Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

aditivi pentru curatat EGR si catalizator

mirciulica

Postări Recomandate

Imi cer scuze daca nu postez unde trebuie si rog un moderator sa-l mute unde trebuie.

Am rugamintea sa scrieti aici ce fel de aditivi folositi pentru asemenea lucrari.

Este recomandabila utilizarea acestor aditivi? Avantaje si dezavantaje.

Eu personal sant adeptul cheii fixe, adica desfacut, curatat si montat inapoi.

Astept cu interes parerile voastre si va multumesc anticipat.

Editat de mirciulica
nu m-am exprimat bine
Vrabia malai viseaza.....cum visez eu la un HDJ80...
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: aditivi pentru curatat EGR si catalizator

Haide-ti mai oameni buni, chiar nu foloseste nimeni?

Nu are nimeni nimic de zis?

spune-ti ceva, poate aflu si eu ceva si nu mai stau sa desfac egr-uri.

Link spre comentariu

Nu cred ca exista un aditiv care sa curete EGR-ul. EGR-ul baga gaze din esapament inapoi pe admisie ca masura ecologica. Ti-ar trebui o solutie care sa mai "taie" din fum,ca altceva nu vad.

Cum ai zis si tu,cel mai bine pune cheia pe el si curata-l manual daca vrei sa stai fara griji.

Link spre comentariu

Pentru curatarea EGR la diesel, exista un spray de la Wynn's , se cheama chiar asa parca EGR3 aerosol. Ca sa n-o lungesc cu vorba, procedura de utilizare o poti urmari in filmuletul acesta:

Cat de eficient e nu pot sa-ti spun, l-a folosit un prieten de-al meu dar nu a constatat modificari notabile in functionarea motorului.

Pentru benzinare nu stiu sa existe ceva asemanator. Dar ma intreb acum cat de bine as fi reusit sa curat valva EGR la Samurai daca dupa demontare as fi dat pe ea cu spray dintr-asta....

Never Underestimate the Power of Stupid People in Large Groups
Link spre comentariu

pai, pentru curatarea egr-ului ar fi un aditiv metalic cam de 1 mm grosime "decupat " frumos pentru conformitate , pentru curatarea catalizatorului , hm parerile sunt impartite: moderatii recomanda un levier mai lung actionat alternativ fata/spate pana vezi prin el (prin catalizator) , radicalii un direct glass pack , adica-l inlocuiesti cu o teava de 2-3 inch cu gauri in ea si infasurata in vata de sticla.

Injectoarele si pompa ,prin circuit inchis , liqui moly diesel spulung sau varianta alfabetizata

Patrol GR 94, in continua evolutie
Link spre comentariu

Pentru EGR, admisie, intercooler eu am folosit cu succes solutia de degrasare a motorului pe care o gasesti la orice spalatorie. Mergi cu piesele in brate, le dai cu solutia, le clatesti bine si aia e. Dai 10RON la baieti si ai rezolvat problema.

Pentru catalizator nu stiu ce mai poti face cand deja e infundat si nu mai lasa aerul sa treaca prin el.

Ex. Land Rover Discovery 1993, diesel
Link spre comentariu

Pai eu personal pentru asta obtez, desfacute si curatate manual.

Insa treaba necesita timp si eram curios daca exista si alte posibilitati rentabile din punctul de vedere al timpului.

Despre injectoare aveti vre-o idee?

Sunt buni de ceva aditivi gen 2+2, duralube etc?

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare