Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Sedinta pentru afilierea la FRAS - 6 martie 2010

Postări Recomandate

In atentia Cluburilor de offroad,

Reprezentantii cluburilor legal constituituite care doresc sa se afilieze legal la structura FRAS - subramura offroad, sunt invitati in Bucuresti,str. Eminescu nr.125, la data de 06 martie 2009, la sedina comisiei de offroad.

Trebuie sa aveti toate actele necesare afilierii pe care le puteti descarca de pe website-ul FRAS.

Link catre cerere de afiliere:

http://new.fras.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=106:cererendenafilierenla-fras&catid=47:formulare&Itemid=63

• Certificatul de identitate sportivă (CIS) emis de Ministerul Tineretului şi Sportului - copie legalizată,
  • Taxa de afiliere+taxa anuala (300+200 euro la cursul BNR din ziua plăţii),
  • Certificat de înscriere în Registrul Naţional al Persoanelor Juridice - copie legalizată,
  • Actul constitutiv al clubului sportiv – autentificat,
  • Statutul clubului sportiv - autentificat,
  • Hotărârea Judecătorească definitivă - copie,
  • Dovada sediului clubului sportiv (act de proprietate, contract de închiriere, contract de comodat) – copie,
  • Dovada patrimoniului clubului sportiv – copie,
  • Emblema/culorile (în cazul cluburilor) - copie;
  • Organele de administrare şi conducere (Consiliu de conducere, comisia de cenzori, etc.);
  • Persoana de contact cu nume, prenume, tel. Fix, tel. Mobil, fax, e-mail, adresa postală;
  • Datele de facturare

La sedinta va participa din partea FRAS un reprezentant care va prelua toate actele de afiliere ,va factura si va emite chitante pentru sumele ce se vor achita cash.

Ordinea de zi:

1.depunerea actelor complete pentru afiliere

2.stabilirea si anuntarea cluburilor care indeplinesc conditiile de afiliere

3.deschiderea sedintei numai impreuna cu cluburile afiliate si cu cele care au indeplinit conditiile de afiliere

4.stabilirea calendarului competitional in forma definitiva

5.discutii si propuneri pentru stabilirea taxelor

6.discutii despre modificarea regulamentului Campionatului National pentru 2010

7.discutii despre caietul de sarcini al organizatorului.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 76
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Re: Sedinta pentru afiliera la FRAS - 6 martie 2010

Nelule tu nu-ntelegi nimic! Ei "este" o entitate care scrie de una singura pe forum, ca sa zic asa persoana juridica autorizata in materie de offroad, adica ei este unul aici pe forum dar E mai multi la sedinte! Deci si asadar, pe cale de consecinta n-o sa-ti zica nimeni Nelule cine E FRAS pt ca e mai multi intr-unul singur care scrie aici pe forum! Ca daca ar fi pe persoana fizica ne-am rade de ei carevasazica cine este ei care este maestrii offroadului romanesc care ne permite noua sa ne dam prin paduri! Intelegi?

Link spre comentariu

Re: Sedinta pentru afiliera la FRAS - 6 martie 2010

Oare ar putea fi acest anunt echivalentul unui anunt facut in folosul nostru?

Oare am putea sa ne pastram "problemele" fiecare in curtea proprie si sa luam in serios acest anunt oficial facut cu buna credinta de catre un reprezentant oficial sau neoficial al Subramurii de Offroad din cadrul FRAS (poate fi membru afiliat sau reprezentant al membrilor afiliati)?

Nu vreau sa ma incadrati ca fiind un avocat al FRAS-ului sau ca un simpatizant al aceluia care a pus acest anunt, dar trebuie sa luati un calcul ca atata timp cat s-a pus acest anunt aici si are chiar un link in partea stanga a monitorului, banuiesc ca e o chestie destul de serioasa pe care ar trebui sa o tratati ca atare, lasand la o parte comentariile ce nu isi au rostul!

Sau poate nu ati inteles despre ce e vorba: o voce "anonima" va spune exact ce acte trebuie sa va puneti la punct sa va afiliati la FRAS, va spune si unde sa va prezentati sa le depuneti si va astepta la conciliere si discutii constructive daca aveti dosarele puse la punct! Am inteles bine? Eu, DA! Dar voi? Intreb asta lasand la o parte orice rautate sau interpretare ...

PS - La sectiunea cluburi, gasiti un link foarte util privitor la etapele premergatoare acesteia!

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Re: Sedinta pentru afilierea la FRAS - 6 martie 2010

Ioane, de ce ti se pare o chestie neimportanta ca sa te prezinti cand reprezinti suprema autoritate in concursurile de offroad? Poate nu stii, dar sunt fix 6 persoane de pe acest forum se pot afilia la FRAS, pt ca au cluburi, restul sunt doar useri de masini sau forum. De ce este asa greu pentru oficialii offroadului romanesc sa se prezinte? "Suntem Ionica, Georgica si Petrica am facut si va asteptam sa facem impreuna ..... etc"

Postul meu nu era un offtopic, ci o invitatie la respectarea regulamentului acestui forum, indiferent de statutul de care se bucura in lumea offroadului. Poate stii tu cine este FRAS, din cine este compus, cum a luat fiinta etc...eu unul as vrea sa aflu!:tk

Link spre comentariu

Ioane, de ce ti se pare o chestie neimportanta ca sa te prezinti cand reprezinti suprema autoritate in concursurile de offroad? Poate nu stii, dar sunt fix 6 persoane de pe acest forum se pot afilia la FRAS, pt ca au cluburi, restul sunt doar useri de masini sau forum. De ce este asa greu pentru oficialii offroadului romanesc sa se prezinte? "Suntem Ionica, Georgica si Petrica am facut si va asteptam sa facem impreuna ..... etc"

Postul meu nu era un offtopic, ci o invitatie la respectarea regulamentului acestui forum, indiferent de statutul de care se bucura in lumea offroadului. Poate stii tu cine este FRAS, din cine este compus, cum a luat fiinta etc...eu unul as vrea sa aflu!:tk

Petre si Nello, va apuca si pe voi respectatul regulamentului numai cand aveti chef.

Userul CNOR este un user oarecum virtual.

Mi s-a cerut ca sa creez acest user prin intermediul caruia membri acestui forum sa fie informati oficial despre toate detaliile legate de afiliera la FRAS.

Nu e necesar pentru asta o prezentare.

E canalul de comunicatie intre noi si FRAS. Contul acesta va fi folosit de catre cei care sunt in conducerea Comisiei de offroad din FRAS numai pentru informarile oficiale. Nu se stie inca cine sunt exact persoanele care vor scrie. Deocamdata am fost rugat eu sa o fac.

Informatii despre FRAS gasiti pe site-ul lor http://www.fras.ro

Link spre comentariu

Asta inseamna ca din 6 martie vom avea ramura distincta de "off road" in cadrul automobilismului sportiv?

Pentru ca in acest caz cei care am apucat sa scriem in statutul de infiintare a cluburilor sintagma "off road", nu vom mai fi nevoiti sa le eliminam. Sau...?

Mmmmm... NISSAN!

"Nu este nicio rusine sa te nasti prost. Rusine e sa mori prost." Marin Sorescu

- Off Road Club Sibiu -

Link spre comentariu

Asta inseamna ca din 6 martie vom avea ramura distincta de "off road" in cadrul automobilismului sportiv?

Pentru ca in acest caz cei care am apucat sa scriem in statutul de infiintare a cluburilor sintagma "off road", nu vom mai fi nevoiti sa le eliminam. Sau...?

Nu Zippo. Nu exista denumirea offroad in nomenclatorul ramurilor sportive.

Exista doar automobilism sportiv. Nu s-a acceptat infiintarea unei ramuri noi. Ministerul Tineretului si Sportului a considerat ca si offroadul intra in categoria automobilism sportiv.

Link spre comentariu

Inteleg, pacat! Asta este, vom modifica statutul si ne mai incercam odata norocul...

Mmmmm... NISSAN!

"Nu este nicio rusine sa te nasti prost. Rusine e sa mori prost." Marin Sorescu

- Off Road Club Sibiu -

Link spre comentariu

"In spiritul sustinerii a cat mai multor ramuri ale sportului cu motor pe patru roti, Federatia Romana de Automobilism Sportiv sprijina si off-road-ul. In urma votului unanim al Consiliului Federal a luat fiinta recent, in cadrul federatiei, Comisia de Off-Road. Presedintele Comisiei de Off-Road a FRAS a fost numit dl. Florin Radu, un cunoscut organizator de competitii off-road extrem."

Sursa

Viata e scurta si plina de KKT

Samurai 2002

Link spre comentariu

Adica dragul nostru coleg Floyota.

Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift

Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift

Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift

http://www.ClubJeepRomania.ro

Link spre comentariu

"In spiritul sustinerii a cat mai multor ramuri ale sportului cu motor pe patru roti, Federatia Romana de Automobilism Sportiv sprijina si off-road-ul. In urma votului unanim al Consiliului Federal a luat fiinta recent, in cadrul federatiei, Comisia de Off-Road. Presedintele Comisiei de Off-Road a FRAS a fost numit dl. Florin Radu, un cunoscut organizator de competitii off-road extrem."

Sursa

Da, e pusa baza ca sa zic asa dar comisia efectiva cu alegerea membrilor din conducere, cu toate detaliile se stabilesc la sedinta din 6 martie. Aceasta sedinta nu este facuta doar pentru afilierea cluburilor la FRAS ci are si alte scopuri.

Link spre comentariu

E mult mai condamnabila folosirea de CACOFONII in titlurile unor topicuri de pe acest forum, decat neprezentarea CNOR .. parerea mea.

Scuze daca parerea vi se pare offtopic, dar se refera la reactiile de mai sus, si sustine o cauza dreapta si de bun simt.

Hai s-auzim de bine.

"Una dintre pedepsele pentru refuzul de a participa la politica e ca ajungi sa fii guvernat de cei ce-ti sunt inferiori" - Platon
Link spre comentariu

@zippo

In ghidul de infiintare ACS (prezent si pe acest forum) am spus pasii care trebuie urmati ptr a veni in sprijinul celor care isi doresc sa ! De la 0 pana in faza finala. Daca faceti altfel, munciti si va cheltuiti banii degeaba!

Daca schimbi statutul, actele trebuie trecute iar prin judecatorie! Nu merge altfel! Ca sa iti dea ministerul CIS ...trebuie sa reiasa din denumire CS (club sportiv, sa precizezi numai activitatea sportiva ptr care soliciti CIS, respectiv automobilism sportiv ("sportul" offroad nu exista si nu este recunoscut ca si disciplina sportiva) si sa ai cel putin una din cele 3 chestii pe care le-am pus eu acolo fara a completa cu alte scopuri sau obiecte/obiective conexe)

O parte din aceste informatii se gasesc si pe siteul FRAS-ului. Dar ca in Romania, niciodata nu se spune tot! Asta ca sa modifici actele de coispe ori!!! :dr3 Si in final sa-ti bagi picioarele! Trecerea lor succesiva prin curtea mai multor autoritati e destul de anevoioasa. Dar, daca te inzestrezi cu nervi de otel, vointa si chiar vrei sa realizezi acest lucru ...cu siguranta capatul acestui drum se va incununa cu infiintarea de ACS si implicit cu afilerea clubului la aceasta comisie nenascuta inca!

Oricum este laudabila actiunea colegilor de a trage spre legalitate acest sport. Sa speram ca asta este o modalitate de a prelungi cumva existenta offroadului in Ro. Si nu in ultimul rand, "vinderea unor riscuri" de care organizatorii de competitii care pana anul asta si le asumau inconstient si neacoperit!

LE ...acu vazui tot la sursa: "Primul eveniment de off-road sub tutela FRAS, ‘Romanian Extreme Adventure’, se va desfasura in perioada 27 iunie - 3 iulie, in judetul Buzau" ...Pai si pana atunci inseamna ca totul e ca si pana acum si ne putem da si organiza diverse chestii pana pe 27.06 fara licenta? :grin:

Editat de Yonutz

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

LE ...acu vazui tot la sursa: "Primul eveniment de off-road sub tutela FRAS, ‘Romanian Extreme Adventure’, se va desfasura in perioada 27 iunie - 3 iulie, in judetul Buzau" ...Pai si pana atunci inseamna ca totul e ca si pana acum si ne putem da si organiza diverse chestii pana pe 27.06 fara licenta? :grin:

@Yonutz: sursa cred ca este din iunie 2009. Iar istoric vorbind singurele cluburi afiliate la FRAS sunt Extreme Adventure Buzau si Club Off Road Bucovina. Acestea s-au afiliat in iunie 2009 (inainte de concursul de la Buzau) la FRAS. Floyota, care este un om organizat, a intuit pericolul iminent si a facut toate demersurile pentru a fi in legalitate. Asa a aparut informatia: "Primul eveniment de off-road sub tutela FRAS, ‘Romanian Extreme Adventure’, se va desfasura in perioada 27 iunie - 3 iulie, in judetul Buzau".

Noi, ceilalti organizatori, am avut noroc pe de o parte, cat si intelegere si bunavointa din partea FRAS si in acest fel nu ne-am ales cu plangere penala.

most sports require only one ball, real sports require two....

www.corb44.ro

[www.corb44.ro/challenge

Link spre comentariu

La aceasta sedinta pot participa si reprezentantii cluburilor care nu au inca toate actele in regula dar sunt interesati de informatii privind noile conditii, calendarul competitional, modificari de regulament, etc...

Acestia vor avea statut de observator si nu vor putea participa la votarea hotararilor luate in cadrul sedintei.

Link spre comentariu

@Yonutze.... "sursa" e veche.... intre timp au mai fost 2 intalniri cu cei de la FRAS si deja s-a conturat calendarul competitional... prima ramane Bucovina si REA asta sunt foarte sigure ... restul vor fi pe deplin confirmate pe masura ce vor fi cluburile cu acele in regula.... stai sa vezi pe ultima 100 de metrii alergatura...

Link spre comentariu

Sedinta a inceput la ora 12 intr-o sala a hotelului Ibis din Bucuresti.

In urma aceste sedinte s-au stabilit urmatoarele:

1. Cluburile afiliate la FRAS si cluburile cu acte in regula care urmeaza sa depuna actele.Precum si cluburile care nu au toate actele dar care urmeaza sa le obtina , facand afilierea la o data uleterioara.

2. Calendarul competitional final pe 2010 pe care il gasiti aici: www.club4x4.ro

3. Taxele pentru organizatorii de competitii

4. Taxele pentru sportivi (pilot/copilot)

5. Situatia observatorilor

6. Alte situatii legate de organizarea de competitii si de participarea la acestea, comunicarea, etc...

Voi reveni mai tarziu cu detalii despre fiecare punct in parte.

Link spre comentariu

Taxele de licenta pentru pilot sau copilot sut urmatoarele.

- 75 de euro/persoana/an

sau

- Pentru licenta doar pentru un concurs - 15 euro/persoana/zi de concurs.

Mai este necesara si o adeverinta medicala eliberata de un cabinet sportiv sau va exista posibilitatea de a se obtine pe loc daca organizatorul pune la dispozitie un medic specializat pe medicina sportiva care sa faca consulturile la inceputul competitiei.

Exista 5 tipuri de competitii:

1. Etape de campionat. Acestea se desfasoara strict dupa Regulamentul General.

2. Cupe care aspira la statutul de etapa de campionat. Se desfasoara strict dupa Regulamentul General.

3. Cupe. Se pot desfasura dupa un Regulament Particular dar cu respectarea unor norme minime de securitate care vor fi stabilite in curand.

4. Etape de EUROTRIAL. Se desfasoara dupa Regulamentul Particular.

5. Alte evenimente: competitii internationale, trialuri, prietenesti etc... Se desfasoara dupa Regulamentul Particular.

Se lucreaza acum la noul Regulament General si la caietul de sarcini pe care trebuie sa le indeplineasca orice organizator de competitii.

La orice competitii va fi prezent un observator si un secretar din partea federatiei. Observatorul va veghea la respectarea regulamentului si a caietului de sarcini iar secretarul va elibera licentele de sportiv.

Link spre comentariu

- 75 de euro/persoana/an

sau

Mai este necesara si o adeverinta medicala eliberata de un cabinet sportiv sau va exista posibilitatea de a se obtine pe loc daca organizatorul pune la dispozitie un medic specializat pe medicina sportiva care sa faca consulturile la inceputul competitiei .

Treaba asta eu o vad ca o adevarata afacere. Taxe de la cluburi, de la piloti, copiloti, etc etc....... Cat despre viitorul offroadului in mult iubita noastra patrie, lucrurile cred ca se vor reglementa tot printr-o sesizare din partea FRAS-ului catre Guvern , pt o lege ceva ............ manareala , care sa interzica practicarea libera a offrodului de catre oricine.

Asadar se va vrea voit sau nevoit sa fim la mana lor. Sper sa gresesc, dar eu asa vad viitorul, dupa cum toate merg in tara asta de kkt si unde interesele materiale sunt mai mari ca oriunde.

Unde esti tu Tepes Doamne...???
Link spre comentariu

- 75 de euro/persoana/an

sau

mi se pare cea mai mare tampenie sa se elibereze "licenta cu tarifate pe ZI " ... pe concurs e una, pe ZI e o prostie.... VOI ca si reprezentanti / posesori de cluburi a-ti fost de acord cu asta ?!

... vin si eu la o etapa sa ma dau 1 zi..si platesc cazare doar pt 1 zi...etc.... se poate ?! ... si asi vrea si eu un raspuns pertinent ca aceasta taxa intra direct in "punga" frasului....

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare