Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Dictionar

MagnuM

Postări Recomandate

Întrucât mai apar unii termeni incorecţi... : :shock: :op

BUCŞĂ/BUCŞE - nu bucşi

CHIULASĂ/CHIULASE - nu chiuloasă/chiuloase

CULBUTOR/CULBUTOARE - nu culbutori

JANTĂ/JANTE - nu geantă/genţi/jenţi

JICLOR/JICLOARE - nu jigler/jiglere

VOLANT/VOLANŢI - nu volantă/volante

.

.

.

Voi continua, pe măsură ce mă voi "lovi" de ele... :wink: 8)

Editat de MagnuM

:ce :3 :ce

"Să faci 13 ani de temniţă pentru un popor de idioţi... D-asta numai eu am fost în stare..." - Petre Ţuţea

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• 1 lună mai târziu...
  • Răspunsuri 195
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

• 6 luni mai târziu...

Re: Dictionar... oarecum...

Cum ziceam... lista continua:

ŞPRINGUIT/ŞPRINGUIRE/ŞPRINGUIRI - nu şpringeluit/şplinguit

CENTICUBAT/CENTICUBARE/CENTICUBĂRI - nu centricubat/centricubare (e vorba de reglat debitul pompei de injecţie - măsurătoare făcută în centimetrii cubi; nu are nici-o legătură cu centru/centrare/centrifugă/centripetă...)

SUPORT/SUPORŢI - nu suporturi/suporturile

EXCAVATOR/EXCAVATOARE - nu escavator/escavatoare

Editat de MagnuM

:ce :3 :ce

"Să faci 13 ani de temniţă pentru un popor de idioţi... D-asta numai eu am fost în stare..." - Petre Ţuţea

Link spre comentariu

• 1 an mai târziu...

Re: Dictionar

fi dur si ia masuri radicale .... ex: de azi inainte se spune asa: ...'............' dupa care o bagi pe aia cu ' orice se poate interperta numai acest regulament nu '' ...

..altfel ...

uite mie mi se pare ca mai frumos suna : l'clinoometrrre ( cu o nazal)

...

cumpar oblon patrol 260 la 2 usi ...!!!!
Link spre comentariu

Doar din 4x4???? Pacat! Daca ziceai ca din orice domeniu....era belea! As fi vrut sa spun "in dialect Lipovenesc" urmatoarele:

1. mai fratilooooooor "imi bag....." se scrie mereu cu "imi" legat, nu cu "i-mi", deoarece "mi=ul" ala nu este pronume in kilu' meu de "mi"! NICIODATA NU SE SCRIE CU LINIUTA!

2. la fel cu "Veti", la fel cu "iti". Mereu legate, sa moara mama de va mint!

Dar cum nu este voie decat de chestiuni legate de 4x4.....nu mai zic!:top

Link spre comentariu

Asta, sa inteleg ca se dorea a fi un topic serios ...sa invatam oamenii cum sa scrie corect? Sau inca un topic de caterinca?

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Doar din 4x4???? Pacat! Daca ziceai ca din orice domeniu....era belea! As fi vrut sa spun "in dialect Lipovenesc" urmatoarele:

1. mai fratilooooooor "imi bag....." se scrie mereu cu "imi" legat, nu cu "i-mi", deoarece "mi=ul" ala nu este pronume in kilu' meu de "mi"! NICIODATA NU SE SCRIE CU LINIUTA!

2. la fel cu "Veti", la fel cu "iti". Mereu legate, sa moara mama de va mint!

Dar cum nu este voie decat de chestiuni legate de 4x4.....nu mai zic!:top

petre, ai omis urmatoarele:

ati

sami

sati

vam

vati

la repezeala asa...

ex. maine o SAMI montez intercooler-ul, apoi o SAI fac o proba, iar concluzia o sa VIO prezint, chiar daca NUMI dau eu seama de rezultate..

yonutz, intru-cat obligativitatea cumpararii, CITIRII SI INTELEGERII "Dictionarului ortografic, ortoepic si de punctuatie" a disparut de mult, acest topic poate fi foarte folositor....

pt. utilizatorii 4x4, fireste...

si nu numai...

LE: sipana aici a fost vorba de lucruri simple, sa vezi de acum incolo...

dalen

ducesar

bagamias

punemas

Editat de giorgel

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Link spre comentariu

Mie-mi plac cei scriu "complect" si folosesc "decit" , gen : " motorul este complect" , "am complectat uleiul" , sau "cauciucurile au decit 5.000 de km" , "am fost decit pina la ....".

Poate cineva care are acces la acele butoane magice, mai corecteaza si minunile astea, cu rosu ca sa se intrebe "vinovatul " ce s-o fi intimplat.

Land Rover Discovery td5 1999

Jaguar XJ8 2002

Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017

Link spre comentariu

De fapt aici ar trebui forma corecta.....daca ne apucam sa insiram greselile observate fara sa le punem aici corecte nu realizam nimic.....mizez pe ideea ca poate cine se mai uita pe aici mai descopera pe unde greseste si se autocorecteaza.......Hai sa incercam!

Ex : chiuloasa-gresit

chiulasa-corect

@Flay, chestia cu corectura pe topic nu se face din motivul de timp si din motivul eventualelor acuze de cenzura.....explicatiile ulterioare stii ca n-au valoare....

Link spre comentariu

Pai daca masoara inclinatia, o fi inclinometru, nu? Dar daca se foloseste destul de des clinometru, o sa ne sara Academia in ajutor si o sa "legalizeze" si varianta asta. Asa e democratic :)

Propun inca o tema: trafic se citeste cu accent pe a, cum stiam eu candva, sau pe i cum glasuieste orice reporter care se respecta?

Samurai incepator
Link spre comentariu

Inainte de noua "corectare" a gramaticii, se punea acentul normal, adica pe A, dar dupa evaluare....este corect in amebele feluri. Oricum, cei care pun pe I au facut scoala la Poplaca! Este chestie nu numai de devenire dintr-o familie de intelectuali, cat mai ales de cultura simpla!

Link spre comentariu

eu cred ca nici pe departe nu a fost deschis topicul pentru greseli gramaticale ..... ci pur si simplu pentru stabilirea terminologiei , asta ca se tot intalnesc termeni noi , unii din ei nici macar nu se traduc in romana

....... a mai fost un topic pe tema asta, mai demult, unde sa tot discutat si sa ajuns pana la urma , de comun acord, ce este ala OBLON , HAION

...... referitor la CLINOMETRU am avut 4 bucati + altele montate la colegi forumisti si pe toate este scris 'CLINOMETRU'

important ar fi ca acea denumire , termenul respectiv , sa stie toti ca e unul si acelasi lucru

.....acum fiecare cu parerea lui daca la altii inclinometru li se pare normal sa se cheme daca arata inclinatiile ; ca un exemlu mie 'DEGETICA" nu imi sugereaza ca ar fi un personaj principal dintr-o celebra poveste de adormit copii .....pur si simplu cred ca este vb de o duduie ce se joaca cu degetul in ................................

Editat de Lipoveanu
cumpar oblon patrol 260 la 2 usi ...!!!!
Link spre comentariu

.....acum fiecare cu parerea lui daca la altii inclinometru li se pare normal sa se cheme daca arata inclinatiile ; ca un exemlu mie 'DEGETICA" nu imi sugereaza ca ar fi un persobaj principal dintr-o celebra poveste de adormit copii .....pur si simplu cred ca este vb de o duduie ce se joaca cu degetul in ................................

Luciane da-te-n kilu meu ca am varsat cafeaua pe mine:ha::ha::ha: "Perfersule"

Link spre comentariu

On-topic, un pic:

CORECT ESTE RESAPAT, nu REESAPAT, ca doar nu a iesit din nou pe esapament....

Editat de Astral
“E mult mai usoara dezintegrarea unui atom decat a unei prejudecati” - Albert Einstein
Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

CORECT : cat ar fi cutia cu motorul ?

Asta-i corect? "Cit ar fi"?

Ca unul dintre cei mai prosti vorbitori de limba Romana postrevolutionara, marturisesc ca asta cu "cit ar fi", cel putin mie imi suna aiurea. Parerea mea este ca mai "bine" suna:

1.-Pt. a afla masa ansamblului motor-cutie:

-"Cit cintareste motorul impreuna cu cutia de viteze?"

2.-Pt. a afla dimensiunile:

-"Cit de mare este motorul impreuna cu cutia de viteze?"

3.-Pt. a afla pretul:

-"Cit costa motorul impreuna cu cutia de viteze?"

...si asa mai departe.:grin:

Unde-i un PATROL, acolo-i un drum...

http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ

Link spre comentariu

Nenea Patrolator din nefericire pt romani, limba noastra trebuie sa fie armonizata in minte, inainte de a fi rostita sau scrisa, atat gramatical, sintactic cat si morfologic. Putine limbi necesita o atat de multa concentrare mintala pantru a fi folosite corect. Daca ajungem si la semantica.....o dam deja in politica limbii!:wink:

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare