Petre Niteanu aka bullbar Postat Martie 9, 2010 Partajează Postat Martie 9, 2010 Re: Sedinta pentru afilierea la FRAS - 6 martie 2010 Laure, tu oricum iti iei doar pentru o zi ca doar in aia esti pilot de offroad!:ha::ha::ha: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
yo2bt Postat Martie 9, 2010 Partajează Postat Martie 9, 2010 Re: Sedinta pentru afilierea la FRAS - 6 martie 2010 O licenta, inteleg eu, se obtine in urma unei examinari si atesta pregatirea cuiva pentru o anumita activitate. Consider ca pentru a participa la un concurs oficial de offroad, trebuie sa obtii o licenta de pilot sau de copilot, care periodic trebuie actualizata. Nu inteleg cum poti sa o pierzi dupa 1 sau 2 zile, cat tine un concurs ??? Sau e doar o formalitate, o taxa de participare ??? 73 de adi - yo2bt ...altfel spus - TOATE CELE BUNE :hi ORCA - Off Road Club Arad Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
rupere2004 Postat Martie 9, 2010 Partajează Postat Martie 9, 2010 (editat) Re: Sedinta pentru afilierea la FRAS - 6 martie 2010 4. Etape de EUROTRIAL. Se desfasoara dupa Regulamentul Particular. 5. Alte evenimente: competitii internationale, trialuri, prietenesti etc... Se desfasoara dupa Regulamentul Particular Deci, se poate intelege ca daca organizam o prieteneasca, cu roadbook, cupe, premii, etc, nu se mai face vizita medicala si nici nu mai platim licentele de mari piloti ???????? Si mai am o problema! Asa cum Federatia Romana de Fotbal este un SRL ordinar a unor baieti de gasca, iar FRAS este infintata de 7 asociatii sportive sau cluburi, tot a unor baieti destepti ( Leu, Pitigoi, etc ) , ce ii opreste pe presedintii de cluburi de off-road sa se adune si sa infiinteze Federatia Romana de Off- Road?????? Care e treaba noastra cu rally-urile si kartingul? Suntem buni doar sa facem burta mare la 7 asociati, care mai au de hranit si o armata de angajati la FRAS? Editat Martie 9, 2010 de rupere2004 Dumnezeu sigur iubeste prostii. Altfel nu ar fi creat atat de multi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adrian celentanu Postat Martie 9, 2010 Partajează Postat Martie 9, 2010 Re: Sedinta pentru afilierea la FRAS - 6 martie 2010 Eu nu am fost prezent la sedinta din cauza unor probleme in familie dar am delegat un coleg care mi-a explicat ce s-a discutat.Una din problemele care blocheaza buna desfasurare a acestui sport este proasta intocmire a documentelor care trebuie prezentate la obtinerea CIS-ului(statut).Din cate am aflat mai tarziu sunt cateva cluburi care au obtinut acest document de anul trecut.Aceste cluburi sunt cele care reprezinta nucleul (si eventual conducerea) comisiei offroad din cadrul FRAS.Intreb si eu ca fraierul ,nu cumva era normal si de bun augur pt intreaga miscare ca cei care au reusit sa faca aceste acte corect sa le puna undeva intr-un topic pe forum ca lumea sa poata inainta cu etapele afilierii mai repede? Pe forum a fost postat un statut pe care pana la urma s-a dovedit incorect si daunator.(lucru observat chiar de cel care l-a postat) Parerea mea este ca intr-o comunitate normala liderii(sau cei care isi doresc sa devina) indruma turma si usureaza inmultirea ei pentru a avea ce sa conduca.La noi ca tot ce poarta marca made in ROMANIA potentialii lideri recomanda sau asteapta moartea caprei vecinului. Cu stima, una din capre Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Martie 9, 2010 Partajează Postat Martie 9, 2010 Re: Sedinta pentru afilierea la FRAS - 6 martie 2010 Adriane, tu cand intri pe forum te uiti numai la poze? Ia uite aici cata topicul! ... :ha: consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Martie 9, 2010 Partajează Postat Martie 9, 2010 Re: Sedinta pentru afilierea la FRAS - 6 martie 2010 E greu sa constituim o federatie pe o ramura sportiva...atata timp cat exista una gata infiintata! :wink: Pe de alta parte stiu ca taxele propuse au fost principiale si au fost calculate de oameni de specialitate din fenomen (din offroad bineinteles) dupa niste procedee logice. Se va vedea atat impactul lor asupra partilor implicate (piloti, copiloti, masini, cluburi) dupa primul an. Ganditi-va oameni buni ca suntem in luna a treia si in cele 8 luni cate au ramas din acest an (excluzand decembrie) sunt 30+ de competitii oficiale! Asta ce insemna: un an foarte important ptr fenomenul de offroadul din RO. La anul pe timpul asta in functie de competitiile din 2011 vom stii exact unde suntem ...Bineinteles va fi si un an in care concurentii isi vor selectiona atent competitiile unde se dau! consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adrian celentanu Postat Martie 9, 2010 Partajează Postat Martie 9, 2010 Re: Sedinta pentru afilierea la FRAS - 6 martie 2010 Am gresit cu ceva? Nu este un topic cu discutii despre ce s-a hotarat la sedinta? Din problemele care ingreuneaza sau usureaza viata acestei miscari nu este si cea despre care am intrebat mai devreme? Sau singura intrebare este cat costa licenta si in ce cazuri trebuie luata? Apropo nu ma uit la poze ca am monitor alb-negru si nu inteleg mare lucru din ele. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Martie 10, 2010 Partajează Postat Martie 10, 2010 Re: Sedinta pentru afilierea la FRAS - 6 martie 2010 O licenta, inteleg eu, se obtine in urma unei examinari si atesta pregatirea cuiva pentru o anumita activitate. Consider ca pentru a participa la un concurs oficial de offroad, trebuie sa obtii o licenta de pilot sau de copilot, care periodic trebuie actualizata. Nu inteleg cum poti sa o pierzi dupa 1 sau 2 zile, cat tine un concurs ??? Sau e doar o formalitate, o taxa de participare ??? Parerea mea este ca scopul licentelor "one event" este de a da posibilitatea de a se dau a celor care nu merg la toate competitiile. De exemplu, cinava care doreste sa mearga doar la o competitie de trial de o zi, nu mai plateste 75 de euro pe an si plateste doar 15 euro pt competitia aceea. Desi, sincer sa fiu, nici eu nu sunt de acord cu taxarea pe zi. Trebuie sa fie "one event" adica pe eveniment indiferent cat dureaza acesta. Daca evenimentul are 7 zile? Una din zile este pauza. Se plateste si pentru aceea? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Martie 10, 2010 Partajează Postat Martie 10, 2010 Re: Sedinta pentru afilierea la FRAS - 6 martie 2010 Deci, se poate intelege ca daca organizam o prieteneasca, cu roadbook, cupe, premii, etc, nu se mai face vizita medicala si nici nu mai platim licentele de mari piloti ???????? Daca se face cu timpi, clasament, etc, atunci este competitie si trebuie sa respecte regulamentele de competitie, implicit este nevoie si de licente de pilot/copilot. ce ii opreste pe presedintii de cluburi de off-road sa se adune si sa infiinteze Federatia Romana de Off- Road?????? Care e treaba noastra cu rally-urile si kartingul? Suntem buni doar sa facem burta mare la 7 asociati, care mai au de hranit si o armata de angajati la FRAS? Nu poti sa faci Federatia Romana de Off- Road pentru ca nu exista in Romania ramura de sport offroad. Ministerul sportului nu accepta infiintarea unei ramuri noi offroad si ne baga intr-o ramura existenta respectiv automoblism sportiv. Federatia de automobilism sportiv este FRAS-ul. Legea nu permite infiintarea mai multor federatii pe o ramura de sport.S-a incercat intai varianta asta. Degeaba. Nu s-a primit aprobare nici pt recunoasterea ofroad-ului ca si ramura de sport separata.Mai demult se putea. De aceea exista mai multe federatii de karate, se sah, de alpinism sau de alte sporturi.Acum, legile in vigoare nu mai permit asta. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Martie 10, 2010 Partajează Postat Martie 10, 2010 Re: Sedinta pentru afilierea la FRAS - 6 martie 2010 Oameni buni, Se stia dinainte ca intrarea in legalitate presupune si plata unor taxe. Eu ma bucur doar ca nu s-au aplicat cuantumul de taxe care se aplica la alte sporturi de gen rally sau altele asemanatoare. Din cate am observat, la altele sunt niste taxe de te ingrozesti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Petre Niteanu aka bullbar Postat Martie 10, 2010 Partajează Postat Martie 10, 2010 Re: Sedinta pentru afilierea la FRAS - 6 martie 2010 Parerea mea este ca scopul licentelor "one event" este de a da posibilitatea de a se dau a celor care nu merg la toate competitiile. De exemplu, cinava care doreste sa mearga doar la o competitie de trial de o zi, nu mai plateste 75 de euro pe an si plateste doar 15 euro pt competitia aceea. Desi, sincer sa fiu, nici eu nu sunt de acord cu taxarea pe zi. Trebuie sa fie "one event" adica pe eveniment indiferent cat dureaza acesta. Daca evenimentul are 7 zile? Una din zile este pauza. Se plateste si pentru aceea? Este ilegal Max! Nu ai dreptul, conform legii, sa ceri de doua ori o taxa pt acelasi lucru! (bineinteles cu exceptia statului!!!:grin:) Daca il pui sa plateasca taxa de pilot in afara taxei de concurs asta inseamna ca iei de doua ori taxa unui om ca sa se dea! Pt ca in forma de care vorbiti voi nu se pune problema vreunui atestat pe care-l platesti, ergo el plateste ca sa se dea! Trebuie s-o suciti altfel din condei sau veti fi dati in judecata! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Martie 10, 2010 Partajează Postat Martie 10, 2010 Re: Sedinta pentru afilierea la FRAS - 6 martie 2010 Este ilegal Max! Nu ai dreptul, conform legii, sa ceri de doua ori o taxa pt acelasi lucru! (bineinteles cu exceptia statului!!!:grin:) Daca il pui sa plateasca taxa de pilot in afara taxei de concurs asta inseamna ca iei de doua ori taxa unui om ca sa se dea! Pt ca in forma de care vorbiti voi nu se pune problema vreunui atestat pe care-l platesti, ergo el plateste ca sa se dea! Trebuie s-o suciti altfel din condei sau veti fi dati in judecata! Petre, faci o confuzie. Nu e acelasi lucru. Taxa de licenta pt pilot sau copilot se plateste federatiei care atesta faptul ca pilotul sau copilotul respectiv este apt de a participa la competitii. Taxa de participare la eveniment este taxa organizatorului care nu are tangenta cu licenta pilotului. Taxa de participare inseamna cazare, mese, promotionale, cheltuieli cu organizarea, etc... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Petre Niteanu aka bullbar Postat Martie 10, 2010 Partajează Postat Martie 10, 2010 Re: Sedinta pentru afilierea la FRAS - 6 martie 2010 Petre, faci o confuzie. Nu e acelasi lucru. Taxa de licenta pt pilot sau copilot se plateste federatiei care atesta faptul ca pilotul sau copilotul respectiv este apt de a participa la competitii. Taxa de participare la eveniment este taxa organizatorului care nu are tangenta cu licenta pilotului. Taxa de participare inseamna cazare, mese, promotionale, cheltuieli cu organizarea, etc... Max, taxa care atesta ca esti apt trebuie sa fie insotita de ceva concret! Este apt sa ce? Sa conduci in teren? Fizic? Mental? Nu e bine: aia e a doctorului care e gratis pt concurenti in competitii. Deci nu poti atesta ca esti apt sa te dai decat daca spui de ce nu ai putea sa fi apt! Nu poti lua bani pe ceva ce nu prestezi. Sau faceti vreun control de banii astia??? Cred ca nu, de aceea poate ii puneti pe juristii vostri sa gaseasca o chichita pt a percepe taxa aia pe zi de pilotaj! P.S. Daca stau bine si ma gandesc...nici aia pe an nu e valabila decat daca pilotii dau un examen. Si copilotii. Deci....aveti o problema! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Martie 10, 2010 Partajează Postat Martie 10, 2010 Re: Sedinta pentru afilierea la FRAS - 6 martie 2010 Max, taxa care atesta ca esti apt trebuie sa fie insotita de ceva concret! Este apt sa ce? Sa conduci in teren? Fizic? Mental? Nu e bine: aia e a doctorului care e gratis pt concurenti in competitii. Deci nu poti atesta ca esti apt sa te dai decat daca spui de ce nu ai putea sa fi apt! Nu poti lua bani pe ceva ce nu prestezi. Sau faceti vreun control de banii astia??? Cred ca nu, de aceea poate ii puneti pe juristii vostri sa gaseasca o chichita pt a percepe taxa aia pe zi de pilotaj! P.S. Daca stau bine si ma gandesc...nici aia pe an nu e valabila decat daca pilotii dau un examen. Si copilotii. Deci....aveti o problema! Nu inteleg de ce te ratoiesti la mine. Spui ca avem o problema. Cine? Eu? Nu sunt eu in conduceea FRASului, nu am inventate eu taxe si nu iau eu, ca organizator de competitii, taxe de licenta de la pilot. Federatia o ia si federatia atesta daca esti apt sau nu. Tu trebuie sa apari in fata secretarului federatiei cu analizele facute la un cabinet de medicina sportiva sau, va exista un medic la fata locului, medic care iti va face un consult si care va da verdictul daca esti apt sau nu. Pe medicul sau cabinetul de medicina sportiva unde ti-ai facut consultatia, trebuie sa il platesti tu nu eu ca si organizator. Daca apari in fata medicului cu un dioptrii care sa necesite ochelari cu fund de borcan sau daca apari cu tensiune 300 cu 200 fi sigur ca nu vei primi licenta de pilot. Ei raspund daca iti plesneste tie inima la prima inclinare laterala. Nu ma incarca pe mine ca si organizator cu taxele tale ca si participant. Eu am de platit destule: Aderare la FRAS Cotizatia anuala la FRAS Licenta de organizator de competitii Permis de organizare pt fiecare competitie in parte Taxe si cheltuieli pentru observator, secretar FRAS, ambulante, paza si ordine etc, etc, etc... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cretu Postat Martie 10, 2010 Partajează Postat Martie 10, 2010 Re: Sedinta pentru afilierea la FRAS - 6 martie 2010 Chestia cu "licenta de pilot" mi se pare o mare aberatie. Daca tot au introdus-o, si iau o caruta de bani pentru asta, macar sa o dea pe o perioada nelimitata. Ca la permisu de conducere. Il ei pt o anumita categorie. Sau, "licenta asta de pilot" pt o zi, sau doua, e cumva ca si taxa de trecere a podului peste Dunare? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nellorunner Postat Martie 10, 2010 Partajează Postat Martie 10, 2010 Re: Sedinta pentru afilierea la FRAS - 6 martie 2010 Voi despicati firul in patru si inca nu intelegeti ca totul e un busines. Ma repet, nu le ramane decat sa interzica offrodul pe domeniul statului, iar in cazul asta amenajeaza 2-3 tarlale si te dai acolo contra cost. Deja au inceput sa va obisnuiasca cu trialurile. :uameni Unde esti tu Tepes Doamne...??? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
worldscape Postat Martie 10, 2010 Partajează Postat Martie 10, 2010 (editat) Re: Sedinta pentru afilierea la FRAS - 6 martie 2010 dar stau si ma intreb.... de ce imi trebuie Licenta de Pilot ?! ... atata timp cat sunt posesor de carnet auto ?! la unele din ramurile FRAS-ului trebuie aceste licente ca baietasii de abia au facut 15 ani.... si mi se pare normal.... La Buzau cine o sa le dea licente celor care vin din strainatate sa participe, de exemplu ? vb lui Petre... cat de serios va fi acel "examen" de licenta si control medical... ca banuiesc ca va consta in 1' 30'' cat dureaza o semnatura pe o foaie si completarea ei... si de fapt asta nu e dacat un pretext pt a mai baga o taxa care se va duce in buzunarul FRAS.... mai apare o problema.... FRAS-ul ESTE sau NU este singura entitate care poate organiza OffRoad.... cine mai stie si ce, despre ACR ?! Taxe: ... incep sa cred ca "reglementarea" de fapt va consta in scumpirea taxelor si aparitia de taxe noi...care normal, vor cadea tot in carca concurentilor... sau ce inteleg din asta: Taxa de membru inr-un club = o geaca polaris, vreo 2 sepci si cam atata... eventual te propune clubul sa faca cheta pt Taxa ta de licenta. Taxa de participare = cota parte din taxa de organizator catre FRAS, cota parte din cat il costa premiile, masa, casa si dreptul sa te dai, in functie de cat de bun sau nu este organizatorul ( de mare e taxa ), mai face si el un ban sau nu, nu de alta dar sponsorii nu se prea inghesuie.... ... si poate de anul asta valoare ultimului premiu, va acoperi macar taxa de participare , ca mi se pare jenant sa primesti 2 ocheti si 2 sufe dupa ce cari masina in celalalt colt al tarii si mai platesti si taxa de participare, mai rupi si ceva pe la acret, sau nu in cazul fericit... Taxa de licenta: pt pilot si copilot = minim 150 Euro / an... bani care se duc in buzunarul FRAS... in cazul asta de ca sa mai fac parte dintr-un club... ma duc direct la FRAS si platesc taxa... sau la competitie, iar in cazul asta nu vad ce justificare ar mai avea sa fac parte dintr-un club. La toate taxele astea, mai adaugati: - impozitul la acaret; - asigurarea obligatorie/ RCA-ul; - si eventual ITP-ul :grin: ... nu de alta dar mai mult ca sigur intr-un viitor foarte scurt se va pune CONDITIA, ca si in Croatia, Bulgaria, Grecia si Serbia, ca masinile sa fie apte sa circule pe drumurile publice si sa aiba asigurarea si inspectia tehnica valida !!! daca in anul 2009 bugetul de participare la toate etapele + TAT era undeva in jurul sumei de 6000 Euro (incluzand taxele de participare + costurile sa deplasezi utilajul pe platforma, si eventual ceva combustibil si fara alte cheltuieli) ... anul asta cred ca se va ajunge usor, daca nu va depasi 10.000 Euro... si parca era unul pe forum care vindea vreo 5 hectare cu banii astia pe undeva pe langa Bucuresti... nu-i mai simplu asa, si macar o sa apara cineva sa aiba trial de Offroad in proprietate si atunci paaaaa FRAS :wink: ... a se vedea exemplul: Cheia Off-Road Park Editat Martie 10, 2010 de worldscape Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift http://www.ClubJeepRomania.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Martie 10, 2010 Partajează Postat Martie 10, 2010 (editat) Re: Sedinta pentru afilierea la FRAS - 6 martie 2010 Din punctul de vedere al competitorului: e scumpa si inutila aceasta procedura! Dar foarte necesara ... Eu n-as incepe nici o competitie fara: -acte masina in regula (inclusiv asigurare) -inspectie tehnica masina la sange din partea organizatorului -asigurare risc pilot & copilot pe timpul competitiei -vizita medicala si eventual psihologica -alcooltest Din punctul de vedere al organizatorului: este necesara ptr a astupa anumite riscuri ... Cum as face eu: regulament, stagiu de pregatire si examen (test grila). In special masuri de siguranta, masuri de prim ajutor. Cine-l pica sa nu aiba dreptul sa se dea. Sunt multe chestii care le-am vazut in teren, chestii care s-ar fi putut termina cu decesul competitorului ...Sunt multi care se dau inconstient fara se respecte vreo regula ... Macar daca patesc ceva sa fie constienti ca o fac pe mana lor. @Neloo - sunt zone ale tarii unde terenul nu iti permite sa organizezi concursuri stil etape de campionat sau cupe cu roadbook sau logistica organizatorilor este limitata. Atunci se impun aceaste trialuri. Nu stiu cat de business e. La liga mica unde jucam noi, nu e chiar business. Pot spune ca "profiturile" sunt nesemnificative in comparatie cu efortul depus. Dar facem asta din placere, ptr voi si ptr noi. Ramane la latitudinea fiecaruia sa aprecieze pozitiv sau negativ acest lucru. Nu imbrac haina unui aparator al FRAS-ului. Dar lucrurile se vor schimba foarte curand in Romania. Cel mai bine ar fi ca aceste schimbari sa ne gaseasca pregatiti ... altfel adio offroad. Ne vor ramane doar amintirile, filmele si pozele ... @worldscape Atentie FRAS-ul are regim de federatie de sporturi cu motor iar ACR este autoritate in materie de sporturi cu motor. Ce insemna asta? Probabil competitii patronate de FRAS cu masini "recunoscute" de ACR. ACR e afiliat FIA. Ce inseamna asta? Pe plan intern "lucram" cu FRAS-ul, pe plan extern e musai sa intre in carti si ACR-ul! Asta discutand despre participarea la competitiile oficiale. Atentie ...banii din taxe nu se duc decat in cota parte la FRAS (o parte mica). Restul Comisia de Offroad ii va gestiona, adica la fiecare competitie vor exista observatori, cand vor exista probleme cu autoritatile aceasta comisie ne va sprijini atat logistic cat si juridic samd ... Acum sa avem rabdare sa vedem acel regulament si sa vedem si statutul acelei comisii . Pana atunci facem un milion de discutii ... Sa lasam putin timpul sa treaca! Editat Martie 10, 2010 de Yonutz consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Unimog Postat Martie 10, 2010 Partajează Postat Martie 10, 2010 Re: Sedinta pentru afilierea la FRAS - 6 martie 2010 Am mai trecut odata prin asta in 2006 cand rally raidul s-a afiliat pe vremea aceea la ACR rezultatul a fost ca de la 8-9 etape CN s-a ajuns in 2007 la 3 etape restul au fost anulat din lipsa de competitori (la Mangalia 2006 dec au fost doar 3 masini inscrise in concurs ) 0747967945 kiss.zoltan@offroadmania.ro Nebun de masini , off-road, natura, noroi, putere, aer proaspat Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator markonyroky Postat Martie 10, 2010 Partajează Postat Martie 10, 2010 Re: Sedinta pentru afilierea la FRAS - 6 martie 2010 Cert este ca sunt cateva cluburi care au stiut de mult timp ca in statutul unui club trebuie sa scrie automobilism sportiv si nu altceva. Sunt cateva cluburi care au STIUT CLAR ca schimbarea de statut dureaza o vesnicie. Sunt cateva cluburi care au STIUT CLAR ca la Minister in aceasta perioada va fi haos si ca aia nici macar nu au formulare de CIS. De ce nu au impartasit aceste informatii LA TIMP si celorlalti ? Simplu. pentru ca ceilalti SA NU FIE GATA la timp si astfel: 1. Stabilesc conducerea Comisiei doar intre ei 2. Iau decizii importante cum ar fi taxele si bugetul doar intre ei. 3. Celelelte cluburi vor fi puse in imposibilitatea de a organiza competile pe care le-au angajat. Deci miroase a business neloial. sper sa poate dezminti cineva ce am scris eu aici. Altfel nu pot sa inteleg de ce REA nu este deranjata de TAT care se termina cu o zi inainte de startul sau si Clujul a fost deranjat de un trial soft care se termina cu 4 zile inainte. Si dau acest exemplu pentru ca si Clujul si REA sunt etape nationale ca altfel in acel calendar mai sunt ca cazuri. Din pacate ne ramine sa plecam capetele dar credeti-ma cand vom intra in legalitate probabil ca vom pastra aceleasi pozitii. Si asta pentru ca desi am pastrat un ton civilizat si am incercat sa fim transparenti si diplomati am avut parte de tipete din partea Muresului de ironii din partea ORR de uitatura rautacioasa a Bucovinei. Am avut e drept parte de corectitudine din partea lui Bucur si a TAT-ului si de respectul Clujului. Va multumesc Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator markonyroky Postat Martie 10, 2010 Partajează Postat Martie 10, 2010 Re: Sedinta pentru afilierea la FRAS - 6 martie 2010 In alta ordine de idei recomand tuturor sa isi ia licenta de pilot/copilot anuala ca sunt convins ca majoritate se dau la cel putin trei prietenesti pe an. Se scapa astfel de o intreaga tevatura se cheltuie mai putin si se evita eventuale viitoare idei ale Comisiei ( mariri de taxe sau impuneri de noi norme sau examene ) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Petre Niteanu aka bullbar Postat Martie 10, 2010 Partajează Postat Martie 10, 2010 Re: Sedinta pentru afilierea la FRAS - 6 martie 2010 Bun, deci am stabilit: taxa de pilot nu se poate percepe fara cursuri si atestat! Aia de doctor e treaba organizatorilor. Deci ce mai avem?:top Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator markonyroky Postat Martie 10, 2010 Partajează Postat Martie 10, 2010 Re: Sedinta pentru afilierea la FRAS - 6 martie 2010 Taxa de pilot/copilot se poate percepe ca asa s-a hotarit. Poti sa hotaresti ceva daca esti membru in comisie. Esti? Nu. Deci:hm Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Petre Niteanu aka bullbar Postat Martie 10, 2010 Partajează Postat Martie 10, 2010 Re: Sedinta pentru afilierea la FRAS - 6 martie 2010 Taxa de pilot/copilot se poate percepe ca asa s-a hotarit. Poti sa hotaresti ceva daca esti membru in comisie. Esti? Nu. Deci:hm Am pile in comisie! Si de ce imi dai bre cu ciocanu-n cap? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Martie 10, 2010 Partajează Postat Martie 10, 2010 Re: Sedinta pentru afilierea la FRAS - 6 martie 2010 Markony, Aceste informatii sunt prezente la ora actuala pe acest forum. Inca nu e tarziu ca aceia care doresc sa modifice sau sa initieze ceva sa o faca. Este pusa toata procedura de la A la Z! Eu zic ca latram aici degeaba. Sa le dam credit celor care au initiat procedurile de afiliere catre o federatie sportiva. Nu poti ucide ce nu s-a nascut inca! In masura in care se constata ca trag pe o alta directie, una comerciala sau neconforma cu statutul declarat, in orice asociere se poate cere Adunarea Generala si se pot revoca acei oameni din functiile autoatribuite. Dar eu zic sa-i lasam in pace si sa ne vedem de ograda noastra, sa ne punem la punct hartiile sa ne conformam la aceste reguli pe care tot noi o sa le votam pana la urma. Pana acum nimeni nu a facut nimic in acest sens. DOAR EI (oricare ar fi ei). Se pare ca este o moda in Romania prin spiritul revolutionar si caracterele puternice specific romanesti sa planuim demolarea a ceva care deabia acum a inceput sa se construiasca. Nu cine ne conduce e important. E important ptr miscare ce hotarari se iau si drumul pe care vom merge. La un moment dat vor conta in mod sigur si parerile celor mici ... Si aici e ca in politica ...atata timp cat va exista putere inevitabil va aparea si opozitia ... Parerea mea. consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate