razvanutza Posted January 22, 2010 Share Posted January 22, 2010 Intrucat am cautat cateva zile un manual de utilizare pentru HDJ-ul meu 80 si nu am gasit (am luat la rand aproape toate linkurile gasite pe forum), am nevoie de ajutorul vostru: 1. Masina nu incalzeste sufiecient de bine in interior decat daca e pe recirculare. Exista vreun comutator la aeroterma (ca la vechile dacii) pentru vara/iarna? 2. Aeroterma spate (am buton in bord rear heat High/Low)) e electrica sau se bazeaza tot pe caldura motorului? 3. Cum se regleaza inaltimea farurilor? Mi se pare ca bat cam sus. 4. Pana la ce viteza pot merge cu blocantul central activat? Pe zapada, am vazut ca masina e mai stabila cu blocantul pe 50/50%. 5. Daca tin anvelopele de asfalt (Fulda M+S) mai dezumflate (pe la 2,5 atm in loc de 3) creste aderenta? Stiu ca se uzeaza mai mult, dar nu ma intereseaza prea mult acest aspect... Multumesc anticipat! Am fost in :lr cu :old ca :dr1. A fost :ih Link to comment Share on other sites More sharing options...
Georgenis Posted January 22, 2010 Share Posted January 22, 2010 Re: Incalzire interioara si reglaj faruri 1.Poate e infundata intrarea in aeroterma si de asta nu are putere decat pe recirculare. 2. In spate are un radiator in care ajunge tot apa din motor prin niste conducte pe sub masina. 3. Aici e mare problema, sigur nu ai reglaj electric, farurile au niste reglaje manuale. Numai ca 99% aceste reglaje au angrenajele stricate si nu le vei putea regla. Daca sunt stricate poti regla farurile numai daca le dai jos. 4. Nu exista o viteza anume, numai sa nu fie asfaltul uscat pentru ca poti strica diferentialul. 5. 3 atm e cam mult, eu le tin pe la 2.2. Numai daca ai de carat ceva foarte greu le umfli mai tare. Link to comment Share on other sites More sharing options...
razvanutza Posted January 22, 2010 Author Share Posted January 22, 2010 Re: Incalzire interioara si reglaj faruri 1.Poate e infundata intrarea in aeroterma si de asta nu are putere decat pe recirculare. 2. In spate are un radiator in care ajunge tot apa din motor prin niste conducte pe sub masina. 3. Aici e mare problema, sigur nu ai reglaj electric, farurile au niste reglaje manuale. Numai ca 99% aceste reglaje au angrenajele stricate si nu le vei putea regla. Daca sunt stricate poti regla farurile numai daca le dai jos. 4. Nu exista o viteza anume, numai sa nu fie asfaltul uscat pentru ca poti strica diferentialul. 5. 3 atm e cam mult, eu le tin pe la 2.2. Numai daca ai de carat ceva foarte greu le umfli mai tare. Multumesc mult! Am fost in :lr cu :old ca :dr1. A fost :ih Link to comment Share on other sites More sharing options...
evgheny Posted January 22, 2010 Share Posted January 22, 2010 Re: Incalzire interioara si reglaj faruri pentru incalzire ,incearca sa verifici antigelul din radiator. Daca nu e suficient primul care ramane fara apa e caloriferul. Daca e infundat incearca sa pui niste detartrant .... da pe frigu asta eu as mai astepta:h5 Club 4x4 Bucuresti http://www.club4x4bucuresti.ro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alin Posted January 22, 2010 Share Posted January 22, 2010 Re: Incalzire interioara si reglaj faruri Tot pentru incalzire verifica la ce temperatura maxima ajunge apa in motor.Poate vasco sau termocupla nu lucreaza bine.Daca ai vasco este posibil ca acesta sa se fi stricat si vechiul proprietar sa-l fi blocat cu niste suruburi si atunci elicea se roteste cu turatie maxima nelasand apa din motor sa ajunga la temperatura optima de functionare a motorului precum si de incalzit in masina.Cand mi-am cumparat eu toyota vechiul proprietar se lauda ca oricat ar merge cu ea in oras , vara , in traficul din bucuresti nu se ridica apa peste 40 grade C.Ulterior am descoperit aceasta problema la vascocuplaj.Daca vasco e defect e cam trist pentru ca sunt destul de scumpe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Georgenis Posted January 22, 2010 Share Posted January 22, 2010 Re: Incalzire interioara si reglaj faruri Si daca este vascocuplajul blocat nu este problema, pentru ca sta termostatul inchis si tot se incalzeste apa. Doar ca face zgomot mai mare, mai ia putin din puterea motorului si strica mai repede pompa de apa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts