Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Roata rezerva mai mica

roly

Postări Recomandate

M am tot intrebat, tinand cont de faptul ca eu am 215/80/r15 pe suzi si roata de rezerva este 205/70 cred, ce se intampla daca in cazul unei pene de cauciuc montez rezerva iar celelalte sa aiba 215. Oare se buleste ceva? gen diferential sau cutie?

Poate ma lamureste careva sau mai bine poate o experienta proprie ceva.

Merci baieti:2dr

0763651150 / suzukivitararo@yahoo.com

http://www.suzuki-vitara.ro / http://www.market4x4.ro

Kituri Suspensie Si BodyLift

Suzuki Vitara, Jimny, Daihatsu Feroza, Mitsubishi Pajero, L200, Opel Frontera

Scuturi Protectie

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Roata rezerva mai mica

din experienta proprie iti zic ca si eu aveam 215/80 si rezerva este de 205/75

am facut pana la baia mare in padure,cu greu am montat rezerva si am facut o coborare destul de abrupta si dificila(bolovani,v -uri foarte ascutite)am folosit si reductorul si nu a patit nimic masina

ideea este sa parcurgi doar cat este nevoie si sa nu exagerezi cu gazul,ca rezerva nu are aceeasi profil cu celelalte (99% din cazuri)

suzuki vitara 1.6

yo5PKM

0763630114

Link spre comentariu

numai sa nu ai pana pe spate, sau sa nu cuplezi 4x4 (daca o montezi pe fata).... indicat ar fi sa o schimbi cu acelasi profil cu ceea ce e incaltata masina.....

ce tare e faza asta....:banana eu m-am gasit sa dau explicatii dar sunt in aceeasi situatie, eu trebuie sa mai cumpar inca 2 roti de rezerva.... am 3 seturi (12 gume) :ypu

si Patrol, dar inca nu pe deplin functional :grin:
Link spre comentariu

Cand masina vireaza, rotile nu se invart la fel de repede (roata dinspre interiorul curbei se invarte mai incet). Aceasta problema o rezolva foarte elegant diferentialul. Uite aici ca sa-ti faci o idee:

Acelasi fenomen se intampla si in cazul rotilor inegale ca dimensiune.

Deci, zic eu, nu se intampla nimic. Sau poate ma insel si atunci astept si eu o explicatie fiind in aceeasi situatie (rezerva mai mica). :h5

Never Underestimate the Power of Stupid People in Large Groups
Link spre comentariu

Gil, exact aceeasi chestiune o credeam si eu dar... astept si alte pareri. Oricum noi ne vedem marti :wink: iti fac o vizita dupa raport

0763651150 / suzukivitararo@yahoo.com

http://www.suzuki-vitara.ro / http://www.market4x4.ro

Kituri Suspensie Si BodyLift

Suzuki Vitara, Jimny, Daihatsu Feroza, Mitsubishi Pajero, L200, Opel Frontera

Scuturi Protectie

Link spre comentariu

eu am facut pana chiar pe spate si am fost super nevoit sa cuplez chiar pe low,si nu a patit nimic

dupa cum ziceam nu trebuie fortat,si viraje o trebuit sa fac destule caci vulcanizarea nu a fost in linie dreapta

suzuki vitara 1.6

yo5PKM

0763630114

Link spre comentariu

:g

problema rotii mai mici este doar in cazul mersului in 4x4 si doar in conditii de aderenta buna (asfalt). In rest, poti merge linistit cit vrei

dar subliniaza sa inteleaga omul bine

fara probleme doar in conditii de 4x4 pe teren cu aderenta scazuta

si Patrol, dar inca nu pe deplin functional :grin:
Link spre comentariu

Nu se intampla nimic.

Doar sa nu mergi cu diff-ul blocat pe asfalt/ beton.

Orice problema intre rotile unei punti este rezolvata de un diferential lasat deschis.

Link spre comentariu

Eu cand am avut freelander mi s-a zis clar sa nu folosesc o alta roata de rezerva, ca se strica nu stiu ce sateliti... nu ma pricep. Masina e 4x4 permanent. Pt Kazzan clar o sa iau a 5-a roata cramponata, daca e sa fac pana in padure de ce sa vin acasa ca catelusul schiop in 3 picioare?? Poate pana acasa mai am de trecut de 3 mlastini..

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare