Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Jeep Rubicon - cat de bun este

GeorgeB

Postări Recomandate

de ceva vreme bat netul . stiu ca am zis de un lc100 de prin 2002 , dar as putea lua un rubicon nou (nu am probleme ca de nou sa il bag in namoale) si sa-mi fac treaba cu el.

vreau in principiu masina sa poata face expeditii , nu vreau multe modificari pe ea mai mult de :

- bara fata + bara spate

- scut

- troliu

- gume adecvate

- inaltat

chestii normale. vreau ca masina sa o pot folosi si de zi cu zi ! foarte important , avand deja o masina de asfalt de joaca.

va rog sa ma ajutati cu sfaturi si opinii in ceea ce priveste jeep ul .

mersi frumos .

on the turbo side of life.
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 74
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Re: Jeep Rubicon - cat de bun este

Nu gandesti rau deloc ! ! ! Acum chiar ai facut o alegere foarte buna. N-as spune nici ca cea dinainte ar fi fost rea ! Eu nu mai spun nimic. Ii las pe cei mai buni cunoscatori sa-ti prezinte JEEP asa cum trebuie, sau eventual sa te convingi singur......

Eu ti-as propune sa incepi cu un JEEP si pe urma sa incerci altceva. Pana atunci " Sarbatori Fericite si Multa Sanatate ! "

Link spre comentariu

Dupa ce vei avea un Rubicon nu ai sa mai vrei altceva.

:ca

Editat de atar
"Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford
Link spre comentariu

Rubiconul are garda la sol 25-27cm pe sub toata masina. Mie asta nu mi-a placut. Planetarele fata sunt cu cruci cardanice. Puntile foarte firave. Am mers cu el si nu as da un HDJ80 pe doua Rubiconuri.

Insa nici LC100 nu este de offroad extrem mai ales ca are suspensia spate independenta. Mai degraba un Nissan Patrol Y61.

Link spre comentariu

multumesc de urarile de bine ! la fel va doresc si voua !

cat despre masina : nu vreau offroad extrem. vreau o masina de zi cu zi si de expeditii. adica sa pot lua familia si pleca oriunde pun degetul pe harta.

foarte important este ca masina va fi folosita zi cu zi de mine, o voi folosi in deplasarile de servici samd.

rubiconul il pot lua nou sau foarte nou, LC ul musai 2002-2003. si da, ma sperie masinile SH mai ales cand trebuie sa dau pe ele zeci de mii :)

Link spre comentariu

Dupa ce vei avea un Rubicon nu ai sa mai vrei altceva.

asa este!!! eu sint foarte multumit de el, si comparat cu alte masini merge intrun mare fel

respectiv la expeditii:

recordul de inaltime : Jeep Rubicon: 6.646m http://hoehenrekord2007.com/cms/front_content.php?idcat=98&idart=170

alta expeditie interesanta 2x Jeep Rubicon: Paris - New Nork : http://www.pny2009.com/cms/front_content.php?idcatart=260&start=4

Un LC100 este net superior Rubiconului nou.

:ga:ga:ga

Rubicon JK V6 3,8l, Lift 4"+1"BL, Simex 35" si Cooper STT 37" , rapoarte 5,13, planetare + cardane HD, Bara AEV cu WARN 9,5ti, , ARB dif cover, K&N air ...
Link spre comentariu

Parerile sunt imparite si subiective as zice eu din partea posesorilor de Jeep sau de Toyota! George, asa cum ti-am mai spus: nu trebuie sa te grabesti in a face o alegere, iesi cu baietii vreo juma' de an in diferite locatii: ses, munte, mlastini ... Si deabia dupa aia vezi ce si cum!

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Ca masina de expeditie, ti-ar trebui rubicon-ul in patru usi. Cel in doua usi este foarte practic ca masina de zi cu zi, dar in vacanta sau expeditie vei constata ca nu ai suficient spatiu. La o masina noua ai doi ani garantie si poti invata multa mecanica.

Rubicon 2.8
Link spre comentariu

Si worldscape a scris pe undeva pe forum ca ultimul Rubicon este slab la mecanica.

cred ca incurci ceva, la modelul Jeep Wrangler Rubicon actual (JK) au fost inbunatatite multe fata de modelul anterior (TJ)

Daca te referi la modelele (JK) Sport si Sahara: da astea au axe + planetare mai slabe

Rubicon JK V6 3,8l, Lift 4"+1"BL, Simex 35" si Cooper STT 37" , rapoarte 5,13, planetare + cardane HD, Bara AEV cu WARN 9,5ti, , ARB dif cover, K&N air ...
Link spre comentariu

Ma bag si eu in seama ca chilotii in ..ur.Dupa mine jeep-urile ca imagine sunt cele mai tari dar in realitate nu este chiar asa.D.p.d.v mecanic sunt slabe la capitolul transmisie,se rup crucile,cardanele in draci chiar si la mod hd(rubicon) pe cand la patroale si toyota ras(spre deloc )nu am auzit de asa ceva plus ca la modelele in 2 usi nu poti sa cari nici un bidon de apa in portbagaj(nu mai zic de alte accesorii off-road).lMd rubicon este mai mare dar degeaba aia 3 blocante dc ramai suspendat pe burta si dai din picioare ,cum zicea un coleg mai sus.In reste toate sunt bune numai sa iesim cu ele in teren sa ne distram ca din spatele tastaturi toti suntem meseriasi.

Fiecare zi trebuie trăită ca și cum ar fi ultima..

Off-road Alyon Team

Link spre comentariu

George, raspunsul corect pt tine este: in functie de ce fel de om esti in offroad, asa masina sa-ti alegi. Daca te tine buzunarul, ia-ti un Rubicon. Are Museteanu, daca nu ma insel, la 10.000 de euro si o preluare de leasing. Daca vrei sa te dai tare cu ea, sper sa fi ruda cu cu Bill. Bill Gates! Uita extremul cu o masina pe care vei da, stock, 20.000 de euroi. Daca esti nevricos, cauta o Toyota usoara! Daca ai sange, dar nu sti prea bine, un Patrol te tine in viata. Daca ai si bani, ai si sange, ai si nervi si vrei sa ramai fara nevasta, iti ofer G-ul meu!:Hr

Link spre comentariu

vreau masina de zi cu zi si iesit in natura la final de WE . nu vreau masina de extrem . musai sa aibe 4 usi masina .

@yonutz : cu siguranta o sa ies dar acum sunt la capitolul documentat . am deschis topicul dupa ce am citit diverse cu modificari pe rubicon (e un tip din sibiu pe care cred ca il si cunosc daca lucreaza la AK ) .

@petre : G ul imi place foarte mult doar ca nu stiu cat de mult mi se potriveste. intr-adevar o masina poate sa fie mai buna ca alta in diverse situatii, in cazul nostru in offroad. dar o masina se alege si cu sufletul si cu inima. eu am ales un impreza STI ca masina de circuit . este inferioara altora , CLAR DA ! este masina perfecta pentru mine, CLAR DA.

as fi vrut sa aflu direct pro uri ci con uri de la posesori si cunoscatori.

asa ca mai vin cu niste intrebari , pe noul rubicon (varianta in 4 usi , da ? :) ) cam ce pica daca pica ?

deci nu extrem , da expeditii , da offroad usor spre mediu. masina va fi pregatita cat de cat dar totusi nu sunt inca sofer de offroad , nu ca as fi facut vreodata cinestie ce offroad . asa cum nu sunt nici sofer de circuit dar persist in a invata din greseli si a invata sa scot tot ce pot din masina de care m-am indragostit.

un LC nu-mi zice nimic , dar cand vad un bot de jeep imi tremura chilotii. de ce ? nu stiu , poate pentru ca suntem toti diferiti chiar prin natura adn ului nostru :)

Link spre comentariu

Desi putin vor sa inteleaga, in cele mai multe cazuri alegerea masinii este una stric emotionala, chiar daca nu vrem sa credem asta.

Chiar si atunci cand "incercam" sa cautam "ce e mai bun", de fapt incercam sa adaugam si putin "rational" in alegerea deja facuta subconstient si sa dam legitimitate, sau mai corect zis incercam sa ne justificam cu argumente tehnice alegerea afectiva.

Ce vreau sa spun e ca, i-ati ce-ti place.

Ce mama zmeilor sa fac eu cu o TATA, de exemplu - fara sa supar pe nimeni, daca mie imi place de mor Jeep-ul. Pai ce satisfactie as avea in fiecare zi cand ma urc in masina si imi spun dimineata: "lasa ca o sa-mi placa cu timpul, dar e buna si asta si are si porbagaj mai mare ca Jeep-ul" si ii dai cheie si pleci la job, sau in padure, sau oriunde fara nici o tragere de inima si fara sa fii MANDRU de masina ta (oricare ar fi Jeep, Nissan, Toyota sau altceva).

Chiar daca eu consider masina un mijloc de locomotie, trebuie sa-mi placa. Regret cand o ating, fara a aface un caz din asta, sufar cand incepe sa aiba zgomote ciudate, dar daca nu mi-ar placea masina nu mi-ar pasa.

Parerea mea

"Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford
Link spre comentariu

@GeorgeB : daca ai pus ochii pe doua, trei marci , ia in calcul caracteristicile tehnice si mai putin ce pica la fiecare. Ce pica e foarte relativ nu tine numai de marca, ci si de proprietar cum o foloseste, cum o intretine, la ce service nimereste cu ea, etc. La Rubicon va cadea ptr. inceput amortizorul de directie, pe care-l poti inlocui cu un HD, iar placutele de frana le-am schimbat la 25.000, fiind cutia automata.La 30.000 au cedat bucsele de la bara stabilizatoare spate si doua becuri pe frana. Masina nu a fost menajata si este folosita zilnic.

Rubicon 2.8
Link spre comentariu

Salutare,eu unul,NU MAI POT SA VAD SI SA AUD,Jeepul rupe crucile cardanice.

De un an de zile ma dau cu Wranglerul si nu am schimbat nimic la el.

Singura dorinta a masinii mele este sa-i pun benzina cind intru cu ea in traseu.

Acum vorbind serios ia-ti masina care te atrage si nu mai cere sfaturi subiective,fiecare marca are plusuri si minusuri

Fara poezie,viata e pustiu !

KAMIKAZE TEAM

Link spre comentariu

problema mea este urmatoarea : pot alege o masina care sa ceara bani zi de zi , sau una care sa ceara bani o data la 15 - 20 - 25 000 km .

toate masinile care le-am avut aveau diverse bubitze .

la legacy picau bucsele de la bascula la 20 000 , la STI pica amortizoarele spate la 15 000 samd

atunci , cine se ofera sa ma dea si pe mine (cand o sa-mi revin si o sa pot merge fara carje) cu un rubicon si cu un LC100.

de rubicon pot face peste we rost pt ca sunt client MB . de LC nu prea pot.

si mai am o problema: poate fi rubiconul (varianta in 4 usi ) fi folosit ca masina de zi cu zi . e greu sa te strecori cu ea prin trafic ?

Link spre comentariu

Yonutz eu mi-am spus parerea dupa ce am examinat de aproape masina si m-am dat cu ea in offroad. Si worldscape a scris pe undeva pe forum ca ultimul Rubicon este slab la mecanica.

Rubiconul (nemodificat) este mult mai fiabil decat modelele Sahara sau Sport, DAR Rubiconul nou (JK) in varianta Europeana este mai ne-fiabil decat modelul American (de ex. al lui HABO, ca sa nu zic ca e o diferenta mare intre cele 2)... din punctul meu de vedere variantele cele mai reusite sunt TJ-urile de 4,0 litrii ( Sahara sau Sport 4x4 modificate cu transmisii HD (1997-2006), respectiv Rubicon (2003-2006) ) sau Rubicon-ul nou (JK- 2207-prezent) dar in varianta americana , benzinar 3.8 litrii.

Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift

Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift

Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift

http://www.ClubJeepRomania.ro

Link spre comentariu

GeorgeB

Cand vrei in ianuarie te dau eu cu un Rubicon in 2 usi.

Sora mea are unul luat de nou cu care nu a facut off road de loc insa a avut muuuulte probleme mici si enervante. Are vreo 30,000 km si doar eu l-am dus de vreo 3 ori la service:

- la un moment dat ploua in masina (se strangea un lighean de apa dupa ploaie)

- ambele sine culisante de la scaune s-au stricat. evident ca nu amandoua o data - 2 drumuri la service

- consola cu audio/navigatie se oprea din senin. navigatia nu mergea. l-au resoftat si pana la urma l-au schimbat in garantie

- bateria a picat dupa 2 ani (picat de tot = moarta)

Plasticul de pe bordul de Cielo e de calitate mai buna decat cel de pe bordul Rubiconului.

Service-ul in bucuresti e dezastru cu D mare. La Toyota ii ai pe cei de la GTC - nu te doare capul.

Iti mai dau numarul unui baiat - Catalin de la Calarasi - el a incercat si ceva off road - o sa vezi ce iti spune despre Rubicon (acum se da cu o TOyota HDJ 80 de care s-a indragostit)

Dupa parerea mea, masina asta e buna doar de fitze - arata bine de tot si atrage privirile. Fix atat.

O sa mergi cu un LC 100 si o sa te indragostesti - e o limuzina adevarata, spatioasa, puternica, finisata excelent, geniala pentru expeditii.

Link spre comentariu

Rubiconul (nemodificat) este mult mai fiabil decat modelele Sahara sau Sport, DAR Rubiconul nou (JK) in varianta Europeana este mai ne-fiabil decat modelul American (de ex. al lui HABO, ca sa nu zic ca e o diferenta mare intre cele 2)... din punctul meu de vedere variantele cele mai reusite sunt TJ-urile de 4,0 litrii ( Sahara sau Sport 4x4 modificate cu transmisii HD (1997-2006), respectiv Rubicon (2003-2006) ) sau Rubicon-ul nou (JK- 2207-prezent) dar in varianta americana , benzinar 3.8 litrii.

pai care sunt diferentele intre varianta americana si cea europeana din prezent (pe langa motorizare). gen una are nush ce mai slab .... multumesc.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare