Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Noi...posesorii de Patrol 4.2

zolameister

Postări Recomandate

Re: Noi...posesorii de Patrol 4.2

De ce trebuie schimbata pompa de ambreaj si turometru????

turometru de 2,8 nu-mi citea semnalul de pe 4,2

slave cilinderul de pe cutia de 4,2 e mult mai "gras" ca cel de 2,8

@zolameister , coane , cum sa-ti zic toti avem capacu' ala frumos , ce ne lipseste e PTO-ul de se monteaza acolo .

troliul e numai una din aplicatiile disponibile !

Patrol GR 94, in continua evolutie
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 212
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Eee, hai baieti, GATA, am luat Patrolu de 4,2D. De la cine? De la dom prof. sau dr. ( de Patroale) Luigi. Da, ala Y60. Rosu si Lung. Azi l-am dus acasa. Voi reveni cu poze cat de curand. Acum:x

Prima constatare: consuma mai putin ca un 2,8 ( Buc- Dragasani, 200Km , 120 - 130km/h autostarada + traseul sinuos si plin de gropi Pitesti - Vedea - Dragasani ) - CONSUM 20 L motorina. E MULT??? Nu cred.

Felicitari! Sa-l folosesti sanatos.

Este frate geaman cu al meu. Troliu mecanic, covoare si tapiserie maro din musama (mare avantaj la curatat dupa noroiala), termostat la 76,5 grade, geamuri manuale, fabricat in 93.

Au fost aduse din Golf.

Si al meu consuma pe sosea (80-100 Km/h) tot 10%, mai putin decat cel cu RD28TD

Editat de yo2bt

73 de adi - yo2bt ...altfel spus - TOATE CELE BUNE :hi

ORCA - Off Road Club Arad

Link spre comentariu

:tk. Al meu nu mai are troliul mecanic, din lipsa de ... malai. O sa va pun pe topic ce a ramas pe ea, dar sa nu va ganditi ca a ramas chel. Mai trebuie investit in el NUMAI pt interior ( la tapiserie si plafon + un set de gume sau roti de 33x12,5x15 - dar asta mai tarziu, dupa reveneala financiara.

Felicitari! Sa-l folosesti sanatos.

Este frate geaman cu al meu. Troliu mecanic, covoare si tapiserie maro din musama (mare avantaj la curatat dupa noroiala), termostat la 76,5 grade, geamuri manuale, fabricat in 93.

Au fost aduse din Golf.

Si al meu consuma pe sosea (80-100 Km/h) tot 10%, mai putin decat cel cu RD28TD

GREEN DRAGON Y61, 3,0
Link spre comentariu

turometru de 2,8 nu-mi citea semnalul de pe 4,2

slave cilinderul de pe cutia de 4,2 e mult mai "gras" ca cel de 2,8

@zolameister , coane , cum sa-ti zic toti avem capacu' ala frumos , ce ne lipseste e PTO-ul de se monteaza acolo .

troliul e numai una din aplicatiile disponibile !

Pai da my friend...masina asta e ca o femeie:ha: ...te bucuri permanent cand descoperi ceva nou la ea:top...mai ramane sa achizitionez un troliu mecanic si nu mai cheltuiesc pe una elektrica

NISSAN PATROL 4.2-BIG WHITE

SUZUKI SAMURAI-REAL BLUE

HYUNDAY SANTA FEE-BUSINESS

Link spre comentariu

La cererea multora de pe acest topic, si nu numai , iata ce a ramas pe BRUTUS - cum ii spunea nea Luigi:

- roți stok

- kit OME

- cuplaje roata HD manuale

- tendoane spate + bara Pachard HD

- faruri bi-xenon

- rapoarte 4.625

- blokant spate

- overfendere ORC

- carligul de remorcare

-bulbar + priectoare ( nu cele cu xenon, alea sunt pentru PREMIANTI:wink:)

Consumabile schimbate la fel si uleiurile. Cosmetizare caroserie.

In orice caz, ma bucur pt mashinutza, mai ales ca am luat-o de la cineva de incredere, ,,utilata,, cat de cat si garantata. Inca o data ii multumesc lui Luigi pt masina:tk:

Pretul? In jur de 8500 E

Iata si o poza cu masina in atelierele lui Luigi.

O sa revin cu poze dupa ce o inmatriculez

Pai da my friend...masina asta e ca o femeie:ha: ...te bucuri permanent cand descoperi ceva nou la ea:top...mai ramane sa achizitionez un troliu mecanic si nu mai cheltuiesc pe una elektrica

100320101735.jpg.53835864881a1f9988c977866db5ddbb.jpg

GREEN DRAGON Y61, 3,0
Link spre comentariu

Overfenderele le-a dat jos ca nu prea mergeau cu rotile astea. Bineinteles ca le am si pe acestea. Le voi pune cand voi face rost de roti late.

La cererea multora de pe acest topic, si nu numai , iata ce a ramas pe BRUTUS - cum ii spunea nea Luigi:

- roți stok

- kit OME

- cuplaje roata HD manuale

- tendoane spate + bara Pachard HD

- faruri bi-xenon

- rapoarte 4.625

- blokant spate

- overfendere ORC

- carligul de remorcare

-bulbar + priectoare ( nu cele cu xenon, alea sunt pentru PREMIANTI:wink:)

Consumabile schimbate la fel si uleiurile. Cosmetizare caroserie.

In orice caz, ma bucur pt mashinutza, mai ales ca am luat-o de la cineva de incredere, ,,utilata,, cat de cat si garantata. Inca o data ii multumesc lui Luigi pt masina:tk:

Pretul? In jur de 8500 E

Iata si o poza cu masina in atelierele lui Luigi.

O sa revin cu poze dupa ce o inmatriculez

GREEN DRAGON Y61, 3,0
Link spre comentariu

Azi am vorbit si cu un alt proprietar de 4.2-Bogdan alias "RUPERE 2004":h5

Am definitivat proiectul de upgrade al lui "BIG WHITE".Va fii un proiect care va dori sa muleze masina pe cerintele drumurilor expeditionare sau throphy.

SUZUKI SAMURAI-REAL BLUE

Link spre comentariu

Acu racai la treaba cu compresorul, incerc sa fac sa lucreze compresorul in tandem cu turbina.

Interesant. Si eu ma documentez sa inlocuiesc turbina cu compresor. Pentru benzinare sunt kituri la americani plug and play. Nu am gasit in schimb pentru diesel nimic. Ce rost mai are turbina cind compresorul baga constant fara sa tina cont de turatie?

I Have No Idea What You Are Talking About

Link spre comentariu

Hai sa ma lamuriti, compresorul nu este antrenat de o curea de fulia de la arborele cotit? pai cum vine asta ''baga constant''? Eu nu cred!

Se poate pune o butelie de aer pe post de rezervor. Aerul este comprimat acolo si apoi este suflat in admisie. Un sistem similar aveau in Indy Car in state. Fiecare masina avea un rezervor care tine maxim un minut. Driverul are un buton prin care controleaza supapa. Asa, are la dispozitie un boost pe care il folosesc de regula la depasiri. Din cite stiu, rezervorul se alimenteaza la standuri, nu exista posibilitatea sa comprime aer in mers. A folosit butonul mai mult de un minut, a terminat rezerva de aer.

Scuze de offtopic. Poate ar prinde bine un topic despre avantaje - dezavantaje turbina versus kompresor. Nu?

I Have No Idea What You Are Talking About

Link spre comentariu

Compresoarele si turbinele auto pt supraalimentare au debite foarte mari(peste 500 l/min, pt un Nissan de 3L cred ca ar fi nevoie de peste 1000L/min) si presiuni mici (1-1,5 bar). Compresoarele pt scule scot presiuni medii (10-15 bar) si debite mici (100-250 L/min). Compresoare pt presiuni mari, evident au presiuni foarte mari (peste 100 bar) si debite extrem de mici (10-15 L/min).

Pt a avea o rezerva de aer comprimat pe masina, cu o butelie in limite rezonabile, cred ca ar fi nevoie de instalatii pt presiuni mari. Ca sa ne facem o idee poate este cineva care se ocupa de scufundari, sa ne spuna cam cati litri de aer se pot stoca intr-o butelie de scafandru si la ce presiune.

Link spre comentariu

Dragilor, nu vi se pare ca ati luat-o pe aratura ? E vre-o problema sa deschideti o discutie noua despre compresoare ?

Incercati sa va obisnuiti cu pastrarea discutiilor pe marginea subiectului propus intr-un anumit topic, ca altfel faceti varza tot forumul.

Multumesc pentru intelegere.

73 de adi - yo2bt ...altfel spus - TOATE CELE BUNE :hi

ORCA - Off Road Club Arad

Link spre comentariu

Pana la urma m-am hotarat....schimb punte spate cu cel de 2.8 ptr blocant,rapoartele le pastrez cel de 4.1.Cauciucuri vor fii de 33".Dupa analiza parerilor cred ca ptr ce i-mi trebuie masina este suficient atat!

SUZUKI SAMURAI-REAL BLUE

Link spre comentariu

Pana la urma m-am hotarat....schimb punte spate cu cel de 2.8 ptr blocant,rapoartele le pastrez cel de 4.1.Cauciucuri vor fii de 33".Dupa analiza parerilor cred ca ptr ce i-mi trebuie masina este suficient atat!

De acord, ca un plus descoase-l te rog pe zoli-unimog despre marirea raportului de demultiplicare din reductor, smulge-i un pret bun si ma bag si eu la gramada

Link spre comentariu

Dau si eu cu parerea: de ce nu-l intrebi pe Luigi, ca la a mea ( cea care a fost la el) a schimbat puntea spate ( a pus de 2,8 ) si a schimbat rapoartele la 4,625. Merg FB rotile de 33 sau 35/12,5/15. Merg bine si cele AT , dar nu ca celelalte. Poate iti ,,divulga secrete” cu privire la treaba asta.

Oricum, faci cum crezi...

GREEN DRAGON Y61, 3,0
Link spre comentariu

Dau si eu cu parerea: de ce nu-l intrebi pe Luigi, ca la a mea ( cea care a fost la el) a schimbat puntea spate ( a pus de 2,8 ) si a schimbat rapoartele la 4,625. Merg FB rotile de 33 sau 35/12,5/15. Merg bine si cele AT , dar nu ca celelalte. Poate iti ,,divulga secrete” cu privire la treaba asta.

Oricum, faci cum crezi...

raspunsul e simplu...Dupa mai multe consultari si sfaturi primite(multumesc tuturor)raman la varianta de punte spate de 2.8 cu blocant dar raport in grup de 4.11.Raportul de 4.62 ca sa compenseze turatia motorului necesita gume de cel putin 35".Asta deja implica si ridicarea caroseriei fata de sasiu.Eu am luat masina asta sa-i savurez motorul la turatii mici.Dedicat ptr trasee tip thropy adica "orizontale" am considerat ca acest raport cu gume de 33 este suficient ptr moment!:h5

SUZUKI SAMURAI-REAL BLUE

Link spre comentariu

am considerat ca acest raport cu gume de 33 este suficient ptr moment!:h5

Corect.Eu nu as schimba puntea doar pt blocant.Am masina ca a ta ,insa mana buna + cauciucuri bune + troliu compenseaza lipsa .

Mergi de cateva ori cu fierul in teren si apoi apuca-te de modificat.

"Toata lumea este revoltata de ceea ce se intampla in toata lumea."
Link spre comentariu

Am zis si eu.... Corect, Patrolul meu are si chit de inaltare, asa ca s-a meritat. In timp, o sa-i gasesc si eu gume de 33 sau 35. Pana atunci ,,ma chinui,, cu AT de 255/75/15.

Oricum, nici eu n-am luat-o pt a cuceri Hymalaia sau jungla Amazonului, ci pentru ca este cea mai fiabila ( ma refer la motor ) dintre toate fabricate

( asta din ce am citit ):wink:.

Succes la modificari si sa ne intalnim ( odata si odata ) cu bine. Dupa ce termini sa ne-o prezinti, OKA?:h5

raspunsul e simplu...Dupa mai multe consultari si sfaturi primite(multumesc tuturor)raman la varianta de punte spate de 2.8 cu blocant dar raport in grup de 4.11.Raportul de 4.62 ca sa compenseze turatia motorului necesita gume de cel putin 35".Asta deja implica si ridicarea caroseriei fata de sasiu.Eu am luat masina asta sa-i savurez motorul la turatii mici.Dedicat ptr trasee tip thropy adica "orizontale" am considerat ca acest raport cu gume de 33 este suficient ptr moment!:h5
GREEN DRAGON Y61, 3,0
Link spre comentariu

Ce parere aveti de Y60 - ul din anuntul acesta: http://www.anunturi-auto.ro/vand/vand_nissan_patrol_off_road/197212_197212X2.html

Doresc sa achizitionez unul insa nu cu volan pe dreapta, ce ma sfatuiti sa verific la o astfel de masina in momentul achizitionarii (ce probleme pot aparea frecvent la ele.)

@Maxx

Se poate trece volanul de pe stanga pe dreapta fara schimbarea cutiei.

Daca da la ce pret se ridica operatiunea, iar daca nu se poate fara schimbarea cutiei ... cat costa :D.

Astept cu interes sfaturile voastre si mentionez ca nu am ff mare experienta in 4x4.

Fostul meu acaret s-a vandut : http://forum.club4x4.ro/showthread.php?p=553565#post553565 si sunt in cautare de ceva mai adaptat nevoilor mele.

Multumesc!

Y60 scurt - RD28T
Link spre comentariu

@jean

Mesajul tau de aici e offtopic!

Foloseste functia "cautare" cu incredere! S-a mai discutat despre acest subiect!

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

@madax, sa-l stapanesti sanatos !

Daca nu ma insel e primul 4,2 pe care l-am condus ; m-am dus la Luigi sa ma lamuresc ce mare smecherie e cu 4,2 -u'asta de vb toata lumea, chiar cu neincredere pot sa spun si dupa o tura pana pe A1 m-am intors turbat sa-mi iau si eu unu, dar imi trebuia scurt !

Oricum eu cred ca pentru a-ti place 4,2-ul tre ' sa fii mai "sarit" cam dupa 30 incolo:wink:,

@Luigi vrei mata sa spui ca nu-i sta mai frumos asa :

Editat de FELDGRAU BRONC
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare