Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Jeep Rubicon - cat de bun este

GeorgeB

Postări Recomandate

Re: Jeep Rubicon - cat de bun este

daca vrei sa te dai si cu Jeep si cu Toyota vin-o in Piatra Neamt .

avem trasee multe si frumoase;suntem inconjurati de munti.

poti sa iti faci singur o parere atat despre Toyota cat si despre Jeep.

ambele sunt masini foarte tari si se poate face extrem cu ele ,daca sunt modificate

cum trebuie;

referitor la problema crucilor cardanice eu nu am rupt nici una pana acum si am mers blocat spate +fata de multe ori in conditii extreme(am punti HD echivalente cu DANA44 de pe Rubicon)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 74
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

nu vreau extrem ... am zis ca nu vreau extrem . vreau mici modificari si atat (bara , troliu , gume , inaltare ... ) cam atat

offroad decent, sa intre familia in masina chestii d'astea .

on the turbo side of life.
Link spre comentariu

alege masina care iti place mai mult,ambele sunt foarte bune pentru ce vrei tu

LC e mai comfortabil si mai luxos decat Jeep-ul, dar nu are punte rigida fata

Rubiconul e mai spartan,dar are punti HD,transmisieHD,blocante spate,fata standard

La Jeep motorul american(benzina) e foarte fiabil ; variantele diesel(europene) au cuplu

foarte bun ,cred ca sunt motoare Mercedes(nu stiu prea multe despre ele)

Link spre comentariu

LC e mai comfortabil si mai luxos decat Jeep-ul, dar nu are punte rigida fata

eu tot aud povestea asta cu puntea fata rigida, ca si cum ar fi atributul suprem la un 4x4. Poate nu-ti trebuie!!!

Daca vrei masina de tura/expeditie confortul suspensiei independente e de aur.

Eu zic sa pui si LC120 pe lista. Sunt niste masini foarte foarte misto.

Link spre comentariu

adica prado... am intels ca e diferenta majora intra prado si landcruiser.

scuze daca zic tampenii... momentan incerc sa aflu tot ce pot .

pe lista avem asa :

- LC100

- rubicon

- liberty

- lc120

la ultimele 2 poate cineva sa comenteze de bine si rau ?

Link spre comentariu

lc 120 este o masina buna, incapatoare, destul de fiabila si confortabila

probleme aparute...in 2 ani schimbat tampoanele cu amortizare de la motor in garantie la 7.000 km si atit nu batai nu zdranganituri nu alte probleme doar motorina si ulei la schimb

fiind automata atunci cind era rece avea o anumita trepidatie cind stateai la semafor in D...cind era calda nu facea nimic. probabil ca cei de la service stiau de problema pentru ca eu nu am zis nimic doar am fost anuntat ca atunci cind am timp sa trec pe la ei sa-mi schimbe tampoanele

ce mi se pare un lucru bun la toyota e ca este iesita de pe poarta fabricii HD nu mai trebuie sa-i faci multe

Editat de Miron Sorin

zambeste...maine poate va fi mai rau

Link spre comentariu

pai propuneti si voi ceva in gama asta :) chiar nu ma pricep la offroadere si posibilitatile de modificare usoara .

adica un liberty e superior unui rubicon ? sau un commander sau sau sau :)

poate cineva sa-mi faca un top ale jeep urilor (adica a masinilor facute sub brandul JEEP ) in productie sau proaspat iesite din productie ?

Link spre comentariu

in necunostinta spun ca rubiconul este in fruntea jeepurilor

eu personal daca as avea de ales intre jeep si toyota as alege toyota pentru simplu motiv ca sint facute hd si ii pui gume si faci ce vrei din ea

pe de alta parte jeepul iti da posibilitatea sa o modifici cit de mult vrei insa daca o modifici la un nivel si dupa un anumit timp constati ca ti-au crescut pretentiile vei fi nevoit sa o iei de la capat

oricum toate masinile facute in prezent sint facute sa cada cit mai repede eventual dupa iesirea din garantie

bafta in alegere pentru ca alegi intre doua masini bune

zambeste...maine poate va fi mai rau

Link spre comentariu

Adica, incepem sa o luam pe aratura !

mi-am cerut scuze de la inceput ca nu ma pricep... pot sa-ti povestesc cat vrei tu despre subaru , modificari , tipuri de motoare , ce vrei tu , dar la offroadere nu ma pricep .

din cauza asta intreb .

sa inteleg ca la jeep doar rubiconul este ok .

atunci raman cu astea 2 pe lista.

va rog sa adaugati si altele pe lista daca le credeti ok ca masini.

Link spre comentariu

in jur de 30 000 cu tot cu modificari. pot sa ma duc si in 40 000 daca trebuie desi nu as prefera sa o fac decat in timp.

prefer masinile cat mai noi (stiu ca nu se mai fac cum se faceau odata, dar am deja o masina de inima in curte si e si ea luata SH ... ) . cum mie nu-mi place sa aud un zgomot care nu trebuie sa fie la masina si bag oricati bani cer masinile , as prefera sa nu ceara bani.

Link spre comentariu

mi-am cerut scuze de la inceput ca nu ma pricep... pot sa-ti povestesc cat vrei tu despre subaru , modificari , tipuri de motoare , ce vrei tu , dar la offroadere nu ma pricep .

din cauza asta intreb .

Draga George, stii ce se va intampla daca mergem in linia asta ? Vom ajunge la discutii interminabile, recente, care este cea mai fiabila s.a.m.d. Ca masina stoc , de la jeep doar Rubiconul are veleitati, dar numai cu ajutorul soferului. Citeste cu atentie ce s-a mai scris, ia o decizie , dupa care repune intrebarea.

Rubicon 2.8
Link spre comentariu

ok.

de citit am citit pe forum ce am gasit despre amandoua . dar daca la toyota stiu exact ce trebuie sa schimb , pentru ca si-a facut cineva mila de mine sa-mi explice face 2 face (trebuie bara fata + bara spate arb + diferential spate si central HD + inaltata 3-5cm eventual ) si pot sa-l sun sa-mi explice din nou , la rubicon nu gasisem nici o informatie completa ( in afara de topicul celui din sibiu).

dar o sa mai caut informatie, desi sincer imi e greu sa o gasesc , este foarte imprastiata si putina.

Link spre comentariu

din cauza asta intreb .

Rubiconul fiind masina decapotabila, vei avea un oarece disconfort. Zgomot, praf, frig.Prea mult nu te poti bucura de faptul ca este decapotabila.Plecand de la soare pana la faptul ca e foarte vulnerabila daca ai bagaje. Iarna, trecand pe hardtop, nefiind capitonata, se incalzeste greu, iar modelul in 4 usi f. foarte greu.Daca vrei sa pui ceva pe masina,ma refer la o cutie sau portbagaj, nu prea ai sanse.Si de doresti confortul familiei(aici fac o mica paranteza: am avut defender. La un moment dat, la service a trebuit sa stau in dreapta. Era prima data cand incercam asta. Nu mi-am imaginat cat de rau se putea sta. De atunci mi-am propus ca la orice masina ce vreau sa o cumpar sa incerc si locurile pasagerilor si sa vad ce le ofer) vezi cum se sta in ambele in alte locuri, decat al soferului. Bafta !

Rubicon 2.8
Link spre comentariu

in cautarile mele am dat si de masina asta . chestia aia de sus se face camera de locuit ... e varianta cu doar 2 usi . ai tot ce vrei inauntru . deja asta e expeditie dusa la extrem.

cand zic expeditii ma gandesc la iesit in natura , oriunde in natura , cu familia .

nu va ganditi la nimic extrem . deja o masina extrema (STI ul ) e prea mult in familie . stiu ce inseamna extrem , cand zici extrem deja incepi sa zici multi multi bani.

sa revin. o sa testez rubiconul la deaer. dar din pacate cu greu cred ca o sa pot ajunge la piatra neamt la invitatia lui paulgr. nu prea am drumuri in zona din pacate.

asa ca , poate cineva sa ma faca o tura cu un LC100 ? nu acum , peste 2 - 3 luni macar :) daca auziti pe undeva as ramane dator .

Link spre comentariu

ok.

dar o sa mai caut informatie, desi sincer imi e greu sa o gasesc , este foarte imprastiata si putina.

cind caut informatii despre JK asta e cred cea mai buna adresa (daca stii un pic engleza):

http://www.jk-forum.com/index.php

si inca o data: sint foarte multumit de masina (e model USA: benzina/automata) si nu regret ca am dat ceva bani pe ea si a ajuns chiar si inspre extrem (de zgirieturi si tabla indoita nu mai vorbesc) dar merge beton si pe asfalt si offroad!

si da ai zis ca nu vrei extrem, toti incepem soft si dupa aia vrem tot mai mult,

si nu stiu daca Toyota poate mai mult de soft :mrgreen: :ha1 (just a joke)

Editat de habo
Rubicon JK V6 3,8l, Lift 4"+1"BL, Simex 35" si Cooper STT 37" , rapoarte 5,13, planetare + cardane HD, Bara AEV cu WARN 9,5ti, , ARB dif cover, K&N air ...
Link spre comentariu

Salutare,eu unul,NU MAI POT SA VAD SI SA AUD,Jeepul rupe crucile cardanice.

De un an de zile ma dau cu Wranglerul si nu am schimbat nimic la el.

Singura dorinta a masinii mele este sa-i pun benzina cind intru cu ea in traseu.

Acum vorbind serios ia-ti masina care te atrage si nu mai cere sfaturi subiective,fiecare marca are plusuri si minusuri

Subscriu fara nici un fel de retinere la ce spune @cristiblondu

Link spre comentariu

daca la toyota stiu exact ce trebuie sa schimb , pentru ca si-a facut cineva mila de mine sa-mi explice face 2 face (trebuie bara fata + bara spate arb + diferential spate si central HD + inaltata 3-5cm eventual )

Dupa parerea mea nu trebuie bara fata si spate arb. adica merge orice bara HD, nu doar arb. Merge foarte bine un Tzuparu sau un Navara :-)

Nu ma contrazic caci nu am studiat cu atentie J10 dar nu prea imi vine sa cred ca la LC100 trebuie schimbat centralul (!!) cu unul HD. Tot ce face toyota este HD :-)

Daca ma intrebi pe mine, mai bine cauti un HDJ si ai 3 blocante din fabrica. Iulian a gasit una cu motor de 4500 benzina, piele, toate cele, nu sufera cu nimic fata de 100.

Singura dorinta a masinii mele este sa-i pun benzina cind intru cu ea in traseu

SUPER TARE BLONDULE, prietenii stiu de ce :bannana

eu tot aud povestea asta cu puntea fata rigida, ca si cum ar fi atributul suprem la un 4x4. Poate nu-ti trebuie!!!

Daca vrei masina de tura/expeditie confortul suspensiei independente e de aur.

Eu zic sa pui si LC120 pe lista. Sunt niste masini foarte foarte misto

Ionut, am un 120, si stii ca eu nu ma dau prea tare, la o iesire usoara de plimbare cu Lupii Albi am constatat pe viu problema (despre care citisem ) a IFS: travelul. In continuu eram cu cate o roata in aer.

Am vazut chestia asta si in filmul de la TAT cu Gabi Nicolae si rusii de la Ladoga (!) pe aceeasi urcare masina aia avand o roata in aer...

Ce-i drept, ca si confort este incredibil, pur si simplu pluteste...

Sincer, intre un 100 si un 120 eu mi-as lua 120 (ca dovada :-D ) Are la fel de multe plastice care trebuie date jos :-), e suficient de incapator, e mai nou (ca tot ziceai ca vrei cat mai nou)

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare