Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Vitara - motor 1.6 16v sau 1.6 8v ? Si de ce ?

b12wvp

Postări Recomandate

• 2 săptămâni mai târziu...

Re: am nevoe de un sfat

Am o problema si vreau un sfat. de ceva timp apare si dispare un sunet in timp ce e cuplata fata, cu sau fara mrl . Zgomotul se muta cand pe stanga cat pe dreapta si e ca atunci cand freaca o anvelopa sau ca atunci cand calci linia vibratoare. Anvelopele sunt 195 70r15, iar uleiul in grupul fata l-am schimbat acum 3 luni.

De la ce sa fie?

:tk

vitara softop '97(de vanzare): :dr2 ->:cort ->:fh

woo cielo '96(de vanzare)

craysler voyager 2.4 benzinar

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am o problema si vreau un sfat. de ceva timp apare si dispare un sunet in timp ce e cuplata fata, cu sau fara mrl . Zgomotul se muta cand pe stanga cat pe dreapta si e ca atunci cand freaca o anvelopa sau ca atunci cand calci linia vibratoare. Anvelopele sunt 195 70r15, iar uleiul in grupul fata l-am schimbat acum 3 luni.

De la ce sa fie?

Misca cardanul fata...vezi daca are joc din careva cruce, aia o schimbi

Suzuki Samurai 1.3

Yes, we can't !

Link spre comentariu

De la ce sa fie?

Cum sa cuplezi fata "cu sau fara MRL"? Daca nu cuplezi MRL-urile, rotile fata se invart in gol (nu sunt legate de planetare) deci nu e cuplata fata. Daca in acelasi timp mai pui si 4x4 din reductor, cardanul si diferentialul fata se vor invarti si ele in gol. Da niste detalii si poate descalcim problema :h5

Never Underestimate the Power of Stupid People in Large Groups
Link spre comentariu

Deci zgomotul nu se aude mereu ci numai cateodata...

Deci pe 4x4 se aude, scot pe 4x2 din t-case (mrl cuplate, dif fata se invarte) se aude, decuplez mrl (dif fata nu se invarte) nu se mai aude...

Link spre comentariu

Vizitator soso-bum

Deci zgomotul nu se aude mereu ci numai cateodata...

Deci pe 4x4 se aude, scot pe 4x2 din t-case (mrl cuplate, dif fata se invarte) se aude, decuplez mrl (dif fata nu se invarte) nu se mai aude...

problema e din diferential clar

poate fi pinonul de atac cu coroana sau satelitii,pot fi jocuri sau pinion rupt

daca ai timp de povesti sunama si te lamuresc,cunosc toate variantele de diferentiale de pe vitara....

Editat de Astral
Link spre comentariu

e tarziu acum te sun maine. rupt nu are cum sa fie ca trage bine fata si zgomotul, vibratia se aude cu perioade lungi de pauza. Daca ar fi ceva rupt acolo nu ar face urat cand forjez cu fata cuplata?

Link spre comentariu

Salut!

Nu stiu daca postez bine dar...vreau si eu o parere, un sfat...!

La Vitara JLX in 3 usi, motor 1,6 8v, cand merg 4x4, pe fata se aude un zgomot...de parca tai lemne...! Uleiul in diferential fata e schimbat, zgomotul se auzea si inainte de schimbare.

Si inca o intrebare: Daca inalt caroseria de pe sasiu cu 20 mm fata de standard, e nevoie sa pun prelungitoare la amortizoare? Se modifica ceva la directie?

Link spre comentariu

Vizitator soso-bum

Salut!

Nu stiu daca postez bine dar...vreau si eu o parere, un sfat...!

La Vitara JLX in 3 usi, motor 1,6 8v, cand merg 4x4, pe fata se aude un zgomot...de parca tai lemne...! Uleiul in diferential fata e schimbat, zgomotul se auzea si inainte de schimbare.

Si inca o intrebare: Daca inalt caroseria de pe sasiu cu 20 mm fata de standard, e nevoie sa pun prelungitoare la amortizoare? Se modifica ceva la directie?

pocniturile din diferential se datoreaza dereglarii distantei intre pinioane sau ruperea unor dinti din pinioane.

inaltarea caroseriei de pe sasiu NU afecteaza suspensia(arcurile si telescoapele)iar la coloana de directie trebuie ''umblat''la o inaltare(bodylift)de peste 5cm

multa bafta:h5

Link spre comentariu

Scuze, n-am explicat bine in ce consta zgomotul...!

E vorba de un zgomot ca de drujba cand taie lemne....ca de bomasina cand gauseste un zid...nu foarte puternic, dar se intensifica odata cu cresterea vitezei...!

Multumesc pentru sfatul cu inaltarea masinii...in 15 min. incep sa desfac suruburile !

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare