Max Postat Ianuarie 21, 2010 Partajează Postat Ianuarie 21, 2010 Re: Am o problema la Daihatsu Feroza Se fede ca nu ai nici o treaba cu mecanica....:ha::ha::ha::ha: Nelule, asa te simti tu fericit cand ii iei de sus pe oameni? Te cunosc de atat vreme si am crezut ca te mai cizelezi si matale. Afla ca Fender are dreptate in chestiunea cu convergenta rotilor fata in momentul in care sunt cuplate si trag si ele. Daca sunt jocuri in rulmenti, pivoti, bucsi sau capete de bara, in functie de locul unde e jocul, rotile isi pot schimba convergenta in momentul in care exista tractiune pe rotile respective. La o masina cu suspensie independenta pe fata, daca sunt slabite bucsile de la trapez-ul inferior, in momentul in care calci acceleratia, rotile se deschid. Tot la fel se intampla si cand exista joc in rulmentii de la roata. Te rog, daca tot postezi mesaje in acest stil, hai si cu argumente impotriva. Eu te stiu demult, iti stiu stilul dar daca eu m-am obisnuit cu el, asta nu inseamna ca toata lumea este obligata sa o faca. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Georgenis Postat Ianuarie 21, 2010 Partajează Postat Ianuarie 21, 2010 Re: Am o problema la Daihatsu Feroza Daca atunci cand cuplezi fata nu mai face zgomotul, este foarte probabil sa nu fie de la placutele de frana. Incearca sa dai jos MRL-urile si vezi daca se mai aude cand mergi fara 4x4 cuplat. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nellorunner Postat Ianuarie 22, 2010 Partajează Postat Ianuarie 22, 2010 Re: Am o problema la Daihatsu Feroza Repet si sustim sus si tare. Convergenta nu are nici o treaba cu placutele de frana , discuri etrieri. Acesta este un ansamblu comun cu legaturi stranse intre ele....anume..janta, butuc, etrier cu cilindri, placute. ORICAT ar sta rotile de deschise sau de inchise....NIMIC nu afecteaza functionarea acestui ansamblu, in special placute disc. Ca aici a facut referinta. Ca afecteaza altele, de ex ca nu calca rotile drept, sa vorteaza un pivot e alta treaba. Dar nu uitati ca zgomotul provine totusi de la o miscare de ROTATIE. Eu Banuiesc un MLR, care cu siguranta e uscat si ramane blocat( de fapt cupleaza decupleaza) Unde esti tu Tepes Doamne...??? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Ryder Postat Ianuarie 22, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 22, 2010 Re: Am o problema la Daihatsu Feroza Intre timp am citit sectiunea "Front axle" din manualul de service si exista o referire acolo cum ca in cazul temperaturilor extrem de scazute (sub -15 grade) se poate intampla ca din cauza viscozitatii prea mari a uleiului din cutia de transfer sa ramana cuplat un MRL sau amandoua. Solutia: sa merg pe 4WD pana se incalzeste. O sa fac asa: o sa schimb uleiul din cutia de transfer si din grupul fata, ca oricum trebuia schimbat, o sa desfac/curat MRL-ul de pe dreapta, si sper sa se rezolve. Multumesc tuturor pentru sfaturi. VERTIZONTAL. Fotografie. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate