Postat Noiembrie 29, 2009 Partajează Postat Noiembrie 29, 2009 Dragi colegi forumisti spuneti-mi exact ce piese si de ce dimensiuni imi trebuie pentru a inalta o niva... arcuri telescoape bucsi...banuiesc ca atat! Ce marimi exista +3;+5;+7... de unde pot lua un kit din acesta? Va multumesc NISSAN PATROL GR Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
moshu68 Postat Decembrie 1, 2009 Partajează Postat Decembrie 1, 2009 Re: Inaltare Niva Intra pe piese lada.ro,si la s.c. tibgal (firma distributie pise lada di Cluj)si gasesti chitul de inaltare. Succes! :hi bau bau Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nivaforever Postat Decembrie 1, 2009 Partajează Postat Decembrie 1, 2009 Re: Inaltare Niva Intra pe www.pieselada.ro si ai sa gasesti tot ce-ti trebuie. cind o sa fiu mare.....o sa-mi iau tot niva Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teo pes Postat Decembrie 3, 2009 Partajează Postat Decembrie 3, 2009 Re: Inaltare Niva cine a montat inaltatoare de cauciuc ? sunt eficiente?,sau e munca in zadar? VIATA-I GREA DAR TRECE !!!:ypu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
rd_adi Postat Decembrie 3, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 3, 2009 Re: Inaltare Niva Cat inalta seturile acelea de inaltare? NISSAN PATROL GR Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dmx Postat Decembrie 3, 2009 Partajează Postat Decembrie 3, 2009 Re: Inaltare Niva Spatele il inalta mai mult cca 4-5 cm, pe fata cu timpul masina revine aproape la forma initiala, cauciucul fiind prea moale pentru greutatea de pe fata, o flansa de teflon pusa in plus ajuta mult! Omul este făcut să trăiască şi nu pentru a se pregăti să trăiască! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cretu Postat Decembrie 4, 2009 Partajează Postat Decembrie 4, 2009 Re: Inaltare Niva Am studiat si eu problema. Chestia e ca vei reusii sa inalti doar caroseria. Si atat. Restul masinii ramane tot acolo. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dmx Postat Decembrie 4, 2009 Partajează Postat Decembrie 4, 2009 Re: Inaltare Niva Inalti caroseria si pui roti putin mai mari, ca acum incap, si asa o ridici toata :grin: Omul este făcut să trăiască şi nu pentru a se pregăti să trăiască! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cretu Postat Decembrie 4, 2009 Partajează Postat Decembrie 4, 2009 Re: Inaltare Niva Daca pui roti mai mari, o sa rupi planetarele sau altele. Nu poti sa faci din Niva Nisan daca nu schimbi multe. Eu tocmai am rupt-o sambata. Sau satelitii, sau planetarele spate. Inca nu stiu. masina joasa, cauciucuri mai grele (incarca planetarele) si etc. Pe niva tr sa pui gume usoare ca sa isi faca treaba. Daca sari calu, se rupe. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Antonio Postat Decembrie 4, 2009 Partajează Postat Decembrie 4, 2009 Re: Inaltare Niva eu mi-am pus inaltatoare de cauciu dar nu acela care se baga intre spirele arcului ci celalalt, masina o sa se inalte cam cu4,5-5 cm , si inca ceva la amortizoare iam sudat niste adausuri ptr ca stau prea intinse se le fortez, cum descarc pozele din aparat am sa pun cateva. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
moshu68 Postat Decembrie 5, 2009 Partajează Postat Decembrie 5, 2009 Re: Inaltare Niva Inalti caroseria si pui roti putin mai mari, ca acum incap, si asa o ridici toata :grin: Daca inaltatoarele de le pui ridica numai caroseria,amortizoarele nu au de suferit? Cursa lor ,modul cum lucreaza,este acelasi? :hi bau bau Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Antonio Postat Decembrie 5, 2009 Partajează Postat Decembrie 5, 2009 Re: Inaltare Niva Inalti caroseria si pui roti putin mai mari, ca acum incap, si asa o ridici toata :grin: Daca inaltatoarele de le pui ridica numai caroseria,amortizoarele nu au de suferit? Cursa lor ,modul cum lucreaza,este acelasi? :hi cursa lor este aceiasi doar la coborare ,dar si atunci cand esti intr-o gaura cu o roata si coboara mai mult nu mai e aceiasi ptr ca arcul se intinde si amortizorul o sa stea intins la maxim :grin: , asta am invatat si eu de la cineva care calareste munti brasovului la greu si si-a facut singur masina. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
moshu68 Postat Decembrie 5, 2009 Partajează Postat Decembrie 5, 2009 Re: Inaltare Niva Eu cred ca acea cursa lunga de care zici o face cam rar :grin: Daca amortizorul lucreaza numai intr-o anumita pozitie si pe o anumita distanta,acolo devine sensibil,si te pomenesti cu suspensia pe o parte sau pe ambele parti, barca. Eu am avut ocazia sa probez telescoape,nu neaparat de niva,si cand le-am incercat,au o pozitie in care au lucrat unde merg mai usor decat restul cursei. Sa auzim numai de bine! :hi bau bau Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tibles Postat Decembrie 5, 2010 Partajează Postat Decembrie 5, 2010 Re: Inaltare Niva am inaltat puntea spate cu distantiere de 4 cm deasupra arcurilor si caroseria parca sta spre partea dreapta. ar trebui lungita si bara transversala? dar cu cat?:tk Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Niva Postat Decembrie 5, 2010 Partajează Postat Decembrie 5, 2010 Re: Inaltare Niva Bara panhard se modifica in asa fel , ca distanta rotilor spate dr/stg sa aiba aceasi distanta de la caroserie . In caz contrar vei avea patru urme (pe zapada se vede cel mai bine)de roata, puntea spate nu ruleaza pe urmele "puntii " fata . Tot odata trebuie modificat lungimea tendoanelor lungi , daca cardanul spate nu e in linie dreapta cu iesirea din diferentialul spate(e vorba de unghiul cruce spate-cardan spate) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Decembrie 6, 2010 Partajează Postat Decembrie 6, 2010 Re: Inaltare Niva Eu le-am montat tot pe cele care se gasesc la Cluj si m-au ajutat in sensul ca nu imi mai ating rotile fata de ornamente, respectiv aripi. Din ce am vazut eu la montaj,tampoanele de cauciuc de pe fata sunt mult mai dure decat cele pt spate si la mine nu au suferit inca transformari,desi le-am montat de 1 an... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teo pes Postat Decembrie 6, 2010 Partajează Postat Decembrie 6, 2010 Re: Inaltare Niva Eu le-am montat tot pe cele care se gasesc la Cluj si m-au ajutat in sensul ca nu imi mai ating rotile fata de ornamente, respectiv aripi. Din ce am vazut eu la montaj,tampoanele de cauciuc de pe fata sunt mult mai dure decat cele pt spate si la mine nu au suferit inca transformari,desi le-am montat de 1 an... tu vorbesti de cele de cauciuc! VIATA-I GREA DAR TRECE !!!:ypu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cristian1 Postat Decembrie 6, 2010 Partajează Postat Decembrie 6, 2010 Re: Inaltare Niva Pentru a reduce riscul de a smulge telescopul se pot folosi chestile astea : http://www.4x4wire.com/toyota/4Runner/tech/suspension/steve9.jpg Off-Road in Waldland Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sorinbms Postat Martie 20, 2011 Partajează Postat Martie 20, 2011 Re: Inaltare Niva Merita sa ne uitam, au si altii idei. http://www.ladaniva.co.uk/baxter/resources/BaxterLift.htm ONE LIFE LIVE IT... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cristi69 Postat Martie 29, 2011 Partajează Postat Martie 29, 2011 Re: Inaltare Niva De curind pe siteul celor de la Cluj am gasit Kitul asta de inaltare.Stie cineva mai multe detalii despre el? Adica cine il produce,cu citi cm ridica,daca mai trebuiesc lungite bratele care tin puntea pe spate si alte modificari sau pur si simplu se monteaza pe masina. Pretul este de 1100 lei....... de bun simt parerea mea Gandirea corectã vine din experienta. Din nefericire experienta vine din gandirea gresita. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teo pes Postat Martie 29, 2011 Partajează Postat Martie 29, 2011 Re: Inaltare Niva De curind pe siteul celor de la Cluj am gasit Kitul asta de inaltare.Stie cineva mai multe detalii despre el? Adica cine il produce,cu citi cm ridica,daca mai trebuiesc lungite bratele care tin puntea pe spate si alte modificari sau pur si simplu se monteaza pe masina. [ATTACH=CONFIG]102199[/ATTACH] Pretul este de 1100 lei....... de bun simt parerea mea pai si in acest caz revine aceiasi intrebare ... ,,bara panhard si tendoanele??"...ramane sa le modificam tot noi? nu sunt prezente in acest kit!! deci pretul nu mi se pare normal odata ce mi se vinde un lucru incomplet ,sau in cazul in care mai trebuie sa muncim sau chiar sa concepem ceva pentru al folosi ...undeva aici pe siteul belgienilor parca , acest kit se prezinta complet, chiar si cu distantierele de la pivoti ! i as invita pe cei de la cluj sa si intervina pe acest forum pentru a discuta aceste situatii ,ar fi mult ma constructiv si chiar benefic pentru ambele parti !:h5 VIATA-I GREA DAR TRECE !!!:ypu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cristi69 Postat Martie 30, 2011 Partajează Postat Martie 30, 2011 Re: Inaltare Niva Asta e mailul primit de la cei de la Cluj: Buna ziua mai avem un set pe stoc,si din ce am aflat de la clienti ridica masina cu cca.3-3,5cm, nu sunt necesare si alte interventi la masina,singura modificare sunt telescoapele mai lungi din set.:uameni Gandirea corectã vine din experienta. Din nefericire experienta vine din gandirea gresita. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teo pes Postat Martie 30, 2011 Partajează Postat Martie 30, 2011 Re: Inaltare Niva Asta e mailul primit de la cei de la Cluj: Buna ziua mai avem un set pe stoc,si din ce am aflat de la clienti ridica masina cu cca.3-3,5cm, nu sunt necesare si alte interventi la masina,singura modificare sunt telescoapele mai lungi din set.:uameni :ha: e singurul de v o 2 ani .... ia repede ca se da !!!!!:uameni VIATA-I GREA DAR TRECE !!!:ypu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dmx Postat Aprilie 1, 2011 Partajează Postat Aprilie 1, 2011 Re: Inaltare Niva Nu este singurul, eu am fost o data personal la magazin si nu aveau pe stoc, macar sa vad cum arata.:y Am inteles ca arcurile si amortizoarele de Chevy Niva fac acelasi lucru, s-ar putea ca pretul sa fie mai bun, sau cred ca o combinatie foarte buna ar fi arcuri de Chevy Niva si amortizoare LIP4x4 / NIVA gaz / ulei. Omul este făcut să trăiască şi nu pentru a se pregăti să trăiască! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Nivaru Postat Aprilie 7, 2011 Partajează Postat Aprilie 7, 2011 (editat) Re: Inaltare Niva [ATTACH=CONFIG]102785[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]102784[/ATTACH] asa arata acum [ATTACH=CONFIG]102786[/ATTACH] asa era inainte pe mine m-a ajutat userul @khumall cu inaltarea (vreo 10 cm in total) s-au schimbat 4 arcuri, amortizoarele pe fatza mai lungi, modificarea sistemelor de prindere ale amortizoarelor fatza - spate, montarea unor cilindrii metalici la pivotul superior. Si au mai fost cateva modificari. Diferenta in teren este colosala :ca Editat Aprilie 7, 2011 de Nivaru Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate