Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Memoriu impotriva taxelor auto

Max

Postări Recomandate

Doresc sa redactez un memoriu pe care il voi depune la primaria Baia Mare, directia de venituri , memoriu in care sa protestez impotriva impozitelor enorme pe care trebuie sa le platesc dar mai precis impotriva discriminarii fata de autoturismele ARO pentru care s-a schimbat legislata si acum au de platit doar aprox. 8 milioane.

Eu am de achitat 24 de milioane pentru Toyota mea (28 deja cu penalitatile de pe anul asta)

Daca taxa se calculeaza in functie de motor si vechime atunci sa fie pentru toata lumea la fel.

Daca ,cei care sunteti din Baia Mare, sunteti de acord cu aceasta actiune, va astept la mine ca sa semnati si voi acest memoriu.

Jurista mea il va pregati in cursul zilei de luni. O sa facem unul si in numele Asociatiei sportive CLUB 4x4.

Nu stiu ce voi rezolva cu asta dar macar sa invartim putin in rahatul nemernicilor cu impozitele. :P :hw :bx

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 54
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Re: Memoriu impotriva taxele auto

..... dar mai precis impotriva discriminarii fata de autoturismele ARO pentru care s-a schimbat legislata si acum au de platit doar aprox. 8 milioane.

Eu am de achitat 24 de milioane pentru Toyota mea (28 deja cu penalitatile de pe anul asta)

Daca taxa se calculeaza in functie de motor si vechime atunci sa fie pentru toata lumea la fel.

Daca ,cei care sunteti din Baia Mare, sunteti de acord cu aceasta actiune, va astept la mine ca sa semnati si voi acest memoriu.

Jurista mea il va pregati in cursul zilei de luni. O sa facem unul si in numele Asociatiei sportive CLUB 4x4.

Nu stiu ce voi rezolva cu asta dar macar sa invartim putin in rahatul nemernicilor cu impozitele. :P :hw :bx

nu sunt din Baia Mare .... da .... sincer acum .... chiar te-ar multumi daca si astia cu ARO ar plati la fel?

credeam ca treaba cu capra vecinului e specifica sudului .... da bag de seama ca m-am inselat

PS: la ARO al mai mult se plateste 4 mil ..... e asimilata camioanelor - adica 25 lei / 200 cmc

8 ar iesi daca ar avea motor de 6000 cmc

Link spre comentariu

sper sa fie asa .... nu de alta dar din ce-a sus ..... bag mana-n foc ca bolovani de "finatisti" or sa inteleleaga taman pe dos.

adica o sa-i bage si pe astia cu aro (si IMS) in randul lumii

Link spre comentariu

Re: Memoriu impotriva taxele auto

..... dar mai precis impotriva discriminarii fata de autoturismele ARO pentru care s-a schimbat legislata si acum au de platit doar aprox. 8 milioane.

nu sunt din Baia Mare .... da .... sincer acum .... chiar te-ar multumi daca si astia cu ARO ar plati la fel?

credeam ca treaba cu capra vecinului e specifica sudului .... da bag de seama ca m-am inselat

PS: la ARO al mai mult se plateste 4 mil ..... e asimilata camioanelor - adica 25 lei / 200 cmc

8 ar iesi daca ar avea motor de 6000 cmc

Nu ma intereseaza de chestia cu capra ci sa dau eu cat mai putin. Am dat exemplul cu ARO pt ca asta e singurul la care s-a facut "exceptie".

De la finante mi-au spus ca la Aro se plateste 8 milioane, posibil ca a gresit tipa de acolo.

Ideea e ca si eu vreau sa platesc ca si un Aro. Tot pe aceleasi drumuri circul, tot la fel poluez (chiar mai putin probabil).

Link spre comentariu

dom'le ... ai mare grija ce scrii acolo ca parca vad ca astia or sa-ti raspunda ca .... un ARO va plati ca tine :P

a .... si geaba spui de drumuri si poluare .... impozitul nu-i ptr asta .... impozitul e pe propietate .... adica pe valoare .... si iara-si vezi sa nu risti un raspuns de genul ..... masina matale face cat 10 arouri asa ca ... si impozitul e-n consecinta

oricum .... eu va doresc multa bafta, daca cumva ajungeti cu actiunea la nivel national ... ma bag si eu la semnaturi

Link spre comentariu

dom'le ... ai mare grija ce scrii acolo ca parca vad ca astia or sa-ti raspunda ca .... un ARO va plati ca tine :P

a .... si geaba spui de drumuri si poluare .... impozitul nu-i ptr asta .... impozitul e pe propietate .... adica pe valoare .... si iara-si vezi sa nu risti un raspuns de genul ..... masina matale face cat 10 arouri asa ca ... si impozitul e-n consecinta

oricum .... eu va doresc multa bafta, daca cumva ajungeti cu actiunea la nivel national ... ma bag si eu la semnaturi

Gresesti profund. Impozitul nu se calculeaza dupa valoare ci dupa capacitate cilindrica.

Un S-class de 100.000 de euro plateste mai putin impozit decat masina mea de 20 de ani.

Link spre comentariu

Sunt ferm convins ca tarzy stie ca se plateste impozitul dupa capacitatea cilindrica... ideea era ca IMPOZITUL ca si taxa, este aplicabil unui AUTO ca si valoare detinuta de o persoana, asta ideatic vorbind... adica tu platesti pentru ca posezi un AUTO.... modul in care se calculeza CAT platesti este total tampit - pentru ca se ia in considerare motorul... Ar trebui evaluata masina la valoarae de piata - PAREREA MEA!!! SAU in cel mai rau caz, cai fiscali, cum e in franta... ok ai o masina de ultima generatie cu motor 3 litri si 1000 de CP... platesti, ai o masina veche cu motor de 4 litri si 10 CP, atunci ar trebui sa existe o corespondenta totusi intre motor - an - putere... nu pur si simplu "motor"....

Ma rog, sunt foarte de acord cu initiativa ta si te sustin, insa... te rog sa redactezi cu grija sa nu se inteleaga ca astia cu ARO ar trebui sa plateasca cat tine ci TU cat EI... si apropo, ca fapt divers, nu vor mai trece decat MAX :D 1-2 ani pana cand nu va mai exista "derogare" pentru ARO care sunt asimilate acum camionetelor...

Insa ideea de baza este ca TOTI cei cu 4x4 sa nu trebuiasca sa platim mai mult ca un S-Klasse.... indiferent de marca

(Subscriu la ce zice tarzy, maximul pe care un ARO il poate plati impozit este 400RON, pentru motorizarea D127 - "Brasov" de 3119 cmc diesel)

Link spre comentariu

Sunt ferm convins ca tarzy stie ca se plateste impozitul dupa capacitatea cilindrica... ideea era ca IMPOZITUL ca si taxa, este aplicabil unui AUTO ca si valoare detinuta de o persoana, asta ideatic vorbind... adica tu platesti pentru ca posezi un AUTO.... modul in care se calculeza CAT platesti este total tampit - pentru ca se ia in considerare motorul... Ar trebui evaluata masina la valoarae de piata - PAREREA MEA!!! SAU in cel mai rau caz, cai fiscali, cum e in franta... ok ai o masina de ultima generatie cu motor 3 litri si 1000 de CP... platesti, ai o masina veche cu motor de 4 litri si 10 CP, atunci ar trebui sa existe o corespondenta totusi intre motor - an - putere... nu pur si simplu "motor"....

Ma rog, sunt foarte de acord cu initiativa ta si te sustin, insa... te rog sa redactezi cu grija sa nu se inteleaga ca astia cu ARO ar trebui sa plateasca cat tine ci TU cat EI... si apropo, ca fapt divers, nu vor mai trece decat MAX :D 1-2 ani pana cand nu va mai exista "derogare" pentru ARO care sunt asimilate acum camionetelor...

Insa ideea de baza este ca TOTI cei cu 4x4 sa nu trebuiasca sa platim mai mult ca un S-Klasse.... indiferent de marca

(Subscriu la ce zice tarzy, maximul pe care un ARO il poate plati impozit este 400RON, pentru motorizarea D127 - "Brasov" de 3119 cmc diesel)

Din cate stiu eu, in Austria se plateste in functie de Kw. Poti sa ai 5 masini inmatriculate pe acelasi numar si platesti taxe doar pentru cea mai mare din ele din punct de vedere a puterii motorului.

Repet, nu ma astept sa se schimbe ceva cu memoriul asta dar...

Link spre comentariu

EU NU VREAU SA FIE NICI O TAXA SI NICI UN IMPOZIT !!! AM MUNCIT PENTRU BANII PE CARE I-AM BAGAT IN PROPRIETATI (MASINA, CASA, ETC.), BANII ACEIA AU FOST IMPOZITATI O DATA, ASA CA...

ORI NU MAI PLATESC IMPOZIT PE VENIT, ACCEPT...

ORI NU MAI PLATESC IMPOZIT PE CE AM CUMPARAT CU VENITUL CARE MI-A FOST IMPOZITAT... :h5

Link spre comentariu

De acord cu domnul doctor, insa... asta poate in Utopia...

MAX, ar fi o idee buna sa spui aceste lucruri la astia - vezi Franta, vezi Austria, vezi Germania, vezi UE si ce se plateste acolo si vezi exemplu cu toyota din 80 si S-Klasse din 08... si asa mai departe...

Personal am un ARO... si nu m-as supara daca NU as mai avea derogare, in contextul in care TOTI cei cu masini de acest gen - 4x4 cu motoare mari (totusi 3119cmc e "marisor") - am plati un impozit CORECT... Pe de alta parte, nu prea mi-ar pica bine daca am platit toti impozitele astea nesimtite... incerc sa ma bucur cat pot de faptul ca nu ma "jecmaneste" statul atat de mult... INCA...

Revenind, te sustin, si vreau sa semnez... sa-mi spui daca te pot ajuta cu ceva... daca o redactezi bine si destept mi se pare o idee excelenta, care chiar daca nu va schimba lumea, macar al dreq sa fie guvernantii nostr, e o initiativa a "box populi", pt care te felicit!

Link spre comentariu

Domnilor am o propunere "HAI SA EMIGRAM" si venim pe-aci doar in concedi !

oricum ne costa mai putin !

Maxule ader la petitia ta si te sustin !numai sa nu se intample invers ca am doua ARO !!!! SI ASTA INSEAMNA CA AM CAM BELITO !!!!

Patrol...lung...urat si dus cu pluta...nume de cod...Animalu !!!
Link spre comentariu

EU NU VREAU SA FIE NICI O TAXA SI NICI UN IMPOZIT !!! AM MUNCIT PENTRU BANII PE CARE I-AM BAGAT IN PROPRIETATI (MASINA, CASA, ETC.), BANII ACEIA AU FOST IMPOZITATI O DATA, ASA CA...

ORI NU MAI PLATESC IMPOZIT PE CE AM CUMPARAT CU VENITUL CARE MI-A FOST IMPOZITAT... :h5

hmmm .... eu nu as fi chiar asa de categoric .... cel putin teoretic este norma;l sa platim impozit pe propietate ... ptr ca la fel de teoretic statul "ocroteste" (ar fi fost mai bine sa garanteze dar ast e alta poveste) propietate ... si are structuri care iarasi teoretic ar trebui sa te sprijine (politie, cadastru, ins. in constructii, etc)

ce nu e normal si cinstit la noi ... este modul "haiducesc" in care statul intelege sa aplice aceste impozite

Link spre comentariu

Gresesti profund. Impozitul nu se calculeaza dupa valoare ci dupa capacitate cilindrica.

Un S-class de 100.000 de euro plateste mai putin impozit decat masina mea de 20 de ani.

stiu Max faorte bine cum se calculeaza impozitul, nu m-am exprimat eu bine ... voiam sa spun ca ar trebui sa-l calculeze in fctie de valoarea de piata

@vstfe &Kato - aveti grija ca demersul lui Max se adreseaza finatelor locale din Baia Mare .... daca voi nu sunteti "conbtribuabili" acolo riscati sa anulati demersul ....

daca demersul ar fi la scara nationala ... deja e altceva

Link spre comentariu

hmmm .... eu nu as fi chiar asa de categoric .... cel putin teoretic este norma;l sa platim impozit pe propietate ... ptr ca la fel de teoretic statul "ocroteste" (ar fi fost mai bine sa garanteze dar ast e alta poveste) propietate ... si are structuri care iarasi teoretic ar trebui sa te sprijine (politie, cadastru, ins. in constructii, etc)

ce nu e normal si cinstit la noi ... este modul "haiducesc" in care statul intelege sa aplice aceste impozite

N-as fi asa de categoric daca, asa cum zici, ai vedea ceva din partea statului caruia ii platesti banii din impozit. Insa statul roman, cred ca exagereaza... nu stiu cum de inca nu platim impozit pe bicicleta, pe patinele cu rotile, pe lumina ce intra pe geam sau impozit pe animalele de companie... Chiar asa! As propune ca cei care au in casa animale exotice (broaste testoase, serpi, tarantule, pesti, iguane, caini sau pisici de casa, etc.) sa plateasca impozit pe ele... ca doar e un lux, nu? Asa ca la masini: ai Toyota, esti boier, plateste... ai Aro, esti mai "saracut" si platesti mai putin...

Cred ca spre asta ne indreptam: se creaza un "standard" de viata, care daca il depasesti, platesti... Daca vrei sa nu platesti atata, fa-ti o "baraca" la periferia orasului, spala-te cu apa de ploaie, fa-ti mancare la foc de cartoane, mergi pe jos, nu trece nimic pe numele tau (nici macar nevasta) ca poate ti se va impozita la un moment dat... Cred ca asta e la ora actuala "nivelul de baza" la noi, nivel de la care, o data ce ai inceput sa urci, platesti...

Sunt de acord cu initiativa lui Max si ma alatur cu semnatura mea. La capitolul de masini, e aberant un astfel de impozit... oare nu s-a gandit nimeni sa ia in calcul valoarea de piata a masinii? Cum poti sa impozitezi (functie de cc) la fel , o masina de 10-15 ani cu o valoare de piata de 10 ori mai mica decat una noua cu aceiasi cc. Pai atunci hai sa impozitam cladirile functie doar de mp si sa nu luam in consideratie locatia lor! Corect?

Link spre comentariu

Doctore, eu sunt AROist de fire, si am avut un "exemplar" pe care plateam 400RON pe an, cel de acum e mai mic motorasul, si e undeva intre 300 si 400... Sunt de acord - discriminarea si diferentierea nu e poate corecta si placuta, si fii sigur ca va dispare la un punct, ca deh, doar suntem in UE, nu?

Insa gandeste-te si la valoarea de piata a unui ARO... Cred ca poate 80% dintre cele ce sunt la vanzare se "dau" pentru sume SUB 800-1000E... Asta in stare de functionare, cu acte cu tot... E tot la fel de adevarat ca o Toyota de teren "trage" mai mult la cantar, si nu doar findca e preparata - hai sa vorbim de masini "stock" foarte bine intretinute!

Ceea ce vreau sa spun este ca ARO e o situatie speciala, fiind si totusi ceva ROMANESC... eu unul ma simt foarte ROMAN... insa sunt total de acord sa se RENUNTE la aceasta derogare INSA sa fie niste impozite CORECTE in ceea ce priveste valoarea masinii!

Poate daca eu inghit cei 400RON pe an ce ii am de platit e o treaba, dar e corect ca pentru o masina pe care poate dai 10-15 milioane chiar (da... sunt enorm de multe cazuri) sa platesti 400RON impozit? Plus RCA de aproape tot 400RON... plus Rovignieta (care mersi frumos iar s-a scumpit) de 100RON... intelegi unde bat?

Unele lucruri nu sunt ECHITABILE si JUSTE RAPORTAT la valoarea lor pe piata libera...

Astfel incat, DINCOLO de "statutul" meu de AROist si derogrea aceasta, ci ca SIMPLU posesor de 4x4 cu motor mare (si in curand si mai mare), mi se pare CORECT ca TOTZI sa platim LA FEL si ECHITABIL!!!!

O masina veche de pe vremea bunicii daca este istorica (si eventual are motor de 20 de litri) nu plateste impozit - aceeasi masina valoreaza totusi ceva pe piata (din moment ce are certificat istoric, e si corect intretinuta)... o "mana" de masini 4x4 ale unor pasionati, preparate si chinuite... care nu trec de valoarea unui Logan cele mai multe dintre ele... (fara sa vreau sa jignesc pe nimeni, iau doar un reper financiar) platesc de indoaie proprietarii... ei bine asta nu mi se pare mie corect...

Asa ca long story short - eu sincer imi doresc sa platim toti la fel adicatelea cat ar fi de BUN SIMT raportat la valoarea masinilor!

P.S. In nici un caz nu imi doresc sa transformam discutia intre 4x4 vs ARO - suntem si noi AROistii oameni, fie ca suntem saraci sau bogati, cei mai multi ne iubim masinile, asa cum sunt ele... cu bune si cu rele... eu personal sunt alaturi de voi, ca simplu "offroadist"... si imi doresc acelasi lucru, impozite corecte pentru TOTI!

Link spre comentariu

Oameni buni,

Nu ma intelegeti gresit ca as avea ceva cu ARO si ca as vrea ca si cei cu ARO sa plateasca ca si mine. Vreau sa platesc eu ca si ei.

Da, impozite trebuiesc platite zice Tarzy ca pentru politie, cadastru, inspectoratul de stat in constructii etc.. Aste sunt niste exemple proaste. De ce? Pt ca politistii castiga o gramada de bani din amenzi, spagi, te trateaza pe tine pagubit ca si pe un infractor daca nu le platesti spaga ca se se ocupe de cazul tau (din experienta proprie), cei de la cadastru te coafeaza de bani cand ai de facut ceva manevre legate de terenuri, cei de la inspectoratul de stat in constructii, la fel. M-am lovit de toate situatiile acestea si de aceea stiu.

Dar hai sa trecem peste asta...

Sunt pentru platitul impozitelor dar sa fie echitabile.

Casa mea plus terenul pe care e ,valoreaza, sa zicem, 150.000 de euro, bani pentru care eu muncesc toata viata ca sa ii dau inapoi.

Casa vecinului meu care e facuta din bani negri valoreaza 350.000 de euro pt ca el a bagat cele mai scumpe materiale in ea.

Dar noi platim acelasi impozit.

Aceeasi treaba e si la masini. El plateste impozit pe masinile lui noi (Tuareg, Audi A4) mai putin decat platesc eu doar pentru Toyota , fara sa mai pun si celelalte masini.

Eu doresc sa se calculeze impozitele in functie de valoarea reala a bunului respectiv. Eu sa platesc 4 milioane iar ARO daca valoreaza mult mai putin, sa plateasca 1 milion.

Cat trebuie eu sa muncesc ca sa scot un profit de 28 de milioane ca sa imi platesc impozitul la o masina? Daca vand ceva si am un adaos de 10%, trebuie sa vand de 280 de milioane. Asta fara sa mai calculez impozitul pe profit, chirii, salarii, utilitati, impozite si taxe pe care le platesc la consiliul local si multe altele.

Eu fac oricum memoriul respectiv, il trimit atat aici pe plan local cat si mai sus, la guvern, la parlament.

Cine doreste, poate sa il ia si sa il trimita si la administratiile financiare din zona lor completandu-si fiecare datele.

Putem sa facem o chestie concertata identica in mai multe zone din tara sa se vada ca exista o unitate in privinta asta.

Nu costa mare lucru chestia asta (doar taxe postale) si nici nu implica riscuri.

O sa pregatesc si o petitie on-line cu problema noastra.

Link spre comentariu

Intru totul de acord... cum spuneam si mai sus.... platesc nui bai dar sa fie CORECT raportat la valoarea masinii! Nu zic musai de mine, ca de bine de rau eu inca ma descurc cu derogarea mea, DAR sincer miar conveni DE MINUNE sa fie la TOATE masinile VECHI de TEREN 4x4 cu motoare peste 3000cmc o suma de asta - 400RON e inghitzibil... Vecinul tau cu Touareg daca are masina noua cu motor de 5 litri... pai la EL e lux... si el nu are decat sa plateasca in consecinta, nu NOI.... la noi e PASIUNE!!!

Deci da - hai sa facem concentrat mai multi, hai sa facem si online, hai sa trimitem, dar conteaza ENORM cum e formulat, si conteaza cred eu doua lucruri

1- care e problema

2- ce dorim de fapt - ce rezolvare ne-ar satisface din toate punctele de vedere, ca ar trebui sa le si propunem ceva... sau sa zicem ca vrem impozitu sa fie CORECT SI ECHITABIL fatza de VALUAREA masinii si dam exemple in acest sens din alte state europene, si propuneri personale... ca daca doar ne plangem...

P.S. Nu ziceam Maxule ca ai ceva cu ARO, ziceam asa ca o mentiune umila sa nu degenereze discutia in asta, ca sincer eu-s cu ARO si tot de-al vostru ma consider... e si asta 4x4... si se mai invarte cat de cat... dincolo de derogarea mea, e nesimtirea lor... n-am nevoie de derogare, da' VREAU sa fie totusi INPOZITU' CORECT pentru TOTI, si pentru voi... ca tot de-al vostru is si eu :D (ma repet, nu? Imbatranesc :D)

Link spre comentariu

Oameni buni,

............................

Eu fac oricum memoriul respectiv, il trimit atat aici pe plan local cat si mai sus, la guvern, la parlament.

Cine doreste, poate sa il ia si sa il trimita si la administratiile financiare din zona lor completandu-si fiecare datele.

Putem sa facem o chestie concertata identica in mai multe zone din tara sa se vada ca exista o unitate in privinta asta.

Nu costa mare lucru chestia asta (doar taxe postale) si nici nu implica riscuri.

O sa pregatesc si o petitie on-line cu problema noastra.

buna idee .... ma bag si eu la chestia "concentrata"

Link spre comentariu

Luni dimineata sunt invitat la un matinal de la o televiziune locala, AXA TV, unde am timp aproximativ 20-30 de minute in care sa prezint fenomenul offroad, clubul, dar vreau sa discut si de taxe si de partea "ecologica" a fenomenului respectiv despre ce se spune cum ca noi distrugem padurile.

Sunt multe de spus si sper sa imi ajunga timpul.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare