f_zoltan Postat Decembrie 2, 2012 Partajează Postat Decembrie 2, 2012 Re: R.C.A. sau unde se duc banii dumneavoastra... Eu nu am treaba cu goana dupa profit a unor transnationale de asigurari. Am probleme cu institutia statului, care e menita sa ne apere de abuzurile astora, si care in loc de a-si face treaba se face pres in fata lor si le apara fatis interesele. Comisia de Supraveghere a Asigurarilor are in lista indatoririlor si plansul pe umarul societatilor de asigurare? Da-i in f..re, slujbasi ai statului platiti din taxele si impozitele noastre aflatai tot in slujba alora? Mai bine sa-i desfiinteze, ca teapa cu asigurarile ne luam oricum, macar nu ii platim si pe astia sa le dea o mana de ajutor! Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cotizo Postat Decembrie 2, 2012 Partajează Postat Decembrie 2, 2012 Re: R.C.A. sau unde se duc banii dumneavoastra... E curios cum inainte de '89 aveam doar ADAS-ul de stat si nu exista RCA obligatoriu. Dupa revolutie statul introduce o legislatie prin care ne obliga sa ne asiguram la firme private. Nu vi se pare ceva absolut revoltator? E ca si cand s-ar da o lege prin care sunt obligat sa cumpar banane. Niciodata nu esti destul de paranoic... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Decembrie 2, 2012 Partajează Postat Decembrie 2, 2012 Re: R.C.A. sau unde se duc banii dumneavoastra... Asigurarea era obligatorie si inainte de `89..... REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pitonul Postat Decembrie 2, 2012 Partajează Postat Decembrie 2, 2012 Re: R.C.A. sau unde se duc banii dumneavoastra... E curios cum inainte de '89 aveam doar ADAS-ul de stat si nu exista RCA obligatoriu. Dupa revolutie statul introduce o legislatie prin care ne obliga sa ne asiguram la firme private. Nu vi se pare ceva absolut revoltator? E ca si cand s-ar da o lege prin care sunt obligat sa cumpar banane. Inainte de '89, ADAS-ul era pe post de RCA, obligatoriu. Tot la ADAS , ca altceva nu era, aveai si posibilitatea de CASCO 1 Rubicon 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
u2_2 Postat Decembrie 2, 2012 Partajează Postat Decembrie 2, 2012 Re: R.C.A. sau unde se duc banii dumneavoastra... (...) statul introduce o legislatie prin care ne obliga sa ne asiguram la firme private. Nu vi se pare ceva absolut revoltator? E ca si cand s-ar da o lege prin care sunt obligat sa cumpar banane. Mai sunt si altele, de exemplu statul ma obliga sa-mi tin banii (ca firma vorbesc) in banca. Iar banca oare ce face cu banii mei ? Ii ruleaza, si ma mai pune sa platesc si comisioane, sa stau si la cozi s-alte alea. Pentru banca banii sunt o marfa, ganditi-va cum ar fi ca marfa pe care voi o vindeti sa fiti obligati sa o tineti intr-un mare depozit, care, pe langa taxa de depozitare face si barter cu marfa voastra :banana Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cotizo Postat Decembrie 3, 2012 Partajează Postat Decembrie 3, 2012 Re: R.C.A. sau unde se duc banii dumneavoastra... Cu respect, era facultativa inainte de 89, chiar asa se si numea. Tatal meu si-a facut-o vreo doi ani, dupa care a renuntat. Niciodata nu esti destul de paranoic... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pitonul Postat Decembrie 3, 2012 Partajează Postat Decembrie 3, 2012 (editat) Re: R.C.A. sau unde se duc banii dumneavoastra... Cu respect, era facultativa inainte de 89, chiar asa se si numea. Tatal meu si-a facut-o vreo doi ani, dupa care a renuntat. ADAS avea următoarele atribuţii principale: - administra asigurările, prin efectul legii, de bunuri, persoane şi răspundere civilă; - organiza şi efectua contractarea asigurărilor facultative de bunuri, persoane şi răspundere civilă, precum şi încasarea primelor la aceste asigurări; - organiza şi efectua constatarea producerii evenimentelor asigurate, evaluarea pagubelor, stabilirea şi plata despăgubirilor şi a sumelor asigurate; Doar CASCO era facultativa. Editat Decembrie 3, 2012 de pitonul Rubicon 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
f_zoltan Postat Decembrie 10, 2012 Partajează Postat Decembrie 10, 2012 Re: R.C.A. sau unde se duc banii dumneavoastra... Cum zic astia de la zeroteve: SOC! http://www.antena3.ro/romania/guvernul-desfiinteaza-autoritatile-de-supraveghere-din-domeniul-financiar-acestea-vor-fi-preluate-de-o-noua-institutie-195493.html O fi de bine? O fi de rau? O fi o schimbare de garda cu alti lobbisti si alte interese? Bye CNVM, CSA si comisia pentru pensiile private. Dormiti linistiti, autoritatea pentru supraveghere financiara vegheaza pentru noi :) SI pana intra in pita, probabil debandada. Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
giorgel Postat Decembrie 10, 2012 Partajează Postat Decembrie 10, 2012 Re: R.C.A. sau unde se duc banii dumneavoastra... bre, in felul meu inteleg asa: cele 3 comisii nu vor disparea niciodata, nu au cum. acum doar se va inventa si a 4-a, care sa le supravegheze pe cele trei:ha: Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Decembrie 10, 2012 Partajează Postat Decembrie 10, 2012 Re: R.C.A. sau unde se duc banii dumneavoastra... Mare atentie unde faceti asigurari ...La o luna dupa ce o incheiati ...verificati-o pe site ... si daca nu e buna ...luati agentul de gat! consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
f_zoltan Postat Decembrie 10, 2012 Partajează Postat Decembrie 10, 2012 Re: R.C.A. sau unde se duc banii dumneavoastra... "Luarea acestor măsuri în regim de urgenţă se impune în considerarea faptului că există riscul ca, în actuala conjunctură, în care se menţin tensiunile generate de criza economică, aceste disfuncţionalităţi să submineze, prin contaminare, încrederea populaţiei în serviciile oferite de întregul sistem financiar şi în modul în care se realizează supravegherea acestora, întrucât aspectele vizate constituie o situaţie extraordinară, a cărei reglementare nu poate fi amânată" Zici ca au citit ce scrie aici. Decizia e de azi, cica, asa ca nici campania nu e o explicatie. Numai eventuala necesitate de inlocuire a lobbistilor vechi cu cei noi. Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Alin Postat Decembrie 10, 2012 Partajează Postat Decembrie 10, 2012 Re: R.C.A. sau unde se duc banii dumneavoastra... Mare atentie unde faceti asigurari ...La o luna dupa ce o incheiati ...verificati-o pe site ... si daca nu e buna ...luati agentul de gat! Puteti verifica on-line AICI Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cotizo Postat Decembrie 12, 2012 Partajează Postat Decembrie 12, 2012 Re: R.C.A. sau unde se duc banii dumneavoastra... Comisia aia de supraveghere isi facea treaba - o prietena a fost despagubita dupa ce a devenit buna de plata in urma unei sentinte intr-un proces cu un neamt care n-a mai putut recupera banii de la defunctul Grup AS unde ea avusese incheiat RCA-ul. Niciodata nu esti destul de paranoic... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
f_zoltan Postat Decembrie 12, 2012 Partajează Postat Decembrie 12, 2012 Re: R.C.A. sau unde se duc banii dumneavoastra... Probabil ca au ajutat punctual , desi in cazul de care zici e posibil sa fi fost data despagubire din fondul ala de ajutorare al victimelor accidentelor rutiere. Dar nu am vazut gesturi spectaculoase in sprijinul miilor de cazuri in care despagubirile au fost amanate multe luni, au stat in service pana a putrezit masina pentru sa asigurarea nu a platit sau cand pur si simplu s-a refuzat plata din diverse motive, mai ales in cazul amiabilelor. Oricum comisia se numeste de SUPRAVEGHERE a asigurarilor, si mie-mi pare ca nu prea a supravegheat societatile, ci le-a sprijinit pe fata. Evident, ca un simplu client, nu am detalii legate de activitatea CSA, dar propriile lor aparitii publice i-au discreditat. Cand comisia de supraveghere se preocupa in presa de o presupusa lipsa de profit a societatilor, in loc sa o faca cei interesati, am indoieli serioase legate de tabara din care fac parte. Nu era de competenta ei nici sa explice marirea primelor prin fraudele clientilor, pentru ca fraudele sunt incurajate de functionarii corupti dar nota de plata ne vine noua. Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Decembrie 12, 2012 Partajează Postat Decembrie 12, 2012 Re: R.C.A. sau unde se duc banii dumneavoastra... Pai, da, denumirea e corecta...."de supraveghere", adica sa nu le faca cineva vreun rau.......:ha: REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
kosfunny Postat Februarie 8, 2013 Partajează Postat Februarie 8, 2013 Re: R.C.A. sau unde se duc banii dumneavoastra... Cand comisia de supraveghere se preocupa in presa de o presupusa lipsa de profit a societatilor, in loc sa o faca cei interesati, am indoieli serioase legate de tabara din care fac parte. Nu era de competenta ei nici sa explice marirea primelor prin fraudele clientilor, pentru ca fraudele sunt incurajate de functionarii corupti dar nota de plata ne vine noua. Sa stii ca intentia a fost buna , exprimarea nu a fost potrivita. Spun asta ca pana la urma s-a renuntat la proiect in forma asta. Ideea de baza era ca in segmntul RCA , firmele de asigurari ar fi fost obligate sa calculeze tarifele in functie de niste indici iar daunalitatea si acoperirea acesteia influentau direct pretul asigurarii. In felul acesta firmele de rahat care merg pe politica preturilor mici si a comisioanelor mascate acordate intermediarilor ar fi fost obligate sa practice tarife care sa acopere ipotetic rata daunei. Asta tocmai pntru a fi evitate situatiile de imposibilitate de plata care au ca rezultat problemele existente acum vis a vis de procedura de despagubire. Nu stiu in ce masura m-am facut inteles dar repetandu-ma ideea era buna, dar inca traim in Romania . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
f_zoltan Postat Februarie 8, 2013 Partajează Postat Februarie 8, 2013 Re: R.C.A. sau unde se duc banii dumneavoastra... O fi blestemul nostru ca ideile astea bune tre'sa ne usture la buzunar! Sau poate's bune dar suntem pe partea gresita a baricadei? Daca preturile sunt in concordanta cu riscurile, de ce motocicletele sunt taxate la fel cu masinile? Au masa net mai mica, perioada de utilizare a lor e nepermanenta, acum legislatia a limitat si teribilismul prin introducerea a 4 categorii de permise pentru 2 roti ( si categoria "full" e accesibila doar dupa 24 de ani) iar in majoritatea accidentelor motociclistii sunt dauna totala. Nu imi aminti putinii dar zgomotosii kamikaze care se onanizeaza la semafoare, nu e treaba asiguratului ca politia nu isi face treaba! Ca asigurat nu imi pasa de minoritatea de copii de bani gata ai caror parinti sunt mana in mana cu politia. Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stelea Postat Februarie 22, 2013 Partajează Postat Februarie 22, 2013 Re: R.C.A. sau unde se duc banii dumneavoastra... Asa cum ma asteptam, astazi cei de la euroins mi-au spus: "Nu va putem despagubi si caseta de directie ... e prea scumpa", asta dupa ce m-au pus sa fac reconstatare, poze suplimentare, ba chiar si o filmare cu caseta pe stand. Chestia e ca fara directie, restul daunelor nici nu mai conteaza :uameni 4x4MANIA is where we are !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
kosfunny Postat Februarie 22, 2013 Partajează Postat Februarie 22, 2013 Re: R.C.A. sau unde se duc banii dumneavoastra... Da, cam nasoala situatia, specifica Euroins . Daca mergi pe decontare directa dansul va continua. Daca iti achiti reparatiile si le ceri banii facand dovada platii ai avea mai multe sanse . Daca nu vireaza banii in 10 zile faci reclamatie la CSA in care anunti ca vei face plangere penala impotriva firmei . Si daca e nevoie o si faci ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stelea Postat Martie 10, 2013 Partajează Postat Martie 10, 2013 Re: R.C.A. sau unde se duc banii dumneavoastra... Dupa o luna de zile s-a finalizat dosarul de dauna :uameni Pt. aripa, semnalizator, bara fata, carenaj, bieleta directie, caseta directie (cu servo), geometrie roti mi-au calculat 1400 RON fara TVA. Caseta de directie costa 2500 RON, dar nu se gaseste ... Oricum, am acceptat reparatia in regie proprie, pentru ca in final reparatia masinii nu ma va costa nimic :grin: Asta doar pt. ca s-a intamplat sa fiu cu Renault-ul 18, ca daca eram cu alta masina, situatia nu mai era asa roz. 4x4MANIA is where we are !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pitonul Postat Martie 27, 2013 Partajează Postat Martie 27, 2013 (editat) Re: R.C.A. sau unde se duc banii dumneavoastra... Ieri sunt sunat de la o societate de asigurari cum ca o polita de RCA este pe cale de expirare si trebuie reinoita. Zic bine, ok. Dar stiti cat face? primesc raspunsul. Nu ! Pai tineti-va bine, unde anul trecut a fost 400 lei , acum este ... si va spun eu povestea : Fiica-mea a mica nu are permis de conducere, nici nu o pasioneaza desi are varsta, dar ptr. a beneficia de un loc de parcare in curtea blocului am pus pe numele ei un Renault Kangoo, 1,5 dci , autoturism. Azi, oferte taxa RCA : cea mai mica la Carpatica 1120 lei, iar cea mai mare 2800 la Astra, ptr. 12 luni. Si asta trebuie platita anual, impozitul la fel. Editat Martie 27, 2013 de pitonul Rubicon 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Martie 27, 2013 Partajează Postat Martie 27, 2013 Re: R.C.A. sau unde se duc banii dumneavoastra... Asta cu sunatul de la companie sa-ti aduca aminte ...e mare teapa ...era sa mi-o iau si eu de cateva ori ... prima cotatie cand aplici la ei pe site e ok ...daca te suna ...si zici da, te-ai ars! Am verificat pe un site oarecare ...(dai cautare RCA ieftin pe gogule) ...si asigurarea ta e cam 400 lei/6luni si circa 750 lei/12 luni ptr masina mentionata aici. Asa am gasit la Asirom....Pretul este aproximativ ... consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pitonul Postat Martie 27, 2013 Partajează Postat Martie 27, 2013 Re: R.C.A. sau unde se duc banii dumneavoastra... @yonutz, nu este chiar asa. La societatea respectiva am mai multe masini asigurate, iar cand se apropie termenul de expirare sunt sunat, respectiv avertizat. Nu-mi baga sula in coaste, si-mi dau mai multe variante. Am o relatie, zic eu, civilizata cu ei. Problema este alta: 1. se tine cont de varsta proprietarului auto, si 2. aici intervine marea nesimtire, majorarea taxelor de asigurare. Fii convins ca am incercat toate variantele. Rubicon 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Martie 27, 2013 Partajează Postat Martie 27, 2013 Re: R.C.A. sau unde se duc banii dumneavoastra... Petru pe asigurari ...toti sunt nehaliti, merg pe principiul "las' ca merge, nu verifica fraierul" ...Si eu faceam asigurari doar intr-un singur loc ...pana intr-un an cand mi-a spus tanti ca s-au scumpit asigurarile cu 250% ... Sincer mi sa parut hilar ...am verificat si stupoare ... asigurarea era mai scumpa cu doar 30% ... Le-am dat flit si de cate ori ma suna sa-mi spuna ca mi-a expirat nu stiu ce asigurare ...cautam ...comparam si dupa aia cumparam de unde imi convenea cel mai mult. Morala ... in popa si in astia de la asigurari sa nu ai incredere niciodata! :wink: consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mita31 Postat Martie 27, 2013 Partajează Postat Martie 27, 2013 Re: R.C.A. sau unde se duc banii dumneavoastra... Da. E vorba de o alta magarie a asiguratorului. Grupele de "risc" in functie de varsta detinatorului vehiculului, de perioada in ani de cand acesta a dobandit permisul de conducere si atentie - "zona in care ai domiciliul in Romania" - sunt zone cu risc mai mare si zone cu risc mai mic de accident:ha:. Se considera, in mod total aiurea, ca incidenta accidentelor este mult mai mare in randul tinerilor. Numai daca ai numara cazurile enumerate la stirile de pe la tv carora nu le prea mai scapa nimic si s-ar vedea clar ca fac accidente toate grupele de varsta, multi cu alcool altii din neatentie sau oboseala etc. Si chiar daca ar fi sa fie asa, ei nu fac asta ca sa limiteze numarul accidentelor, ei se gandesc doar la buzunarele lor. Si nici nu o sa-l limiteze. Ba cred ca o sa-l creasca pe al celor care o sa mearga fara RCA valabil, ceea ce e si mai rau. E o discutie foarte ampla aici, oricum exista multe cazuri in care aceste criterii sunt abuzive. In cazul amintit de Pitonul, mai sus, fiica lui nici nu are permis de conducere auto, deci nu conduce acel autoturism, asa ca RCA-ul costa nejustificat de mult. Pentru asta, trebuie sa inventam tot felul de modalitati de a fenta sistemul, sa inscriem masinile pe numele altor membri ai familiei ca sa putem obtine un loc de parcare, le inscriem pe numele bunicilor, unchilor, matusilor, persoane in varsta, pensionari, pentru a plati taxe si impozite mai mici, sau le inscriem la vecinii bulgari ca sa nu dam bani statului si societatilor de asigurari care se caca pe noi, la noi in tara. Asta e viata in Romania, pacat ca nu facem nimic in sensul sa reactionam cumva, sa ne cerem drepturile. Numai bine! All-Wheel Drive - it`s all we'll drive! ▀ lllllll ▀ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate