ALF-DMAX Postat Ianuarie 3, 2010 Partajează Postat Ianuarie 3, 2010 Acum am vb cu un prieten din Spania si m-a spus ca incepand cu anul nou a aparut acolo o noua legea dupa care cu permisul de conducere de clasa B se poate condus masini cu greutate maxima pana la 4250 kg, nu conteaze masina sa fie rigida sau articulata, deci dupa legea asta se poate tracta o remorca/platforma fara permis E daca greutatea a masina+remorca nu depaseste 4250 kg. (acolo as putea atunci tracta Isuzu in platforma cu Audiul al meu sau invers, de exemplu :oo ) Stie cineva daca legea asta este la nivelul European? Open mind for a diferent view.... and nothing else matters Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator fender Postat Ianuarie 11, 2010 Partajează Postat Ianuarie 11, 2010 Re: Modificare legea permis clasa B... stie cineva? Pe de o parte, despre modificarea asta se discuta la nivel de EU de prin 2006. S-a scris si la noi in presa acum vreun an. Se va face modificarea asta si la noi precum si in celelalte state europene, rabdare si tutun. Deocamdata n-am ajuns la stadiul in care legile sa fie facute la nivel european ci sunt inca la nivel national. Altfel i-am da afara pe toti senatorii si parlamentarii (in afara de cei europeni). Pe de alta parte legea e altfel decat ti-a spus prietenul tau.. Legea a intrat in vigoare la 8 Dec 2009 si zice asa (sorry, n-am acum vreme pt. traducere si nici nu cred ca e necesara): Artículo 4. Clases de permiso de conducción y edad requerida para obtenerlo. e. El permiso de conducción de la clase B autoriza para conducir los siguientes vehículos: • Automóviles cuya masa máxima autorizada no exceda de 3.500 kg que estén diseñados y construidos para el transporte de no más de ocho pasajeros además del conductor. Dichos automóviles podrán llevar enganchado un remolque cuya masa máxima autorizada no exceda de 750 kg. • Conjuntos de vehículos acoplados compuestos por un vehículo tractor de los que autoriza a conducir el permiso de la clase B y un remolque cuya masa máxima autorizada exceda de 750 kg, siempre que la masa máxima autorizada del conjunto no exceda de 4.250 kg, sin perjuicio de las disposiciones que las normas de aprobación de tipo establezcan para estos vehículos. Artículo 5.5 Para conducir un conjunto formado por un vehículo tractor de la categoría B y un remolque cuya masa máxima autorizada sea superior a 750 kg, en el caso de que el conjunto así formado exceda de 3.500 kg, será necesario superar la prueba de control de aptitudes y comportamientos que se indica en los artículos 48.2 y 49.2. Esta prueba podrá sustituirse por la superación de una formación en los términos que se establezcan mediante Orden del Ministro del Interior. Anexo V Los aspirantes a la autorización que habilita para conducir con el permiso de la clase B conjuntos de vehículos cuya masa máxima autorizada exceda de 3.500 kg sin rebasar los 4.250 kg a la que se refiere el artículo 5.5, deberán realizar los siguientes ejercicios: aceleración, deceleración, marcha atrás, frenado, distancia de frenado, cambio de carril, frenar/esquivar, oscilación del remolque, acoplamiento y desacoplamiento del remolque y estacionamiento. Los solicitantes de la autorización que habilita para conducir con el permiso de la clase B conjuntos de vehículos cuya masa máxima autorizada sea superior a 3.500 kg sin rebasar los 4.250 kg y la masa máxima autorizada del remolque supere los 750 kg a la que hace referencia el artículo 5.5, deberán realizar la maniobra I) anterior y la M) del punto 7. I) Estacionamiento y salida del espacio ocupado al estacionar (en línea, oblicuo o perpendicular), utilizando las marchas hacia delante y hacia atrás, en llano o en pendiente ascendente o descendente. II) M) Proceder al acoplamiento y desacoplamiento del remolque. Conducerea unui ansamblu cu remorca peste 750 kg si masa totala a trenului peste 3500 kg dar mai mica de 4250 fara a fi trecut testul constituie contraventie (nu e infractiune, asta e un alt lucru bun) sanctionata cu 400 de euro si 4 puncte penalizare. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ALF-DMAX Postat Ianuarie 12, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 12, 2010 Re: Modificare legea permis clasa B... stie cineva? Multumesc de informatii :h5 acum stiu despre ce este vorba exact... Open mind for a diferent view.... and nothing else matters Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Dudas Adrian Postat Ianuarie 12, 2010 Partajează Postat Ianuarie 12, 2010 Re: Modificare legea permis clasa B... stie cineva? dar vedeti ca mai e o chestie...remorca poate sa aiba peste 750 kg si sa conduci numa cu B,daca greutate totala admisa a remorcii nu o depaseste pe cea total adimisa masinii... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator fender Postat Ianuarie 12, 2010 Partajează Postat Ianuarie 12, 2010 Re: Modificare legea permis clasa B... stie cineva? Unde mai e sau unde vezi tu chestia asta? Exemplu care se incadreaza in ce zici tu ca n-am vazut noi: - MMA auto = 3500 kg - Masa maxima autorizata de tractare pt. auto respectiv (conform omologarii, scris in certificat): 2500 kg - MMA remorca: cat vrei tu de la 751 pana la 2500 kg. Te bagi sa conduci atelajul asta numai cu B? In Spania, evident. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator fender Postat Ianuarie 12, 2010 Partajează Postat Ianuarie 12, 2010 Re: Modificare legea permis clasa B... stie cineva? Care-i legatura intre exemplul tau si ce-ai scris mai sus?! Masa maxima autorizata a trenului tau e de 3450 kg adica sub 3500 kg. Cei ai tu se incadreaza in legislatia actuala a categoriei B , implicit si in cea viitoare. Ma rog, mai era un "amanunt" pe care nu l-ai dat dar presupun ca se incadreaza in regulament. Noi aici incercam sa discutam despre ce-o sa fie nou, atunci cand o sa fie, in legislatia rutiera, cu referire la exemplul noi legi spaniole. Daca ai ceva de spus despre modificarile ce sunt in legislatia spaniola sau cele ce vor fi candva si la noi sau in alta tara a UE, baga mare. Altfel vezi ca mai e un topic despre categoria BE si despre ce ai voie sau nu sa tractezi cu B sau BE la momentul actual. In plus, incearca sa-ti exprimi mai bine gandurile in scris. De exemplu fraza "remorca cu un ax care tracteaza 970kg" e un non sens, remorca nu tracteaza nimic decat daca esti cu tractorul pe camp sau conduci un tren rutier prin Australia. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate