Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Inviorare rd28t ...a facut cineva?! ce turbo si injectoare?

tav

Postări Recomandate

Salutare,

Stiti cu totii ca y60 cu 28t(cu egr) este usor submotorizat ,mai ales in cazul versiunii lungi(>2T)...asadar,cum tot am turbina excesiv de "excitata" :roll: ,ma gandeam la un upgrade chiar si ceva s-h (insa obligatoriu,mai ..uscat :wink: ). Nu vreau sa fac minuni,insa as incerca un compresor cu debit ceva mai mare,chiar lasandu-l in presiune ceva mai mica decat cea a astuia stock.

Vreau sa stiu de la cei ce eventual au mai facut asta,daca pentru sa zicem un t3 cu a/r 48-54, am nevoie musai si de alte injectoare(poate cele de 4.2 sau de toyota 1hd-t),in situatia in care i-as mai si "gadila" un pic pompa :)

Multumesc tuturor!

Vand 4 intercoolere maricele,boost controlere manuale, un radiator A/C terrano, piese lancia k
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• 6 luni mai târziu...

Re: Inviorare rd28t ...a facut cineva?! ce turbo si injectoare?

Rog moderatorul sectiunii sa mute acest topic pe sectiunea nissan.

Multumesc,

Vand 4 intercoolere maricele,boost controlere manuale, un radiator A/C terrano, piese lancia k
Link spre comentariu

Nu au cum sa mearga injectoarele de la 1hd-t deoarece are injectie directa. Trebuie sa existe alte diuze mai performante pentru injectoarele tale dar trebuie sa schimbi si capul hidraulic.

Link spre comentariu

cel mai eficient upgrade la motorul de 2.8.....e motorul de 4.2 :grin:

acum vb serios....ai mai putea sa-i montezi un intercooler.....o turbina mai performanta.....un debit mai mare la pompa de injectie...

Link spre comentariu

Georgenis, ai incercat si nu ai reusit sa obtii ceva putere si o curba optimizata si utila de cuplu si putere fara a-i schimba capul hidraulic ? ...In fine..multumesc pt sugestie:wink:

cel mai eficient upgrade la motorul de 2.8.....e motorul de 4.2 :grin:

acum vb serios....ai mai putea sa-i montezi un intercooler.....o turbina mai performanta.....un debit mai mare la pompa de injectie...

Nu mi s-a parut absolut deloc spectaculos acel 4.2...un pic mai elastic si cuplu un pic mai disponibil pe toata plaja,in rest nimic care sa justifice greutate mai mare pe puntea fata si impozit mult mai mare...:|

Da, intercoolere am vreo 4...insa cred ca voi monta unul top atunci cand am sa-l gasesc macar de 6L. Turbine am 2...debit imi da nea vasile:).

Insa totusi as vrea sa imi spuna ce dificultati a intampinat "mai departe de volanta", vreun coleg care a facut deja operatiunile despre care spuneam si pe care le-ai amintit si tu...:)

Link spre comentariu

Am vazut la australieni motor 4.2 de Toyota 1HD-T cu intercooler, alte injectoare si alt cap hidraulic si avea 250CP si cuplul 480Nm.

Debitul mare la pompa de injectie duce la un fum negru destul de stufos pana intra turbo.

Link spre comentariu

La ce lucrez eu acum!

Alte injectoare, alt timming, intercooler + injectie alcool.

Precizez, ca sub acarete, e un RD28T.

Acum repriza f buna, simte turbina noua de pe la 1200rpm, daca ii dai blana devine violent dupa 2000rpm, presiunea turbo este la 1,6 bar in acest moment, limitata de o supapa blow-off.

1947876527_kitintercooler.jpg.0f2256b3840dad56867b6e3ad0a3c4a8.jpg

Editat de nissan4x4

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

service si tunning NISSAN

Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE

Link spre comentariu

La ce lucrez eu acum!

Acum repriza f buna, simte turbina noua de pe la 1200rpm, daca ii dai blana devine violent dupa 2000rpm, presiunea turbo este la 1,6 bar in acest moment, limitata de o supapa blow-off.

Injectoare de pe ce motor?:D La timming...ai lasat supapele un pic mai mult deschise ,banuiesc,nu? cat l-ai dat inapoi? Turbina este un hibrid cu partea calda f mica,cam cat este la cea stock?(ma gandesc la intratul de la 1200).Bov-ul l-ai conectat invers banuiesc..ca sa dea drumul cumva la presiune si nu la vacuum,setandu-i arcul prin teste succesive.

Insa ma bucur sa aud ca tine 1.6bar cu internele stock:)... Frumoasa lucrarea acolo,vad ca ai facut si "serpi" si i-ai si izolat termic cu banda. Inlaturand admisia stock,ai mai facut si mult loc fara a fi nevoit sa schimbi traseul conductei de a/c. Ce ma nedumereste (chiar daca e frumoasa) este designul colectorului admisiei...eu l-as fi largit progresiv spre ultimii cilindri,eventual facandu-i intrarea dintr-un capat ,astfel evitand trecerea conductei peste capacul tachetilor(am observat ca ai izolat termic doar traseul de intrare in IC) si deasemenea scurtand un pic intreg traseul admisiei.Eu as fi montat IC in partea stanga.

Oricum, multumesc pentru interventie si poza,temerara lucrare(poate mergea ventilatorul de pe IC un pic mai subtire-eu as fi pus unul de moto) ma bucur ca am (teoretic cel putin:D) om pe care sa-l stresez din cand in cand in momentul in care adun tot ce-mi trebuie sa ma apuc de treaba:tk

Link spre comentariu

Scuze ca postez consecutiv, insa eu m-am razgandit...am pus y60 la vanzare si nici nu voi mai avea nimic 4x4 serios un timp...nu-mi permit sa tin in carca cheltuielile demnitarilor,in timp ce bugetul se duce in ansamblurile lor de locuinte si extra-supra-mega-evaluarile lucrarilor contractate de la stat de catre firmele dansilor..:(

Insa consider ca topicul poate fi foarte util unora care-si permit sa se bucure de un patrol...:|

Link spre comentariu

La ce lucrez eu acum!

FFFFFFFFFFFFFFF tare!!!!!!!!!!

bravo!!!!!

felicitari:br:br:br:br:br:br:br

mar placea sa simt masina!!!!!!!!:h5

tel. 0785 366 599 (mauri)

dreamservice2005@yahoo.com

Ssangyong Musso 3,2 6 cil 6 trepte sonauto ex dakar

ESTOTE PARATI

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare