Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Noi...posesorii de Patrol 4.2

zolameister

Postări Recomandate

Fara nici o aluzie la o disensiune intre fericitii posesori de Patroale,in urma unui topic banal despre acest motor de 4.2,am vazut cat de entuziasti si mandrii sunt cei care,au o asemenea bijuterie.Posesor al unui Terrano,cu gandul si mintea permanent la o masina mai puternica si mai robusta,am avut prilejul de a achizitiona un astfel de "Tank".Traind o vreme sub mreaja motoarelor de la Toyota HDJ,nu am avut ochi si urechi ptr acest motor de pe Patrol.Acum sunt indragostit de aceasta masina,si ma declar un posesor fericit de PATROL 4.2 !Voi ce parere aveti?:wink:

NISSAN PATROL 4.2-BIG WHITE

SUZUKI SAMURAI-REAL BLUE

HYUNDAY SANTA FEE-BUSINESS

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 212
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Re: Noi...posesorii de Patrol 4.2

acum a revenit si el pe calea cea dreapta :grin:

sa plece zapada asta odata....sa putem iesi si noi ca oamenii la un noroi adevarat :h5:2dr:y

adevarul e ca am evoluat si eu....de la 3.3 TD....la 4.2 D :grin::grin::grin:

Link spre comentariu

Cred ca ar fi corect sa le si prezentam, ma refer în poze. Asa...sa stie lumea:wink:. Poate s-o inmulti ,,tribul” de posesori de Patroale 4,2, cu timpul.

Eu mai am un pic de asteptat pana intru in posesia unui asemenea specimen destul de cunoscut ...pe acest site. Oricum va voi anunta!

Fara nici o aluzie la o disensiune intre fericitii posesori de Patroale,in urma unui topic banal despre acest motor de 4.2,am vazut cat de entuziasti si mandrii sunt cei care,au o asemenea bijuterie.Posesor al unui Terrano,cu gandul si mintea permanent la o masina mai puternica si mai robusta,am avut prilejul de a achizitiona un astfel de "Tank".Traind o vreme sub mreaja motoarelor de la Toyota HDJ,nu am avut ochi si urechi ptr acest motor de pe Patrol.Acum sunt indragostit de aceasta masina,si ma declar un posesor fericit de PATROL 4.2 !Voi ce parere aveti?:wink:
GREEN DRAGON Y61, 3,0
Link spre comentariu

si eu sunt posesorul unui model cu 4,2....dar nus daca sa pun poze sau nu...eu lam luat sa pun motorul pe patrolul meu...deci atunci cand va fi gata am sa pun poze.felicitari pentru achizitoe la persoanele care au 4,2

mitsubishi l200

patrol y60 2,8

patrol y60 4,2

Link spre comentariu

zolameister, schimba semnatura aia cu "NISSAN TERRANO 2-cavaleria grea", ca deja ma enerveaza. 4.2-ul o sa-l bagi la "cavaleria usoara"?

73 de adi - yo2bt ...altfel spus - TOATE CELE BUNE :hi

ORCA - Off Road Club Arad

Link spre comentariu

zolameister, schimba semnatura aia cu "NISSAN TERRANO 2-cavaleria grea", ca deja ma enerveaza. 4.2-ul o sa-l bagi la "cavaleria usoara"?

:ha:cand ne vedem sa-mi aduci aminte de chestia asta...:ha:Am uitat....

SUZUKI SAMURAI-REAL BLUE

Link spre comentariu

Felicitari Domnilor. Sa le stapanim sanatosi si sa ne bucuram de ele.:h5

Ca sa fie o masina adevarata, i-am pus punti de GR 2.8, cu rapoarte de 4.625, si cauciucuri de 35". In conditiile astea, vitezometrul indica cu vreo 5-6 Km/h mai mult. A mea a avut grupurile originale cu 3.9, dar majoritatea sunt cu 4.111.

Comanda la blocantul spate am trims-o prin 2 furtune din poliuretan de 6mm (pentru aer), pe care le-am bagat intr-un tub de protectie din plastic, fixat pe lonjeronul saasiului.

Are troliu mecanic - o minunatie...

I-am facut mai multe modificari, pe care le voi povesti pe larg. Voi pune si poze cu detaliile.

Link spre comentariu

Felicitari Domnilor. Sa le stapanim sanatosi si sa ne bucuram de ele.:h5

Ca sa fie o masina adevarata, i-am pus punti de GR 2.8, cu rapoarte de 4.625, si cauciucuri de 35". In conditiile astea, vitezometrul indica cu vreo 5-6 Km/h mai mult. A mea a avut grupurile originale cu 3.9, dar majoritatea sunt cu 4.111.

Comanda la blocantul spate am trims-o prin 2 furtune din poliuretan de 6mm (pentru aer), pe care le-am bagat intr-un tub de protectie din plastic, fixat pe lonjeronul saasiului.

Are troliu mecanic - o minunatie...

I-am facut mai multe modificari, pe care le voi povesti pe larg. Voi pune si poze cu detaliile.

Exact asta e si dilema mea!Sa pun punti de 2.8 si gume de 35 sau sa modific rapoartele din reductor si blocant aftermarket.Poti te rog dezvolta in 2-3 cuvinte ce inseamna puntile de 2.8 si gumele de 35'?Creste consumul,motorul merge turat?

SUZUKI SAMURAI-REAL BLUE

Link spre comentariu

Daca pui roti de 35 pe rapoartele originale nu vei mai putea folosi viteza a V-a. Bineinteles ca va creste si consumul.

Puntea spate la 4.2 e de tot rahatul, fara blocant si cu frane pe tamburi. Luigi povesteste intr-un alt topic mai pe larg, ce si cum.

Cu banii pe care ii dai pe un blocant aftermarket poti cumpara o pereche de punti de la un RD28TD, ulei nou, berea pe care o bei in timp ce schimbi puntile si mai raman si pentru motorina pentru probe. :grin:

Daca vrei sa modifici si raportul din reductor, asta e alta chestie. Eu zic ca 2, cat e la patroale si la majoritataea masinilor de offroad, e ok.

Cu rapoarte de 4.625 si cu roti de 35" viteza la roata va fi aprox. aceeasi ca si cu rapoarte originale si cu roti originale de 31".

Ai aici calculele functie de roti si rapoarte:

Editat de yo2bt

Link spre comentariu

dupa ce am mers cam 40 k km in configuratia 33' pe strada si 35' noroi poci pentru ca sa zic ca mie raportul de 4.6 imi pare cam mare pentru sosea : 100 - 110 km/h reali-gps sunt in ture in jur de 2600 , ori frumusetea la animal este exact faptul ca lucreaza relaxat intre 1800 - 2200 rpm.

Acum eu as opta pentru conservarea raportului de 4.11 + blocant + raport in reductor mai mare . super viata pe sosea cu 33-urile , iar in teren cu 35 -urile , in conditiile in care raportul in reductor este in jur de 4 ....pleci cu a 3-a de pe loc in panta !

Patrol GR 94, in continua evolutie
Link spre comentariu

Eu nu-mi permit sa port doua randuri de gume, de noroi si de asfalt.

Umblu cu 35 peste tot.

Pe sosea, in a V-a, la 95 km/h, turatia motorului e fix 2000 de ture. E numai bine, zic eu...

Link spre comentariu

Eu nu-mi permit sa port doua randuri de gume, de noroi si de asfalt.

Umblu cu 35 peste tot.

Pe sosea, in a V-a, la 95 km/h, turatia motorului e fix 2000 de ture. E numai bine, zic eu...

Am facut acelasi lucru! La motor de 4.2 am schimbat puntile.

Am pus 35" si sunt diferente intre ce arata pe vitezometru si km reali EX GPS sau in paralel cu alta masina.

Pe sosea, in a V-a, la 95 km/h REALI nu de pe ceas, turatia motorului e peste 2200 de ture.

A crescut si consumul.

Dumnezeu sigur iubeste prostii. Altfel nu ar fi creat atat de multi.
Link spre comentariu

Cer scuze... rectific:

95 pe ceas, asta insemnand la mine aprox. 90 Km/h reali.

Din tabelele postate mai sus se pot face urmatoarele calcule:

Cu raport de 4.625 in punti si cu roti de 35" - in treapta 5

- la 86,6 Km/h turatia motorului este 2000 rot/min

- la 100 Km/h turatia motorului este 2308 rot/min

Cu raport de 4.111 in punti si cu roti de 31" - in treapta 5 (varianta originala)

- la 86,3 Km/h turatia motorului este 2000 rot/min

- la 100 Km/h turatia motorului este 2316 rot/min

Asta e teoria... Sigur ca pot fi mici diferente functie de diametrul real al rotii. Intre doua cauciucuri pe care scrie 35", de la doi producatori diferiti, poate sa fie diferenta la diametru si de 2 cm !

Link spre comentariu

Salutari eu sunt un pic mai vechi posesor de 4,2 am deja 25000 km facuti cu el . Rectific pe Y20bt exista si modele cu diferential spate blocabil din fabrica eu detin o asemenea minunatie (GSX este modelul)

Am montat pe ea un chit de inaltare 2" ,portbagaj home made cu suport ARB , Cooper STT 33x12,5 R17 este super

0747967945

kiss.zoltan@offroadmania.ro

Nebun de masini , off-road, natura, noroi, putere, aer proaspat

Link spre comentariu

Sa te poarte sanatos, Zoli.

Eu o am din iunie anul trecut. Am luat-o cu 180000 km si acu are 201000.

E o bucurie pe care nici n-am visat-o...

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare