radu ovidiu Postat Decembrie 22, 2009 Partajează Postat Decembrie 22, 2009 Buna la toti , am si eu ca masinuta de serviciu un L200 din 2007 la care am reusit la 190.000 de km sa ajungem la al 3-lea set de planetare, este ceva defectiune de fabricatie ? Masina este luata de noua din Romania nu este facuta pt arabi , si intretinerea se face exclusiv in reprezentanta la cluj , nu este folosita in conditi extreme , si cu toate astea este al 3-lea rand de planetare care cade....sa o duc la un mecanic in targ? Astept parerile voastre care ati mai avut probleme de genu si cum le-ati rezolvat. va multumesc. nu bate ceva prea tare pe masina , e data muzica prea incet Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sese Postat Decembrie 22, 2009 Partajează Postat Decembrie 22, 2009 Re: La L200 planetarele se schimba odata cu uleiul de motor?:( Planetarele se rup asa des sau iti spun baietii de la reprezentanta ca trebuie schimbate ? Sunt ceva kilometri facuti cu masina ,dar totusi 3 seturi de planetare ... Care sunt planetarele care cedeaza? Presupun ca fata i have a pajero , don't be jealous :) Samurai '88 >Suzi Quatro. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
radu ovidiu Postat Decembrie 22, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 22, 2009 Re: La L200 planetarele se schimba odata cu uleiul de motor?:( planetarele fata si se rup nu bate ceva prea tare pe masina , e data muzica prea incet Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ionut73 Postat Decembrie 22, 2009 Partajează Postat Decembrie 22, 2009 Re: La L200 planetarele se schimba odata cu uleiul de motor?:( Eu nu am auzit de problema asta la L200. Cred ca sunt 2 variante: - ori va ard cei de la service, cum zicea colegu - ori aveti varianta de echipare cea mai de jos, cea fara dif central, si mergeti mult si tare cu 4x4 pe asfalt Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
flyer Postat Decembrie 22, 2009 Partajează Postat Decembrie 22, 2009 Re: La L200 planetarele se schimba odata cu uleiul de motor?:( Problema planetarelor rupte se intalneste cel mai des la varianta cu super select, adica cea cu dif central cu vasco cuplaj. Ai schimbat 3 randuri si cu siguranta vei mai schimba... un sfat ar fi sa te orientezi catre ceva HD(high definition sau heavy duty). Altceva nu ai ce sa ii faci .... ii problema de masina... nici eu nu am aflat care ii motivul de se rup asa de des si nici cei de la Mitsu Cluj nu mi-au putut oferi raspuns. Eu am varianta cu easy select luata din Romania si inca nu i-am rupt nici o planetara desi am fost cam nesimtit cu ea. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adammoga80 Postat Decembrie 22, 2009 Partajează Postat Decembrie 22, 2009 Re: La L200 planetarele se schimba odata cu uleiul de motor?:( poate se foloseste acea masina incorect in 4x4,sau se schimba gresit din 2x4 in 4x4 suzuki vitara 1.6 yo5PKM 0763630114 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
u2_2 Postat Decembrie 22, 2009 Partajează Postat Decembrie 22, 2009 Re: La L200 planetarele se schimba odata cu uleiul de motor?:( poate se foloseste acea masina incorect in 4x4,sau se schimba gresit din 2x4 in 4x4 evident, e o problema de exploatare. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
flyer Postat Decembrie 22, 2009 Partajează Postat Decembrie 22, 2009 Re: La L200 planetarele se schimba odata cu uleiul de motor?:( evident, e o problema de exploatare. evident NU prea cred ca ii problema de exploatare fiind al 4-a masina de genul acesta de care am auzit ca a rupt planetare. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
giorgel Postat Decembrie 22, 2009 Partajează Postat Decembrie 22, 2009 Re: La L200 planetarele se schimba odata cu uleiul de motor?:( intreb si eu, asa, ca incepatorul: este posibil ca masina sa fie inaltata, sau modificata la suspensie, astfel incat sa se depaseasca cotele maxime de dezbatere (sau alungire) ale planetarelor? Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
worldscape Postat Decembrie 22, 2009 Partajează Postat Decembrie 22, 2009 Re: La L200 planetarele se schimba odata cu uleiul de motor?:( ia-ti Jeep...la aia nu schimbi planetarele nici la 1.000.000 de KM daca mergi pe sosea, dar se rup daca dai cu ea in toti pomii.... eu nu am reusit inca performanta sa rup vreo planetara pe fata.... :P Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift http://www.ClubJeepRomania.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
radu ovidiu Postat Decembrie 23, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 23, 2009 Re: La L200 planetarele se schimba odata cu uleiul de motor?:( masina nu are modificari de nici un fel... nu bate ceva prea tare pe masina , e data muzica prea incet Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adammoga80 Postat Decembrie 24, 2009 Partajează Postat Decembrie 24, 2009 Re: La L200 planetarele se schimba odata cu uleiul de motor?:( atunci modifico si poate nu i place standard:ha anvelopele tot cele standard le ai pe el?sau acelea le-ai schimbat pe ceva mai marisor si profil agresiv(simex,swamper...) suzuki vitara 1.6 yo5PKM 0763630114 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Flash4x4 Postat Decembrie 24, 2009 Partajează Postat Decembrie 24, 2009 Re: La L200 planetarele se schimba odata cu uleiul de motor?:( Probabil raspunsul lui Flyer e cel mai pertinent!inlocuirea planetarelor cu unele HD Ne poti indruma si pe noi catre un loc unde am putea achizitiona ceva de genul asta?? Ca pe goagal nu prea a dat rezultate notabile... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
flyer Postat Decembrie 24, 2009 Partajează Postat Decembrie 24, 2009 Re: La L200 planetarele se schimba odata cu uleiul de motor?:( Acuma de 2 zile am mai rasfoit cateva pagini pe internet si ce am gasit ca motiv de rupere a planetarelor a fost MRL-ul automat care in anumite momente nu cupla corect rezultand in ruperea planetarei. Ar putea fi si asta o problema dar nu sunt sigur. O alta problema ar putea fi in diferential dar inca nu am vazut sau auzit asa ceva pe la nimeni(legat de L200). Planetare HD nu am cautat inca dar uite ca am primit o tema de casa acuma. PS: Sarbatori fericite Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Tavi D. Postat Decembrie 25, 2009 Partajează Postat Decembrie 25, 2009 Re: La L200 planetarele se schimba odata cu uleiul de motor?:( Eu nu am asa o mare experienta cu Mitsubishi, dar din cate am citit si auzit mi se pare absolut ciudat faptul ca se rup asa de des. Dupa parerea mea un asa comportament ar putea fi datorat faptului ca se merge pe asfalt si mult cu diferentialul central blocat, pentru ca un simplu mers cu 4x4 cuplat nu ar trebui sa dea probleme. Sau e undeva un defect ascuns la masina asta. Altfel nu-mi explic. [sIGPIC][/sIGPIC] Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
robidesign Postat Decembrie 26, 2009 Partajează Postat Decembrie 26, 2009 Re: La L200 planetarele se schimba odata cu uleiul de motor?:( Problema este ca L200 model 2007 vireaza prea mult si de aceea i se rup planetarele. Parerea mea . Don't hate the player, hate the game! Toyota Hilux Vigo 3.0 D4D Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
milescusilvian Postat Ianuarie 23, 2010 Partajează Postat Ianuarie 23, 2010 Re: La L200 planetarele se schimba odata cu uleiul de motor?:( am si eu l200 2007 manual varianta full 175000km. planetara dreapta fata a cedat la 90000 km din cauza unei lovituri a iei si sa rupt, am schimbato pe garantie. stanga fata a cedat la 165000 si am schimbato. am avut norocul si am gasit 2 planetare sh la 800 ron. apropo una noua costa in juru la 1000 euro si nu exista pe stoc. mai nou mi sa rupt o semiplanetara dreapra fata din grup si costa 1200 ron , 7 zile lucratoare si masina mea este in service.[ATTACH]:cl[/ATTACH] :2dr:2dr L200 2007 :2dr:2dr Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Scorpion Postat Ianuarie 25, 2010 Partajează Postat Ianuarie 25, 2010 Re: La L200 planetarele se schimba odata cu uleiul de motor?:( Sper sa nu fie intr-un ceas rau, dar am 100.000 km cu cauciucuri mari am inaltzat-o si o bag prin toate santzurile si noroaiele si pana acum nu am avut nici un fel de problema cu ea, raman un sustzinator al firmei, mitzu, dar sa nu vorbin de service ca sunt de tot kkt-ul cu niste pretzuri de parca ar imbraca-o in aur :tk Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator ciine Postat Februarie 11, 2010 Partajează Postat Februarie 11, 2010 Re: La L200 planetarele se schimba odata cu uleiul de motor?:( Este vorba de exploatare incorecta . Sistemul de tractiune la pajero si L200 este facut sa functioneze astfel: 1.conditi normale ,asfalt , macadam, drumuri forestiere, se foloseste tractiunea spate (2wd) 2. conditi grele , zapada , polei , vaduri cu apa, noroi, se comuta tractiunea integrala 4wd 3. conditii extreme , adica ceva mult mai grav ca cele din punctul 2 , se foloseste reductorul si blocarea satelitilor si asta numai pt iesirea din situatia limita si numai atat. Este normal sa ramai fara planetare in conditiile in care mergi cu tractiune integrala in conditiile punctului 1 la care se mai adauga uzuri premature in ,tot lantul cinematic al transmisiei , la anvelope, precum si golirea prematura a rezervorului. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Sefulik Postat Februarie 11, 2010 Partajează Postat Februarie 11, 2010 (editat) Re: La L200 planetarele se schimba odata cu uleiul de motor?:( Este vorba de exploatare incorecta . Sistemul de tractiune la pajero si L200 este facut sa functioneze astfel: 1.conditi normale ,asfalt , macadam, drumuri forestiere, se foloseste tractiunea spate (2wd) 2. conditi grele , zapada , polei , vaduri cu apa, noroi, se comuta tractiunea integrala 4wd 3. conditii extreme , adica ceva mult mai grav ca cele din punctul 2 , se foloseste reductorul si blocarea satelitilor si asta numai pt iesirea din situatia limita si numai atat. Este normal sa ramai fara planetare in conditiile in care mergi cu tractiune integrala in conditiile punctului 1 la care se mai adauga uzuri premature in ,tot lantul cinematic al transmisiei , la anvelope, precum si golirea prematura a rezervorului. Foarte adevarat! Vreau sa adaug un mic detaliu,nu bruscati niciodata in timpul cuplajului. Am auzit de foarte multe cazuri legate de MRL-uri. Atunci cand puneti in 4H plecati usor de pe loc,daca patineaza datii pedala atat cat sa se invarta rotile si nu mai mult. Multi au reusit cu succes sa rupa planetare sau MRL la cuplare inainte de a intra in noroaie (asfalt,aderenta mare). Am mai zis un antevorbitor: Bracajul este foarte mare la L200. Asta ar fi una din cauze: bracaj + gaz.Probabil s-o fi gandit japonezu ca fiind mai lunga trebuie sa vireze mai mult. De asta nu sunt sigur. Editat Februarie 11, 2010 de Sefulik Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Februarie 11, 2010 Partajează Postat Februarie 11, 2010 Re: La L200 planetarele se schimba odata cu uleiul de motor?:( Specific si eu ca planetarele fata de L200 se strica mai des decat ar trebui. Problema mai e ca . desi se stie ca sunt probleme de genul asta, nu gasesti nicaieri in romania pe stoc asemenea planetare. Unii dau si termene de 4 saptamani ca sa le aduca. Ce naiba de reprezentanta Mitsubishi este in Romania? :cn Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Februarie 11, 2010 Partajează Postat Februarie 11, 2010 Re: La L200 planetarele se schimba odata cu uleiul de motor?:( Treaba sta asa ...o luna termen de livrare ...o luna in plus fiabilitate la planetare! Logic ...:grin: consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stanley Postat Iunie 19, 2010 Partajează Postat Iunie 19, 2010 Re: La L200 planetarele se schimba odata cu uleiul de motor?:( Interesanta problema asta cu planetarele fata la L200. Stiu de ruperea unei planetare fata la un Pajero 2008, in padure, in noroi, a fortat, nu cunosc detalii exacte legate de modul in care a folosit sistemul Super Select, presupun ca a gresit, ce stiu sigur este ca avea dimensiunea normala de roti (niste MT-uri) si masina nu era inaltata din suspensie. Dar apropo de problema ridicata de cineva mai sus: La Pajero nu exista un kit pentru planetare Heavy Duty pe fata? Stie cineva? La Defender-ul pe care l-am avut 6 ani si pe care nu l-am menajat, dar am facut-o cu simt, adica la blocarea diferentialului central, cu reductorul pe scurt, nu lasam brusc ambreiajul, mai ales daca rotile erau bracate (cam asta era situatia clasica in care se rupeau planetarele pe fata la Defender!).Iar daca ramanea blocata in noroi pana la praguri, nu o fortam la disperare, incercam sa o dau putin in spate, pe lateral, pana prindea putina aderenta pe fundul gropii si pana la urma iesea. La Defender se spunea ca asa a si gandit constructorul: mai bine sa cedeze planetara intai decat grupul diferential mai ales ca la Defender este foarte simpla procedura de scoatere si schimbare a unei planetare rupte! Dar am vrut totusi sa arat cat de important este modul in care folosesti masina in conditiile de offroad, indiferent de masina! Nefiind vorba de offroad competitional (in care conteaza si in cat timp urci o panta cu noroi si pietre, nu numai sa o urci!), este timp destul ca sa parcurgi cu atentie portiunile dificile! Incearca sa te bucuri de fiecare moment, este mai tarziu decat crezi! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Traco Postat Iunie 23, 2010 Partajează Postat Iunie 23, 2010 Re: La L200 planetarele se schimba odata cu uleiul de motor?:( 1. propun sa facem un recensamant: cate masini L200sunt cu planetarele rupte "din senin" dar ATENTIE, nu d-alea cu "am auzit" ci doar cazuri concrete. 2. L200 nou nu are MRL-uri 3. vireaza extrem de mult si asta e o problema intr-adevar.( dar chestia se poate limita/elimina simplu) 4. eu am rupt o planetara fata la un L200 nou cand am dat cu spatele la deal pe o panta de 45 de grade cu rotile bracate la maxim. nu se pune la socoteala pentru ca pot face acelasi lucru si cu toyota si cu nissan si rezultatul ar fi acelasi. 5. daca mergi pe asfalt uscat cu 4x4 nu se rup ( desi daca insisti... nu stiu) doar se uzeaza infiorator si "clantane" deci...? Tel.: +40788 022 022 / +40788 033 033 E-mail: tracoservice@yahoo.com; office@tracoservice.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cipri778 Postat Iunie 23, 2010 Partajează Postat Iunie 23, 2010 Re: La L200 planetarele se schimba odata cu uleiul de motor?:( Si eu am avut un L200 din 2007. Eu nu am avut nici o problema cu planetarele si au fost cateva situatii in care am fortat-o. Intr-adevar am evitat ca in 4x4 sa intorc volanul la maxim. Oricum unghiul ala de intoarcere la masina aia este extraordinar (ca la o masina mica). don't worry, be happy Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate