gusteru Postat Ianuarie 20, 2010 Partajează Postat Ianuarie 20, 2010 http://4x4digital.com/portal/2010/01/ya-no-sera-tan-facil-el-4x4-en-marruecos-7269 sper ca link-ul a iesit bine Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
radui Postat Ianuarie 20, 2010 Partajează Postat Ianuarie 20, 2010 Re: bad news in maroc A iesit bine link-ul :). Dar nu inteleg un lucru. Ce se considera raid sau expeditie organizata? Daca vad baietii in vama doua masini pregatite le considere expeditie organizata? E ca si cum m-as duce cu masina in Grecia asa ma duc si in Maroc. Sa inteleg ca am probleme daca ca e jeepan? TLC KDJ120 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ALF-DMAX Postat Ianuarie 20, 2010 Partajează Postat Ianuarie 20, 2010 Re: bad news in maroc De ce m-ai povestit prieteni din Spania, este valabil pt orice calatorie care inseamne offroad, adica daca mergeti prin sosea si la hotel nu este problema dar la momentul in care vreti offroad, tabara etc trebuie autorizare. Autorizarea, de fapt se gaseste usor prin intermediu de Agentile de Turism recunoscute din Governul Marochian, evident contra cost... si nu mic. De ce am inteles eu Governul Marochian se plengea de ce existea foarte mult turism de adventura "neorganizat" care nu lasa aproape nici un ban la Tara, ..... sau mai bine spus... la Governul Marochian... ca sunt convins ca nici un ban va ajunge la saraci care de obicei gasim pe drumuri de la Maroc.. :hm Pana la urma Governele sunt Governele, aici, in Europa si chiar in Maroc :uameni Open mind for a diferent view.... and nothing else matters Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Dan Popescu Postat Ianuarie 20, 2010 Partajează Postat Ianuarie 20, 2010 Re: bad news in maroc cu toate ca nu este in engleza am citit anuntul indicat la sf. postului mentionat. Se refera la competitii organizate, nu la turism. Acum, sincer nu stiu cum se face diferentierea intre turism auto-moto si cursa organizata, sau cum verifica ei in teren chestia asta. Sunt foarte interesat de povestea asta, impreuna cu 6-7 colegi motociclisti intentionam sa plecam exact in Maroc la jumatea lui martie. Intre timp o sa ne mai interesam. LA MULTI ANI Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ALF-DMAX Postat Ianuarie 20, 2010 Partajează Postat Ianuarie 20, 2010 Re: bad news in maroc Daca mai apare informatii va zic... la momentul din fatza este un subiect "cald" in Spania... stiu pe niste baieti care pleaca in februarie intro expeditie acolo (4 masini) si nu au intentie de sa cer nicio autorizare... vedem cum se discurca treaba. :ang3 Open mind for a diferent view.... and nothing else matters Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Sensei Postat Ianuarie 20, 2010 Partajează Postat Ianuarie 20, 2010 Re: bad news in maroc Sa ia vreo doua fete cu ei, sa aiba moneda de schimb, pentru orice eventualitate. :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
radui Postat Ianuarie 20, 2010 Partajează Postat Ianuarie 20, 2010 Re: bad news in maroc Daca mergi pe piste (drumuri marcate in harta si inregistrate cu toate indicativele), nu pui cort se considera offroad? Daca se poate sa ne ti la curent ar fi excelent. Sunt direct interesat deoarece in februarie o sa ajung pe acolo. TLC KDJ120 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
flay Postat Ianuarie 20, 2010 Partajează Postat Ianuarie 20, 2010 Re: bad news in maroc Sunt foarte interesat de povestea asta, impreuna cu 6-7 colegi motociclisti intentionam sa plecam exact in Maroc la jumatea lui martie. Intre timp o sa ne mai interesam. Am fost acolo in excursie organizata, cu autocar,ghid, etc. Acolo se cere spaga pentru orice, mai rau ca la noi... Faci poza cu unul in costum traditional, cere bani, faci cu un politist(la Rabat la mormantul tatalui actualului rege), dai bani. Daca aveti ceva hartii de citiva dirhami, scapati din orice, cred ... Parca se zice "suvenir...", dar colegul nostru din Spania stie mai bine poate. Land Rover Discovery td5 1999 Jaguar XJ8 2002 Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Lecus Postat Ianuarie 20, 2010 Partajează Postat Ianuarie 20, 2010 Re: bad news in maroc Eu clar nu ma duc sa fac offroad, ma duc sa vizitez locatii turistice, sa manac mancarea traditionala marocana, si jur ca nu ma dau jos de pe asfalt. Asta la vama. Mai incolo daca ma gaseste cineva pe o duna sau prin pustietate, spun ca m-am ratacit, si dau ceva dirhami lu` baiatu sa imi arate pe unde sa o iau. Oricum e bine de facut o intrebare si la ambasada. Gip Gran`sirochi ovarlend ecspedisan Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ALF-DMAX Postat Ianuarie 20, 2010 Partajează Postat Ianuarie 20, 2010 Re: bad news in maroc Chiar acum am vb cu o persoana din Spania bine conuscatora de tot ce inseamna offroad si adventura la Maroc si m-a confirmat ca, pentru moment, intentia a Governului Marochian este sa faca autorizarea obligatoria pentru orice calatorie organizata, evident toate evenimente sportive, dar de asemena toate calatorie in grup organizata de un club, asociatia sportiva sau altele entitate cu caracter lucrativ. Daca este vorba despre o calatorie intre prieteni sau organizata fara profit si desinterezat nu trebuie fi nicio problema. Oricum chestia asta este cam noua si nu este de astepta o aplicarea stricte macar acum la inceput. Off Topic: Avans in vedere interesului pt expeditii la Maroc, daca sunteti interesati pot sa deschis un topic cu informatii de utilitate si chestile care trebuie sa stiem cand calatorim pe acolo. :h5 Open mind for a diferent view.... and nothing else matters Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Miron Sorin Postat Ianuarie 20, 2010 Partajează Postat Ianuarie 20, 2010 Re: bad news in maroc deschide Alfonso...multumim zambeste...maine poate va fi mai rau Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gusteru Postat Ianuarie 20, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 20, 2010 Re: bad news in maroc Eu clar nu ma duc sa fac offroad, ma duc sa vizitez locatii turistice, sa manac mancarea traditionala marocana, si jur ca nu ma dau jos de pe asfalt. Asta la vama. Mai incolo daca ma gaseste cineva pe o duna sau prin pustietate, spun ca m-am ratacit, si dau ceva dirhami lu` baiatu sa imi arate pe unde sa o iau. Oricum e bine de facut o intrebare si la ambasada. daca la vama o s-o poti scalda, nu stiu cum ai sa-i pacalesti pe cei de la forturile militare de pe drumul zagora-foum zguid sau zagora-merzouga de exemplu, nu prea ai cum sa te ratacesti pe acolo( ma refer la inceputul drumurilor, continuarea e alta poveste),decit daca o faci intentionat Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tudop Postat Ianuarie 21, 2010 Partajează Postat Ianuarie 21, 2010 Re: bad news in maroc Imi permit sa pun aici traducerea cu partea interesanta din circulara aia Prevederi temporare in organizarea raliurilor , raidurilor si alte manifestari similare , sportive,de explorare si/sau turistice , motorizate sau nu : • Orice cerere de organizare raliuri/raiduri si manifestari similare , motorizate sau nu , cu caracter " de tabara turistica sau de cercetare/explorare " trebuie sa fie depusa cu cel putn 2 luni inaintea inceperii manifestatiei , la Departamentul Turismului care are rolul de a instrumenta dosarul si de a se consulta cu toate departamentele afererente • referitor la manifestarile cu caracter sportiv ,organizate sub egida federatiilor sportive nationale si internationale , carora nu li s-a cerut ajutorul in organizare, departamentul turismului va juca , la cererea organizatorilor , rolul de asistenta si facilitare. • Orice operator marocan sau strain doritor de a organiza manifestari , care intra sub incidenta prezentei circulare ,trebuie sa recurga la serviciile unei agentii de voiaj marocana atestata de departamentul de turism care va fi interfata oficiala a organizatorilor pe langa departamentele ministeriale , autoritatile locale si autoritatile sportive vizate pentru toate aspectele legate de organizare. • Asociatiile si organizatiile non profit , nu sunt obligate sa apeleze la serviciile unei agentii de voiaj pentru organizarea actiunilor monitorizate , cu conditia ca ele sa fie exclusiv din fondurile proprii ale membrilor , asa cum se stipuleaza in articolul 22 din legea nr.31-96 de reglementare a statutului agentiilor de voiaj. • Orice cerere trebuie sa fie insotita de un dosar amanuntit al carui continut este mentionat in anexa prezentei circulare/ordonante. Referitor la actiunile organizate sub egida federatiilor de sport nationale sau internationale , cererile trebuie sa fie insotite de aprobarea federatiei respective. • Fiecare organizator care are in plan adapostirea in cort pe parcursul unei sau mai multor etape se supune reglementarilor aflate in vigoare in Maroc ( articolul 34 al legii 61-100 reglementand statutul taberelor turistice).In acest scop el trebuie sa solicite o autorizatie autoritatilor locale de care apartine locul de stabilire a taberei. • Organizatorii se angajeaza sa inscrie actiunea lor intr-un plan de dezvoltare durabila si sa diminueze efectele negative posibile legate de activitatile lor asupra mediului natural si social. • pe langa dispozitiile prezentei ordonante , organizatorii se angajeaza in a se conforma recomandarilor si instructiunilor care li se vor indica de catre departamentele competente si federatiile sportive respective. • Autoritatile insarcinate isi rezerva dreptul de a intocmi un raport la finalul organizarii manifestatiei ale carui observatii si concluzii vor fi luate in considerare in demersul organizarilor viitoare. Deci este atinsa si problema turismului intre prieteni, doar daca se merge in grup cu corturile, prin offroad, dar nu esti obligat sa apelezi la o agentie de turism, ar trebui sa te descurci singur cu actele alea... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tudop Postat Ianuarie 21, 2010 Partajează Postat Ianuarie 21, 2010 Re: bad news in maroc Pun si lista cu documentele necesare - o fisa detaliata cu informatii despre organizatori ( nume si prenume , statut , statut social , adresa , activitati ..) - programul detaliat cu locul si tipul de adapost al fiecarei etape -regulamentul intern al manifestatiei -traseul circuitului manifestatiei , pe o harta topografica -lista cu numele participantilor -lista cu numele echipelor de asistenta -lista cu numele echipelor organizatoare -in cazul aparitillor mediatice : lista operatorilor si reprezentantii lor , ale masinilor si echipamentului de filmat pentru reportajele media -lista tuturor motorizarilor participante ( masina , motociclete , avioane, vapoare ..) -lista tuturor mijloacelor mobilizate pentr uasigurarea securitatii si asistentei sanitare a participantilor (elicoptere , vehicule de asistenta , gps , medici ...) - lista cu echipamentul de telecomunicatii -lista si coordonatele agentiei de voiaj receptoare in Maroc cat si contractul pe care il are cu organizatorii - o copie cu contractele de asigurare cerute - o fisa cu mentiunile referitoare la masurile luate in vederea reducerii impactului manifestatiei asupra mediului inconjurator - planul cu asezarea taberelelor cand sunt programate - autorizatia din partea federatiei sportive insarcinata de manifestatie. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
radui Postat Ianuarie 21, 2010 Partajează Postat Ianuarie 21, 2010 Re: bad news in maroc Din ce citesc inteleg ca o iesire "prieteneasca" nu se supune acestei ordonante daca: - nu pui cortul; - nu ai stickere publicitare pe masina. E clar ca la vama o sa ajute foarte mult rezervari la hoteluri. In primul rand asta arata ca lasi bani si la guvernul marocan. Despre pistele de pamant imi mentin in continuare ideea ca sunt drumuri. In harta michelin sunt marcate ca drumuri, si atat timp cat mergi pe drum nu cred ca este vorba de cercetare dezvoltare. Oricum teoretic pe 23 februarie suntem acolo si vedem ce si cum. TLC KDJ120 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Lecus Postat Ianuarie 23, 2010 Partajează Postat Ianuarie 23, 2010 Re: bad news in maroc Nu pun cortul pentru ca dorm in masina:ha: Gip Gran`sirochi ovarlend ecspedisan Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate