Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

probleme la mers motor de samurai 1,3 carburatie

dac

Postări Recomandate

Re: probleme la mers motor de samurai 1,3 carburatie

Si la mine a tacanit avansul pana am incetat sa mai alimentez de la MOL. Cu benzina de Petrom am rezolvat problema si acum totul e ok. Sper sa nu se interpreteze ca reclama/antireclama dar asta am constatat nu numai eu ci si cativa prieteni de-ai mei.

In ceea ce priveste bujiile, sper ca ai luat bujiile corecte adica:

NGK BPR-5ES sau Nippon Denso W16EXR-U.

Pentru o diagnoza mai buna a aprinderii atasez si ce spune manualul Hayne's despre aspectul bujiilor. Ai grija, cand schimbi bujiile la cald. Blocul motor e din duraluminiu, tolerantele filetelor sunt mici si trebuie sa fii atent sa nu strici filetul.

Bafta la mestereala, o sa-i dai de cap pana la urma :grin:

Din pacate nu am bujiile corecte!!!

Trecem pe NKG :tk !

Cit mai aproape de imposibil !
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 51
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Aceasta problema daca nu ai avut-o anterioar aparitiei tuturor problemelor, dupa cum ai relatat in topic la inceput, se datoreaza faptului ca ai modificat pozitia delcoului.

In situatia data de tine avansul tacane atunci cand nu este reglat corespunzator " este mic". Daca te pricepi gadila un pic delcoul si ai sa vezi rezultatul. Bafta :h5

Ultima iesire 16.01.2010 a fost fara probleme din cauza asta. Am alimentat la Petrom V benzina.

In ceea ce priveste delcoul, trebuie sa mentionez ca, desi l-am "gidilat" , nu are foarte mare efect. Adica motorul se subtureaza la una din parti, iar la cealalta merge normal, nu se tureaza putin. Ma rog, l-am lasat cam la mijloc intr-un mers normal si "la rotund" in relanti.

Link spre comentariu

Se pare ca te apropii incet-incet de problema... Felicitari.

Bafta in continuare si termin-o odata ca sa iesim si noi :h5

Zis si facut!

Acum trebuie sa rezolv si caldura. E iarna !

Dar inca nici un utilaj de mers pe dealuri?

Link spre comentariu

Poate n-ar strica sa faci rost de-o lampa stroboscopica si sa reglezi avansul corect. E mai simplu si mult mai eficient decat sa bajbai stanga-dreapta cu delcoul. :wink:

Never Underestimate the Power of Stupid People in Large Groups
Link spre comentariu

trebuie sa fiu de acord in totalitate cu tine. Problema la mine e ca nu prea am in zona service-uri top utilate. o sa incerc totusi.

Link spre comentariu

trebuie sa fiu de acord in totalitate cu tine. Problema la mine e ca nu prea am in zona service-uri top utilate. o sa incerc totusi.

Lampa strobo nu-i o scula de top, o s-o gasesti mai ales la service-urile care repara masini mai vechi. Eu unul am gasit pe net la 20 de euro si ma batea gandul sa-mi cumpar una. Daca gasesti pe undeva scula asta, te pot indruma cum sa-ti faci reglajul la avans singur, in 10 minute. Multa bafta! :h5

Link spre comentariu

ok! daca aud ceva voi fi interesat.

deocamdata merge ok, desi nu 100%. continua sa "afume" putin bujiile, dar merge corect, adica in 4 si are si putere. am luat bujii nkg , dar nu le-am schimbat din lipsa de timp (sint inca la cel care aduce piesele auto).

Link spre comentariu

Gata dacule, s-a rezolvat!!

Dar eu acum vad.. tu ai schimbat motorul???

ti-ai facut un cadou de ziua ta, doctore ?

nu l-am schimbat. cind am hotarit sa umblu in el sa vad ce si cum, am descoperit ca nu se potriveste garnitura de chiuloasa!!!:ha:

Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

nici eu nu cred ca e din carburator,e aprinderea,dar daca vei avea nevoie vreodata de desfacut sau reglat carburatorul,sa mergi la mecanicii care repara tico,pt ca samurai are 90 la suta carburatorul ca cel de tico (tico fiind facut dupa licenta suzuki)

:xVreau un Trabant nou !!
Link spre comentariu

De cand am schimbat motorul la samurai cu unul sh, mersul motorului s-a schimbat in bine fara sa-i fac nimic..... am facut din toamna vre-o 2000km si relantiul a inceput sa revina docil la cald in jur de 1000rpm, trage din ce in ce mai rotund, si daca nu ar fi bataia de fusta(cred) la rece, ar fi perfect. In urma cu 2 luni cel mai mic relanti era de 1500rpm. Ideea este ca din toamna merg cu el aproape zilnic si cred ca asta face sa-i treaca jegaraia acumulata.

4x4
Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

Trebuie sa mai spun ca am dat jos si rezervorul si l-am curatat. Era groaznic!!

Am mai pus si doua filtre de benzina si sper sa nu mai am asa probleme.

Totutsi, ce nu inteleg e faptul ca dupa ce se incalzeste incepe sa scoata fum albastru, desi motorul este ok (a fost desfacut bucata cu bucata si totul era bun : cuzineti/arbore, cilindri ,pistoane,segmenti, iar testul benzinei a fost trecut de chiuloasa).

Care poate fi cauza scoaterii fumului?

Link spre comentariu

Fum albastru = ulei ars.

Suzuki Jimny 1.3i 2004

"There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet

Link spre comentariu

stiu ca e de la ulei, dar ce nu stiu e cum ajunge sa fie ars. Adica pe unde, atita vreme cit segmentii, cilindrii si supapele sint ok (pt ultimele , am schimbat si semeringurile. am crezut ca au devenit prea casante si nu mai etanseaza)

Editat de dac
Link spre comentariu

Sa inteleg ca segmentii i-ai inlocuit cu unii noi s-au numai ia-i verificat?

Daca ai umblat la segmenti sa nu-i fi aliniat la vreun piston.

Daca nu i-ai inlocuit, segmentii de ungere sunt dusi.

Daca esti sigur ca totul este in regula cu reparatia motorului, schimba calitatea uleiului. Bafta :h5

SAMURAI SJ stock
Link spre comentariu

Trebuie sa mai spun ca am dat jos si rezervorul si l-am curatat. Era groaznic!!

Am mai pus si doua filtre de benzina si sper sa nu mai am asa probleme.

Totutsi, ce nu inteleg e faptul ca dupa ce se incalzeste incepe sa scoata fum albastru, desi motorul este ok (a fost desfacut bucata cu bucata si totul era bun : cuzineti/arbore, cilindri ,pistoane,segmenti, iar testul benzinei a fost trecut de chiuloasa).

Care poate fi cauza scoaterii fumului?

Nu inteleg cum ai facut verificarea segmentilor si a cilindrilor, dar iti spun sigur ca de acolo este problema. Ori ai unul sau mai multi segmenti care scapa, ori zgarieuri/uzuri la cilindri. Motorul nu se face asa. Daca il desfaci si il pui la loc, mai rau ii faci. Trebuia rectificat blocul la urmatoarea cota de reparatie si schimbate pistoanele si segmentii. Daca ai schibat doar segmentii sau doar i-ai dat jos si i-ai pus la loc, nu te mai intreba deunde da cu fum albastru.

Link spre comentariu

mai trebuie sa adaug faptul ca si inainte de verificare se manifesta la fel: fum albastru!

am desfacut motorul pentru a schimba semeringurile de la supape!! si de acolo am trecut la "verificari". De acolo am mers la segmenti si cilindri si arbore cotit. Pozitia segmentilor nu a fost modoficata, iar cilindrii nu au zgirieturi!

Am avut trei iesiri la "rece" , adica la minus grade si totul a fost ok, adica fara fum.??? cum se incalzeste cum scoate fum! si nu m-ar deranja foarte tare, merg cu utilajul doar in off, daca as fi sigur ca motorul presteaza la maxim!

Una dintre pareri ar fi ca chiuloasa ar avea o fisura ??!! ceea ce nu stiu daca e posibil (pe acolo trece si apa).

Link spre comentariu

Sa inteleg ca segmentii i-ai inlocuit cu unii noi s-au numai ia-i verificat?

Daca ai umblat la segmenti sa nu-i fi aliniat la vreun piston.

Daca nu i-ai inlocuit, segmentii de ungere sunt dusi.

Daca esti sigur ca totul este in regula cu reparatia motorului, schimba calitatea uleiului. Bafta :h5

Nu am schimbat segmentii.

Nu cred ca sint aliniati segmentii si totul pare sa fie, cel putin mecaniceste vorbind , ok acolo!

Despre ulei astept sugestii de la voi ! Am folosit Mobil 1 5w40.

Link spre comentariu

Pentru Samurai uleiul recomandat este 10W40 in conditiile climaterice de la noi dar mai conteaza si clasificarea API care, recomandata de Suzuki ar fi SE, SD, SF sau SG (nu mai exista). Mi s-a spus dar nu sunt sigur, ca clasificarea API se refera oarecum la gradul de aditivare (daca gresesc, sper sa ma corecteze cineva). Pe piata mai poti gasi SH (cel mai apropiat) sau SJ (urmatorul). Cu cat a doua litera este mai avansata in alfabet (sH, sJ deci H sau J ca exemplu), cu atat uleiul este mai "modern" si poate mai nepotrivit pentru masina ta (chiar la acelasi grad de vascozitate, de pilda 10W40).

Una peste alta, eu am incercat cu 15W40 si am dat chix, l-am scos dupa nici 200km (bateau tachetii, troncaneau toate cand era rece motorul) si am revenit la 10W40. Am schimbat doar marca de ulei iar consumul s-a redus la jumatate. In plus, NICAIERI in manualele de Samurai nu am vazut o recomandare pentru 15W40.

Suzuki zice asa:

- temperaturi numai peste -5C, 20W50

- -20C pana peste 35C, 10W40

- -20C pana la 35C, 10W30

- sub -30C pana la 30C, 5W30

- sub -30 pana la -5, 5W20 (Islanda cred :grin:)

Poate face cineva mai priceput lumina in treaba asta cu uleiul, ACI-ul si-altele. Eu atat stiu deocamdata...

Link spre comentariu

Salut,

cred ca a mai fost pus pe undeva link-ul acesta care explica ce si cum dar il mai pun si eu :)

http://www.carbibles.com/engineoil_bible.html

"But as a quick primer - the number before the 'W' is the 'cold' viscosity rating of the oil, and the number after the 'W' is the 'hot' viscosity rating. So a 5W40 oil is one which behaves like a 5-rated single grade oil when cold, but doesn't thin any more than a 40-rated single grade oil when hot. The lower the 'winter' number (hence the 'W'), the easier the engine will turn over when starting in cold climates"

Pajero Sport 2004 2.5
Link spre comentariu

incearca cu 15W40. m-am lovit si eu de o problema de genu asta la un Sj413, solutia a fost blocarea in pozitie deschis a calapetei de la socul automat,:2dr

Link spre comentariu

Acum chiar vreau sa vad ceva opinii despre 15W40 la -20C pe Samurai. Primele 2-3 minute, dimineata. Poate mi s-a parut mie dar cred ca motorul cerea altceva.

puiuC fii mai explicit te rog :h5

Bine punctat @armand18us, W poate fi tinut minte pentru ca e de la Winter (iarna)

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare