Vizitator fender Postat Ianuarie 18, 2010 Partajează Postat Ianuarie 18, 2010 Re: R.C.A. sau unde se duc banii dumneavoastra... Fender, daca povestea ta cu Miercurea Ciuc e adevarata si nu e doar una din clasicele legende urbane imposibil de verificat, ai facut exact ce ti-am reprosat si inainte, ai acceptat sa fii discriminat. Eu nu as fi facut-o. In alta ordine de idei, eu sunt vorbitor de limba maghiara, dar in Miercurea Ciuc din obisnuinta tot romaneste am cerut ce am avut de cumparat. Deh, locuiesc la granita Ardealului cu Oltenia. Surpriza, nu mi-a zis nimeni "nem tudok romanul", am primit ce am vrut. Partea cu latratul la copacul gresit o fi ea figura de stil, dar nu a fost prea eleganta pentru un moderator. :grin: Gata, ma pun sa citesc ce zice CSA. Evenimentul s-a petrecut mai demult si nu-mi pot cita ca martor decat sotia, am intrat impreuna in magazin. A fost singura data in viata cand am oprit in acest oras dar pot sa incerc sa-mi aduc aminte locatia ca sa ti-o descriu. Nu avea nici un rost sa-mi pierd vremea cu cineva care nu merita. Nu-mi pun mintea cu cine nu area asa ceva. Vreascuri are orice padure. Faptul ca pe o femeie atata a dus-o mintea, n-are importanta ce cetatenie si nationalitate avea, nu ma poate scoate din ale mele. Obiectivul meu a fost sa-mi rezolv problema pt. ca urma sa intru in munti si-mi trebuia paine. Latratul la copac e traducerea din engleza a formulei, pe care eu o consider foarte acceptabila, "barking at the wrong tree". Am folosit-o pt. ca sensul ei descrie perfect situatia. Imi cer scuze celor care o considera altfel. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator fender Postat Ianuarie 18, 2010 Partajează Postat Ianuarie 18, 2010 Re: R.C.A. sau unde se duc banii dumneavoastra... Inca un mesaj si gata .... RETI, iti spun cum e cu asigurarea in Anglia. - in materie de asigurare o masina se considera la valoarea de catalog, conform anului de fabr, nr de mile, uzurii; cataloagele uzuale sunt Parkers, Glass, CAT (le gasesti online dar la toate trebuie sa platesti ceva, asa ca nu pot sa vad cat e in cazul tau - putin, in orice caz); in general masinile mai vechi de 10 ani nu valoreaza mai nimic - se estimeaza reparatia si se compara cu valoarea de catalog; daca val reparatiei plus val epavei (a masinii in starea in care se afla) e mai mare decat val de catalog, ti se dau banii la valoarea de catalog (100% valoarea de catalog); masina devine un "write off"; asta pt. ca in UK asiguratorii se pot ocupa de epava si sunt f multe parcuri de dezmembrari - poti negocia sa pastrezi epava si sa primesti diferenta de pret (val de catalog minus val epavei asa cum a stabilit-o asiguratorul). - deci valoarea limita de despugubire e data de diferenta intre val de catalog si valoarea epavei. Ar putea fi de 75%, ca la noi, sau 50% sau cat iese functie de valoarea epavei, depinde de ce se mai poate recupera de la ea. Cand ai o masina mai veche, ingrijita si dichisita, a carei valoare o consideri a fi mai mare decat valoarea de catalog, pui mana si faci un (echivalent) CASCO la asa numita "valoare agreata". Adica negociezi cu asiguratorul o valoare mai mare decat cea de catalog, incluzand si accesoriile de pe masina etc. In momentul cand te buseste careva, nu folosesti RCA-ul vinovatului ci asigurarea ta CASCO. Ca idee, valoarea de piata in UK a masinii tale e intre 700 si 1200 de lire. Sunt convins ca in cataloagele mentionate valoarea nu e mai mare, dimpotriva. Sa zicem, cu mare indulgenta, 1000 de lire. Atat ai fi primit la dauna totala. Valoarea de nou cred se apropia de 30.000 de lire. Sa zicem 20.000. Deci dupa 14 ani, masina ta are valoarea de catalog de aprox 5% din valoarea de nou, cu maxima indulgenta. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
f_zoltan Postat Ianuarie 18, 2010 Partajează Postat Ianuarie 18, 2010 Re: R.C.A. sau unde se duc banii dumneavoastra... Ce uraaaat. Tradareeee! Fender ai fost tradat de CSA. Uite ce zic uratii astia, cica RCA e totusi obligatorie. Nasol, credeam ca scap de politie cu citate din forum. Mai intai astia zic asa:"Referitor la amplele şi repetatele comentarii privind aplicarea asigurării de răspundere civilă obligatorie (RCA) vă comunicăm următoarele: ". Apoi continua cu: "asigurarea de răspundere civilă obligatorie este reglementată în toate statele membre UE și, pe cale de consecinţă, şi în România". Daca scrie pe ea obligatorie, mai exista dubii? In rest ce imi place in raspunsul asta, lalait si lipsit de substanta, e ca persoana care raspunde nu se stie cine este. Cred ar trebui sa fie un purtator de cuvant sau o persoana autorizata sa glasuiasca in numele institutiei, dar nu exclud sa fi raspuns o femeie de servici mai scolita nitel. In schimb aceasta persoana anonima, in loc sa raspunda pur si simplu acuzelor, daca tot s-a decis sa o faca, se apuca sa faca aprecieri privind profesionalismul jurnalistului care a scris in Catavencu. Chiar daca a scris prostii, Cautis s-a semnat si si-a asumat cele scrise, spre deosebire de personajul colectiv CSA. Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator fender Postat Ianuarie 18, 2010 Partajează Postat Ianuarie 18, 2010 Re: R.C.A. sau unde se duc banii dumneavoastra... Ti-am spus mai in urma cu alte cuvinte, RCA-ul nu e obligatoriu daca mergi pe jos. Nu te obliga nimeni sa ai masina ca sa fii obligat sa te asiguri RCA. Vad ca nu ma lasi sa ma retrag din discutia asta cu discriminarea asa ca o sa ma las singur :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
madiorsv Postat Ianuarie 18, 2010 Partajează Postat Ianuarie 18, 2010 Re: R.C.A. sau unde se duc banii dumneavoastra... ......chiar si cel mai bun prieten a lui BASE a luat teapa..si omul are relatii :2dr http://www.catavencu.ro/asigurati_va_ca_asiguratorul_nu_va_trage_teapa_v-11726.html ONE LIFE. LIVE IT ! Pajero V 6 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
f_zoltan Postat Ianuarie 18, 2010 Partajează Postat Ianuarie 18, 2010 Re: R.C.A. sau unde se duc banii dumneavoastra... In sfarsit am priceput. Nici impozitul nu e obligatoriu decat daca castigi bani. Nici respiratul nu e obligatoriu, decat daca insisti sa traiesti. De fapt numai moartea e obligatorie, de aia chiar nu scapi. In rest nu exista nici un alt lucru obligatoriu in lumea asta.:ha: Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RETI Postat Ianuarie 18, 2010 Partajează Postat Ianuarie 18, 2010 Re: R.C.A. sau unde se duc banii dumneavoastra... Mister Fender poate ne inveti si unde putem sa facem CASCO la vechituri asa cum bine vad ca ai si tu....la valoare care o consideri ca merita in caz de accident, ca nu cred ca nu te zgarii pe ochi cand o sa ai accident ,ca doamne fereste te hakleste la jumatate si vai, plangi ca nu-i asa de strong ........... De ci cum iti repari tu DIscoevry 300 Td daca RCA iti da doar 2000 euro cand tu stii ca daca o vinzi scapi imediat de ea la 5000 euro?Si reparatia face 3ooo euro. Si nu poti sau nu ai ce-ti trbuie pentru a ti-o face in regie ? Mersi dar cred ca batem apa in piua degeaba ,,,,asa cum spunea cineva mai devreme nimeni nu cred ca este multumit de aceste RCA-uri OBLIGATORI si care isi maresc an de an valoarea desi nr de accidente este constant sub 10 % si nu toate pe RCA si ce sa mai vb de rata de schimb care iata ........leul prinde puteri.... Land Rover Discovery I Mercury Sable LR serie III Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cotizo Postat Ianuarie 18, 2010 Partajează Postat Ianuarie 18, 2010 Re: R.C.A. sau unde se duc banii dumneavoastra... Ce fain era in 1990 cand puteai circula cu orice masina voiai, puteai sa-ti aduci ce masina voiai si nu te oprea nimeni sa te controleze - cel putin in Timisoara... Revolution, now! Niciodata nu esti destul de paranoic... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator fender Postat Ianuarie 18, 2010 Partajează Postat Ianuarie 18, 2010 Re: R.C.A. sau unde se duc banii dumneavoastra... RETI, nu te pot sfatui ce si unde sa faci in materie de CASCO si nici nu ma intereseaza subiectul. Eu n-am CASCO si nici nu vreau sa fac. E cineva aici care lucreaza in domeniu, intreaba-l pe el in topicul dedicat. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
kosfunny Postat Ianuarie 18, 2010 Partajează Postat Ianuarie 18, 2010 (editat) Re: R.C.A. sau unde se duc banii dumneavoastra... Mister Fender poate ne inveti si unde putem sa facem CASCO la vechituri asa cum bine vad ca ai si tu....la valoare care o consideri ca merita in caz de accident, ca nu cred ca nu te zgarii pe ochi cand o sa ai accident ,ca doamne fereste te hakleste la jumatate si vai, plangi ca nu-i asa de strong ........... De ci cum iti repari tu DIscoevry 300 Td daca RCA iti da doar 2000 euro cand tu stii ca daca o vinzi scapi imediat de ea la 5000 euro?Si reparatia face 3ooo euro. Si nu poti sau nu ai ce-ti trbuie pentru a ti-o face in regie ? Mersi dar cred ca batem apa in piua degeaba ,,,,asa cum spunea cineva mai devreme nimeni nu cred ca este multumit de aceste RCA-uri OBLIGATORI si care isi maresc an de an valoarea desi nr de accidente este constant sub 10 % si nu toate pe RCA si ce sa mai vb de rata de schimb care iata ........leul prinde puteri.... Reti , acum inteleg problema ta ! Dupa ce mi-ai dat PM-ul am asteptat sa ma suni. Da-mi te rog pe privat date despre dosarul de daune, despre eveniment si despre masina. Iti voi calcula si eu valoarea maxima de despagubire si vedem daca e ceva de facut! Nu imi aduc bine aminte dar parca pt un Discovery valoarea maxima pt reparatie e undeva pe la 4000 de euro! Editat Ianuarie 18, 2010 de kosfunny Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RETI Postat Ianuarie 18, 2010 Partajează Postat Ianuarie 18, 2010 Re: R.C.A. sau unde se duc banii dumneavoastra... cum gasesc telefonul te sun dar eeee pe vibratii si nu dau de el....hahahahaaca vb maine cand sper sa -l gasesc ! Nu eera vorba de mine doar asa ca mi-sa intamplat MIE ...ee vorba ca nu eee echiatbil.....Daca vreau asigurare sa pot sa-mi fac masina asa cumam avut-o sapot sa am optiuni nu asa vine un prost zbang si gata raman cu fierul ...daca aaia avea o masina de epoca la fel zbang si plnagii intelegi aspectul .Legea este prost gandita la aspectul asta .eu vreau sa ma asigur si cand ma duc la servici hahahah dar din cauza meserie nu te asigura NIMENI. Crede-ma ca stiu ce vorbesc!Off topic desigur cu scuze Land Rover Discovery I Mercury Sable LR serie III Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stelea Postat Ianuarie 18, 2010 Partajează Postat Ianuarie 18, 2010 (editat) Re: R.C.A. sau unde se duc banii dumneavoastra... @fender, s-o lasam asa cum a cazut. Altceva am vrut sa scriu (spun), dar nu mai are rost sa ma explic acum. @kosfuuny, n-ai nici macar un post fara greseli gramaticale nu erau nedumeriri ci intrebari retorice nu exista nici un post de-al tau in care sa se fi explicat vreuna din intrebarile mele. Oricum nu-ti erau adresate! Faptul ca ai ales sa refuzi sa raspunzi este doar lipsa argumentelor. N-aveam de gand vreodata sa apelez la sfaturile tale si nici nu te consider coleg. Teparii din asigurari sunt aceia care incheie polite in lipsa proprietarului (sau la personae decedate) si inspectorii de daune care subevalueaza dauna fata de real, pentru ca din suma economisita au comision. Recunosc in raspunsurile tale invataturile de la cursurile de training, unde vi se spune ca: “Daca cineva ataca societatea, sa raspundeti inzecit, sa fi-ti ca acidul!” I-ti suna cunoscut? Chiar crezi ca esti singurul care are habar despre asigurari? Te crezi alfa si omega? Nimeni n-avea nimic cu tine, dar tu te-ai identificat cu societatea si ai luat-o personal! Ce dracu, v-au spalat creierul la cursuri? Iar despre afirmatia facuta la adresa mea: “Bineinteles ca mai aveti nevoie si de cateva calitati intelectuale pe care inclin sa cred ca nu le aveti!” denota lipsa de respect fata de o persona necunoscuta si asta spune mult despre caracterul tau, si unul din motivele pentru care nu vom fi colegi niciodata. Despre eticheta de “tepar” pe care singur ti-ai atribuit-o … nu stiu, dar chiar nu ti-ai tras nici un procent de la nici un dosar pe care l-ai instrumentat (pentru ca stim ca asta da prost la sfarsit de an)? Cu ce am scris in postul anterior si cu acesta, am incheiat aceasta discutie. Editat Ianuarie 18, 2010 de stelea 4x4MANIA is where we are !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
boczarionut Postat Ianuarie 18, 2010 Partajează Postat Ianuarie 18, 2010 Re: R.C.A. sau unde se duc banii dumneavoastra... @fender, s-o lasam asa cum a cazut. Altceva am vrut sa scriu (spun), dar nu mai are rost sa ma explic acum. @kosfuuny, n-ai nici macar un post fara greseli gramaticale nu erau nedumeriri ci intrebari retorice nu exista nici un post de-al tau in care sa se fi explicat vreuna din intrebarile mele. Oricum nu-ti erau adresate! Faptul ca ai ales sa refuzi sa raspunzi este doar lipsa argumentelor. N-aveam de gand vreodata sa apelez la sfaturile tale si nici nu te consider coleg. Teparii din asigurari sunt aceia care incheie polite in lipsa proprietarului (sau la personae decedate) si inspectorii de daune care subevalueaza dauna fata de real, pentru ca din suma economisita au comision. Recunosc in raspunsurile tale invataturile de la cursurile de training, unde vi se spune ca: “Daca cineva ataca societatea, sa raspundeti inzecit, sa fi-ti ca acidul!” I-ti suna cunoscut? Chiar crezi ca esti singurul care are habar despre asigurari? Te crezi alfa si omega? Nimeni n-avea nimic cu tine, dar tu te-ai identificat cu societatea si ai luat-o personal! Ce dracu, v-au spalat creierul la cursuri? Iar despre afirmatia facuta la adresa mea: “Bineinteles ca mai aveti nevoie si de cateva calitati intelectuale pe care inclin sa cred ca nu le aveti!” denota lipsa de respect fata de o persona necunoscuta si asta spune mult despre caracterul tau, si unul din motivele pentru care nu vom fi colegi niciodata. Despre eticheta de “tepar” pe care singur ti-ai atribuit-o … nu stiu, dar chiar nu ti-ai tras nici un procent de la nici un dosar pe care l-ai instrumentat (pentru ca stim ca asta da prost la sfarsit de an)? Cu ce am scris in postul anterior si cu acesta, am incheiat aceasta discutie. :10 pentru remarca cu atacatul societatii Patroll Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tdanys Postat Ianuarie 18, 2010 Partajează Postat Ianuarie 18, 2010 Re: R.C.A. sau unde se duc banii dumneavoastra... so dus dracu si topicul asta....in loc sa discutam si eventual sa aflam lucruri care is bine de stiut, s-a ajuns la discriminare , intepaturi aiurea si discutii pe care cu greu le urmaresti....:ang2 pt cine are nervi sa inceapa eu as vrea de exemplu sa facem un topic in care sa spuna oamenii doar fapte concrete despre RCA/Casco ca sa avem o statistica despre firme care sunt bine de ocolit si care sunt de recomandat. si ca sa reiau ce am scris la inceputul topicului....ASTRA= HORROR isuzu trooper, lada niva,defender TD5, defender Td4, ZIL 131, LC 120 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
f_zoltan Postat Ianuarie 18, 2010 Partajează Postat Ianuarie 18, 2010 Re: R.C.A. sau unde se duc banii dumneavoastra... In topicul asta s-au pus totusi niste intrebari, multe ramase neraspunse. E normal, asta e doar o parlita de "dezbatere cetateneasca" unde mai marii care fac bani din afacerea numita asigurari nu vor participa veci. Ma bucura macar ca interlocutorii cu care ne-am combatut sunt si ei de acord ca sistemul cu asigurarea masinii e incorect, fata de cel in care soferul se asigura. Din pacate nu e suficient, ca nu ei fac regulile. Le aplica doar (in caz ca lucreaza in sistem) cu mai mult sau mai putin zel. Nu stiu ce am putea face pentru ca RCA sa fie echitabil, atata timp cat nu suntem in stare sa facem nimic in teme mult mai dureroase decat asta, dar poate e un prim pas sa aratam ca nu suntem atat de docili pe cat se doreste. Pana la urma transnationalele sunt sensibile la imaginea lor, spre deosebire de guvern pe care-l doare-n buget de noi. Putem spera ca de dragul acesteia vor lua macar niste masuri de forma, daca se fac destule valuri. In concluzie, cine e nemultumit sa o zica intr-o forma cat mai vocala. La scandal, fratilor! :grin: Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Miron Sorin Postat Ianuarie 18, 2010 Partajează Postat Ianuarie 18, 2010 Re: R.C.A. sau unde se duc banii dumneavoastra... poate te acuza idiotii de instigare...ca asta exista... zambeste...maine poate va fi mai rau Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
proof Postat Februarie 15, 2010 Partajează Postat Februarie 15, 2010 Re: R.C.A. sau unde se duc banii dumneavoastra... Astazi am mers la Astra sa-mi reinnoiesc rca-ul la Samurai, expira pe 20.02 si surprize, surprize... In loc sa platesc 297 lei conform calculatoarelor on-line, ma taxeaza cu 330 lei. Intreb de ce ? Platiti 10% majorare ca e posibil sa fi avut evenimente rutiere, ca nu figurez in baza de date, conform noilor reglementari si cu argumente ca: nu aveti o polita anterioara - cu toate ca polita expira pe 20.02.2010 si era incheiata de Bcr asigurari, ori s-au introdus gresit datele de identificare ale auto in baza de date s.a. Prin urmare :C le dau banii ca pe vremea de afara nu-mi ardea sa ma plimb prin Bucuresti. Ajung acasa si dau tel. la Bcr sa verific polita, pe care o gasesc si mi se comunica ca mi-au gresit numele la introducerea in baza, asa ca raman cu paguba. Aviz celor care nu vor s-o pateasca verificati daca figurati in baza de date la urmatoarea adresa: cedam.csa-isc.ro SAMURAI SJ stock Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RETI Postat Februarie 18, 2010 Partajează Postat Februarie 18, 2010 Re: R.C.A. sau unde se duc banii dumneavoastra... Cum unde la nenorocita aia de la PC care acum a ajunsa sefa la CSA si are salariu de 1,3 mil euro / an:grin: Land Rover Discovery I Mercury Sable LR serie III Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
kosfunny Postat Februarie 18, 2010 Partajează Postat Februarie 18, 2010 Re: R.C.A. sau unde se duc banii dumneavoastra... Si uite cum incet, incet lumea realizeaza ca CSA-ul e capul rautatilor! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Februarie 24, 2010 Partajează Postat Februarie 24, 2010 Re: R.C.A. sau unde se duc banii dumneavoastra... Kosfunny, tradu si pentru necunoscatori la ce se refera chestia asta - (numai ce e rosu) : "eu lucrez la un service autorizat de allianz si eu fac devizele in audatex....deci va fi ok....stiu ca piesele le platesc ei....dar firma de la care le iau pot sami dea factura de pieseele mele si sa iau alceva in loc si asa imi recuperez eu bani de la seful meu....in caz in care nu imi va da dauna totala ca suna la care e asigurata nu este suficienta pt dauna....atunci am sai cer bani si lu ala................" Pentru conformitate : http://forum.club4x4.ro/showthread.php?p=552322#post552322 REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Februarie 24, 2010 Partajează Postat Februarie 24, 2010 Re: R.C.A. sau unde se duc banii dumneavoastra... Societatile de asigurari - unii dintre marii hoti perversi ai acestei tari. Nu degeaba se spune ca cea mai buna societate de asigurari este aceea unde inspectorul de daune ti-e prieten. In rest, esti tratat in bataie de joc. Daca am decis sa imi fac masina in regie proprie mi-a oferit o treime din suma totala desi daca o faceam la service, manopera era maxim un sfert din pretul total. Sunt in cardasie cu service-urile auto. Un service auto, cand repara o masina pe asigurare, umfla preturile. O parte din profit merge ca si comision inspectorului de daune care i-a trimis clientul. De aceea exista lista de service-uri agreeate la fiecare agentie de asigurari. Platesc facturile nejustificat de tarziu, dupa ce dai zeci de telefoane, multe vizite, sensibilizari etc... Fenteza clientii prin diverse oferte in care nu se specifica toate informatiile. Daca ai RCA esti tratat in scarba daca ai o problema. Daca ai CASCO se ocupa altfel de tine. Va spune unul care a luat de trei ori tepe mari de la societatile de asigurari. (Generali si Unita) Cand esti mai tare la necaz, societatile de asigurari te lovesc mai rau in loc sa te ajute. Comisia de Supraveghere a Asigurărilor e de fapt Comisia de protejare a asiguratorilor. 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
kosfunny Postat Februarie 24, 2010 Partajează Postat Februarie 24, 2010 Re: R.C.A. sau unde se duc banii dumneavoastra... Kosfunny, tradu si pentru necunoscatori la ce se refera chestia asta - (numai ce e rosu) : .stiu ca piesele le platesc ei....dar firma de la care le iau pot sami dea factura de pieseele mele si sa iau alceva in loc si asa imi recuperez eu bani de la seful meu. Allianz achita piesele direct la importator la comanda service-ului. Acestea sunt duse la service si montate. Service-ul primeste pe langa manopera si un comision din pretul pieselor. Din afirmatie rezulta faptul ca cel de la service are o relatie "mai speciala" cu importatorul si in valoarea pieselor comandate trimite alte piese. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
f_zoltan Postat Noiembrie 27, 2012 Partajează Postat Noiembrie 27, 2012 Re: R.C.A. sau unde se duc banii dumneavoastra... Comisia de Supraveghere a Asigurărilor e de fapt Comisia de protejare a asiguratorilor. http://www.gandul.info/financiar/o-veste-proasta-soferii-vor-plati-cu-50-la-suta-mai-mult-din-aceasta-situatie-nu-exista-iesire-10350024 Revine tema RCA! Max are dreptate si azi cu ce a zis in 2010. Ce pastele mamii ei de tara suntem noi, unde comisia pusa sa supravegheze asiguratorii (carora statul le-a dat monopul prin legea RCA) e cea care explica de ce e bine sa creasca preturile? Asta e rolul CSA, sa le planga pe umar asiguratorilor? Nu-i obliga nimeni pe astia sa faca RCA-uri si totusi nu am vazut pe niciunul dintre ei sa vrea sa se retraga, deci cat de rau le merge de fapt? Nici nu au vreun motiv sa isi eficientizeze activitatea, atata timp cat se aplica comunismul la RCA: societatilor nu le ajunge, statul le da cat vor, dupa nevoi! Marea aia de brokeri si mijlocitori care se calca in picioare traiesc bine din comisioane, dar inspectorii de daune ii numeri pe degete. Banii ti-i iau pronto dar daunele le platesc dupa luni de zile. E clar ca asiguratorii sunt interesati doar sa incaseze, e singura activitate unde au facut tot ca sa mearga bine. Statul ii protejeaza prin CSA, si toate astea se sparg in capetele noastre. Criza trebuie depasita de ei, si de-o fi sa ne rupa pe noi in doua! Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
u2_2 Postat Noiembrie 27, 2012 Partajează Postat Noiembrie 27, 2012 Re: R.C.A. sau unde se duc banii dumneavoastra... Pai da, ca domnii asiguratori se plang ca-s multe daune si ca n-au profit... Dar am si eu o intrebare: de ce nu-si iau banii suplimentari de la cei care produc daunele ? Nu e normal, am avut B4, voi intra pe B6 si platesc mai mult decat anul trecut. Cei care produc daune ar trebui sa plateasca mai mult, din ce in ce mai mult, pana cand vor invete sa conduca asa cum cere traficul de la noi si conditiile de drum, sau daca nu au bani sa nu mai conduca ! Daca strici, lovesti, distrugi - platesti ! De ce sa platesc eu, care merg cuminte si preventiv, pentru tot felul de ciumpalaci frustrati care se cred la raliu pe drumul public ? 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cristi69 Postat Noiembrie 27, 2012 Partajează Postat Noiembrie 27, 2012 Re: R.C.A. sau unde se duc banii dumneavoastra... Totul se rezuma la profit care trebuie sa creasca de la an la an.Asta cu daunele multe si lipsa profitului e praf de aruncat in ochi prostilor care trebuie sa le fie data o explicatie de ce cresc pretul politelor. Gandirea corectã vine din experienta. Din nefericire experienta vine din gandirea gresita. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate