Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Patrol y60 sau y61???

Madalin24

Postări Recomandate

Re: Patrol y60 sau y61???

Crezi ca mirosul pe care ti-l va lasa vanatul in masina il mai vei scoate cu ceva?

Acu' depinde si la ce vanatoare te gandesti sa te duci ... :grin:

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Totul depinde de ce-ti doresti ... agilitate sau confort ... putere sau viteza ... spartan sau modern ...!

Ca sa ma-ntelegi, Y60 este mult mai usor decat Y61 (diferenta dintre ele este de aproape 900kg.!), extrem de fiabil, cu o mecanica usor de intretinut si fara multa electronica.

Y61 este un model actual, mult mai greu (uneori reprezinta un mare handicap in offroad!), cu multa electronica (iti poate produce multe batai de cap), care are in compensare avantajul puterii (cele cu motorul de 3l.), al confortului si al "varstei".

In general nu conteaza prea mult starea tinichigeriei sau a vopselei, insa pentru ce facem noi cu ele, partea mecanica este esentiala.

Un element important este bugetul de care dispui.

Pretul unui Y60 nepreparat, este de 3-4 ori mai mic decat un Y61 in aceleasi conditii.

In privinta dotarilor specifice de offroad, costurile sunt sensibil egale indiferent ce masina vei lua.

Ai de facut o alegere dificila !

P.S. Pentru vanatoare, ia-ti oricum si o pusca ... :h5

Editat de Dok

Nissan Patrol Y61 / 2006 = PATROCLE, pregatit pentru noroaie

Nissan Pathfinder / 2006 = PASHA, stock + BFG/AT

Bicicleta TREK 3700

"Life is not about waiting for the storms to pass ... it's about learning how to dance in the rain."

4x4Maniac's is where we are

Link spre comentariu

Sugerez sasiu scurt pt off-road si lung pt vanatoare, mai precis o utilitara precum Hillux o vad mai potrivita decat un LWB sau SWB hardtop.

“If you want to see Africa bring a Land Cruiser, if you want to meet the people bring a Land Rover”
Link spre comentariu

Crezi ca mirosul pe care ti-l va lasa vanatul in masina il mai vei scoate cu ceva?

Din acest pct de vedere, sunt de acord ca un Hillux, B2500 sau L200 iti vor fi mai aproape ca utilitate. :h5

“If you want to see Africa bring a Land Cruiser, if you want to meet the people bring a Land Rover”
Link spre comentariu

In Patrol bagi foarte greu porcul, chit ca e scurt sau lung. Ai acces greu pe langa el (porcul), il manevrezi foarte greu in interiorul masinii.

O masina cu bena e mult mai potrivita. In primul rand stai in picioare in bena, cand tragi sau ridici greutati in ea.

Pentru motivul asta regret Hilux-ul.

... BRAKES ARE FOR PUSSIES !..
Link spre comentariu

Sunt de acord cu Yonutz si cu Jolly Roger, vanator fiind, sunt rare vanatorile unde daca nu iau cainele sau am de transportat vanat mare (ex. porc mistret), prefer Niva, insa in general merg cu Nissan-ul Pick-up, tocmai din cauza spatiului din bena si al izolarii dintre bena si cabina .

Un avantaj al masinilor cu bena ar mai fi acela ca avand lamelare pe spate, suporta mai bine greutatile in teren, si daca te vei uita pe la asociatii, marea majoritate a masinilor de asociatie sunt masini cu bena Hilux , L200 sau Pick-up, modele vechi in general.

Si acum intre noi, la vanatoare nu te duci sa forjezi motorul, sau sa faci prea mult zgomot, ca atunci numai gasesti nici picior de vanat.

Dar depinde ce te intereseaza si pe tine sa faci cu masina !!!

Link spre comentariu

As ramane totusi pe patrol ori l200.Hilux nu ma atrage de nici un fel,iar la navara nu sunt de accord cu cuplajele electronice.

In ceea ce priveste mirosul,doar o fac special pt vanatoare.Merg la vanatoare nu la agatat gagicute:grin::grin:

Multumesc mult pt ajutor

Link spre comentariu

NISSAN PATROL 2.8 TD daca se poate de prin 96-97 cu cat mai putini km si cat mai intretinuta .... va fi mai ieftina si mai buna decat orice alta varianta ... Problema e mirosul care il lasa vanatul in rest... e ideala!

NISSAN PATROL GR
Link spre comentariu

In ceea ce priveste mirosul,doar o fac special pt vanatoare.Merg la vanatoare nu la agatat gagicute:grin::grin:

Iarna totul e bine ...dar iarna nu-i ca vara! Offroadul nu e sinonim cu vanatoarea ...doar ca sunt oarecum conexe!

Link spre comentariu

As ramane totusi pe patrol ori l200.Hilux nu ma atrage de nici un fel,iar la navara nu sunt de accord cu cuplajele electronice.

Din ce-am citit si studiat, Hillux e lider la furgonete...si nu doar pt ca e Toyota.

Link spre comentariu

Ca sa nu ma grabesc in alegerea si prepararea unei masini si sa fac vreo greseala,am luat in calcul si jeep wrangler din '93-'96.

Masinile cu bena sunt usoare pe spate.Iarna derapeaza,pe noroi fuge de spate,in zapada de peste 50 cm nu stiu cum se descurca.In schimb am vazut patrol y60 din '96 lung care mergea prin zapada de 1 m fara probleme.

Va multumesc pt ajutorul acordat:tk

Link spre comentariu

OFFTOPIC

Si eu am vazut o vrabie care zbura fara sa dea din aripi ... in ciocul unui uliu! :ha:

ONTOPIC

Pai daca vrei Y60 de ce ne mai intrebi pe noi sa te sfatuim ce masina Nissan Y60 lunga sa-ti iei ptr vanatoare cu tendinte tehno-offroad? :grin:

Link spre comentariu

Ca sa nu ma grabesc in alegerea si prepararea unei masini si sa fac vreo greseala,am luat in calcul si jeep wrangler din '93-'96.

Masinile cu bena sunt usoare pe spate.Iarna derapeaza,pe noroi fuge de spate,in zapada de peste 50 cm nu stiu cum se descurca.In schimb am vazut patrol y60 din '96 lung care mergea prin zapada de 1 m fara probleme.

Va multumesc pt ajutorul acordat:tk

Cand mergi cu masina prin zapada care trece de nivelul barii , de obicei zapada se aduna in fata masinii pana nu mai poti inainta.La masina pe care ai vazut-o tu ca mergea prin zapada de un metru unde se ducea zapada?.Eu am in minte 2 variante:

1. masina avea lama in fata si dadea zapada la o parte

2. masina era foarte pregatita si fioroasa iar zapada se speria si fugea din calea ei

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare