DanT Postat Martie 3, 2011 Partajează Postat Martie 3, 2011 Re: Nissan: utilitate AVM? (discutie generala) nou fiind printre voi am si eu o intrebare desi am citit multe topicuri dar nu am inteles 100%. 1. Nissan Y60 are MRL-uri din fabrica? si ce pozitii au sau cum se cupleaza? 2. Sa presupunem ca pe masina sunt AVM cu pozitii 4x4 sau 4x2 .Daca de la la levier cuplez 4x4 si MRL-urile le las pe 4x2 nu trage fata sa inteleg? va rog sa ma ajutati si pe mine sa inteleg 100% Multumesc:hl 0743380016 sau 0731443451 I ♥ APUSENI :cort Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alexb25 Postat Martie 3, 2011 Partajează Postat Martie 3, 2011 Re: Nissan: utilitate AVM? (discutie generala) 2. Daca nu cuplezi ambele MRL-uri = nu iti trage fata Jimnyholic inside :j Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
madax Postat Martie 3, 2011 Autor Partajează Postat Martie 3, 2011 Re: Nissan: utilitate AVM? (discutie generala) nou fiind printre voi am si eu o intrebare desi am citit multe topicuri dar nu am inteles 100%. 1. Nissan Y60 are MRL-uri din fabrica? si ce pozitii au sau cum se cupleaza? 2. Sa presupunem ca pe masina sunt AVM cu pozitii 4x4 sau 4x2 .Daca de la la levier cuplez 4x4 si MRL-urile le las pe 4x2 nu trage fata sa inteleg? va rog sa ma ajutati si pe mine sa inteleg 100% Multumesc:hl Sfat: Ia la puricat topicul de la inceput si o sa-ti dai seama. Exista explicatii la obiect pt toate nivelurile ( incepatori - avansati ). Succes! GREEN DRAGON Y61, 3,0 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
madax Postat Martie 3, 2011 Autor Partajează Postat Martie 3, 2011 Re: Nissan: utilitate AVM? (discutie generala) 2. Daca nu cuplezi ambele MRL-uri = nu iti trage fata Completare: si trebuie sa introduci maneta mica in 4x4L ca sa se cupleze si fata ( degeaba cuplezi numai MRL-urile ca se invartesc planetarele in gol, marind uzura ). GREEN DRAGON Y61, 3,0 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mihai_ct Postat Martie 3, 2011 Partajează Postat Martie 3, 2011 Re: Nissan: utilitate AVM? (discutie generala) ca sa completez si eu ceva daca ai MRL manuale (AVM) chiar daca cuplezi din maneta adica din cutie cuplezi cardanul dar va invarti doar pana la roata daca vrei sa traga si roata tre sa cuplezi avm-u manual. poti lasa avm-u cuplat pe 4x4 si decupla din maneta si atunci se va invarti tot ansamblul pana la cutie = uzura mai mare pe MRL-uri. avantaje la AVM sunt ca le iei nou la aprox 200eur si stii clar ca le blochezi la offroad pe cand un MRL original ii pe la vreo 2500 RON daca gasesti. pe scurt patrolu are doua cuplaje ptr puntea fata maneta din interior cuplaj in cutie si MRL cuplaj pe roata. Patrol Y60 M52B28 '91 / Patrol Y61 M57D30 '98 / BMW 520d '09 Transsylvania Offroad http://www.offroadtranssylvania.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Martie 3, 2011 Partajează Postat Martie 3, 2011 Re: Nissan: utilitate AVM? (discutie generala) Topicul asta are un titlu nefericit.........AVM , cum au mai spus deja cativa dintre colegii mei, este MARCA producatoare, la fel cum este si AISIN si altele........ Spun asta pentru ca am impresia, citind unele postari, ca se cam confunda denumirea mecanismului in sine, MRL-mecanism rulare libera/ mecanism roata libera cu denumirea marcii........ Descriere modelelor e f bine facuta in postul #19 : http://forum.club4x4.ro/showthread.php?50151-Nissan-utilitate-AVM-%28discutie-generala%29&p=552572&viewfull=1#post552572 De asemenea, merita (re)citit si topicul : http://forum.club4x4.ro/showthread.php?48323-cuplare-4X4 Precum si articolul de aici : http://www.4x4abc.com/4WD101/hubs.html REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
maiden Postat Martie 3, 2011 Partajează Postat Martie 3, 2011 Re: Nissan: utilitate AVM? (discutie generala) poti lasa avm-u cuplat pe 4x4 si decupla din maneta si atunci se va invarti tot ansamblul pana la cutie = uzura mai mare pe MRL-uri. E impropriu spus "blocat MRL (marca AVM) pe 4x4" deoarece nu exista asa ceva. E de ajuns sa spui " blocat ", sau " cuplat "! Completare: si trebuie sa introduci maneta mica in 4x4L ca sa se cupleze si fata ( degeaba cuplezi numai MRL-urile ca se invartesc planetarele in gol, marind uzura ). Corect Madalin, cu completarea ca maneta mica poate fi introdusa si in 4x4 H, avand tractiune pe fata si in acest mod, evident fara reductor, cu blocarea/autoblocarea de rigoare a MRL. :h5 Sanatate si virtute, s-avem bani, s-avem ce....bea !! :2dr Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alexb25 Postat Martie 3, 2011 Partajează Postat Martie 3, 2011 (editat) Re: Nissan: utilitate AVM? (discutie generala) Completare: si trebuie sa introduci maneta mica in 4x4L ca sa se cupleze si fata ( degeaba cuplezi numai MRL-urile ca se invartesc planetarele in gol, marind uzura ). Trebuie facute ambele operatii musai (maneta pe 4H sau 4L si MRL-uri). Am raspuns laconic. Eu am printat postarile lui @MagnuM legate de subiecte precum MRL sau cutie de transfer si le-am citit de mai multe ori. Asa am mai priceput cate ceva - multumesc @MagnuM. Editat Martie 3, 2011 de alexb25 Jimnyholic inside :j Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
madax Postat Martie 3, 2011 Autor Partajează Postat Martie 3, 2011 Topicul asta are un titlu nefericit.........AVM , cum au mai spus deja cativa dintre colegii mei, este MARCA producatoare, la fel cum este si AISIN si altele........ Spun asta pentru ca am impresia, citind unele postari, ca se cam confunda denumirea mecanismului in sine, MRL-mecanism rulare libera/ mecanism roata libera cu denumirea marcii........ Descriere modelelor e f bine facuta in postul #19 : http://forum.club4x4.ro/showthread.php?50151-Nissan-utilitate-AVM-%28discutie-generala%29&p=552572&viewfull=1#post552572 De asemenea, merita (re)citit si topicul : http://forum.club4x4.ro/showthread.php?48323-cuplare-4X4 Precum si articolul de aici : http://www.4x4abc.com/4WD101/hubs.html ,,Mea culpa” Astral :al:al, dar daca ne uitam la data postarii topicului si a inregistrarii mele, se poate constata ca, atunci , eram ca si cei ce intreaba azi, ce intrebam eu acum un an ( adica eram un novice in ceea ce priveste denumirile, nu si actiunea lor, in sine:wink:). E impropriu spus "blocat MRL (marca AVM) pe 4x4" deoarece nu exista asa ceva. E de ajuns sa spui " blocat ", sau " cuplat "! Corect Madalin, cu completarea ca maneta mica poate fi introdusa si in 4x4 H, avand tractiune pe fata si in acest mod, evident fara reductor, cu blocarea/autoblocarea de rigoare a MRL. :h5 Pai, daca maneta mica e postata pe 4x4L si MRL-urile cuplate, NORMAL ca si pe 4x4H ( si MRL cuplate ) fac aceeasi treaba, adica intra in tractiune integrala, numai ca difera momentul motor distribuit la roti ( la 4x4H intervine reductorul - distribuitor - asta e alta poveste ) GREEN DRAGON Y61, 3,0 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DanT Postat Martie 3, 2011 Partajează Postat Martie 3, 2011 Re: Nissan: utilitate MRL ? (discutie generala) multumesc tuturor pt raspunsuri:banana 0743380016 sau 0731443451 I ♥ APUSENI :cort Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
madax Postat Martie 3, 2011 Autor Partajează Postat Martie 3, 2011 Re: Nissan: utilitate MRL ? (discutie generala) Sper ca te-ai edificat asupra problemei:br. Si eu am patit la fel, la inceput. GREEN DRAGON Y61, 3,0 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DanT Postat Martie 4, 2011 Partajează Postat Martie 4, 2011 Re: Nissan: utilitate MRL ? (discutie generala) Am gasit pe siteul avmromania pret la AVM manuale[standard] la care scrie pt toate modelele 195 euro "Seria 400 manual – Manual standard: 195 eur/pereche (TVA inclus) – Modelele manuale 440, 450, 460k, 461 la pret de 224eur/pereche Se ofera 6 luni garantie. Seria AVM HIGH PERFORMANCE – pret: 224 eur/pereche (TVA inclus) Tip HP exista pentru urmatoarele: 423, 443, 445, 449, 450, 452, 461 Se ofera 2 ani garantie la rupere." seia 400 manual -manual standard se potrivesc la Y60? care sunt cele mai recomandate:hl 0743380016 sau 0731443451 I ♥ APUSENI :cort Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Martie 4, 2011 Partajează Postat Martie 4, 2011 Re: Nissan: utilitate MRL ? (discutie generala) Daca nu m-a lasat capul de tot , ai nevoie de 445 , normale sau HP , pentru Y60 . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DanT Postat Martie 4, 2011 Partajează Postat Martie 4, 2011 Re: Nissan: utilitate MRL ? (discutie generala) Daca nu m-a lasat capul de tot , ai nevoie de 445 , normale sau HP , pentru Y60 . asa am agsit si in lista de modele...dar am crezut ca 400 se potrivesc la orice model ..asa reiese din descriere Multumesc:wink: 0743380016 sau 0731443451 I ♥ APUSENI :cort Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
baghy Postat Martie 4, 2011 Partajează Postat Martie 4, 2011 Re: Nissan: utilitate MRL ? (discutie generala) Foarte scumpe pe site-ul Avmromania. Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mihai_ct Postat Martie 4, 2011 Partajează Postat Martie 4, 2011 Re: Nissan: utilitate MRL ? (discutie generala) eu pe a mele am dat 190 eur Patrol Y60 M52B28 '91 / Patrol Y61 M57D30 '98 / BMW 520d '09 Transsylvania Offroad http://www.offroadtranssylvania.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RazvanGTC Postat Martie 5, 2011 Partajează Postat Martie 5, 2011 Re: Nissan: utilitate MRL ? (discutie generala) AVM 445 costau 189 euro cu TVA-ul vechi deci acum sunt 196 euro, TVA 24% inclus. AVM 445 HP High Performance sunt 220 euro. Se pot lua si de la GTC Auto nu numai de la AVM Romania. Transportul il suportam noi. GTC Auto: service 4x4 / accesorii off-road GTC auto SHOP: magazin online de accesorii 4x4 www.gtcauto.ro / www.shop.gtcauto.ro / www.gtcmotorsport.ro razvancirap@gtcauto.ro / 0723.541.851 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate