Max Postat Noiembrie 2, 2007 Autor Partajează Postat Noiembrie 2, 2007 hIHI.. se inregistreaza? se pune pe youtube? vedem si noi? Bineinteles, o sa vada toata lumea. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ucenica Postat Noiembrie 2, 2007 Partajează Postat Noiembrie 2, 2007 BAFTA Max!!!! deabea asteptam sa vedem!!! :h5 :rsp ARO 11.4, motor 1.9D Logan 1.5 dCI one happy family lots of dreams and hopes Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
kato Postat Noiembrie 2, 2007 Partajează Postat Noiembrie 2, 2007 bafta maxima !!!! poate are cineva urechi sa auda!! Patrol...lung...urat si dus cu pluta...nume de cod...Animalu !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ekkakon Postat Noiembrie 2, 2007 Partajează Postat Noiembrie 2, 2007 Luni dimineata sunt invitat la un matinal de la o televiziune locala, AXA TV, unde am timp aproximativ 20-30 de minute in care sa prezint fenomenul offroad, clubul, dar vreau sa discut si de taxe si de partea "ecologica" a fenomenului respectiv despre ce se spune cum ca noi distrugem padurile. Sunt multe de spus si sper sa imi ajunga timpul. Voi urmari emisiunea cu cel mai mare interes... :D :D :D Fac cu acesta ocazie un anunt public , in care ma angajez fata de membrii acestui forum, ca la prima emisiune televizata a Fundatiei E.M.A., in care se va prezenta PROIECTUL AMBULANTEI EXTREME-OFFROAD, sa fii invitat special, in numele CLUBULUI 4X4, pentru ca lumea sa vada si sa inteleaga ca "fenomenul OFFROAD" promovat de noi, nu e un act "anti-ecologic" sau o "distractie", ci o POSIBILA SANSA IN PLUS DE A SALVA O VIATA... ITI DORESC MUUUUUUUULT SUCCES !!! :h5 :c http://www.emergency.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
MagnuM Postat Noiembrie 3, 2007 Partajează Postat Noiembrie 3, 2007 Sunt de acord cu Max! Sa platim si noi la fel ca cei cu ARO! In aceeasi clasa de impozitare! :ce :3 :ce "Să faci 13 ani de temniţă pentru un popor de idioţi... D-asta numai eu am fost în stare..." - Petre Ţuţea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Noiembrie 5, 2007 Autor Partajează Postat Noiembrie 5, 2007 Tocmai am revenit de la emisiunea in direct. A fost ok dar , din pacate, nu am avut timp sa spun tot ce am avut de spus. Dar e posibil sa particip la alta emisiune mai la subiect, unde vom avea mai mult timp la dispozitie. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
kato Postat Noiembrie 5, 2007 Partajează Postat Noiembrie 5, 2007 super !!! ceva filmare primim? Patrol...lung...urat si dus cu pluta...nume de cod...Animalu !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Noiembrie 5, 2007 Autor Partajează Postat Noiembrie 5, 2007 super !!! ceva filmare primim? Mi-au promis ca o sa imi dea un CD cu emisiunea. La mine acasa nu a avut cine sa inregistreze. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator jimny8 Postat Noiembrie 7, 2007 Partajează Postat Noiembrie 7, 2007 max, dar presa centrala nu te tenteaza? :) eu unul nu pot promite mare lucru, dar poate niste valva cu articole pe site-ul promotor.ro (+ linkuri spre topicul asta) tot s-ar putea crea... ar mai fi ams, deteren, etc... ce zici? nu-mi da raspuns pe pm, ci aici, sa se vada ca totul este transparent. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Noiembrie 8, 2007 Autor Partajează Postat Noiembrie 8, 2007 max, dar presa centrala nu te tenteaza? :) eu unul nu pot promite mare lucru, dar poate niste valva cu articole pe site-ul promotor.ro (+ linkuri spre topicul asta) tot s-ar putea crea... ar mai fi ams, deteren, etc... ce zici? nu-mi da raspuns pe pm, ci aici, sa se vada ca totul este transparent. Jurista mea imi pregateste materialul. Dar vrea intai sa se documenteze foarte bine. As vrea sa apara peste tot unde se poate. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator jimny8 Postat Noiembrie 8, 2007 Partajează Postat Noiembrie 8, 2007 ok, astept un semn cand esti pregatit Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Decembrie 13, 2007 Autor Partajează Postat Decembrie 13, 2007 Protestul este inca in pregatire, nu am uitat de el. :grin: Azi am lasat 32 de milioane la finante pentru impozitele auto restante. 30 de milioane a fost numai pentru Toyota din care 6 au fost penalitati pentru ca nu am platit la timp. Le-am zis celor de la directia venituri, macar cei 6 milioane sa ii doneze pentru actiunea umanitara pe care o facem. Nici nu au vrut sa auda. :hm Si apropo de ARO, ei ziceau ca si la ARO ste impozitul mare , nu 4 milioane cat stiam eu. Nu mai stiu ce sa cred. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tarzy Postat Decembrie 13, 2007 Partajează Postat Decembrie 13, 2007 .... Si apropo de ARO, ei ziceau ca si la ARO ste impozitul mare , nu 4 milioane cat stiam eu. Nu mai stiu ce sa cred. he, he .... si pe mine voaiu sa ma taxeze cu 19 mil .... da le-o trecut cand am facut plangere scrisa cu extras din lege chiar nu-i inteleg .... parca ar pleca cu bani aia acasa la ei .... la cat de hapsani si cum interpreteaza numa in contra interesului contribuabilului Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vstef_is Postat Decembrie 15, 2007 Partajează Postat Decembrie 15, 2007 Si apropo de ARO, ei ziceau ca si la ARO ste impozitul mare , nu 4 milioane cat stiam eu. Nu mai stiu ce sa cred. Astia habar nu au pe ce lume traiesc! Cand am inscris ARO cu motor Peugeot 2.5, cica, da da treceti aici intre 2000 si 2500cmc (sau ceva de genu). Si zic eu... nu, nu aici... Ba da ba da, autoturisme ceva cu 2500cmc.... si zic calm din nou. Nu, nu aici... Ba da cum da cat are motoru. Ii explic nu conteaza, eu trebuie sa ma trec AICI si ii arat categoria "autovehicule utilitare sub 3.5 tone sau autovehicule de teren de productie autohtona" aiic tre sa trec... el nu nu, ca la 2500cmc acolo la categorie. Ii cintesc din nou... autovehicul de teren autohton.... AICI tre' sa trec.... dupa inca vro cateva ori chestia asta... urmeaza un "aaaa, aici la de teren autohtoooon". Da exact.... La primu ARO cu motor peste 3 litri, o tipa la ghiseu a stiut unde trebuia trecut :D da' la astlant am prins un mos... :D care nu stia... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gepetto Postat Decembrie 17, 2007 Partajează Postat Decembrie 17, 2007 nu stiu cat de eficace este ca pe astia ai doare-n p.... de poporul roman dar asa de antrenament http://www.romanianews.net/petitie-taxa-auto.html Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gnok Postat Ianuarie 9, 2008 Partajează Postat Ianuarie 9, 2008 eu am semnat, apoi ca are efect bine daca nu ...rau...om vedea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RZV Postat Ianuarie 31, 2008 Partajează Postat Ianuarie 31, 2008 Si eu am semnat.... Macar ca idee ca ne-am putea impotrivi.... Am vazut aproape 10 000 de semnaturi...nu credeti ca se poate mai bine? Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată. Dream It, Do It, Live It.... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
aztec Postat Ianuarie 31, 2008 Partajează Postat Ianuarie 31, 2008 Pana una alta REALITATEA TV a inceput o campanie de strangere de semnaturi pt o petitie.. Din cate am vazut, cu toate ca sunt la inceput, se strang rapid, si pot spune ca au sanse de reusita din cauza posibilitatilor de a face promovare prin tv.. nu doar pe net cum au fost restul petitilor. Plus ca au si puterea de a face ceva mai departe. eu zic sa incercati si acolo http://realitatea.net/petitie ... undeva, candva, altundeva... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Mai 7, 2008 Autor Partajează Postat Mai 7, 2008 Re: Memoriu impotriva taxelor auto MINISTERUL ECONOMIEI ÅžI FINANÅ¢ELOR DirecÅ£ia de legislaÅ£ie în domeniul accizelor BucureÅŸti - Str. Apolodor nr. 17, sector 5 Nr. 622385/ .05.2008 Domnului Dan Lupsa <max@club4x4.ro> Referitor la petiÅ£ia dv. adresată Guvernului României ÅŸi transmisă Ministerului Economiei ÅŸi FinanÅ£elor pentru soluÅ£ionare, prin care ne aduceÅ£i la cunoÅŸtinţă o serie de nemulÅ£umiri cu privire la taxa specială pentru autoturisme ÅŸi autovehicule, vă comunicăm următoarele: Regimul actual al taxei speciale pentru autovehicule, care se plăteÅŸte cu ocazia primei înmatriculări a acestora în România, a fost instituit ca urmare faptului că după aderarea la Uniunea Europeană, datorită principiului liberei circulaÅ£ii a mărfurilor între statele membre, se deschidea posibilitatea înmatriculării în România a autovehiculelor indiferent de vechime ÅŸi de norma de poluare, în condiÅ£iile în care unele acte normative în vigoare până la data de 1 ianuarie 2007 restricÅ£ionau acest lucru (menÅ£ionăm că în perioada 1 iulie 1998 – 31 decembrie 2006 nu era permisă înmatricularea autovehiculelor cu norma de poluare non-euro ÅŸi Euro 1, iar în perioada 1 ianuarie 2002 – 31 decembrie 2006, nici a celor cu Euro 2). MenÅ£ionăm că taxa specială a fost instituită prin Legea nr.343/2006 pentru modificarea Legii nr.571/2003 privind Codul fiscal, situaÅ£ie în care nu poate fi considerată ilegală. De asemenea, menÅ£ionăm că taxa specială se datorează pentru toate autoturismele ÅŸi autovehiculele care se înmatriculează după data de 1 ianuarie 2007, pentru prima dată în România, deci atât pentru cele noi (indiferent de provenienÅ£a lor – din producÅ£ie internă sau achiziÅ£ii din afara teritoriului naÅ£ional), cât ÅŸi pentru cele second-hand provenite din afara teritoriului naÅ£ional. Totodată, precizăm că odată cu instituirea taxei speciale pentru autovehicule, s-a abrogat regimul accizelor pentru autoturisme ÅŸi autoturisme de teren, inclusiv pentru cele rulate provenite din achiziÅ£ii din import, regim reglementat la titlul VII – Accize ÅŸi alte taxe speciale, din Codul fiscal. ÃŽn ceea ce priveÅŸte poziÅ£ia Comisiei Europene, trebuie să subliniem că aceasta niciodată nu a contestat instituirea taxei ca atare ci a solicitat reaÅŸezarea modalităţii de calcul, pe baza unor criterii ÅŸi principii care să corespundă legislaÅ£iei comunitare privind libera circulaÅ£ie intracomunitară a bunurilor. De asemenea, considerăm necesar a menÅ£iona că doar abrogarea reglementărilor din domeniul taxei ar fi putut avea ca urmări imediate din cele mai nefavorabile pentru România, din care enumerăm în principal: a) facilitarea intrării în România a unui număr mare de autovehicule second hand cu vechime mai mare de 10 ani. Multe din autovehiculele vechi, achiziÅ£ionate din alte state la preÅ£uri foarte mici, ar fi ajuns în scurt timp să fie abandonate, iar drumurile ÅŸi străzile marilor oraÅŸe să fie ÅŸi mai înÅ£esate de maÅŸini care aÅŸteaptă să fie ridicate în vederea dezmembrării sau casării lor, situaÅ£ie care ar fi atras creÅŸterea costurilor aferente acestor operaÅ£iuni; b) apariÅ£ia unei situaÅ£ii anormale în sensul că dacă astăzi taxa se percepe doar de la persoanele care-ÅŸi înmatriculează în România autovehiculele, costurile aferente dezmembrării sau casării autovehiculelor abandonate ca fiind foarte vechi (respectiv non-euro sau euro 1), să fie suportate indirect de către toÅ£i cetăţenii români, în locul celor din statele membre din care provin; c) îndepărtarea de obiectivele de protecÅ£ie a mediului. Precizăm că România este semnatară a protocolului de la Kyoto, prin care s-a angajat ca în perioada 2008 – 2012 să scadă cu 8% emisiile de gaze cu efect de seră, ÅŸi este obligată să se încadreze în limita stabilită la nivel naÅ£ional privind emisiile de noxe. ÃŽn caz contrar, Å£ara nostră este pasibilă de penalizări extrem de severe din partea Uniunii Europene, ce vor fi suportate tot de contribuabili,Ë�beneficiariË� ai noxelor ÅŸi gazelor cu efect de seră. ÃŽn aceste condiÅ£ii, avându-se în vedere unele nemulÅ£umiri ÅŸi critici aduse sistemului actual de taxare a autovehiculelor, din partea societăţii civile, precum ÅŸi recomandările Comisiei Europene, Guvernul a luat decizia de modificare a sistemului de taxare, considerând că problema privind limitarea introducerii în România a autoturismelor cu un grad ridicat de poluare, reprezintă o prioritate naÅ£ională de sănătate publică, prioritate care ar fi trebuit să antreneze o solidaritate a tuturor factorilor implicaÅ£i, atât politici cât ÅŸi ai mediului de afaceri ÅŸi societăţii civile, din România. ÃŽn acest sens a fost aprobată OrdonanÅ£a de urgenţă a Guvernului nr.50/2008 privind taxa pe poluare pentru autovehicule, publicată în Monitorul Oficial al României nr.327/2008, care va intra în vigoare la 1 iulie 2008. Noile reglementări au la bază în primul rând recomandările Comisiei privind: - stabilirea unui coeficient de reducere a taxei, care să conducă la diminuarea taxei speciale proporÅ£ional cu deprecierea reală a autovehiculelor; - cuantumul taxei să nu depăşească valoarea reziduală a taxei aferentă autovehiculelor cu aceeaÅŸi marcă ÅŸi vechime, deja înmatriculate în România; - asigurarea unui sistem de rambursare a taxei reziduale, în cazul revânzării acestora într-un alt stat membru sau al exportului; - asigurarea unei proceduri de contestare a taxei speciale, atunci când plătitorul este nemulÅ£umit de nivelul taxei percepute. ÃŽn al doilea rând, noul regim prevede un sistem diferenÅ£iat de taxare, respectiv pe baza emisiilor de CO2 ÅŸi normei de poluare. ( Precizăm că instituirea unei taxe anuale de poluare pentru autovehicule nu ar fi putut excepta autovehiculele deja înmatriculate ÅŸi tocmai o asemenea abordare ar fi creat mari probleme sociale, afectând în cea mai mare măsură pătura socială cea mai săracă - persoane cu venituri mici, pensionari, studenÅ£i etc. - deÅ£inătoare de autoturisme vechi, pe care le utilizează mai mult în situaÅ£ii de urgenţă.) ÃŽn al treilea rând, sumele încasate din taxa pe poluare pentru autovehicule se vor face venit la Fondul pentru mediu, ÅŸi vor fi destinate finanţării unor proiecte exclusiv de protecÅ£ia mediului, cum ar fi: a) programul de stimulare a înnoirii parcului auto naÅ£ional; b) programul naÅ£ional de îmbunătăţire a calităţii mediului prin realizarea de spaÅ£ii verzi în localităţi; c) proiecte de înlocuire sau completare a sistemelor clasice de încălzire cu sisteme care utilizează energie solară, energie geotermală ÅŸi energie eoliană; d) proiecte privind producerea energiei din surse regenerabile: eoliană, geotermală, solară, biomasă, microhidrocentrale; e) proiecte privind împădurirea terenurilor degradate sau defriÅŸate; f) proiecte de renaturare a terenurilor scoase din patrimoniul natural; g) proiecte de realizare a pistelor pentru bicicliÅŸti. ÃŽn al patrulea rând, menÅ£ionăm că noul act normativ include ÅŸi prevederi referitoare la restituirea eventualelor diferenÅ£e rezultate ca urmare a aplicării noilor reglementări, faţă de valoarea taxei achitate de contribuabili în perioada 1 ianuarie 2007 – 30 iunie 2008. Faţă de cele arătate mai sus, considerăm că prin noile reglementări se vor soluÅ£iona ÅŸi unele din aspectele prezentate de dv. Director , Mihai HURà Şef serviciu, Liliana POPA Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ekkakon Postat Mai 7, 2008 Partajează Postat Mai 7, 2008 Re: Memoriu impotriva taxelor auto Mda... PoveÅŸti... PoveÅŸti... PoveÅŸti... :bleah Cred că nici nu aveam la ce să ne aÅŸteptăm la altceva... :hm http://www.emergency.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
air_wolf Postat Mai 9, 2008 Partajează Postat Mai 9, 2008 Re: Memoriu impotriva taxelor auto ÃŽn al treilea rând, sumele încasate din taxa pe poluare pentru autovehicule se vor face venit la Fondul pentru mediu, ÅŸi vor fi destinate finanţării unor proiecte exclusiv de protecÅ£ia mediului, cum ar fi: a) programul de stimulare a înnoirii parcului auto naÅ£ional; este edificator acest pasaj. The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator nr. 150 Postat Mai 13, 2008 Partajează Postat Mai 13, 2008 Re: Memoriu impotriva taxelor auto ÃŽn al treilea rând, sumele încasate din taxa pe poluare pentru autovehicule se vor face venit la Fondul pentru mediu, ÅŸi vor fi destinate finanţării unor proiecte exclusiv de protecÅ£ia mediului, cum ar fi:etc. etc. etc. Nu ar fi mai uÅŸor să-ÅŸi mai scurteze din salarii, din prime ÅŸi tot felul de alte beneficii până ce se mai rederesează ceva prin Å£ara asta? ÃŽÅŸi urcă veniturile lor în pod imediat care sunt plătite de cetăţean, iar când e vorba de făcut ceva tot cetăţeanul să plătească. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gepetto Postat Mai 13, 2008 Partajează Postat Mai 13, 2008 Re: Memoriu impotriva taxelor auto Se pare ca nea Taricelu o s..e pana la urma Plenul Senatului a adoptat astazi un proiect de lege initiat de Partidul Democrat Liberal (PD-L) care prevede anularea taxei speciale pentru autoturisme si autovehicule si restituirea sumelor incasate din aceasta taxa auto in termen de 90 de zile de la depunerea solicitarii, sustine Mediafax. Propunerea legislativa privind modificarea Legii nr. 571/2003 din Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare a fost adoptata cu 45 de voturi "pentru", 6 voturi "impotriva" si o abtinere, in favoarea acestuia votand senatorii PSD, PC si PD-L. Proiectul legislativ votat de Senat vizeaza modificarea Codului Fiscal si prevede ca Ministerul Economiei si Finantelor sa restituie persoanelor fizice si juridice indreptatite sumele incasate prin taxele speciale pentru autoturisme si autovehicule. Astfel, in termen de 30 de zile de la data intrarii in vigoare a legii, Ministerul Economiei si Finantelor va elabora si va supune spre adoptare Guvernului normele metodologice de punere in aplicare a prevederilor. Guvernul a respins initiativa legislativa, motivand ca ca introducerea taxei speciale a fost efectul eliminarii sistemului de accizare, la care se adauga masurile privind protectia mediului. Soarta acestui proiect legislativ este la Camera Deputatilor, forul decizional in privinta acestui act normativ. poate poate ........... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vstef_is Postat Mai 13, 2008 Partajează Postat Mai 13, 2008 Re: Memoriu impotriva taxelor auto Nici o sansa... Am asistat la o dezbatere in plen radiofuzata despre subiect, se acuzau atat de frumos unii pe altii... si Vosganian "argumenta" ca de fapt cei care acum in PD-L au aceasta initiativa au fost si cei care au introdus taxa, ca doresc sa o anuleze doar pentru a castiga simpatia publicului, etc... Astilanti explicau ca taxa e detestata de oameni, ca nu e corecta, ca e prea mare, ca NU protejeaza mediul etc... In final Vosganian a strans mai multe aplauze... si oricum... speranta moare ultima, si eu sper ca se vor face lucruri bune, da stim cu totii prea bine ca nu... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nicumur Postat Mai 16, 2008 Partajează Postat Mai 16, 2008 Re: Memoriu impotriva taxelor auto Referitor la impozitul platit pentru autoturisme mai exista vreo petitie, sau vreo speranta? Am citit raspunsul MF referitor la taxa de prima inmatriculare, dar cu impozitele cum ramane? OIIIIIIIO Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate